Jump to content
mallios

HMWS 1st bottling! Ruadh Maor, 62,5%, 8 y.o. Distilled 23.11.2010 / Bottled 19.02.2019, Glenturret Distillery, Chorlton Whisky

Recommended Posts

Dear Whiskyforum and Hellenic Malt Whisky Society Members.

It is with our great pleasure to inform you that our first ever bottling since our foundation (and probably the first ever bottling for a whisky Society in Greece) has finally arrived.

The oldest operating Distillery in Scotland meets the oldest Whisky forum and Society in Greece and the outcome is amazing. 

Distilled at 3.11.2010 and bottled at 19.02.2019,  cask strength at 62,5%, natural colour and non-chill-filtered, a not so common and easy to find peated Glenturret!

We take this opportunity to thank our members for their ongoing support and contribution to our forum. After all, we - as HMWS - would not be able to accomplish so many whisky related aims. Most of all, it is our members that give us the strength and courage to empower whiskyforum.gr and keep this forum open and free for all.

We also feel that we need, from this topic, to thank Mr. David Bennett and Chorlton Whisky  (https://chorltonwhisky.co.uk/for the overall facilitation of our first ever bottling and their kind support during these 2-3 demanding months and ongoing communication.

Finally, we would like to inform our members that we have already started the communication process in order to have our first bottling for whiskyforum.gr members.

Till then, enjoy whiskyforum, enjoy life with the company of a good malt and drink responsibly! 

Slainte Ωρέ!

==============================================================================================

Αγαπητά μέλη του whiskyforum.gr και της Hellenic Malt Whisky Society,

Με μεγάλη μας χαρά σας ενημερώνουμε ότι η πρώτη επίσημε εμφιάλωσή μας, από την ίδρυση του forum και της HMWS είναι πλέον γεγονός, έφτασε στην Ελλάδα.

Το παλαιότερο σε λειτουργία αποστακτήριο της Σκωτίας συναντά την παλαιότερη ομάδα / κοινότητα μελών στην Ελλάδα με θέμα το whisky και το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό.

Το μικρό μας διαμαντάκι είναι ένα όχι και  τόσο εύκολο να βρεθεί peated Glenturret. Απoσταγμένο, distilled στις 3.11.2010 και εμφιαλωμένο / bottled στις 19.02.2019,  αυτό το 8 ετών single malt whisky είναι cask strength στους 62,5%, natural colour and non-chill-filtered.

Λαμβάνουμε αυτή την σημαντική ημερομηνία στην ιστορία της HMWS και του whiskyforum.gr σαν ευκαιρία για να ευχαριστήσουμε όλα τα μέλη ανεξαιρέτως για την συνεχή συμμετοχή τους, την αγάπη τους και την προσφορά τους στο forum μας. Είναι η δική σας συμμετοχή που μας δίνει το κουράγιο να ασχολούμαστε όλα αυτά τα χρόνια και να προσφέρουμε σε αυτό που για εμάς είναι το ωραιότερο απόσταγμα στον κόσμο. Είναι η δική σας συμμετοχή που μας βοηθάει όλα αυτά τα χρόνια να συντηρούμε και να προσφέρουμε το whiskyforum.gr και το ανεκτίμητο περιεχόμενό του δωρεάν σε όλα τα μέλη μας αλλά και σε όλους τους επισκέπτες του forum.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον φίλο μας David Bennett από την εταιρία Chorlton Whisky (https://chorltonwhisky.co.uk/)  που συνέβαλε τα μέγιστα ώστε αυτή η πρώτη μας εμφιάλωση να πάρει μορφή και να είναι σήμερα κοντά μας. Κυρίως που όλο αυτό το διάστημα ήταν δίπλα μας και πραγματοποίησε κάθε μας επιθυμία.

Τέλος, θέλω να ενημερώσω τα μέλη μας ότι είμαστε πλέον σε επικοινωνία για την πραγματοποίηση της πρώτης εμφιάλωσης που θα απευθύνεται σε όλα τα μέλη της HMWS και του Whiskyforum.

 

Μέχρι τότε, απολαύστε το περιεχόμενο του whiskyforum, να πίνετε με υπευθυνότητα και να αναζητάτε την ποιότητα σε ένα καλό malt whisky.

Slainte Ωρέ!

 

 

  • Like 6
  • Thanks 3
  • Wow 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Συγχαρητήρια σε όλους!!!

Η πρώτη ελληνική συλλογική εμφιάλωση είναι γεγονός. Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Το μπουκάλι είναι πολύ όμορφο και γίνεται ακόμη πιο όμορφο, μέσα στο κουτί του...

20190321_132726.jpg

Slainte !!!

 

  • Like 10

Share this post


Link to post
Share on other sites

                                                                                                               aab3c480-12bc-4cc7-8b42-0c1636c03c29.jpg

Tasting Notes

Ruadh Maor 8-year-old.

This is heavily-peated whisky made at Glenturret up in the Highlands - always an interesting (teetering on weird, from time to time) distillery, which despite being home to the Famous Grouse Experience produces spirit that's quite the opposite of modern or commercialised.

The nose on this reminds me of being in an old garden shed on a hot day: warm, earthy, hints of lawnmower oil and old tins of creosote. Oh, and I guess the shed is on fire as it's also pretty smoky! You also get smoky bacon crisps, honey, patatas bravas and chamomile.

The palate is huge, smoky and deeply savoury. Tons of barbecued meats and charred herbs, plus bitter oranges, allspice berries, green peppercorns in brine, thyme, creosote (again), Pontefract cakes, espresso - and all underpinned by a lovely honeyed taste and mouthfeel. It's really drinkable too, even neat at a robust 62.5%.

It's great this. Maybe not for the faint-hearted, but just bursting with personality and a great, wild ride. I think it's properly delicious, and I can't think of anything else in the world of Scotch that is much like it. Maybe the peatier/dirtier end of Campbeltown a bit?


 

  • Like 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καλορίζικο και είς ανώτερα, έχω κάποιες απορίες σχετικά με την επόμενη εμφιάλωση αλλά αυτό είναι άλλο θέμα...

Νομίζω η φίλη @zoubov πρέπει να ξαναδεί το logo γιατί αν κρίνω από τις φωτογραφίες χάνετε στο άσπρο φόντο 🥃

Share this post


Link to post
Share on other sites
52 minutes ago, Uisge-Beatha said:

Καλορίζικο και είς ανώτερα, έχω κάποιες απορίες σχετικά με την επόμενη εμφιάλωση αλλά αυτό είναι άλλο θέμα...

Νομίζω η φίλη @zoubov πρέπει να ξαναδεί το logo γιατί αν κρίνω από τις φωτογραφίες χάνετε στο άσπρο φόντο 🥃

Είσαι γκρινιάρης! To logo είναι αντικειμενικά πολύ καλό. Μας περιόρισε η ετικέττα και το θέμα (το οποίο επίσης έχει κάνει πολύ καλή εντύπωση). Logo υπάρχει όπως όλοι ξέρουμε σε 3 χρώματα (λευκό, γκρι, μαύρο) και όποιο θέλουμε χρησιμοποιούμε.

Απορίες να μην έχεις. Όταν με το καλό βρεθεί το βαρελάκι ή τα βαρελάκια, θα ανοιχτεί Poll, θα έρθουν samples και θα αποφασίσουμε. Και φυσικά, όποιος μπορεί να βοηθήσει, με το καλό να κάνει επαφές και να προτείνει. Επιλογές υπάρχουν και για ανεξάρτηρη εμφιάλωση και για αποκλειστική. Σε ένα Society χωρίς συνδρομές, το κόστος παίζει σημαντικό ρόλο αλλά με προσπάθεια και ψάξιμο, βρίσκουμε διαμαντάκια.

Στο διατάυτα, αναμένουμε τον αγαπητό και προνομιούχο @Tassos Roubeidis να μας γράψει και την δική του εντύπωση / γευσηγνωσία / κριτική από το Ruadh Maor.

Slainte Ωρέ!!!

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, mallios said:

Είσαι γκρινιάρης! To logo είναι αντικειμενικά πολύ καλό. Μας περιόρισε η ετικέττα και το θέμα (το οποίο επίσης έχει κάνει πολύ καλή εντύπωση). Logo υπάρχει όπως όλοι ξέρουμε σε 3 χρώματα (λευκό, γκρι, μαύρο) και όποιο θέλουμε χρησιμοποιούμε.

Δεν είναι θέμα γκρίνιας και δεν είπα τίποτα για το logo  απλά είναι το συγκεκριμένο αποτέλεσμα πού (Στην φωτογραφία) χάνει στο συγκεκριμένο φόντο και επειδή νομίζω ότι το καλό μπορεί να γίνει και καλύτερο το αναφέρω...Τώρα αν εσάς σας φτάνει πάσο...

2 hours ago, mallios said:

Και φυσικά, όποιος μπορεί να βοηθήσει, με το καλό να κάνει επαφές και να προτείνει.

Και οι απορίες συνεχίζονται...Αν αυτό και αυτό:

7 hours ago, mallios said:

είμαστε πλέον σε επικοινωνία για την πραγματοποίηση της πρώτης εμφιάλωσης που θα απευθύνεται σε όλα τα μέλη της HMWS και του Whiskyforum.

Έχουν συζητηθεί και αποφασιστεί εμένα μού προκαλούν εντύπωση γιατί και πρώτη φορά τα ακούω (και δεν μού έχει ζητηθεί καμία βοήθεια) τουτέστιν είτε έχω πάθει πρόωρη γεροντική άνοια είτε δεν έχει συζητηθεί το θέμα 🤔

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, Uisge-Beatha said:

Έχουν συζητηθεί και αποφασιστεί εμένα μού προκαλούν εντύπωση γιατί και πρώτη φορά τα ακούω (και δεν μού έχει ζητηθεί καμία βοήθεια) τουτέστιν είτε έχω πάθει πρόωρη γεροντική άνοια είτε δεν έχει συζητηθεί το θέμα 🤔

Παρακαλώ να μεταφερθεί η συζήτηση στο topic με την επόμενη μάζωξη της HMWS. Εδώ ας μείνουμε στην εμφιάλωση για να μην χάνουμε το θέμα και την χαρά της ημέρας. Απαντάω εκεί! Δίκιο έχεις αλλά.. έχεις άδικο. ( :jump: )

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Slainte Ωρέ!

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ζούμε μεγάλες στιγμές!

Συγχαρητήρια και ευχαριστίες σε όλους που συνετέλεσαν να γίνει αυτό το όνειρο πραγματικότητα!

Ανυπομονώ να το δοκιμάσω, αφού διαβάζοντας τις πρώτες εντυπώσεις φαίνεται να είναι στα γούστα μου.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μπραβο παιδια! Στην υγεια σας! Αντε και στις επομενες εμφιαλωσεις!!! :turned: 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, Ρένα said:

Μπραβο παιδια! Στην υγεια σας! Αντε και στις επομενες εμφιαλωσεις!!! :turned: 

Στην υγειά μας!

Νερό της ζωής έχει για όλους!!! :victory:

  • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Συγχαρητήρια σε όλους όσους με αγάπη πραγματοποίησαν  αυτή την εμφιάλωση .

💪slainte ωρε

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Συνγχαρητήρια σε όσους εργάστηκαν καί τελειοποήσαν αυτό το όνειρο...Μας κάνατε περήφανους που είμαστε μέλη στό φόρουμ..

 

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, Χεντυ said:

Συνγχαρητήρια σε όσους εργάστηκαν καί τελειοποήσαν αυτό το όνειρο...Μας κάνατε περήφανους που είμαστε μέλοι στό φόρουμ..

 

... και κάποια στιγμή να κατηφορίσεις προς τα μέρη μας :victory:

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, Χεντυ said:

Συνγχαρητήρια σε όσους εργάστηκαν καί τελειοποήσαν αυτό το όνειρο...Μας κάνατε περήφανους που είμαστε μέλοι στό φόρουμ..

@Χεντυ ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια. Ήταν κάτι που το συζητάγαμε για χρόνια. Φτάσαμε πολύ κοντά στο παρελθόν, και με αποκλειστικές χορηγίες και με δικές μας συμμετοχές, αλλά δεν το πραγματοποιήσαμε για πολλούς λόγους. Για εμάς είναι μια μέρα χαράς, ακριβώς γιατί τα νέα μέλη που μπήκαν στην Hellenic Malt Whisky Society έδωσαν αυτή την ώθηση που χρειαζόταν για να κάνουμε το πλάνο ενέργεια. 

Αυτή η ιδιαιτερότητα της HMWS (να είναι πάντα μια παρέα φίλων με κοινό πάθος) μπορεί να μας κάνει λίγο πιο αργούς σε κάποια πράγματα, αλλά όταν με το καλό βρεθείς κοντά μας σε κάποια εκδήλωση θα καταλάβεις γιατί το να είμαστε φίλοι / παρέα με κοινό πάθος είναι το πιο σημαντικό περιουσιακό στοιχείο της HMWS και του whiskyforum.

Παίρνω πάσα από την λέξη "περήφανους" για να πω ότι είναι απλά μια εμφιάλωση. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο. Λογικά πρέπει ή μπορεί να είναι η πρώτη που έχει γίνει στην Ελλάδα (μέχρι να βγει ο σύλλογος φίλων παρμεζάνας και να πει ότι έχει κάνει και εκείνος πριν από 30 χρόνια 😂 ) οπότε για εμένα είναι απλά η πρώτη εμφιάλωση αυτής της υπέροχης  ομάδας.

Μετά από 13 χρόνια στο forum και από την πρώτη μέρα στην HMWS αυτό που βλέπω σε αυτό το μπουκάλι είναι τα χαμόγελα, οι στιγμές και οι αξίες αυτή της ομάδας (και δεν το παίζω καθόλου ρομαντικός και ευαίσθητος). 

Slainte Ωρέ!

  • Thanks 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μπράβο παιδιά! Καλόπιοτο!

Μια "τεχνική" ερώτηση: Το timing της εμφιάλωσης το επιλέξατε εσείς έπειτα από δειγματοληψίες σε διαφορετικά χρονικά σημεία ή το αποστακτήριο?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σανό έβαλες μέσα ρε αθεοφοβε? 

  • Haha 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 minutes ago, mitsubae said:

Σανό έβαλες μέσα ρε αθεοφοβε? 

όχι ρε, σαλάτα λάχανο :laugh2:

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, Desmond said:

Μπράβο παιδιά! Καλόπιοτο!

Μια "τεχνική" ερώτηση: Το timing της εμφιάλωσης το επιλέξατε εσείς έπειτα από δειγματοληψίες σε διαφορετικά χρονικά σημεία ή το αποστακτήριο?

Timing δεν υπάρχει. Εγινε μια συνάντηση πριν από καιρό μπήκαν κάποια θέματα, τα τρέξαμε. Από τις επιλογές που είχαμε, διαλέξαμε να εμπιστευτούμε τον David. So simple.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, Desmond said:

Μπράβο παιδιά! Καλόπιοτο!

Μια "τεχνική" ερώτηση: Το timing της εμφιάλωσης το επιλέξατε εσείς έπειτα από δειγματοληψίες σε διαφορετικά χρονικά σημεία ή το αποστακτήριο?

 

46 minutes ago, mallios said:

Timing δεν υπάρχει. Εγινε μια συνάντηση πριν από καιρό μπήκαν κάποια θέματα, τα τρέξαμε. Από τις επιλογές που είχαμε, διαλέξαμε να εμπιστευτούμε τον David. So simple.

Για να ολοκληρώσουμε την απάντηση στον φίλο @Desmond και μια που ενδιαφέρεται για το "τεχνικό κομμάτι" δεν πρόκειται για επίσημη εμφιάλωση από το αποστακτηριο αλλά για ανεξάρτητο εμφιάλωτη "Chorlton Whisky" ο οποίος δέχθηκε να εμφιάλωσει μέρος του βαρελιού του (Νομίζω το μισό αν θυμάμαι καλά @mallios διόρθωσε με αν κάνω λάθος) για εμάς με το λογότυπο της HMWS 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 hours ago, Uisge-Beatha said:

 

Για να ολοκληρώσουμε την απάντηση στον φίλο @Desmond και μια που ενδιαφέρεται για το "τεχνικό κομμάτι" δεν πρόκειται για επίσημη εμφιάλωση από το αποστακτηριο αλλά για ανεξάρτητο εμφιάλωτη "Chorlton Whisky" ο οποίος δέχθηκε να εμφιάλωσει μέρος του βαρελιού του (Νομίζω το μισό αν θυμάμαι καλά @mallios διόρθωσε με αν κάνω λάθος) για εμάς με το λογότυπο της HMWS 

Καλημέρα. Δεν έχω κάτι να διορθώσω. Αναφέρω στο ευχαριστήριο και τον David Bennet και Chorlton Whisky. Κάθε Society (η όποιο άλλο group) ακολουθεί και την προσέγγιση που την ενδιαφέρει και μπορεί. Θέλαμε να κάνουμε κάτι αποκλειστικά σαν μέλη της HMWS και έγινε. Την ίδια προσέγγιση πιστεύω θα ακολουθήσουμε (εννοώ ανεξάρτητο εμφιαλωτή) και με το καλό όταν έρθει η ώρα (σύντομα ελπίζω - έχουμε και τα απρόβλεπτα - brexit) και για την εμφιάλωση για τα μέλη του whiskyforum. 

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×