Jump to content
  • Welcome to our whiskyforum

    Dear Guest,

    On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

    forum21.png

    Slainte!

HMWS 1st bottling! Ruadh Maor, 62,5%, 8 y.o. Distilled 23.11.2010 / Bottled 19.02.2019, Glenturret Distillery, Chorlton Whisky


mallios

Recommended Posts

  • mallios changed the title to HMWS 1st bottling! Ruadh Maor, 62,5%, 8 y.o. Distilled 23.11.2010 / Bottled 19.02.2019, Glenturret Distillery, Chorlton Whisky

Συγχαρητήρια σε όλους!!!

Η πρώτη ελληνική συλλογική εμφιάλωση είναι γεγονός. Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Το μπουκάλι είναι πολύ όμορφο και γίνεται ακόμη πιο όμορφο, μέσα στο κουτί του...

20190321_132726.jpg

Slainte !!!

 

  • Like 12
Link to comment
Share on other sites

                                                                                                               aab3c480-12bc-4cc7-8b42-0c1636c03c29.jpg

Tasting Notes

Ruadh Maor 8-year-old.

This is heavily-peated whisky made at Glenturret up in the Highlands - always an interesting (teetering on weird, from time to time) distillery, which despite being home to the Famous Grouse Experience produces spirit that's quite the opposite of modern or commercialised.

The nose on this reminds me of being in an old garden shed on a hot day: warm, earthy, hints of lawnmower oil and old tins of creosote. Oh, and I guess the shed is on fire as it's also pretty smoky! You also get smoky bacon crisps, honey, patatas bravas and chamomile.

The palate is huge, smoky and deeply savoury. Tons of barbecued meats and charred herbs, plus bitter oranges, allspice berries, green peppercorns in brine, thyme, creosote (again), Pontefract cakes, espresso - and all underpinned by a lovely honeyed taste and mouthfeel. It's really drinkable too, even neat at a robust 62.5%.

It's great this. Maybe not for the faint-hearted, but just bursting with personality and a great, wild ride. I think it's properly delicious, and I can't think of anything else in the world of Scotch that is much like it. Maybe the peatier/dirtier end of Campbeltown a bit?


 

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Καλορίζικο και είς ανώτερα, έχω κάποιες απορίες σχετικά με την επόμενη εμφιάλωση αλλά αυτό είναι άλλο θέμα...

Νομίζω η φίλη @zoubov πρέπει να ξαναδεί το logo γιατί αν κρίνω από τις φωτογραφίες χάνετε στο άσπρο φόντο ?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

52 minutes ago, Uisge-Beatha said:

Καλορίζικο και είς ανώτερα, έχω κάποιες απορίες σχετικά με την επόμενη εμφιάλωση αλλά αυτό είναι άλλο θέμα...

Νομίζω η φίλη @zoubov πρέπει να ξαναδεί το logo γιατί αν κρίνω από τις φωτογραφίες χάνετε στο άσπρο φόντο ?

Είσαι γκρινιάρης! To logo είναι αντικειμενικά πολύ καλό. Μας περιόρισε η ετικέττα και το θέμα (το οποίο επίσης έχει κάνει πολύ καλή εντύπωση). Logo υπάρχει όπως όλοι ξέρουμε σε 3 χρώματα (λευκό, γκρι, μαύρο) και όποιο θέλουμε χρησιμοποιούμε.

Απορίες να μην έχεις. Όταν με το καλό βρεθεί το βαρελάκι ή τα βαρελάκια, θα ανοιχτεί Poll, θα έρθουν samples και θα αποφασίσουμε. Και φυσικά, όποιος μπορεί να βοηθήσει, με το καλό να κάνει επαφές και να προτείνει. Επιλογές υπάρχουν και για ανεξάρτηρη εμφιάλωση και για αποκλειστική. Σε ένα Society χωρίς συνδρομές, το κόστος παίζει σημαντικό ρόλο αλλά με προσπάθεια και ψάξιμο, βρίσκουμε διαμαντάκια.

Στο διατάυτα, αναμένουμε τον αγαπητό και προνομιούχο @Tassos Roubeidis να μας γράψει και την δική του εντύπωση / γευσηγνωσία / κριτική από το Ruadh Maor.

Slainte Ωρέ!!!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, mallios said:

Είσαι γκρινιάρης! To logo είναι αντικειμενικά πολύ καλό. Μας περιόρισε η ετικέττα και το θέμα (το οποίο επίσης έχει κάνει πολύ καλή εντύπωση). Logo υπάρχει όπως όλοι ξέρουμε σε 3 χρώματα (λευκό, γκρι, μαύρο) και όποιο θέλουμε χρησιμοποιούμε.

Δεν είναι θέμα γκρίνιας και δεν είπα τίποτα για το logo  απλά είναι το συγκεκριμένο αποτέλεσμα πού (Στην φωτογραφία) χάνει στο συγκεκριμένο φόντο και επειδή νομίζω ότι το καλό μπορεί να γίνει και καλύτερο το αναφέρω...Τώρα αν εσάς σας φτάνει πάσο...

2 hours ago, mallios said:

Και φυσικά, όποιος μπορεί να βοηθήσει, με το καλό να κάνει επαφές και να προτείνει.

Και οι απορίες συνεχίζονται...Αν αυτό και αυτό:

7 hours ago, mallios said:

είμαστε πλέον σε επικοινωνία για την πραγματοποίηση της πρώτης εμφιάλωσης που θα απευθύνεται σε όλα τα μέλη της HMWS και του Whiskyforum.

Έχουν συζητηθεί και αποφασιστεί εμένα μού προκαλούν εντύπωση γιατί και πρώτη φορά τα ακούω (και δεν μού έχει ζητηθεί καμία βοήθεια) τουτέστιν είτε έχω πάθει πρόωρη γεροντική άνοια είτε δεν έχει συζητηθεί το θέμα ?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, Uisge-Beatha said:

Έχουν συζητηθεί και αποφασιστεί εμένα μού προκαλούν εντύπωση γιατί και πρώτη φορά τα ακούω (και δεν μού έχει ζητηθεί καμία βοήθεια) τουτέστιν είτε έχω πάθει πρόωρη γεροντική άνοια είτε δεν έχει συζητηθεί το θέμα ?

Παρακαλώ να μεταφερθεί η συζήτηση στο topic με την επόμενη μάζωξη της HMWS. Εδώ ας μείνουμε στην εμφιάλωση για να μην χάνουμε το θέμα και την χαρά της ημέρας. Απαντάω εκεί! Δίκιο έχεις αλλά.. έχεις άδικο. ( :jump: )

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ζούμε μεγάλες στιγμές!

Συγχαρητήρια και ευχαριστίες σε όλους που συνετέλεσαν να γίνει αυτό το όνειρο πραγματικότητα!

Ανυπομονώ να το δοκιμάσω, αφού διαβάζοντας τις πρώτες εντυπώσεις φαίνεται να είναι στα γούστα μου.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, Ρένα said:

Μπραβο παιδια! Στην υγεια σας! Αντε και στις επομενες εμφιαλωσεις!!! :turned: 

Στην υγειά μας!

Νερό της ζωής έχει για όλους!!! :victory:

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Χεντυ said:

Συνγχαρητήρια σε όσους εργάστηκαν καί τελειοποήσαν αυτό το όνειρο...Μας κάνατε περήφανους που είμαστε μέλοι στό φόρουμ..

 

... και κάποια στιγμή να κατηφορίσεις προς τα μέρη μας :victory:

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Χεντυ said:

Συνγχαρητήρια σε όσους εργάστηκαν καί τελειοποήσαν αυτό το όνειρο...Μας κάνατε περήφανους που είμαστε μέλοι στό φόρουμ..

@Χεντυ ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια. Ήταν κάτι που το συζητάγαμε για χρόνια. Φτάσαμε πολύ κοντά στο παρελθόν, και με αποκλειστικές χορηγίες και με δικές μας συμμετοχές, αλλά δεν το πραγματοποιήσαμε για πολλούς λόγους. Για εμάς είναι μια μέρα χαράς, ακριβώς γιατί τα νέα μέλη που μπήκαν στην Hellenic Malt Whisky Society έδωσαν αυτή την ώθηση που χρειαζόταν για να κάνουμε το πλάνο ενέργεια. 

Αυτή η ιδιαιτερότητα της HMWS (να είναι πάντα μια παρέα φίλων με κοινό πάθος) μπορεί να μας κάνει λίγο πιο αργούς σε κάποια πράγματα, αλλά όταν με το καλό βρεθείς κοντά μας σε κάποια εκδήλωση θα καταλάβεις γιατί το να είμαστε φίλοι / παρέα με κοινό πάθος είναι το πιο σημαντικό περιουσιακό στοιχείο της HMWS και του whiskyforum.

Παίρνω πάσα από την λέξη "περήφανους" για να πω ότι είναι απλά μια εμφιάλωση. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο. Λογικά πρέπει ή μπορεί να είναι η πρώτη που έχει γίνει στην Ελλάδα (μέχρι να βγει ο σύλλογος φίλων παρμεζάνας και να πει ότι έχει κάνει και εκείνος πριν από 30 χρόνια ? ) οπότε για εμένα είναι απλά η πρώτη εμφιάλωση αυτής της υπέροχης  ομάδας.

Μετά από 13 χρόνια στο forum και από την πρώτη μέρα στην HMWS αυτό που βλέπω σε αυτό το μπουκάλι είναι τα χαμόγελα, οι στιγμές και οι αξίες αυτή της ομάδας (και δεν το παίζω καθόλου ρομαντικός και ευαίσθητος). 

Slainte Ωρέ!

  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

Μπράβο παιδιά! Καλόπιοτο!

Μια "τεχνική" ερώτηση: Το timing της εμφιάλωσης το επιλέξατε εσείς έπειτα από δειγματοληψίες σε διαφορετικά χρονικά σημεία ή το αποστακτήριο?

Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, Desmond said:

Μπράβο παιδιά! Καλόπιοτο!

Μια "τεχνική" ερώτηση: Το timing της εμφιάλωσης το επιλέξατε εσείς έπειτα από δειγματοληψίες σε διαφορετικά χρονικά σημεία ή το αποστακτήριο?

Timing δεν υπάρχει. Εγινε μια συνάντηση πριν από καιρό μπήκαν κάποια θέματα, τα τρέξαμε. Από τις επιλογές που είχαμε, διαλέξαμε να εμπιστευτούμε τον David. So simple.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, Desmond said:

Μπράβο παιδιά! Καλόπιοτο!

Μια "τεχνική" ερώτηση: Το timing της εμφιάλωσης το επιλέξατε εσείς έπειτα από δειγματοληψίες σε διαφορετικά χρονικά σημεία ή το αποστακτήριο?

 

46 minutes ago, mallios said:

Timing δεν υπάρχει. Εγινε μια συνάντηση πριν από καιρό μπήκαν κάποια θέματα, τα τρέξαμε. Από τις επιλογές που είχαμε, διαλέξαμε να εμπιστευτούμε τον David. So simple.

Για να ολοκληρώσουμε την απάντηση στον φίλο @Desmond και μια που ενδιαφέρεται για το "τεχνικό κομμάτι" δεν πρόκειται για επίσημη εμφιάλωση από το αποστακτηριο αλλά για ανεξάρτητο εμφιάλωτη "Chorlton Whisky" ο οποίος δέχθηκε να εμφιάλωσει μέρος του βαρελιού του (Νομίζω το μισό αν θυμάμαι καλά @mallios διόρθωσε με αν κάνω λάθος) για εμάς με το λογότυπο της HMWS 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, Uisge-Beatha said:

 

Για να ολοκληρώσουμε την απάντηση στον φίλο @Desmond και μια που ενδιαφέρεται για το "τεχνικό κομμάτι" δεν πρόκειται για επίσημη εμφιάλωση από το αποστακτηριο αλλά για ανεξάρτητο εμφιάλωτη "Chorlton Whisky" ο οποίος δέχθηκε να εμφιάλωσει μέρος του βαρελιού του (Νομίζω το μισό αν θυμάμαι καλά @mallios διόρθωσε με αν κάνω λάθος) για εμάς με το λογότυπο της HMWS 

Καλημέρα. Δεν έχω κάτι να διορθώσω. Αναφέρω στο ευχαριστήριο και τον David Bennet και Chorlton Whisky. Κάθε Society (η όποιο άλλο group) ακολουθεί και την προσέγγιση που την ενδιαφέρει και μπορεί. Θέλαμε να κάνουμε κάτι αποκλειστικά σαν μέλη της HMWS και έγινε. Την ίδια προσέγγιση πιστεύω θα ακολουθήσουμε (εννοώ ανεξάρτητο εμφιαλωτή) και με το καλό όταν έρθει η ώρα (σύντομα ελπίζω - έχουμε και τα απρόβλεπτα - brexit) και για την εμφιάλωση για τα μέλη του whiskyforum. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...