Jump to content
  • Welcome to our whiskyforum

    Dear Guest,

    On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

    forum21.png

    Slainte!

SMWS Affiliate programme for HMWS


Recommended Posts

+100000000000000000

Δεν ξέρω πόσα μηδενικά έβαλα αλλά αυτό που θέλω να πω είναι ότι μπράβο και χαίρομαι που ευοδωθηκε ο κόπος σου. 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • mallios featured this topic
  • 2 years later...

Πέρασαν κιόλας 3 χρόνια. 

Από την μικρή παρέα που έτρεξε το πρώτο Gathering ..... 

AM-JKLWYkqMtOtesfWPXOV-uyXpdkwIIUYydWQCD  AM-JKLVniCAw5dVfEa4FgAepDCyx1V7ftWkXdpyS

... τους φίλους που μέσα στον covid και με όλες τι προφυλάξεις τρέξαμε και το 2ο Gathering με τους σταθερούς φίλους / καλεσμένους από Σκωτία αλλά και τον αγαπημένο μας Iain να μοιράζεται για 2η (τότε) φορά όλα τα μυστικά του Glen Scotia, σε μια εκδήλωση με συμμετοχή και μέλη από όλες τις κοινότητες φίλων του whisky στην Ελλάδα

AM-JKLWjhPfV6GPHtBX1S3tbiZ_PPr99ZNAwApdn  AM-JKLXJZD1H6uYVSEpDaNahd43dp7sigZk5Gahp

μέχρι εκείνο το υπέροχο απόγευμα στο Μαντζάρου και την παρουσία και άλλων 2 κοινοτήτων - φίλων του whisky

AM-JKLVW9Q1OgVc_yDG-a1guN3gxPOlZyO_Mf1Hq 

Μπορεί να κάναμε κάποιες παρασπονδίες με άλλα αλκοολούχα ποτά

AM-JKLU_LxFUQnHcp3mHKeQG_zs4rEK1JX5IbalO

... αλλά πιστεύω ότι κάτι έχουμε καταφέρει.

Σαν άτυπος εκπρόσωπος της SMWS στην Ελλάδα, να ευχαριστήσω όλα τα μέλη, παλιά και νέα, που έχουν στηρίξει αυτή την προσπάθεια και να ανανεώσουμε τις προσπάθειές μας για μία ακόμα ενδιαφέρουσα χρονιά στην Ελλάδα και για άλλα όμορφα πράγματα που ελπίζουμε να έρθουν. 

(δεν θέλω να αναφέρω όλα τα μέλη, με χαρά να γράψουνε εκείνα ότι θέλουν, αναφέρω όμως τους φίλους που τρέξαμε και ξεκινήσαμε όλο αυτό το εγχείρημα @DMTK @thanasist @DUCATI13 @o_koulos)

 

  • Like 9
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

εγώ εκτός από το αυτονόητο που είναι η ωραίες στιγμές στα gathering όπως και σε όλες τις εκδηλώσεις μας σαν φορουμ και σαν hmws , έχω να πώ ότι έχω την τύχη μέσα από τις εμφιαλώσεις της smws να δοκιμάσω μερικά υπέροχα ποτήρια malt.

και σε άλλα λοιπόν με υγεία και να ανταμώνουμε σε χαρές.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Όσο δύσκολα ήταν τα τρία προηγούμενα χρόνια, κατά παράδοξο τρόπο, τόσο καλύτερα ήταν τα αντίστοιχα Gatherings που πραγματοποιήθηκαν. 

Οι προσπάθειες του γέροντα @mallios καρποφόρησαν και αναμένουμε να ανθίσουν τα αμέσως επόμενα χρόνια

Πάντα τέτοια και πάντα να βρισκόμαστε για να ξεχνιόμαστε ...:thumbsup:

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Screenshot_20220405-162812_Adobe Acrobat.jpg

Η Ελλάδα μας πλέον στον χάρτη με τα μέλη!

(Επισυνάπτω και μια περιεκτικότατη παρουσίαση με το τι έχει γίνει και τι ακολουθεί στο μέλλον για την SMWS).

Investor-Presentation-Full-Year-2021-New-Format.pdf

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Είναι όντως εντυπωσιακή η οργάνωση της SMWS και ειλικρινά αξιέπαινες οι προσπάθειες των εδώ μελών της. Προσθέτουν ακόμα μεγαλύτερη αξία σε HMWS και Whiskyforum, εφόσον όλα τα μέλη του αρχικού πυρήνα είναι και δικά μας εξέχοντα μέλη και εφόσον η συνεργασία μας, κυρίως μέσω των προσπαθειών του @mallios , είναι πλέον αναγνωρισμένη και απεικονίζεται και στον παραπάνω χάρτη, κάνοντάς μας υπερήφανους. Είναι αυτό που χάριν αστεϊσμού λέμε "μπήκαμε στο χάρτη του Whisky".

Θα ήθελα όμως να μοιραστώ μαζί σας και μια ανησυχία μου. Διαβάζοντας το υλικό που ανέβασε ο @mallios διαπιστώνω ότι η SMWS ανήκει στην εισηγμένη Artisanal Spirits Company. Το ότι είναι εισηγμένη σημαίνει αυτομάτως ότι σκοπός της είναι το κέρδος (αυτό που λένε στο χωριό μου "maximising shareholders' value"). Άρα δεν πρόκειται στην ουσία πλέον για μία λέσχη ή μη κερδοσκοπικό σωματείο του οποίου όλα τα έσοδα επιστρέφουν ως υπηρεσίες/παροχές στα μέλη. Ακόμα και αν το κερδοσκοπικό κομμάτι της εταιρείας είναι χωριστό από το κομμάτι της SMWS, τελικά τα πάντα θα καταλήγουν στον ισολογισμό της εισηγμένης, της οποίας τα στελέχη θα λογοδοτούν στο AIM και στους μετόχους της εταιρείας.

Οι μη μυημένοι στο επιχειρείν μπορεί να μην βρίσκουν την αρνητική πλευρά των παραπάνω και όντως τα όρια εδώ είναι λίγο δυσδιάκριτα. Θα προσπαθήσω να γίνω πιο σαφής: Εφόσον η εταιρεία είναι εισηγμένη, είναι βέβαιο ότι η μετοχική της σύνθεση πλέον περιλαμβάνει, εκτός από τους αρχικούς ιδιοκτήτες και τους μικρομετόχους, funds. Αναφέρομαι σε funds που αγοράζουν τέτοιες μετοχές με σκοπό άλλοτε τα μερίσματα και τις περισσότερες φορές την υπεραξία της εταιρείας. Η υπεραξία αυτή επιδιώκεται από τα funds και μάλιστα τις περισσότερες φορές αποτελεί μέρος του καταστατικού τους αναφερόμενη ως "exit strategy". Ειδικά εφόσον μιλάμε για το AIM που είναι η δεύτερη τη τάξει χρηματιστηριακή αγορά του Λονδίνου (η πρώτη είναι το London Stock Exchange) τότε τα funds που επενδύουν στις μετοχές έχουν σαφή προσανατολισμό high risk - high reward, που μεταφράζεται σε σχετικά γρήγορα υπερκέρδη. Αυτά τα επιδιωκώμενα υπερκέρδη σπανίως έρχονται μέσω του organic growth, της σταδιακής δηλαδή ανάπτυξης της εταιρείας. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων έρχονται όταν οι εταιρείες κάνουν 1-2 πολύ κερδοφόρες χρήσεις, αποκτήσουν ένα ξεχωριστό μερίδιο στην αγορά που δεν το έχουν αρκετές άλλες (μια καλή ιδέα, μια νέα αγορά, ένα καινοτόμο προϊόν ή υπηρεσία κλπ) και τελικά προσελκύσουν το ενδιαφέρον μεγαλύτερων καρχαριών που σπεύδουν να τις εξαγοράσουν. Τότε λοιπόν, κατά την εξαγορά, η τιμή της μετοχής τους εκτοξεύεται, και τα funds βγάζουν πολύ καλή υπεραξία. Τις περισσότερες φορές δε, ο αγοραστής προσεγγίζει τους μεγαλομετόχους (funds) πριν καν προσεγγίσει το management για να βολιδοσκοπήσει αντιδράσεις.

Και θα μου πει κάποιος "καλά ρε Wisdom, και τι με νοιάζει εμένα ως μέλος της SMWS αν η εταιρεία είναι εισηγμένη και αν ποτέ εξαγοραστεί από άλλη μεγαλύτερη; Εγώ να δοκιμάζω ωραίο whisky θέλω". Η απάντηση είναι τριπλή: 1) Το μέλος πρέπει να γνωρίζει ότι μέρος της συνδρομής του ή/και των αγορών φιαλών του τελικά καταλήγει ως κέρδος των μετόχων που είναι πλέον και ο βασικός σκοπός της εταιρείας. 2) Ομοίως το μέλος πρέπει να γνωρίζει ότι μέρος της συνδρομής του συντηρεί τα μεγάλα επιπλέον λειτουργικά έξοδα (οργανωτικά/συμβούλια/επιτροπές, νομικά, ελεγκτικά, reporting κλπ) που συνεπάγεται η λειτουργία μιας εισηγμένης στο Λονδίνο. 3) Υπάρχει ενδεχόμενο ο 'μεγάλος καρχαρίας' που θα εμφανιστεί ως αγοραστής να είναι ήδη στον χώρο των ποτών (LVMH, Diageo, Pernod Ricard, Bacardi κλπ) και συνεπώς να προκύψουν conflicts, υπόνοιες για στήριξη κάποιων αποστακτηρίων έναντι άλλων και γενικά γκρίνια για μη αντικειμενική αντιμετώπιση του χώρου του whisky. Να πάψει δηλαδή να είναι SMWS και να μοιάζει πιο πολύ σε Friends of Classic Malts της Diageo.

Προφανώς οι παραπάνω ανησυχίες δεν μπορούν να αποτελέσουν εμπόδιο σε κάποιον από το να γίνει μέλος, ή αν είναι ήδη μέλος, να παραμείνει. Είναι εύλογο πως αν και όποτε τα μέλη αντιληφθούν ότι πληρώνουν περισσότερα από όσα απολαμβάνουν, ή ότι η επιλογή/προώθηση των εμφιαλώσεων δεν γίνεται πλέον με αντικειμενικά κριτήρια, πολύ απλά διακόπτουν την συνδρομή τους και κρατούν μόνο τις καλές αναμνήσεις και μερικές αξιόλογες εμφιαλώσεις στην κάβα τους. Ο μόνος λόγος που μοιράστηκα αυτούς τους προβληματισμούς μου μαζί σας είναι για να μην αιθεροβατούμε ες αεί στο συννεφάκι των pure whisky lovers αλλά να είμαστε προσγειωμένοι στον πραγματικό κόσμο όπου συνήθως, αργά ή γρήγορα, επικρατούν τα οικονομικά συμφέροντα.

Slainte!

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

@Wisdom προφανώς και δεν θα διαφωνήσει κανείς μαζί σου. Εγώ, άν και μη μέλος της SMWS, θέλω να σε ρωτήσω το εξής. Υπάρχει πουθενά στον κόσμο κάποια ιδιωτική επιχείρηση που να μην αποσκοπεί στο κέρδος; Άσχετα άν είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο. Και επίσης, αυτό που αναφέρεις για εξαγορά, δεν ισχύει μόνο για εισηγμένες εταιρίες, μπορεί κάλλιστα να γίνει, και έχει γίνει (αναφέρομαι στον κλάδο των εταιριών και αποστακτηρίων ουίσκυ), και σε μη-εισηγμένες. Δεν βλέπω καμμία διαφορά.

On 4/6/2022 at 6:35 PM, Wisdom said:

3) Υπάρχει ενδεχόμενο ο 'μεγάλος καρχαρίας' που θα εμφανιστεί ως αγοραστής να είναι ήδη στον χώρο των ποτών (LVMH, Diageo, Pernod Ricard, Bacardi κλπ) και συνεπώς να προκύψουν conflicts, υπόνοιες για στήριξη κάποιων αποστακτηρίων έναντι άλλων και γενικά γκρίνια για μη αντικειμενική αντιμετώπιση του χώρου του whisky. Να πάψει δηλαδή να είναι SMWS και να μοιάζει πιο πολύ σε Friends of Classic Malts της Diageo.

Σχετικά με αυτό, απλά να υπενθυμίσω, οτι η SMWS ξεκίνησε από μια παρέα φίλων που αγόρασαν για πάρτη τους ένα βαρέλι, με την πάροδο των ετών εξελίχθηκε σε ένα ανοιχτό σε όλους club, και το 2004 η SMWS πέρασε στα χέρια της Glenmorangie plc, όπου και παρέμεινε μέχρι το 2015. Όλα αυτα τα χρόνια δεν συνέβη κάτι από όσα αναφέρεις. Και μάλιστα η εν λόγω εξαγορά λειτούργησε προς όφελος των whisky lovers, μιας και γνώρισαν-δοκίμασαν Glenmorangie, για πρώτη φορά μέσα από μια ανεξάρτητη single cask εμφιάλωση. Όπως ίσως γνωρίζεις, αλλά δεν θυμάσαι, δεν υπήρξε και δεν υπάρχει (χωρις να βαζω και το χέρι μου στη φωτιά) κάποια άλλη ανεξάρτητη εμφιάλωση Glenmorangie, πέραν των SMWS

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Ένα έχω να πω ότι έρχονται τα καλύτερα .

Τωρα για τα παραπάνω συμφωνώ και με wisdom και με Celtic .

Αλλα ξέρουμε κάποιον που να μην θέλει να βγάλει κέρδος  εκτός από εμάς που γουστάρουμε να δοκιμάζουμε ουισκι και να εμφιαλώνουμε για εμάς .

Μακάρι να πάνε όλα καλά  στο μέλλον και να είμαστε όλοι από κοντά και να απολαμβάνουμε το ουισκι μας παρέα .

Τωρα που μπήκαμε στον χάρτη θα γίνει Χαμός .

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

14 hours ago, Wisdom said:

Υπάρχει ενδεχόμενο ο 'μεγάλος καρχαρίας' που θα εμφανιστεί ως αγοραστής να είναι ήδη στον χώρο των ποτών (LVMH, Diageo, Pernod Ricard, Bacardi κλπ) και συνεπώς να προκύψουν conflicts, υπόνοιες για στήριξη κάποιων αποστακτηρίων έναντι άλλων και γενικά γκρίνια για μη αντικειμενική αντιμετώπιση του χώρου του whisky. Να πάψει δηλαδή να είναι SMWS και να μοιάζει πιο πολύ σε Friends of Classic Malts της Diageo.

Μα ήταν σε έναν "μεγάλο" καρχαρία και έφυγε, όπως αναφέρει και πιο πάνω ο @Celtic 

Link to comment
Share on other sites

(ελπίζω το τεχνικό λαθάκι να με αφήσει να γράψω).

================================

Φίλε @Wisdom δεν θα ασχοληθώ με τα χρηματιστηριακά γιατί δεν τα κατέχω (μάλλον δεν τα συμπαθώ είναι η σωστή λέξη). 

Σε σχέση με το επενδυτικό κομμάτι, νομίζω ότι αυτό που εμένα με ενδιαφέρει είναι το τι δείχνουν αυτά που έχουν ήδη κάνει και τα οποία τα ανακοίνωσαν ανοικτά σε όλα τα μέλη και όχι μόνο στους μετόχους.

  • δημιουργία distribution hub σε Γερμανία
  • αγορά νέων αποθηκών μαζί με bottling για να γλυτώσουν από όλα τα προβλήματα που έχουν οι ανεξάρτητοι όταν δεν έχουν δικό τους εμφιαλωτήριο
  • επένδυση σε 1000 βαρέλια με new make spirit, ένα πάγιο το οποίο θα αποφέρει κέρδος σε 7 τουλάχιστον χρόνια (μικρότερη ηλικία εμφιάλωσης)
  • επένδυση σε νέα γραμμή παραγωγής (Blended malt - J.Thomson)
  • επαναγορά του franchise της Αυστραλίας
  • επένδυση σε στοκ και κάλυψη των ααπαιτήσεων με βάση προβλέψεις μέχρι το 2026 στο 100% και μέχρι το 2028 περίπου στο 100% για να είναι διασφαλισμένοι και αυτοί και εμείς από πληθωριστικές τάσεις
  • επένδυση σε πάγια (venue - δικά τους κτήρια) σε νέες χώρες (Γερμανία τουλάχιστον, και αν κατάλαβα καλά και Αμερική, Κίνα, Σουηδία) 
  • επένδυση σε νέες χώρες ανεξάρτητα από τον αριθμό μελών (πιο απλά, δεν "ακολουθούν" την άυξηση μελών, αλλά επενδύουν για να την φέρουν
  • Στροφή σε πιο ακριβά βαρέλια (sherry programme) τα οποία τους προσφέρουν μακροχρόνιο μεγαλύτερο κέρδος αφού μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν πιο πολλές φορές (όπως τυγχάνει να ξέρω, προχθές γύρισαν από Jerez που έκλεισαν βαρέλια - άλλωστε έχω ήδη ανεβάσει την φωτό)

Υπάρχουν και άλλα πολλά τα οποία - κοιτώντας τον ορίζοντα επένδυσης - δεν πιστεύω ότι είναι η συμπεριφορά ενός Hedge fund το οποίο έχει ορίζοντα 1 με μαξ 2 έτη. Άλλωστε η μετοχική σύνθεση είναι γνωστή, μπορείς να βρεις αν υπάρχει hedge fund (δεν νομίζω ότι βρήκα κάτι τέτοιο, μπορεί να κάνω λάθος). 

Νομίζω ότι πιο πολύ κίνδυνο έχει η "πρωτογενής" (ας μου επιτραπεί η λέξη) αγορά, δηλαδή τα αποστακτήρια τα οποία ήδη έχουν περάσει αρκετές κρίσεις. Ακόμα και σε μία τέτοια περίπτωση, νομίζω ότι το στοκ που έχουν και η πρόσβαση σε μια δεδομένη αγορά 33Κ+ μελών τους διασφαλίζει πιο πολύ από τα μεσαία και μικρά αποστακτήρια.

Στο διαταύτα.

Αυτό που με ενδιαφέρει (προσωπικά) είναι ότι μία παρέα φίλων κυνήγησε κάτι που μάλλον ήταν κάτι αρκετά δύσκολο, κάναμε πολλούς και καλούς φίλους εκεί και ελπίζω να καταφέρουμε να έχουμε (όπως και άλλα Societies) μια επίσκεψη στα Vaults και όλο το τραπέζι δικό μας. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

13 hours ago, Celtic said:

Υπάρχει πουθενά στον κόσμο κάποια ιδιωτική επιχείρηση που να μην αποσκοπεί στο κέρδος;

Ναι, εκατοντάδες χιλιάδες, ίσως και εκατομμύρια. Πρόκειται για εταιρείες που δημιουργούνται για φορολογικούς και κληρονομικούς σκοπούς ή για λόγους ευελιξίας διαχείρισης/μεταβίβασης των assets τους. Συνήθως είναι εταιρείες διαχείρισης επενδυτικών χαρτοφυλακίων, ιδιοκτησίας & εκμετάλλευσης ακινήτων, σκαφών αναψυχής, αεροσκαφών κλπ. Αρκετές φορές μάλιστα προτιμούνται εταιρικές μορφές έναντι μη κερδοσκοπικών σωματείων, ακόμα και στην Ελλάδα που το φορολογικό καθεστώς είναι από τα δυσμενέστερα στην Ευρώπη. Ποτέ όμως δεν είναι εισηγμένες, αφού ούτε τον έλεγχο των χρηματιστηριακών αρχών θα περνούσαν, ούτε θα μπορούσαν να προσελκύσουν επενδυτές.

1 hour ago, mallios said:

Άλλωστε η μετοχική σύνθεση είναι γνωστή, μπορείς να βρεις αν υπάρχει hedge fund (δεν νομίζω ότι βρήκα κάτι τέτοιο, μπορεί να κάνω λάθος).

Δε νομίζω να υπάρχει περίπτωση βιώσιμης εισηγμένης στο AIM που να μη συμμετέχουν Funds στο μετοχικό της κεφάλαιο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μάλιστα, παρόλο που η εταιρεία είναι σχετικά νέα στο χρηματιστήριο, τα Funds κατέχουν σημαντικά ποσοστά (για λόγους corporate governance και διαχείρισης κινδύνου συνήθως αποφεύγουν να έχουν πάνω από 5% του μετοχικού κεφαλαίου μιας εισηγμένης):

BGF Investment Management Ltd 9% https://www.bgf.co.uk/

Canaccord Genuity Wealth Limited 8% https://www.canaccordgenuity.com/

Dowgate Wealth Management Limited 4% https://dowgatewealth.co.uk/

 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Wisdom said:

Δε νομίζω να υπάρχει περίπτωση βιώσιμης εισηγμένης στο AIM που να μη συμμετέχουν Funds στο μετοχικό της κεφάλαιο.

Φίλε μου ήσουν και είμαι πολύ συγκεκριμένος. Μίλησες για Hedge Funds high risk / high return.

Υπάρχει σημαντική διαφορά ενός investment fund από ένα hedge fund.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, mallios said:

Φίλε μου ήσουν και είμαι πολύ συγκεκριμένος. Μίλησες για Hedge Funds high risk / high return.

Υπάρχει σημαντική διαφορά ενός investment fund από ένα hedge fund.

Δεν σε πιάνω. Το Hedge Fund είναι συνώνυμο του Investment Fund. Μάλλον αναφέρεσαι στη διαφοροποίηση Hedge Fund από Mutual Fund. Σε κάθε περίπτωση πάντως και ανεξαρτήτως ορισμών, δεν προσδιόρισα το υπο-είδος των Funds. Όλα είναι Εquity Funds και όλα έχουν χαρτοφυλάκια εισηγμένων. Τα μεγαλύτερα συνήθως διαχειρίζονται ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά κεφάλαια και επενδύουν σε blue chips των κυρίων αγορών σκοπεύοντας σε μια μικρή απόδοση (μεγαλύτερη όμως από καταθέσεις και ομόλογα) προερχόμενη κυρίως από μερίσματα παρά υπεραξίες, ενώ τα μικρότερα (όπως στην περίπτωσή μας) διαχειρίζονται συνήθως κεφάλαια εύπορων επιχειρηματιών και επενδύουν σε δευτερογενείς αγορές υψηλότερου ρίσκου σκοπεύοντας σε αυτά που έγραψα το αρχικό μου email. Μια εταιρεία που έκανε IPO στο AIM πέρσι με σημερινή χρηματιστηριακή αξία μόλις 50 εκ. λίρες θεωρείται εξ ορισμού high risk investment.

Απόδειξη του high (καρα-χάι) risk είναι και η εξέλιξη της τιμής της μετοχής της που τον Ιούνιο του 2021 ήταν 118 pence, 3 μήνες μετά έπεσε στα 81p (-31%), ένα μήνα μετά ανέβηκε στα 115p (+42%) και σήμερα, 6 μήνες μετά, έχει πέσει στα 71p (-38%). Το λεγόμενο και roller-coaster. Κανείς συνταξιούχος ή ασφαλισμένος (βλέπε μεγάλα Funds) δεν θα δεχόταν τέτοιες διακυμάνσεις για τα λεφτά του.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
On 4/5/2019 at 6:49 PM, mallios said:

Dear members,

The Hellenic Malt Whisky Society (HMWS), is happy to announce that we are approved as members of The Scotch Malt Whisky Society (SMWS) affiliate’s programme.

Since our foundation back in 2010, when members of whiskyforum.gr decided to create a formal group of malt whisky appreciators, our main and only aim was to empower whiskyforum.gr.

True to our values, we safeguard that whiskyforum.gr will be an open, free, accessible to all, thinktank where whisky related information can be easily found. We do our best to provide forum and society members with benefits and at the same time remain independent and empowered only by our volunteer efforts and HMWS members’ contribution.

Today, we are happy and proud to provide our members with the opportunity to participate in programmes dedicated to HMWS, offered by the SMWS, with offers and discounts both for SMWS membership subscription fee as well as for bottlings of the SMWS.

Programme details can be found in the specific HMWS members’ benefits topic. We encourage our members to visit the topic and be informed about the affiliate programme. For any additional clarification needed, please feel free to contact me as I will be the main contact point (liaison) between the SMWS and the HMWS.

 ============================================================================================================

 Αγαπητά μέλη,

Η Hellenic Malt Whisky Society βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει ότι είμαστε πλέον μέλη του Affiliates Programme της Scotch Malt Whisky Society.

Από το 2010 που μέλη του whiskyforum.gr αποφάσισαν και ίδρυσαν την HMWS,  δημιουργώντας έτσι επίσημα μία ομάδα φίλων του malt whisky, ο μόνος μας σκοπός ήταν και παραμένει να υποστηρίζουμε και αναβαθμίζουμε το whiskyforum.gr

Πιστοί στις αρχές μας, διαφυλάξαμε και διαφυλάσσουμε όλα αυτά τα χρόνια ότι το whiskyforum.gr θα είναι μία ανοικτή, ελεύθερη, προσβάσιμη σε όλους όσους ενδιαφέρονται δεξαμενή γνώσης και χώρος ανταλλαγής απόψεων. Μία δεξαμενή γνώσης που σχεδόν κάθε πληροφορία που μπορεί κάποιος να αναζητήσει για το whisky να μπορεί να βρεθεί.

Παράλληλα, καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να προσφέρουμε στα μέλη μας με προνόμια και παροχές, χωρίς όμως σε καμία περίπτωση να χάσουμε τον ελεύθερο χαρακτήρα μας και πάντα στηριζόμενοι αποκλειστικά στις προσπάθειες και την εθελοντική συνεισφορά των μελών μας, καθώς και την ελάχιστη ετήσια συμμετοχή τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που τα μέλη μας θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε ειδικά προγράμματα τα οποία απευθύνονται στα μέλη μας και τα οποία θα έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για εμάς από την SMWS προσφέροντας εκπτώσεις τόσο στην εγγραφή μέλους στην SMWS όσο και στις εμφιαλώσεις της.

Κάθε φορά που ένα πρόγραμμα θα παρέχεται για τα μέλη της HMWS θα υπάρχει συγκεκριμένη ενημέρωση στο ανάλογο topic, HMWS Hember Benefits στο SMWS section. Προσκαλούμε τα μέλη μας να επισκεφτούν το συγκεκριμένο topic και να ενημερωθούν για τα προνόμιά μας. Σε περίπτωση που χρειάζεται η οποιαδήποτε επιπλέον ενημέρωση, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου, εκπρόσωπο της HMWS προς την SMWS.

Slainte Ωρέ

image.png

Σαν σήμερα, πριν 5 χρόνια!

Κάτι κάναμε (πιστεύω) για τα μέλη μας, 5 Gatherings στην Αθήνα, 1 Θεσσαλονίκη, 1 Καστοριά και 1 στην Κύπρο.

Αρκετές ομαδικές αγορές, επίσκεψη στα Vaults και πολλές όμορφες στιγμές.

Για το 2024 ελπίζω να τα καταφέρουμε για ένα ακόμα Gathering ή και παραπάνω. Σε σχέση με τα οικονομικά αποτελέσματα της Artisanal Spirits co αλλά και το τι έχει γίνει το 2023, επισυνάπτω την παρουσίαση με τα end of 2023 results.

Θα έλεγα ότι το πιο σημαντικό για την SMWS φέτος ήταν:

  • η εξαγορά στην Αμερική της  Single Cask Nation https://singlecasknation.com/
  • η αύξηση των αποθεμάτων σε βαρέλια με πάνω από 17.000 βαρέλια να ανοίκουν στην Artisanal με δυναμική (βάση της ζήτησης) να καλύψουν το 100% τω αναγκών μέχρι το 2028 και το 75% μέχρι το 2035!
  • τα 150 διαφορετικά αποστακτήρια τα οποία έχει εμφιαλώσει μέχρι και σήμερα η SMWS
  • τα μέλη που πλέον είναι πάνω από 41.000
  • H είσοδος σαν χρηματοδότη της Ferovimum ενός εξειδικευμένου και έμπειρου στο συγκεκριμένο industry (που βρίσκεται και πίσω από το Port of Leith)

Δυστυχώς, φέτος θα γράψω και ένα αρνητικό για εμένα, η καλή μας φίλη Helen δεν είναι πια στην SMWS, χωρίς αυτό να επηρεάζει άμεσα την σχέση μας με την SMWS. 

Με την βοήθεια της ομάδας και με την διάθεση των μελών, πιστεύω θα κάνουμε και άλλα πράγματα φέτος!

Investor-Presentation-Mar-24-FINAL-PDF.pdf

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...