Jump to content
  • Welcome to our whiskyforum

    Dear Guest,

    On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

    forum21.png

    Slainte!

TCWA_KEO_Laphroaig event (Cyprus)


Recommended Posts

Άλλη μια εκδήλωση της The Cyprus Whisky Association σε συνεργασία με την ΚΕΟ που εισάγει το Laphroaig και το Ardmore (ανάμεσα στα άλλα) και μια ευκαιρία να δοκιμάσουμε και λίγη κάπνα εδώ στο νησί και να αγοράσουμε σε εξαιρετικές τιμές.

Αυτή την φορά το μέρος το είχα επιλέξει εγώ, ώστε να είμαστε όλοι καθιστοί και νομίζω ότι το ΒΟΧ-Τ ήταν ένας πολύ καλός χώρος (για μέχρι 40-50 άτομα) χωρίς μυρωδιές και το σημαντικότερο, ο επάνω όροφος ήταν απομονωμένος από το μαγαζί, οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για εκδηλώσεις.

Το κλίμα χαλαρό, κουβέντα αρκετή για το Laphroaig, έμοιαζε πιο πολύ με τις εκδηλώσεις / μαζώξεις μας στο JJ όπου κυριαρχούσε η κουβέντα, συζήτηση με μικρά διαλείμματα για να μιλήσουμε και για τα αποστάγματα.

MKOtJA10lsEOIiMJwnL2VouubK_i-CzUo3rZLc1t  

  • Ardmore Legacy
  • Laphroaig Select
  • Laphroaig 10
  • Laphroaig Quarter Cask

Τις εντυπώσεις έκλεψε το Ardmore (τηρουμένων των αναλογιών και πως έπρεπε να το κρίνουμε σαν - lightly - peated).

Στο προσωπικό μου ranking η σειρά ήταν Quarter, Ardmore και παρεούλα (αλλά με άλλα γευστικά χαρακτηριστικά) τα 10 και Select.

Το 10ράκι ήταν ένα παλιό, σκληρό, με λίγη γλύκα στο βάθος, λεμόνια και κάπνα, κάπνα, κάπνα και αλάτια, λιμανίσιο, original Laphroaig, όχι για όσους δεν αντέχουν την υπέροχη μυρωδιά που έχει ένα τασάκι με ένα ιώδιο ανοιγμένο δίπλα του.

Να ευχαριστήσω και πάλι την TCWA και να τους πως και ένα μικρό μπράβο / ευχαριστώ για όσα έχουν πετύχει και για τις υπέροχες (και πολλές) εκδηλώσεις που κάνουν.

Αναμένουμε και την επόμενη εμφιάλωση της TCWA και στα hints της βραδιάς (ή μπορεί εγώ να μην το ήξερα) το TCWA Wolfburn που ήταν η εμφιάλωση Νο2 είχε παλαιώσει σε Laphroaig Quarter Cask (βαρελάκι).

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, mallios said:

Τις εντυπώσεις έκλεψε το Ardmore (τηρουμένων των αναλογιών και πως έπρεπε να το κρίνουμε σαν - lightly - peated)

Το παλιό Traditional ήταν ακόμα καλύτερο αλλά σίγουρα το Ardmore είναι ένα πολύ underrated και VfM ουίσκι και το 25αρι τους το προτιμώ από κάθε Talisker 

7 hours ago, mallios said:

TCWA και να τους πως και ένα μικρό μπράβο

Εγώ θα έλεγα μεγάλο αναλόγως της μεγάλης προόδου που έχουν κάνει στον ελάχιστο χρόνο πού έχουν δημιουργηθεί ?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Uisge-Beatha said:

Το παλιό Traditional ήταν ακόμα καλύτερο αλλά σίγουρα το Ardmore είναι ένα πολύ underrated και VfM ουίσκι και το 25αρι τους το προτιμώ από κάθε Talisker 

Εγώ θα έλεγα μεγάλο αναλόγως της μεγάλης προόδου που έχουν κάνει στον ελάχιστο χρόνο πού έχουν δημιουργηθεί ?

To Legacy στα 21 eur είναι εξαιρετικό.

Μετράει το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή οι εισαγωγείς στάθηκαν δίπλα τους (αλλά φυσικά και το ότι εδώ είναι μικρότερο μέρος σε συνδυασμό με μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη). Αλλά, συμφωνώ, είναι πολύ μπροστά σε πολλά πράγματα και μόλις με 5 χρόνια ζωής. Από την άλλη, δεν έχουν και δεν θέλουν να έχουν forum και φυσικά αυτό (για εμένα) είναι μείον.

Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, mallios said:

Από την άλλη, δεν έχουν και δεν θέλουν να έχουν forum και φυσικά αυτό (για εμένα) είναι μείον.

Αναλόγως, αν είναι μια 20αρια άτομα και με το σκεπτικό ότι οι αποστάσεις είναι μικρότερες δεν είναι δύσκολο να υπάρχει καλή διαπροσωπική επικοινωνία μέσω των εβεντ και με viber groups κτλ όσο για το γνωστικό επίπεδο για μια αγγλόφωνη χώρα την σημερινή εποχή υπάρχουν άφθονες πηγές / επιλογές 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...