Jump to content
  • Welcome to our whiskyforum

    Dear Guest,

    On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

    forum21.png

    Slainte!

Hazelburn 14 y.o. Oloroso Cask Matured, 49.3%, ΟΒ


Recommended Posts

Hazelburn 14 Year Old / Sherry Wood

https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/127171/hazelburn-2004

να ευχαριστήσω τον @thanasist για το δείγμα . 

Γενικά δεν το έχω με το Springbank. Είναι λίγο dirty / σκληρό (δεν βρήκα όμως εδώ αυτό το dirty) για τα γούστα μου και ο συνδυασμός με oloroso με έκανε αρκετά σκεπτικό. Διαβάζοντας και την κριτική του @Celtic στο 13χρονο "αδερφάκι" του ήμουν αρκετά σίγουρος για το τι να περιμένω.

Παρόλα αυτά, θα πω καλή κουβέντα για κανελογαρύφαλλα και Springbank και αυτό είναι ανησυχητικό. 

Χρώμα: Μπρούτζινο, χάλκινο, σε προϊδεάζει για μεγάλα πράγματα.

Μύτη: Το δυνατό σημείο. Πολύπλοκη, δεμένη, γεμάτη και πραγματικά το πολύ δυνατό του σημείο. Σοκολάτες, σέρυ αλλά αρκετά "ξερό" σαν αίσθηση, σταφίδες μαύρες και ξανθές, αλάτια, αλάτια, αλάτια, θα έλεγα coastal notes, πικρό μέλι (βελανιδιά?) πιπέρια, γαρύφαλλα και κανέλα σε ξύλο, γενικά αρκετά spicy. Νότες καφέ και αρκετά αρώματα από κρέας.

Με νερό η μύτη δεν ανοίγει όσο θα περίμενε κάποιος. Τα ίδια αρώματα, σε πιο απαλή μορφή αλλά παραμένει δεμένη και πολύπλοκη. Αν έπρεπε να βαθμολογήσω μόνο την μύτη, θα έφτανα αρκετά κοντά στο 90.

Στόμα: Ξεκινάει με έντονο spicy και coastal χαρακτήρα, αλάτια, salted caramel . Φλούδα πορτοκαλιού, πιπέρια, γαρύφαλλα και γενικά αρκετά από τα αρώματα περνάνε και στην γεύση. Η κλασική ξηρή αίσθηση του Oloroso και η "υφασματίλα" που λέω εγώ. Για εμένα (δυστυχώς) κυριαρχούν οι νότες αλατιού και χαλάνε την γενική εικόνα. Παραμένει όμως πολύ ενδιαφέρον και γεμάτο και για τους λάτρεις του αποστακτηρίου θα έλεγα ένα πολύ καλό malt.

Διαβάζοντας άλλες κριτικές δεν θα έλεγα ότι συμφωνώ με αυτό που λένε dirty χαρακτήρα. Ένα oloroso αρκετά κλασικό, ίσως οι νότες αλατιού και η κρεατίλα να θεωρούνται dirty, αλλά εγώ δεν συμφωνώ. 

Επίγευση: Το αδύνατο σημείο αφού το αλάτι επικρατεί και σε γεύση και σε διάρκεια. Πιπέρια συμπληρώνουν (στα θετικά του αυτό) αλλά γενικά δεν είναι και το φόρτε του. Μέτρια σε διάρκεια και με το νερό χάνεται και έρχεται στην επίγευση μία νότα αλκοόλ λίγο σκληρή.

Overall: Καταπληκτική μύτη, το πολύ δυνατό του σημείο και είναι ένα malt που θα το αγόραζα (για όσους με ξέρουν, αυτό φτάνει σαν κριτική, πολύ δύσκολα να θέλω να αγοράσω Springbank). Στα πολύ δυνατά του σημεία ότι η τριπλή απόσταξη δεν χαλάει τον δυνατό του χαρακτήρα, δεν το κάνει υπερ-απαλό, αλλά παραμένει ένα σκληρό και δυνατό malt.

Για τους βαθμολάγνους 87 και αν είχε λιγότερο αλάτι, σίγουρα πολύ πιο κοντά στο 90.

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

On 6/8/2019 at 9:31 PM, mallios said:

Παρόλα αυτά, θα πω καλή κουβέντα για κανελογαρύφαλλα και Springbank και αυτό είναι ανησυχητικό.

Πολυ απλά γερνας...γέροντα 😋😀

On 6/8/2019 at 9:31 PM, mallios said:

αν είχε λιγότερο αλάτι, σίγουρα πολύ πιο κοντά στο 90.

Και να η απόδειξη... το αλάτι σού ανεβάζει την πίεση;🤔😋😀

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

On 6/8/2019 at 10:31 PM, mallios said:

Γενικά δεν το έχω με το Springbank.

Ένα φόρουμ που σέβεται τον εαυτό του θα έπρεπε by default, αν όχι να σε διαγράψει διά παντώς από τα τεφτέρια του, τουλάχιστον να εκτελέσει αυτόματη παραγγελία 200 φιαλών loch dhu και να τις χρεώσει στην πιστωτική σου. Για να μην αναφέρω ότι η παραπάνω βλασφημία που ξεστόμισες θα έπρεπε να είχε ήδη αυτοκαταστραφεί. Προτείνω άμεση αναβάθμιση στην νέα έκδοση του φόρουμ με τις παραπάνω μικροεπιδιορθωσούλες για να μπει μια τάξη πλεόν. :shiftyninja:

Κατά τα άλλα πολύ ενδιαφέρουσα περιγραφή και σίγουρα πλέον θα επισπεύσω το άνοιγμα της φιάλης που περιμένει καρτερικά στα ράφια μου!

  • Haha 3
Link to comment
Share on other sites

12 hours ago, McRookie said:

Ένα φόρουμ που σέβεται τον εαυτό 

😱Και ποιός σού είπε κάτι τέτοιο, ποιός διαδίδει τέτοιες ανυπόστατες φήμες;🤔🤪😋😀 

12 hours ago, McRookie said:

να σε διαγράψει διά παντώς από τα τεφτέρια του, τουλάχιστον να εκτελέσει αυτόματη παραγγελία 200 φιαλών loch dhu και να τις χρεώσει στην πιστωτική σου.

😱 τελικά εκεί στην Γερμανία σού έχουν μάθει πολλά😋 η Μέρκελ τι σού είναι;🤔😝😀 

13 hours ago, McRookie said:

Προτείνω άμεση αναβάθμιση στην νέα έκδοση του φόρουμ με τις παραπάνω μικροεπιδιορθωσούλες για να μπει μια τάξη πλεόν. :shiftyninja:

Ja vol Herr Hauptmann👨‍✈️😋😃

  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

  • Celtic changed the title to Hazelburn 14 y.o. Oloroso Cask Matured, 49.3%, ΟΒ

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...