Jump to content
Sign in to follow this  
DMTK

Η διαδικασία παραγωγής bourbon

Recommended Posts

33 minutes ago, Uisge-Beatha said:

Το απλό το JB Ναι αλλά έχουν και κάποια πολύ καλά (Δεν ξέρω πια κυκλοφορούν Ελλάδα) αλλά το Devil's Cut και το 12αρι είναι πολύ καλά...

😲Ποιό άρθρο το bitterbooze🤔 όχι και Κελτης @ioannis θα μαλώσουμε 😝😀

μπερδέψατε τα μπούτια σας... εεε τα άρθρα και τους συγγραφείς :p . Το άρθρο του whiskywash εννοεί ο @ioannis

  • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
34 minutes ago, Uisge-Beatha said:

Νομίζω ότι το Blantons δεν βρίσκεται πια εύκολα στην Ελλάδα το αναφέρω γιατίσυζητήθηκε και με τον συγγραφέα τού άρθρου στο FB 

To Original νομίζω σε κάποιες κάβες της Αθήνας υπάρχει. Άλλες εκδόσεις δεν παίρνω όρκο.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, ioannis said:

...Ασφαλώς και οι επιλογές είναι πολλές..όπως και αρκετά είναι αυτά που δεν έχω δοκιμάσει οπότε δεν τα αναφέρω..καλή η αναφορά αλλά δεν μας λες ποιό θα προτιμούσες.

Σίγουρα Woodford, Blanton's Original, Four Roses Single Barrel, Knob Creek και για κάτι πιο απαλό Maker's Mark καλές, τίμιες, προσιτές επιλογές και φυσικά σε ενημερωμένες κάβες κυκλοφορούν και πολύ καλύτερα, αλλά πιο ακριβά.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Uisge-Beatha said:

Ποιό άρθρο το bitterbooze🤔 όχι και Κελτης @ioannis θα μαλώσουμε

Σε άλλο topic..μην εξάπτεσαι..

  • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
34 minutes ago, DMTK said:

To Original νομίζω σε κάποιες κάβες της Αθήνας υπάρχει. Άλλες εκδόσεις δεν παίρνω όρκο.

Στη Θεσσαλονίκη στη γνωστή κάβα έχει τουλάχιστον 3 (διαφορετικα) χωρίς να ξέρω το απόθεμα.

Share this post


Link to post
Share on other sites
42 minutes ago, DMTK said:

To Original νομίζω σε κάποιες κάβες της Αθήνας υπάρχει. Άλλες εκδόσεις δεν παίρνω όρκο.

Ναι αλλά σε τι τιμές 😉🤔

7 minutes ago, ioannis said:

Στη Θεσσαλονίκη στη γνωστή κάβα έχει τουλάχιστον 3 (διαφορετικα) χωρίς να ξέρω το απόθεμα.

Η γνωστή "αστρολογική" κάβα αποτελεί λαμπερή εξαίρεση και "επιστημονικό" ανεξήγητο 😋🤪  

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
20 minutes ago, Uisge-Beatha said:

Ναι αλλά σε τι τιμές

Το original στα 44 και τα άλλα δυο καπου στο 70αρι αλλά δεν θυμάμαι ποιά..γενικά δεν παίζεται για Ελλάδα. Ειδικά με την Diageo.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 6/11/2019 at 9:28 AM, DMTK said:

Όλα ξεκίνησαν από τους Σκωτσέζους και τους Ιρλανδούς μετανάστες που έφθασαν στην αμερικάνικη ήπειρο, στις αρχές του 1700...Η επιτυχία του νέου αποστάγματος, βέβαια, θα ήταν μισή, αν την ίδια περίοδο η παραγωγή στο ρούμι δεν έπαιρνε την κάτω βόλτα, αφού η βαριά φορολογία στα ζαχαροκάλαμα, έκανε τελικά την απόσταξή του απαγορευτική. Μέχρι το τέλος του 18ου αιώνα οι τοπικές κοινότητες θα μάθουν να παρασκευάζουν ουίσκι συνδυάζοντας το καλαμπόκι με την παραδοσιακή σίκαλη και τα πρώτα αποστακτήρια θα κατασκευαστούν στη δυτική Βιρτζίνια (ειδικότερα στην επαρχία του Κεντάκι).

Ιστορικά νομίζω δεν στέκει μια πού η απόσταξη μελασας κυριαρχούσε μέχρι την εποχή τής Αμερικανικής Επανάστασης 1775-1783 Και άρχισε να εξασθενεί την περίοδο αυτή λόγο τού οικονομικού αποκλεισμού από την Μ.Βρετανία. Σίγουρα σε απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές οι αγρότες έκαναν απόσταξη με ότι παρήγαγαν αλλά η γένεση τού Bourbon είναι η ίδια η Αμερικανική Επανάσταση και ο 18ος αιώνας τελείως τυχαία η πρώτη καταγεγραμμένη λειτουργία εμπορικου αποστακτηριου στο Kentucky είναι το 1783 με το Evan Williams στο Louisville το οποίο το κάνει το αρχαιότερο bourbon και το οποίο υπάρχει σαν μάρκα

On 6/11/2019 at 9:28 AM, DMTK said:

Τα τελευταία χρόνια βέβαια στις Η.Π.Α., γίνονται φιλότιμες προσπάθειες να χρησιμοποιηθούν, έστω και πειραματικά, διαφορετικοί τύπου σιτηρών όπως η βρώμη, το τριτικάλε, το κεχρί, η κινόα...Οι διαφορετικοί τύποι των δημητριακών...

Εδώ απλά να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν μιλάμε (πάντα) για δημητριακα αλλά πολλές φορές για τα λεγόμενα "ψευδοδημητριακα"

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Cerealπου βάση της υπάρχουσας νομοθεσίας ΕΕ δεν είναι ουίσκι

On 6/11/2019 at 9:32 AM, DMTK said:

Η διαδικασία που κάνει το Jack Daniel να ξεχωρίζει, είναι αυτή που έχει ονομαστεί ως «Lincoln County Process»

Ε αφού τα έχουμε ξαναπεί δεν το κάνει καθόλου να ξεχωρίζει 😝 αφού υπάρχουν και bourbon που ακολουθούν τη  διαδικασία Lincoln County process 

On 6/11/2019 at 9:35 AM, DMTK said:

Η ωρίμανση πραγματοποιείται σε νέα δρύινα «καψαλισμένα» βαρέλια και στην περίπτωση του Straight bourbon whiskey, για μια περίοδο τουλάχιστον δύο ετών.

Και φυσικά το καλύτερο μού 😋🤗 το bourbon είναι το μόνο brown spirit (πού γνωρίζω) το οποίο δεν απαιτεί κατ' ελάχιστον παλαίωση 

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
26 minutes ago, ioannis said:

Το original στα 44 και τα άλλα δυο καπου στο 70αρι αλλά δεν θυμάμαι ποιά..γενικά δεν παίζεται για Ελλάδα. Ειδικά με την Diageo.

Ναι η ερώτηση απευθύνεται σε τιμές εκτός της συγκεκριμένης καβας😉

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 6/11/2019 at 9:28 AM, DMTK said:

Το όνομά του, bourbon,  προέρχεται από την περιοχή Μπέρμπον, που με τη σειρά της είχε «βαφτιστεί» έτσι από τους Γάλλους Βουρβώνους της βασιλικής οικογένειας,

Ένα ενδιαφέρον αρθράκι σχετικά 

https://flaviar.com/blog/bourbon-beginnings-and-name

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καταρχήν όπως πάντα, τις ευχαριστίες μου για τις παρατηρήσεις σου

4 hours ago, Uisge-Beatha said:

Ιστορικά νομίζω δεν στέκει μια πού η απόσταξη μελασας κυριαρχούσε μέχρι την εποχή τής Αμερικανικής Επανάστασης 1775-1783 Και άρχισε να εξασθενεί την περίοδο αυτή λόγο τού οικονομικού αποκλεισμού από την Μ.Βρετανία. Σίγουρα σε απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές οι αγρότες έκαναν απόσταξη με ότι παρήγαγαν αλλά η γένεση τού Bourbon είναι η ίδια η Αμερικανική Επανάσταση και ο 18ος αιώνας τελείως τυχαία η πρώτη καταγεγραμμένη λειτουργία εμπορικου αποστακτηριου στο Kentucky είναι το 1783 με το Evan Williams στο Louisville το οποίο το κάνει το αρχαιότερο bourbon και το οποίο υπάρχει σαν μάρκα

Νομίζω ότι η πρόταση που μπέρδευε εδώ ήταν η "...την ίδια περίοδο", το οποίο σβήστηκε και αντικαταστάθηκε

4 hours ago, Uisge-Beatha said:

Εδώ απλά να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν μιλάμε (πάντα) για δημητριακα αλλά πολλές φορές για τα λεγόμενα "ψευδοδημητριακα"

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Cerealπου βάση της υπάρχουσας νομοθεσίας ΕΕ δεν είναι ουίσκι

Ισχύει αυτό, όπως άλλωστε είχε τονιστεί και στο νήμα για τις ασυνήθιστες πρώτες ύλες

4 hours ago, Uisge-Beatha said:

Ε αφού τα έχουμε ξαναπεί δεν το κάνει καθόλου να ξεχωρίζει 😝 αφού υπάρχουν και bourbon που ακολουθούν τη  διαδικασία Lincoln County process 

το κάνει να ξεχωρίζει γευστικά εννοώ, όχι;

4 hours ago, Uisge-Beatha said:

Και φυσικά το καλύτερο μού 😋🤗 το bourbon είναι το μόνο brown spirit (πού γνωρίζω) το οποίο δεν απαιτεί κατ' ελάχιστον παλαίωση 

ε τώρα μου τα χαλάς, δε μιλάω για bourbon αλλά για την ένδειξη Straight bourbon 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, DMTK said:

το κάνει να ξεχωρίζει γευστικά εννοώ, όχι;

Περί ορέξεως... κολοκυθόπιτα 😋😀

1 hour ago, DMTK said:

ε τώρα μου τα χαλάς, δε μιλάω για bourbon αλλά για την ένδειξη Straight bourbon 

Ναι παιδί μού συμπληρωματικά το ανέφερα 😋😀

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...