Jump to content
  • Welcome to our whiskyforum

Dear Guest,

On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

forum21.png

Slainte!

Recommended Posts

Posted

Ξέρω ότι πάρα πολλοί από εμάς έχουμε πολλά δειγματάκια για tasting αλλά το παιχνίδι μας μου έχει λείψει! Θα κάνουμε κάτι φέτος?! Αν μαζευτούμε μπορούμε να φέρουμε τα samples στις 06.10.

• Like 1
  • mallios changed the title to Blind Samples #3 Θα παίξουμε φέτος?!
Posted

Ενδιαφέρομαι να συμμετέχω αλλά πριν τις συμμετοχές θα πρότεινα να συζητούσαμε το αναμενόμενο χρονοδιάγραμμα.

• Like 1
Posted

Το παρακολουθώ καιρό το νήμα. Και θέλω να πω ότι  παίζεται «βρώμικα»! τα αφήνεται να ωριμάσουν καιρό μέσα στα δείγματα για να αλλοιωθούν. 🤣🤣🤣🤣 φυσικά και κάνω πλάκα (δε θέλω να προσβάλλω κάποιον). Αν με ενημερώσει κάποιος πως γίνεται η όλη φάση θα με ενδιέφερε κι εμένα!!! 

• Like 1
Posted
18 minutes ago, Chris84 said:

Το παρακολουθώ καιρό το νήμα. Και θέλω να πω ότι  παίζεται «βρώμικα»! τα αφήνεται να ωριμάσουν καιρό μέσα στα δείγματα για να αλλοιωθούν. 🤣🤣🤣🤣 φυσικά και κάνω πλάκα (δε θέλω να προσβάλλω κάποιον). Αν με ενημερώσει κάποιος πως γίνεται η όλη φάση θα με ενδιέφερε κι εμένα!!! 

@Chris84 καλημέρα και με το καλό να μπεις στο παιχνίδι. Είναι πολύ απλό. Κάθε μέλος ανοίγει ένα μπουκάλι, φτιάχνει τα δειγματάκια και τα ανταλλάσσουμε (κάποιο τρόπο θα βρούμε) μεταξύ μας. Αν είμαστε 7 μέλη, 7 samples ο καθένας. Μετά ξεκινάμε και γράφουμε για κάθε sample. Η σειρά ορίζεται από πριν, ώστε σε κάθε ενότητα να μιλάμε για το ίδιο sample. Είσαι οκ?

Posted

Μετά την οριστική συμμετοχή και του Chris84 είμαστε ήδη 5. Επειδή πάει καπου στις 2 εβδομάδες η δοκιμή και η συγγραφή σχολίων προτείνω να μείνουμε στους 7-8 συμμετέχοντες? 

Εναλλακτικά, αν πάμε σε 14 συμμετέχοντες, κάνουμε (για πρώτη φορά) 2 γκρουπ, όλα γίνονται.

• Like 1
Posted
2 minutes ago, Chris84 said:

Μέσα κι εγώ. Τα samples είναι 20, 30,50ml;;

Δώσε εσύ 50ml και δεν θα σε παρεξηγήσουμε! :jump:  Νομίζω ότι τα 30ml είναι αυτό που χρησιμοποιούμε, αλλά βασικά ότι μπουκαλάκι έχει ο καθένας. Επίσης πρέπει να υπάρχει και "κάβα" από μπουκαλάκια, οπότε όταν με το καλό μαζευτούμε θα δούμε τι υπάρχει μην αγοράζουμε χωρίς λόγο.

• Haha 1
Posted

8 συμμετέχοντες είναι καλά, περιμένουμε άλλους 3

Τα μπουκαλάκια ήταν πάντα 50ml, δεν παίξαμε ποτέ με λιγότερο, τους λόγους τους έχουμε εξηγήσει, να ξαναπώ επιγραμματικά οτι τα 50ml δεν είναι ούτε λίγα ούτε πολλά, είναι μια "καλή" ποσότητα για να δοκιμάσει κάποιος σωστά, να μοιράσει άν θέλει τη δοκιμή του σε 2 χρόνους, να το δοκιμάσει άν θέλει και με λίγο νερό. 

Επίσης, όπως σωστά έγραψε ο σοφός, να δούμε το χρονοδιάγραμμα. Δεν χρειάζονται βιασύνες αλλά ούτε να κρατήσει όσο η Λάμψη, όπως έγινε στο game#2

Αν πούμε οτι όλοι έχουμε πάρει τα δείγματα των άλλων μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, το πάμε για τέλη Ιανουαρίου, πιστεύω είναι νορμάλ χρόνος.

Posted
59 minutes ago, Chris84 said:

Έχει κάποιος να προτείνει ένα link για αγορά samples των 50 ml;;

Κάτσε να δουμε πόσα άτομα θα είμαστε. Λογικά θα έχω σπίτι περίσσευμα. Από την άλλη, αν θέλεις να πάρεις καλό είναι, όλο και κάπου θα χρειαστούν.

Posted
1 hour ago, Chris84 said:

Εχω πολύ στοκ από άδεια, μόνο που τα έχω ακόμα άπλυτα.....περιμένω την κατάλληλη στιγμή να ασχοληθώ. Αν θες να σου δώσω μερικά πες μου.

Αύριο έχουμε και συγκέντρωση, αν μου το πεις εγκαίρως στα φέρνω  .....ΕΔΩ

• Like 1
Posted

@Celtic δε θα μαι σήμερα. Έχω κάποια τρεξίματα. Πιστεύω να μαι στο rum and whisky festival αν πας κι εσυ. Τα πιο πολλά samples που έχω είναι 30αρια! Θα τους βάλω χέρι γτ δεν επαρκεί η ποσότητα! 😎🤣😎

Posted

Οπότε μέχρι στιγμής είμαστε

On 9/15/2019 at 1:13 PM, mallios said:

Άλλος ένας παιδιά ???

On 9/16/2019 at 3:59 PM, Chris84 said:

@Celtic δε θα μαι σήμερα. Έχω κάποια τρεξίματα. Πιστεύω να μαι στο rum and whisky festival αν πας κι εσυ. Τα πιο πολλά samples που έχω είναι 30αρια! Θα τους βάλω χέρι γτ δεν επαρκεί η ποσότητα! 😎🤣😎

Δεν το βλέπω για Rum-cocktails-cigars festival. Πάντως βρίσκεις εύκολα 50αράκια μπουκαλάκια, άν είσαι και κοντά στο Παγκράτι, δες τι είχα γράψει, και φυσικά στα άλλα μέρη που σου είπε πιο πάνω ο @DMTK, ή ακόμα και σε μαγαζιά με σχετικά είδη στην Αθηνάς. 

On 7/14/2017 at 10:07 PM, Celtic said:

5cl δείγμα, σε όποιας μορφής μπουκαλάκι βολεύει τον καθένα, με ταμπελίτσα το nickname μας στο φόρουμ. Όσοι δεν έχετε εύκαιρα μπουκαλάκια, έχω προτείνει στο παρελθόν το φαρμακείο Ευσταθίου στο Παγκράτι (http://www.efstathiou.org/), εγώ απο κει τα παίρνω, ας πουν όμως και άλλα μέλη εναλλακτικά μέρη που μπορεί να βρει κανείς.

Posted
On 9/15/2019 at 8:56 PM, Chris84 said:

Εγώ στο Blind Sample Game #1 είχα χρησιμοποιήσει τα παρακάτω και είχα μείνει πολύ ευχαριστημένος γιατί το μέγεθος του λαιμού ήταν αρκετά μεγάλο για να χωράει οποιοδήποτε χωνί και το κλείσιμο στο καπάκι μου φάνηκε πολύ ασφαλές. Επίσης το μαύρο καπάκι μειώνει λίγο την αίσθηση φαρμάκου στην οποία παραπέμπουν τα άσπρα καπάκια:

μπουκαλάκι:

http://www.syskeuasies.gr/index.php?route=product/product&path=62_83&product_id=143

καπάκι:

http://www.syskeuasies.gr/index.php?route=product/product&product_id=178

Είχα αγοράσει 20+20 όλα μαζί €13 ευρώ με μεταφορικά. Νομίζω τώρα είναι ακόμα φθηνότερα.

• Thanks 2
  • 4 weeks later...
Posted
34 minutes ago, mallios said:

boyzzz βρέθηκε ο όγδοος? Θα ξεκινήσουμε?

Χμμμμμμ, μήπως θέλει κάποιος από τους @nek@DMTK, @giorgos, @McRookie, @Uisge-Beatha ???

Κάποιο από τα νέα μέλη να μπει στο παιχνίδι ? Χαβαλέ κάνουμε, μη φοβάστε, έχει πλάκα.

• Like 1
Posted

Άντε πάμε ο λαός περιμένει να κανονίσουμε το παιχνίδι !!!😜

θελω και @DMTK στο  παιχνίδι !!!

• Like 1
Posted
1 minute ago, DUCATI13 said:

Άντε πάμε ο λαός περιμένει να κανονίσουμε το παιχνίδι !!!😜

θελω και @DMTK στο  παιχνίδι !!!

Άντε πάμε να ζεστάνουμε τις μηχανές !!!!

• Like 2