Jump to content
  • Welcome to our whiskyforum

    Dear Guest,

    On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

    forum21.png

    Slainte!

Whisky Live Athens 2019


Recommended Posts

δηλαδή το single vip σε σχέση με το light είναι

δίνω 30 παραπάνω για ένα old and rare και αν είμαι τυχερός και υπάρχει αυτό που θέλω μετά τις 20:30 ;;;;;

έχω καταλάβει κάτι λάθος ή είναι ΓΤΠ;

  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, charkyriak said:

δηλαδή το single vip σε σχέση με το light είναι

δίνω 30 παραπάνω για ένα old and rare και αν είμαι τυχερός και υπάρχει αυτό που θέλω μετά τις 20:30 ;;;;;

έχω καταλάβει κάτι λάθος ή είναι ΓΤΠ;

...εδώ μέχρι προχθές δεν υπήρχε καν light (:biggrin1:) ticket....ξεκινούσαν από 70€-80€....:laugh1:....για την φοβερή αυτή ποικιλία της λίστας.....

Ντάξει.....ντροπή.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Εδώ θέλω να κάνω μια ερώτηση γτ ίσως κάτι δε καταλαβαίνω σωστά. Είμαι το Α αποστακτήριο και εξάγω σε κάποιες χώρες. Μέσα σε αυτές τις χώρες είμαστε κι εμείς. Αλλά δίνω στον εισαγωγέα το βασικό μου range 3-4 κωδικούς για να δω τι απήχηση υπάρχει από το καταναλωτικό κοινό... και βλέπω ότι υπάρχει σχετική κίνηση. Γίνεται ένα event παγκόσμιου βεληνεκούς στην Ελλάδα. Εγώ σαν αποστακτήριο δε θα έπρεπε να στείλω το brand ambassador ή οποίον άλλον έχει τέτοια καθήκοντα ώστε να προωθήσει και κάποιες άλλες ετικέτες του αποστακτηρίου στο κοινό;; Γτ λοιπόν σε μας δε γίνεται και στα υπόλοιπα event γίνονται;;; Εκτός κι αν έχω καταλάβει λάθος την όλη διαδικασία.. 

Link to comment
Share on other sites

@Chris84  έτσι είναι, μόνο που από τότε που άρχισε η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, οι εταιρίες-αποστακτήρια μας βλέπουν με πολύ διαφορετικό μάτι. Παλιότερα η Ελλάδα ήταν και στις πρώτες θέσεις κατανάλωσης ουίσκυ κατα κεφαλήν παγκοσμίως, και στην Ευρώπη ίσως η πρώτη κάποια χρόνια, άσχετα άν αυτή ήταν με τα Famous Grouse και τα Chivas στα μπουζούκια. Ήταν η εποχή της ανάπτυξης των malts και οι εταιρίες έδιναν βάση για προώθηση σε μια χώρα που, αν μη τι άλλο, διάολε, οι αριθμοί έδειχναν οτι πίνουν πολύ Scotch οι άνθρωποι εκεί και έχουν χρήμα, ας τους μάθουμε και τα πιο ακριβά. Τώρα πια όχι, τώρα τι να προωθήσει κανείς στην Ελλάδα; Έχει μάθει πλέον και η κουτσή Μαρία οτι εκτός από τα blended, τα φτηνά ουίσκυ, υπάρχουν και τα "πιο καλά" τα malts. Δεν πρόκειται να πουλήσουν παραπάνω Talisker, ούτε θα πάρει κανείς το Talisker 18yo, το Springbank 18yo και πάει λέγοντας. Κι όσοι γουστάρουν και το πάρουν, και πόσοι είναι αυτοί δηλαδή..., θα το πάρουν απ'έξω που θα το βρουν και πιο φτηνά. Όλοι πλέον έχουν συγγενείς, φίλους γνωστούς σε Ολλανδία, Γερμανία, Αγγλία και πάει λέγοντας, ξέχωρα το ηλεκτρονικό εμπόριο, ξέχωρα την Βουλγαρία που είναι δίπλα.

Προς ανατολάς είναι το χρήμα και η ανάπτυξη, και εκεί βλέπουν όλοι για αύξηση των πωλήσεων, Κίνα, Ινδία, Ταιβάν, Αραβικές χώρες κλπ. 

Μη σου κάνει λοιπόν καμιά εντύπωση η κατάσταση. 

Link to comment
Share on other sites

Συνονόματε συμφωνούμε αλλά πως θα μάθει  κάποιος το talisker 18 κοκ αν πρώτα δε τα δοκιμάσει σε μια τέτοιας εκδήλωση; Πως γίνεται η Κύπρος που έχει λιγότερο πληθυσμό να έχει καλύτερο show; Μόνο τις ετικέτες που έχουν (δε βάζω καν την τιμή του εισιτηρίου) τα βλέπω και δακρύζω. Δεν έχω κάτι με τους αδελφούς από τη Κύπρο. Μη παρεξηγηθούμε.

Έχω βρεθεί μπροστά σε επικοινωνία εισαγωγέα με αποστακτήριο όπου ζητούσε περισσότερες ετικέτες και έφαγε πόρτα. η απάντηση ήταν παρε αυτά και βλέπουμε. Βέβαια και το φορολογικό σε αποτρέπει για τέτοιες κινήσεις. Οπως και η αμάθεια των περισσότερων πωλητών, των μπάρμαν κοκ. 
Και θα το ξαναπώ.. 220€ για το Athens whisky  live;;; Τι όνειρο είδατε ρε διοργανωτές;;;;; Επειδή είναι στο βρετάνια;;;;; Έλεος δλδ!

Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, Celtic said:

Προς ανατολάς είναι το χρήμα και η ανάπτυξη, και εκεί βλέπουν όλοι για αύξηση των πωλήσεων, Κίνα, Ινδία, Ταιβάν, Αραβικές χώρες κλπ. 

Α γειά σου παιδί μου. Ακριβώς. Και να προσθέσω ότι όσο η Ελλάδα πάει τρένο (ή τουλάχιστον πουλάει) με ενέργειες που για τις εταιρίες έχουν μηδενικό κόστος, δεν υπάρχει και μεγάλη ανάγκη να στείλουν ambassador κλπ κλπ κλπ. Φυσικά, υπάρχει μεγάλη ανταποδοτικότητα (τουλάχιστον σε εμάς που έχουμε σχέση με Chorlton και SMWS - τα βάζω χρονικά) και επίσης φυσικά και οι έξω περιμένουν να δουν πρώτα αν υπάρχει αγορά και μετά να τοποθετηθούν.

 

8 hours ago, Chris84 said:

Πως γίνεται η Κύπρος που έχει λιγότερο πληθυσμό να έχει καλύτερο show; Μόνο τις ετικέτες που έχουν (δε βάζω καν την τιμή του εισιτηρίου) τα βλέπω και δακρύζω. Δεν έχω κάτι με τους αδελφούς από τη Κύπρο. Μη παρεξηγηθούμε.

Λόγω προσωπικής και άμεσης σχέσης και εμπειρίας (την αναλύουμε εκτός forum κάποια στιγμή) η Κύπρος ξεκίνησε ΠΟΛΛΑ βήματα πίσω στο πρώτο Whisky Live, το 2013 αν θυμάμαι καλά, και τώρα έχει περίπου 15 events το χρόνο. (Nicosia Whisky Festival, Whisky Live, Brand events etc) και δεν βάζω άλλα ποτά στην εξίσωση. Μιλάω αποκλειστικά για whisky.  Από την άλλη μη ξεχνάμε ότι εκεί παίζουν οι εισαγωγείς που είναι φιλικοί σε όλο το εγχείρημα. Απούσα μεγαλοπρεπώς και εκεί η DIAGEO (έκανε χρόνια να μπει ακόμα και στο αεροδρόμιο) .

Φυσικά μη ξεχνάμε ότι ο συνδυασμός της ετήσια συνδρομή στην TCWA που είναι ΕΛΑΧΙΣΤΗ (στα όρια του αστείου) και την σχέση της association με τους εισαγωγείς (ακόμα και για εμένα που είμαι απλό μέλος και δεν είμαι και Κύπριος) που είναι εξαιρετική και σε όλα τα events έχουν έμμεση  ή άμεση εμπλοκή μαζί της. Απλά να σου αναφέρω (εκτός του Glenlivet που το παρουσίαζα εγώ) μέσα σε ένα χρόνο είχα πάει σε 12 events!!!! και όλα δωρεάν. Αν μιλάμε για ανταποδοτικότητα... στο επόμενο event που θα έρθεις, να μιλήσουμε για  τα μπουκάλια που έχουν έρθει Ελλάδα σε απίστευτες τιμές, πραγματικά απίστευτες, τα μέλη του forum γνωρίζουν. 

Αυτή η ανταποδοτική σχέση στην Ελλάδα δεν υπάρχει με τους εισαγωγείς, ή (για να τα λέμε όλα) υπάρχει όπως φαίνεται μόνο για events που έχουν μπει στο calendar των εταιρειών και που λογικά (σε μια χώρα με κρίση και low budget) θα υπάρχει και μία "πίεση" για να μην αυξηθούν τα άτομα που τρώνε από την πίτα του μάρκετινγκ. 

Τέλος να αναφέρω ότι μία σχέση μπορεί να χτιστεί με πολλούς τρόπους, και αυτό έχει να κάνει και με τα events. Ο διοργανωτής πρέπει να σέβεται τις εταιρίες και τις Society. Για να το θέσω απλά, πέρσι στην Κύπρο (και δεν αναφέρομαι σε θέματα κόστους - δεν τα ξέρω ή δεν τα γράφω αφού δεν με αφορούν) ο τρόπος που με προσέγγισαν και η εταιρία που εισάγει το Glenlivet και οι διοργανωτές και η ομάδα με την οποία "δουλεύαμε" μου έκανε αδύνατο να πώ όχι σε μία σχεδόν ολοήμερη παρουσία στο Whisky Live και σε μία διήμερη παρουσία στο Nicosia Whisky Festival (ακόμα καλύτερο και μακάρι φέτος να είμαι Κύπρο για να πάω). Ιδιαίτερα το τελευταίο, κάνει πολλά άλλα events (και όλα όσα έχω πάει στην Ελλάδα) να ντρέπονται και φυσικά το εισητήριο ήταν απίστευτα χαμηλό (πιο χαμηλά δεν νομίζω να πήγαινε).

Να θέσω όμως εδώ και ένα ερώτημα (κάνοντας και τον συνήγορο του διαβόλου). Πόσοι και ποιοι στην Ελλάδα θα πέρναγαν πριονοκορδέλα κυριολεκτικά έναν διοργανωτή αν π.χ. ο τάδε (και ο κάθε τάδε) παρουσίαζε το Glenlivet, Laphroaig, Mossburn bottling, και δεν έχει τελειωμό, και μετά έλεγε ότι υπάρχουν εμφιαλώσεις προς αγορά σε έκπτωση. Είμαστε και εμείς λιγάκι γκρινιάρηδες σε όλα, και δεν είναι λίγες οι φορές που έχω ακούσει ότι ένα event γίνεται για την αρπαχτή. 

Επίσης, καλά κάνουμε και τα χώνουμε στους διοργανωτές αλλά δεν έχουμε και ιδέα, αν όντως προσπάθησαν να φέρουν καλά whisky και έφαγαν πόρτα.

Επίσης, δεν βλέπω πουθενά να λέμε (κανείς μας) να γίνει μία διαμαρτυρία προς τις εταιρίες και τους εισαγωγείς και να τους κράξουμε δημόσια που απέχουν από τέτοια event. Κατά την προσωπική μου άποψη και επέτρεψε μου - γνώση - στην Ελλάδα ΜΟΝΟ το whiskyforum μπορεί να κράξει τους εισαγωγείς κλπ κλπ κλπ γιατί 13 χρόνια τώρα πρέπει να έχουμε πάρει σαν δωρεά σε event maximum 10-12 μπουκάλια (1 το χρόνο δηλαδή) και αυτά μάλλον 100% στην προ - HMWS εποχή.

Το πρόβλημα είναι συνολικό και το γεγονός ότι μία χώρα με 700.000 κατοίκους (Κύπρος) το έχει λύσει εδώ και χρόνια και εμείς το ψάχνουμε ακόμα, μας δείχνει ότι το θέμα έχει να κάνει με εμάς (Έλληνες) γενικά, είτε διοργανωτές είτε εταιρίες, είτε οποιοσδήποτε μπορεί να λέει δώσε σε μένα μόνο και όχι στους άλλους (ενδεχομένως).

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ απόλυτα με όσα ειπες. Όπως είπα κάποιοι εισαγωγείς έχουν προσπαθήσει να φέρουν κάποιες φιαλες και έχουν φάει πόρτα. Τον εισαγωγέα μπορεί να τον κράξει ο καθένας μας. Όλοι είμαστε καταναλωτές επομένως όλοι έχουμε δικαίωμα για κάτι καλύτερο. Εκεί που δεν έχουμε το δικαίωμα να του πούμε κάτι είναι γτ  δε συμμετέχει σε ένα whisky live όταν οι διοργανωτές ζητάνε υπέρογκα ποσά για ένα χώρο.. να ταν μόνο η Diageo απούσα θα είμασταν καλά (απ την άλλη ομως όλοι την κράζουμε-κύριο χαρακτηριστικό του Έλληνα). Εδώ άλλοι κολοσσοί απέχουν ή ακόμα καλύτερα δε μας δίνουν σημασία...

Γνωρίζουμε αν μέσα στο Δεκέμβριο θα γίνει το whisky live στη Λεμεσσό;; Και πότε είναι προγραμματισμένο το Nicosia festival αν δεν έχει γίνει ήδη;; 
(θα μαι Κύπρο κάποιες μέρες μέσα στο Δεκέμβρη και ρωτάω μόδας και συμπέσουν οι ημερομηνίες)

συγνωμη για την off topic τελευταία παράγραφο...

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Chris84 said:

Γνωρίζουμε αν μέσα στο Δεκέμβριο θα γίνει το whisky live στη Λεμεσσό;; Και πότε είναι προγραμματισμένο το Nicosia festival αν δεν έχει γίνει ήδη;; 
(θα μαι Κύπρο κάποιες μέρες μέσα στο Δεκέμβρη και ρωτάω μόδας και συμπέσουν οι ημερομηνίες)

Δεν υπάρχει στο πλάνο το Whisky Live για Κύπρο, τουλάχιστον μέχρι και χτες.

Υπήρξε αρκετή "συζήτηση" μετά το περσινό. Για άλλα event θα ενημερώνω στο TCWA topic.

Link to comment
Share on other sites

18 hours ago, Chris84 said:

Εκεί που δεν έχουμε το δικαίωμα να του πούμε κάτι είναι γτ  δε συμμετέχει σε ένα whisky live όταν οι διοργανωτές ζητάνε υπέρογκα ποσά για ένα χώρο.. να ταν μόνο η Diageo απούσα θα είμασταν καλά (απ την άλλη ομως όλοι την κράζουμε-κύριο χαρακτηριστικό του Έλληνα). Εδώ άλλοι κολοσσοί απέχουν ή ακόμα καλύτερα δε μας δίνουν σημασία...

Γνωρίζουμε αν μέσα στο Δεκέμβριο θα γίνει το whisky live στη Λεμεσσό;; Και πότε είναι προγραμματισμένο το Nicosia festival αν δεν έχει γίνει ήδη;; 

  • Nicosia λογικά θα γίνει Φεβρουάριο ή τέλος Ιανουαρίου. Θα το μάθουμε άμεσα και φυσικά θα ενημερώσουμε. Δεν είναι κρατικό μυστικό, όποιος έχει σχέση με TCWA στο Facebook ή με το Moondog's (λογικά εκεί θα γίνει και φέτος μετά την τεράστια περσινή επιτυχία) ενημερώνεται άμεσα.
  • Αναφορικά με τα υπέρογκα ποσά, δεν ξέρω - δεν γνωρίζω οπότε και δεν λέω αλλά αν ξέρεις ότι το WL ζητάει υπέρογκα ποσά, πάω πάσο. Πρέπει πάντα να βλέπουμε και το τι είναι υπέρογκο και πως ερμηνεύεται. 
  • Αυτό που μου προξενεί εντύπωση είναι κάτω από ποιες συνθήκες άλλαξε ο αρχικός χώρος, αναβαθμίστηκε το event και πήγε στη Μ. Βρετάνια. Είναι κάτι που μου προκαλεί απορία. 
8 hours ago, Chris84 said:

Όταν εννοείς συζήτηση;;;; Αν θες λες βέβαια....

  • Είναι θέμα Κύπρου και των εκεί εισαγωγέων. Δεν με αφορά, απλά τυγχάνει να γνωρίζω το θέμα, οπότε δεν το συζητώ. 

==============================================================================================

Στο διαταύτα, (και για να μην βγει κάποιο λάθος συμπέρασμα) όπως και πέρσι έτσι και φέτος, έτσι και του χρόνου είμαι και θα είμαι υπέρ του Whisky Live και κάθε live. Λάθη θα γίνονται σε κάθε προσπάθεια και φυσικά το ότι κάποτε έγινε ένα καλό Live στην Θεσσαλονίκη ή αλλού, δεν σημαίνει ότι αποτελεί επιτυχία (με την δική μου έννοια) Αποτελεί ένα μοναδικό και επιτυχημένο γεγονός αλλά επιτυχία θα είχε αν ήταν η αρχή για να γίνεται το WL στην Ελλάδα και αν είχε "μεγαλώσει" σαν event, κάτι που δεν έγινε και φτάσαμε στο σημείο να έχουμε παράπονα πριν καν ξεκινήσει το event. 

Το γεγονός ότι μετά την Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, ΔΕΝ καταφέραμε να έχουμε διάρκεια και αναβάθμιση ανάλογων event μάλλον οφείλεται στην Ελληνική νοοτροπία αλλά και στην κρίση που ακολούθησε. Από την στιγμή που γίνεται προσπάθεια να επανέλθει το WL στην Ελλάδα και να καθιερωθεί, τότε είμαι υπέρ (ΠΑΝΤΑ με την δυνατότητα που μου δίνει το forum να ασκώ κριτική όπως και όπου θέλω). Το αν η ομάδα κάνει λάθη, το αν οι εισαγωγείς κάνουν λάθη κλπ, αυτό είναι θέμα συζήτησης άμεσα από την διοργάνωση του event και μετά ώστε να φροντίσουν οι εμπλεκόμενοι να έχουμε καλύτερο event του χρόνου. 

Και φυσικά (λίγο off topic - ας μου επιτραπεί και σε εμένα τον κακόμοιρο αδμινιστράτορα) έχει προστεθεί και το The Gathering στα events που θα γίνονται Ελλάδα (ας σχολιάσουμε στο ανάλογο topic) και αυτό δείχνει με σωστή οργάνωση και προσέγγιση (και με την αμέριστη υποστήριξη των χώρων φιλοξενίας) μπορούμε να κάνουμε καλά events. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

5 άτομα κλείσαμε θέση στο Whisky Live Athens. Αν κάποιο άλλο μέλος θέλει και επιθυμεί να πάμε παρέα, μιλάμε. Λόγω δουλειάς, θα είμαστε εκεί κατά τις 8 με 8:30.

Link to comment
Share on other sites

Πλησιάζουμε την δεκάδα. Όσοι θέλουν και μπορούν να έιμαστε εκεί κατά τις 8:30 για να πάμε παρέα. Υπάρχει και συνεχή προσπάθεια από τους διοργανωτές για επιπλέον πραγματάκια. Ελπίζουμε σε ενδιαφέρουσες εκπλήξεις.

Link to comment
Share on other sites

21 minutes ago, mallios said:

ενδιαφέρουσες εκπλήξεις

Όπως έκπληξη ήταν η δοκιμή του HP18 με το απλό εισιτήριο στη Θεσσαλονίκη..μακάρι!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, ioannis said:

Όπως έκπληξη ήταν η δοκιμή του HP18 με το απλό εισιτήριο στη Θεσσαλονίκη..μακάρι!

Είχα την τύχη και τιμή να το παρουσιάσω (όλο το ΗΡ event) στην τελευταία χρονικά παρουσίαση στην Κύπρο που έκανα. Εξαιρετικό και με διαφορά καλύτερο από το Line up της εκδήλωσης. Αν όμως βρεις το παλιό, (στρογγυλό μπουκάλι) κάνε μία συγκριτική δοκιμή και θα δεις. Το παλιό απλά απίστευτο! Για εμένα το καλύτερο 18άρι που έχω δοκιμάσει. (sorry για το off-topic).

Στο θέμα μας. Ελπίζω να έχουμε σαν forum μία καλή παρουσία στο Whisky Live Και κυρίως ελπίζω να έχουμε μία καλύτερη ακόμα και επικοδομητική κριτική μετά το event. Να μπορέσουμε και εμείς - όσο ακουγόμαστε  -  να μπορέσουμε να συνεισφέρουμε στην βελτίωση τέτοιων εκδηλώσεων.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Boyzzzz and girls να μιλήσουμε αύριο για να κανονίσουμε ώρα προσέλευσης. Μέχρι στιγμής (αν δεν με απατάει η μνήμη μου) είμαστε 10 άτομα, καλό είναι (αν τα καφατέρουμε) να βρεθούμε παρεούλα.

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Celtic said:

???

Όλη η πρόταση.

"Στο θέμα μας. Ελπίζω να έχουμε σαν forum μία καλή παρουσία στο Whisky Live Και κυρίως ελπίζω να έχουμε μία καλύτερη ακόμα και εποικοδομητική κριτική μετά το event. Να μπορέσουμε και εμείς - όσο ακουγόμαστε  -  να μπορέσουμε να συνεισφέρουμε στην βελτίωση τέτοιων εκδηλώσεων."

Τι πρέπει να εξηγήσω? (αν πρέπει). Θεωρώ ότι η συμμετοχή σε τέτοιες εκδηλώσεις και η εποικοδομητική κριτική μετά είναι κάτι θετικό. Θα είμαστε από όσο ξέρω περίπου 10 με 11 άτομα και το βρίσκω (σαν μέλος του forum) καλό. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, mallios said:

Τι πρέπει να εξηγήσω? (αν πρέπει). Θεωρώ ότι η συμμετοχή σε τέτοιες εκδηλώσεις και η εποικοδομητική κριτική μετά είναι κάτι θετικό. Θα είμαστε από όσο ξέρω περίπου 10 με 11 άτομα και το βρίσκω (σαν μέλος του forum) καλό. 

Αυτό το "σαν φόρουμ" μου σχημάτισε μια εικόνα με δέκα άτομα με μπλούζες και πανό "whiskyforum is here" μέσα στο GB......Πέρα απ'την πλάκα, εννοώ μια εικόνα "εκπροσώπησης". Δεν λέω οτι είναι "κακό" κάτι τέτοιο αλλά ούτε το θεωρώ και αναγκαίο.

Προσωπικά με το WL Athens, ξενέρωσα από την πρώτη στιγμή, με μόνη εξαίρεση τον χώρο (GB) τον οποίο θεωρώ ιδανικό. H "εποικοδομητική κριτική μετά" είναι αυτονόητη για κάθε τέτοιου είδους εκδήλωση, αλλά είναι και κάτι υποκειμενικό. Στην προκειμένη περίπτωση θεωρώ (και αποδείχτηκε περίτρανα), οτι μεγαλύτερη σημασία είχε η "εποικοδομητική κριτική πριν".  

Καλά να περάσετε όσοι δώσετε το παρόν.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Κι άλλα μπλουζάκια?! Δεν είδες που έχω φτάσει... δεν έχω λεφτά για whisky από τα μπλουζάκια και πίνω νερό!

20191210_221520.jpg 

Για το ξενέρωμα δεν θα διαφωνήσω. Το line up είναι φτωχό αλλά ίσως σωθεί λιγάκι την τελευταία στιγμή αφού θα είναι εκεί και Ανθίδης και CV Distiller. Αυτό που λέω είναι ότι καλό ή κακό το event (θα το γράψουμε εδώ μετά), είναι Whisky Live και το whiskyforum είναι αναμενόμενο να το επισκεφθεί. 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

14 minutes ago, mallios said:

Το line up είναι φτωχό

και το αντίτιμο αλμυρό....

14 minutes ago, mallios said:

είναι Whisky Live

Αυτό ακριβώς! Είναι WhiskyLive γμ την πτν μου!!!!

Δεν μπορεί στο αντίστοιχο WL του Δουβλίνου μόλις 1 μήνα πριν, το εισητήριο να κόστιζε 40€ με μια τεράστια ποικιλία διαθέσιμων whiskies, νέες κυκλοφορίες, κλπ κλπ, που? στο Δουβλίνο, που η φορολογία στα ποτά τσακίζει κόκκαλα και ακόμα και τα Ιρλανδέζικα τα βρίσκεις φθηνότερα σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη.

Δεν μπορεί να κουβαλάς το βαρύ όνομα WhiskyLive και να διαθέτεις ποσότητα και ποικιλία supermarket, δεν μπορεί να έχεις λιγότερα απ'ότι είχε το Rum & Whisky Fest που έγινε στην ίδια πόλη 2 μήνες πριν, και απείρως λιγότερα από ανεξάρτητα whisky festivals προ δεκαετίας. Και να περιμένεις να σωθείς από μια κάβα και ενα μπαρ που συμμετέχουν. Και να έχεις το θράσος να απαιτείς 220€ για δοκιμή 10 πιο σπέσιαλ εμφιαλώσεων....

Και 20€ να μου έλεγαν το βασικό εισητήριο, δεν θα τα έδινα για το "γαμώτο".

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

16 hours ago, Celtic said:

Δεν μπορεί στο αντίστοιχο WL του Δουβλίνου μόλις 1 μήνα πριν, το εισητήριο να κόστιζε 40€ με μια τεράστια ποικιλία διαθέσιμων whiskies, νέες κυκλοφορίες, κλπ κλπ, που? στο Δουβλίνο, που η φορολογία στα ποτά τσακίζει κόκκαλα και ακόμα και τα Ιρλανδέζικα τα βρίσκεις φθηνότερα σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη.

Νομίζω ότι το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι οι τιμές αλλά το φτωχό line up σε συνδυασμό με την ακόμα πιο φτωχή εκπροσώπηση των αποστακτηρίων και των ανεξάρτητων εμφιαλωτών. Σε τέτοια events δεν αρκεί η εκπροσώπηση μέσω του Έλληνα εισαγωγέα ή μιας κάβας που κάνει μια προωθητική ενέργεια, αλλά απαιτείται η παρουσία εκπροσώπων που θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα για το event αυτό. Στο κομμάτι της εκπροσώπησης νομίζω όλοι συμφωνούμε.

Σχετικά όμως με την παραπάνω σύγκριση με το WL Dublin, νομίζω ότι δεν είναι πολύ καλή. Το Δουβλίνο είναι η έδρα (ή είναι πολύ κοντά) στα Ιρλανδικά αποστακτήρια και είναι λίγα βήματα από τα αποστακτήρια Σκωτίας. Για τους ντόπιους ένα WL είναι ό,τι είναι για εμάς μια έκθεση παραδοσιακών προϊόντων από όλη την Ελλάδα. Προτιμάμε να τα γευόμαστε στα εκάστοτε χωριά, με διάθεση διακοπών, παρά να τα έχουμε όλα μαζί σε μια εμπορική έκθεση. Λογικό λοιπόν να είναι φθηνό το εισιτήριο. Από μια γρήγορη ματιά που έριξα, στο αντίστοιχο WL στο Παρίσι, το φθηνότερο εισιτήριο ξεκινούσε από 68 ευρώ.

Προφανώς η σύγκριση value for money σε κάθε περίπτωση θα είναι εναντίον μας, αλλά μήπως το ίδιο δεν ισχύει σε δεκάδες άλλα events ή θεάματα; (π.χ. κόστος εισιτηρίων αγώνων ποδοσφαίρου).

Και όσα δίκαια παράπονα και να έχουμε, εξηγώντας το ότι σε λίγες ώρες θα το επισκεφθώ, θα αντιγράψω από αυτό που έγραψες παραπάνω και θα το συμπληρώσω με νόημα: Είναι WhiskyLive γμ την πτν μου, δεν μπορούμε να λείπουμε εμείς!!!!

Link to comment
Share on other sites

9 minutes ago, Wisdom said:

Και όσα δίκαια παράπονα και να έχουμε, εξηγώντας το ότι σε λίγες ώρες θα το επισκεφθώ, θα αντιγράψω από αυτό που έγραψες παραπάνω και θα το συμπληρώσω με νόημα: Είναι WhiskyLive γμ την πτν μου, δεν μπορούμε να λείπουμε εμείς!!!!

Αυτό λέω και εγώ.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...