Jump to content
Sign in to follow this  
Celtic

Glendalough Triple Barrel, 42%

Recommended Posts

_glendalough_triple_.jpg

Ομολογώ οτι η σχέση μου με τα single grain whisky ήταν από την αρχή καταδικασμένη. Η εμπειρία μαζί τους ελάχιστη και με τις χειρότερες εντυπώσεις από μεριάς μου, είτε ήταν αυτό από Σκωτία, Ιρλανδία, Ιαπωνία. Βέβαια ακόμα και αυτη η ελάχιστη εμπειρία δεν ήταν με εμφιαλώσεις "μαθουσάλες" των 25 και 30 ετών που βρίσκουμε από πολλούς ανεξάρτητους εμφιαλωτές, ήταν με απλές, νορμάλ, και σε απόλυτα λογικές τιμές (απ'όσο θυμάμαι....). Σαν αυτή εδώ δηλαδή!

Πάμε να δούμε κάποια στοιχεία πρώτα, να ξέρουμε για τι ακριβώς μιλάμε. 

Η ετικέτα δεν αναφέρει πουθενά οτι πρόκειται για single grain, γράφει απλώς "triple barrel Irish Whiskey", θα μπορούσε να ήταν malt, blended οτιδήποτε, ας είναι καλά ο Γούγλης όμως που μας αποκάλυψε το είδος-κατηγορία. Κατα τ'άλλα όμως γράφει τα εξής ενδιαφέροντα

"Aged for three and a half years in bourbon barrels, six months in oloroso sherry barrels and finished in madeira butts", και πιο συγκεκριμένα "..canteiro-aged Madeira fortified wine barrel from off the coast of Africa.."

Επίσης

"Select barrel release for ....DRINKING - THIS IS NOT A COLLECTORS ITEM" (...τί χιούμορ που έχουν κάποια παιδιά....καλά που μας το δηλώσατε βρε, έτσι τώρα όσοι αγόρασαν με περίπου 30 ευρώ αυτό το 4 ετών single grain δεν θα το φυλάξουν ως συλλεκτικό.... )

Άλλα επίσης στοιχεία σχετικά....... bottled on 27.02.17, bottle 131 of 498, batch 2, madeira barrel 1

OK OK that's enough !!!

Ανοίγω το βιδωτό old style καπάκι χωρίς φελλό (που με γύρισε πίσω στη δεκαετία του 80....) και βάζω να πιω.

Μύτη  - στην αρχή τίποτα....αργεί πολύ, δεν ξεδιπλώνεται εύκολα, είναι της υπομονής.....αααααα .....δεν αρχίσαμε καλαααααά....Anyway, μετά από λίγο κάτι αρχίζω και παίρνω μυρωδιά, φαρμακευτικό σιρόπι για βήχα....χμμμμμ, τι άλλο?.....μια παράξενη μυρωδιά τύπου "μούχλας", κάτι σαν ιώδιο, σαν αντισηπτικό...χμμμμ....καραμέλα....κάτι ώριμα φρούτα....και μαλλι της γριάς-καμμένη ζάχαρη (......."καλά, αυτό δεν είναι ίδιο με την καραμέλα ρε Κέλτη?" ...ακούω κάποιους φανατικούς του Παρλιάρου να με ρωτάνε...). Τι να σας πω ρε παιδιά, δεν ξερω εγώ από αυτά....

Στόμα - Χμμμμμ.....είναι σίγουρα ουίσκυ αυτό; Ξανακοιτάω την ετικέτα και όντως γράφει "Whiskey" ...χμμμμ...μούμπλε μούμπλε (που έλεγαν παλιά στα κόμικς "Μίκυ Μάους")....ΟΚ. Πάντως σε τυφλή δοκιμή θα έλεγα "παλαιωμένο τσίπουρο" ή κάποια έκδοση του Metaxa που βγήκε για να προσεγγίσει λιγότερο τους cognac fans και περισσότερο τους whisky fans, κατι τέτοιο. Είναι πολύ απαλό, με μέτριο σώμα, πολύ γλυκό, με νότες "οινικές" και κάποια ψιλοspices με το σταγονόμετρο. Μικρή επίγευση.

Η γενική μου άποψη συνοψίζεται σε μια λέξη....ΧΜΜΜΜ

(Πρέπει να πω πάντως οτι το πίνω πολύ ευχάριστα, σε αντίθεση με όσα single grain είχα δοκιμάσει στο παρελθόν, και δεν μετάνοιωσα καθόλου για την αγορά του)

 

  • Like 3
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
36 minutes ago, Celtic said:

καραμέλα.... μαλλι της γριάς-καμμένη ζάχαρη (......."καλά, αυτό δεν είναι ίδιο με την καραμέλα ρε Κέλτη?" ...ακούω κάποιους φανατικούς του Παρλιάρου να με ρωτάνε...). Τι να σας πω ρε παιδιά, δεν ξερω εγώ από αυτά....

Μπορεί και τα τρία να έχουν ως βάση τη ζάχαρη και να προκύπτουν από την επεξεργασία της, αλλά νομίζω ότι αρωματικά και γευστικά, διαφέρουν. Οπότε κολλάει η περιγραφή σου.

Κι εγώ το συγκεκριμένο το βρήκα κάπως "διαφορετικό", αλλά σίγουρα πιο ενδιαφέρον από πολλά άλλα grain.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...