Jump to content
Sign in to follow this  
mallios

HMWS Introducing High Coast Distillery. Our First Cask. From Barley to Bottle

Recommended Posts

Ας κλείσουμε όσο πιο όμορφα γίνεται ένα ιδιαίτερα δημιουργικό Οκτώβριο.

==================================================================================

  • Do origins have a tone?
  • Do places have a perceptible flavor?
  • Is ambition ever measurable?
  • Can the hard road be the easiest?
  • Is it possible to fill a bottle with time?
  • Do accuracy and knowledge have a scent?
  • Is it possible to bring alone the essence of Norrland?
  • Is distance really the beginning of closeness and friendship?
  • Up here we think so!

===========================================================================

Dear Hellenic Malt Whisky Society members, dear whiskyforum members, dear visitors,

On 19.02.2019, our first ever Society bottling became a reality. Following the same path, today, we are more than happy to announce that our small whisky journey, “From Barley to Bottle” officially started on October the 24th, although this was a long-term task and process.

Being the longest standing group of whisky enthusiasts in Greece, we will stay true to our commitment to be there when this whisky journey reaches to its end and, as always, freely share with friends and have fun. We are more than happy that Hellenic Malt Whisky Society started this different and unique initiative. Throughout this journey we will try to focus and discuss all the above topics and try to have a first-hand experience for the effect that a sherry oloroso cask has on peated barley.

We will discuss about long fermentation using a clear wort and a French distillery yeast, we will witness the difference of small cask maturation affected by the unique conditions created by the Northern climate. We will try to find out what makes a Swedish distillery, the High Coast Distillery different. We will discuss about their passion and love for Scotch whisky and especially Islay, but at the same time the inspiration taken from Japanese whisky and mashing process.

All the above, affected by the Swedish craftmanship and the conditions existing at Angerman river, at the 63O N parallel.

The effect of temperature variations between summer and winter and between day and night, are dramatic in Norrland. From 30 degrees below zero during a cold winter up to a temperature which can be almost 70 degrees warmer during the hot summer days. The pure water taken from Bålsjön, a spring lake northeast of Kramfors which is known for its good, clean and unusually soft water.

During this wonderful and unique journey Hellenic Malt Whisky Society participating members, in Greece, Cyprus, UK, Germany will share thoughts, feelings and notes.

At this point we want to thank Mr. Andrew (Andy) Hogan who is a good friend and a real professional and supported the sales process from the very first starting point. For his offered and proposed options and advises and, most of all, for having the patience and tolerance to reply to all our questions and demands.

We want to also thank Mr. Dave Francis who took over the last part and finalized the sales process from Andy and outperformed our expectations with his kind support and reply to more technical details, terms and conditions.

Finally, we want to thank High Coast Distillery for being such an interesting case for us and we are all looking forward to visit the distillery and to discuss more about their whisky making process and our small cask.

A big and warm “Thank Youfor all Hellenic Malt Whisky Society members. This will be the longest and most romantic journey (till the next one) and we all hope to be there not only for our first “Barley to Bottle” bottling but also for the in between samples tasting.

===================================================================================

Αγαπητά μέλη της Hellenic Malt Whisky Society, αγαπητά μέλη του whiskyforum και επισκέπτες μας

Στις 19.02.2019, η πρώτη μας εμφιάλωση έγινε πραγματικότητα. Ακολουθώντας την ίδια πορεία, είμαστε σήμερα πολύ ευτυχείς να ανακοινώσουμε ότι το μικρό μας ταξίδι στο ουίσκι "Από το κριθάρι στο μπουκάλι" ξεκίνησε επίσημα στις 24 Οκτωβρίου, αν και όλη η  διαδικασία ξεκίνησε αρκετά νωρίτερα.

Με την πιο μακρόχρονη σε παρουσία και διάρκεια ομάδα φίλων του whisky στην Ελλάδα, θα παραμείνουμε αληθινοί στη δέσμευσή μας να είμαστε εκεί όταν το ταξίδι μας στο whisky φτάνει στο τέλος του και, όπως πάντα, να μοιραστούμε ελεύθερα με φίλους και να διασκεδάσουμε. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η Hellenic Malt Whisky Society ξεκίνησε αυτό το διαφορετικό και μοναδικό ταξίδι.

Καθ 'όλη τη διάρκεια του ταξιδιού μας, θα προσπαθήσουμε να επικεντρωθούμε και να συζητήσουμε όλα τα παραπάνω θέματα και να έχουμε μια άμεση εμπειρία για την επίδραση που έχει ένα βαρέλι sherry oloroso σε peated barley. Θα συζητήσουμε για τη μακρά ζύμωση χρησιμοποιώντας μια Γαλλική μαγιά (French distillery yeast), θα παρακολουθήσουμε τη διαφορετικότητα της ωρίμανσης σε μικρά βαρέλια και την επιρροή από τις μοναδικές συνθήκες που δημιουργεί το Βόρειο κλίμα.

Θα προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε τι κάνει ένα σουηδικό αποστακτήριο, το High Coast Distillery διαφορετικό. Θα συζητήσουμε για το πάθος και την αγάπη τους για το Σκωτσέζικο ουίσκι και ιδιαίτερα για το Islay, αλλά ταυτόχρονα και την έμπνευση που αντλήθηκε από το Ιαπωνικό ουίσκι και τη διαδικασία ζύμωσης.

Όλα τα παραπάνω, επηρεασμένα από τη σουηδικό τρόπο απόσταξης και τις δεξιότητές αλλά και τις συνθήκες που επικρατούν στον ποταμό Angerman, στο 63ο Βόρειο παράλληλο.

Η επίδραση των διακυμάνσεων της θερμοκρασίας μεταξύ του καλοκαιριού και του χειμώνα και μεταξύ της ημέρας και της νύχτας, οι οποίες είναι δραματικές στο Norrland. Από 30 βαθμούςκάτω από το μηδέν κατά τη διάρκεια ενός κρύου χειμώνα μέχρι μια θερμοκρασία που μπορεί να είναι περίπου 70 βαθμούς θερμότερη κατά τη διάρκεια των ζεστών καλοκαιρινών ημερών. Το καθαρό νερό προέρχεται από το Bålsjön, μια λίμνη που δημιουργείται (το νερό της προέρχεται από πηγές) στη βορειοανατολική πλευρά του Kramfors, η οποία είναι γνωστή για το καλό, καθαρό και ασυνήθιστα μαλακό νερό της.

Κατά τη διάρκεια αυτού του υπέροχου και μοναδικού ταξιδιού, τα μέλη της Hellenic Malt Whisky Society, στην Ελλάδα, την Κύπρο, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, θα μοιραστούν σκέψεις, συναισθήματα και σημειώσεις.

Σε αυτό το σημείο, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον καλό μας φίλο και πραγματικό επαγγελματία κ. Andrew (Andy) Hogan που υποστήριξε τη διαδικασία πωλήσεων από το πρώτο σημείο εκκίνησης. Τον ευχαριστούμε για τις προσφερόμενες και προτεινόμενες επιλογές και συμβουλές και, πάνω από όλα, για την υπομονή και την ανεκτικότητα να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις και τις απαιτήσεις μας.

Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε τον κ. Dave Francis ο οποίος ανέλαβε το τελευταίο μέρος και ολοκλήρωσε τη διαδικασία πωλήσεων από τον Andy και ξεπέρασε τις προσδοκίες μας με την ευγενική του υποστήριξη και απαντήσεις σε περισσότερο τεχνικές λεπτομέρειες, όρους και προϋποθέσεις.

Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε το High Coast Distillery που αποτελεί για εμάς μια τόσο ενδιαφέρουσα περίπτωση και ελπίζουμε να επισκεφθούμε το αποστακτήριο και να συζητήσουμε περισσότερο για τη διαδικασία παρασκευής του ουίσκι και πιο ειδικά για το μικρό μας βαρέλι.

Μεγάλο και ζεστό "Ευχαριστώ" για όλα τα μέλη της Hellenic Malt Whisky Society. Αυτό θα είναι μεγαλύτερο σε διάρκεια και πιο ρομαντικό ταξίδι (μέχρι το επόμενο) και όλοι ελπίζουμε να είμαστε εκεί όχι μόνο για την πρώτη μας "Barley to Bottle" εμφιάλωση αλλά και για τα ενδιάμεσα στάδια με τις δοκιμές των samples.

Slainte

  • Like 12
  • Thanks 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

For more information about High Coast Distillery, please refer to our Distillery section (link)

64736096_383764219165093_773306109499538

  • Like 2
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Και όπως είπαμε είναι ένα ταξιδάκι που θα έχει πολλά επεισόδια, όλα (ελπίζουμε) όμορφα και ενδιαφέροντα.

Στο latest update, το βαρελάκι μας αναχωρεί την Τετάρτη από Ισπανία για Σουηδία. Σε περίπου 2,5 εβδομάδες θα είναι στο αποστακτήριο. Υπομονή και με το καλό να γεμίσει.  Όπως καταλαβαίνουμε, έχουμε ήδη ξεκινήσει από το σημείο 0, την δημιουργία του βαρελιού. 

Αν έχω και κάποιες επιπλέον λεπτομέρειες, θα τις προσθέσω στο παρόν topic.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...