Jump to content
  • Welcome to our whiskyforum

    Dear Guest,

    On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

    forum21.png

    Slainte!

HMWS Introducing High Coast Distillery. Our First Cask. From Barley to Bottle


Recommended Posts

Λοιπόν.

Μετά από αρκετή συνομιλία με τον Tomas (τον γνωστό) και έναν φίλο Σουηδό συλλέκτη High Coast, με καμιά 10ριά και πάνω βαρέλια, δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε sampling στα 3 έτη. Το whisky θα είναι έτοιμο μετά τα 4 χρόνια και αυτό που προτείνουν και οι δύο τους είναι να κάνουμε το εξής:

  • sampling at 3,5 years
  • sampling at 4 years
  • μετά πληρώνουμε κάπου στα 100 eur στον υπεύθυνο εκεί να κάνει εκτίμηση πότε ακριβώς θα πρέπει να εμφιαλώσουμε.

Αν δεν υπάρχει κάποια σοβαρή αντίρρηση, προτείνω να μην γίνει sampling τώρα. Thanks.

@DUCATI13 @James @DMTK @mitsubae @Ρένα @Uisge-Beatha @SimoG  @thanasist @zoubov @sir mihas @tomy @Dundonian @tzanis @Wisdom @McRookie @prowler86 @gtril @ALEKOS @Eilean a' Cheo @o_koulos @avaton  

  • Like 3
  • YES 4
Link to comment
Share on other sites

λογικά οι 6 μήνες δεν κάνουν τρελή διαφορά  αν δούμε κάτι πολύ έντονο στα 3,5 τότε λογικά  στα 4 χρόνια ειμαστε έτοιμοι να αποφασίσουμε.

 

οπότε με μια πρώτη ματιά [και σχωράτε με που δεν θυμάμαι όλα τα τεχνικά] και στηριζόμενος στο οτι αυτοι που εχουν εμπειρία στην ωριμανση του high coast το προτείνουν ως βελτιστό μονοπάτι, εγώ θα συμφωνήσω.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Μετά την χιονόπτωση στις 18 Ιανουαρίου που δημιούργησε θεματάκια..

326194749_571938967798583_1907019317019511849_n.jpg

ειδική απεσταλμένη του whiskyforum, με εντολή μοντίφικα @DMTK κατάφερε να διασχίσει τον ποταμό Agerman και να ενημερώσει ότι όλα είναι καλά!

327921311_1577326562784525_5043987541009926485_n.jpg

 

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

@DUCATI13 @James @DMTK @mitsubae @Ρένα @Uisge-Beatha @SimoG  @thanasist @zoubov @sir mihas @tomy @Dundonian @tzanis @Wisdom @McRookie @prowler86 @gtril @ALEKOS @Eilean a' Cheo @o_koulos @avaton  

Για να μπορούμε να παρακολουθούμε το βαρελάκι στο High Coast έχει ανοιχθεί ένα club στο οποίο έχουν πρόσβαση τα μέλη που έχουν συμμετάσχει. 

Έχετε όλοι λάβει πρόσκληση, και όλες οι ενημερώσεις που έχουν σχέση με sampling, κόστος κλπ θα γίνονται εκεί. 

Το παρόν νήμα θα υπάρχει και θα έχει κανονικά ενημέρωση για το βαρελάκι μας, τα "γενέθλιά" του κλπ. 

Ευχαριστώ.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 months later...
  • 2 months later...

Ένας ακόμα χειμώνας, ίσως και ο τελευταίος, ξεκινάει για το βαρελάκι μας.

Από χτες ο ποταμός Αγκερμαν αρχίζει σιγά σιγά να παγώνει και οι Άγγελοι θα ξεκινήσουν να πίνουν λιγότερο από το μερίδιο τους.

1699980404702.jpg

  • Like 11
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Γενέθλια σήμερα!

Ένα ταξίδι που άρχισε πριν από 4 ακριβώς χρόνια και που κατά πάσα πιθανότητα το 2024 θα φτάσει στο τέλος του (όχι το οριστικό αφού το βαρελάκι μας θα ξαναγεμίσει). 

cask-image_f0b1ab7b-a5e8-4a9a-b491-ea84d9d4ac25.jpg   image.png 

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλή Χρονιά και από το High Coast Distillery, με πολύ κρύο και χιόνια. Δύσκολο να πάμε εκεί, αλλά για όσους τα καταφέρουν, ένας ζεστός καφές, βοηθάει.

@DMTK εγώ ενημέρωσα. Μη με κυνηγάς.

Screenshot_2024-01-02-14-50-36-923_com.instagram.android-edit.jpg

Screenshot_2024-01-02-14-50-21-087_com.instagram.android-edit.jpg

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Έχουμε μιλήσει για τις κλιματολογικές ιδιομορφίες που παρουσιάζει η περιοχή που ωριμάζει το βαρελάκι μας και την μεγάλη διακύμανση της θερμοκρασίας μέσα στον χρόνο αλλά και μέσα στην ημέρα. Η Σουηδία γενικά περνάει έναν πολύ βαρύ χειμώνα που ξεκίνησε το 2023 και συνεχίζεται ακόμα με θερορκασίες πολύ κάτω από το μηδέν.

Για όσους κρατάνε στατιστικά, ας δούμε πως πήγε πέρσι η χρονιά που ήταν πιο κρύα σε όλη την διάρκειά της από το 2022.

Yearly low - high

Low-High.png

Warmest day

Hot day.png

Coldest day 

Cold day.png

Διακύμανση μέσα στο έτος 50 βαθμοί Κελσίου

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ήρθαν και τα tasting notes από το αποστακτήριο μαζί με τη σύσταση για το πότε θεωρούν εκείνοι κατάλληλο χρόνο για εμφιαλωση.

Μαζί με τα tasting notes, και οι φωτογραφίες με το υπέροχο και πολύ promising χρώμα.

Screenshot_2024-01-17-14-28-59-687_cn.wps.moffice_eng-edit.jpg

Image (2).jpeg  Image (1).jpeg

Image.jpeg

  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

Προσπαθωντας να κάνω μία σύγκριση στο χρώμα (η μεσαία φώτο βέβαια ειναι από την αποθήκη με άλλο φωτισμό και πιο σκούρο περιβάλλον) βρίσκω διαφορά (όχι μεγάλη βέβαια), αλλά πολύ πιο βαθύ το χρώμα. Εξαιρετικά ενεργό το βαρελάκι μας, έδωσε γρήγορα στοιχεία στο whisky.

Με δεδομένο ότι εμφαλώνουμε το 2025, κάνω και στο τέλος μία πρόβλεψη για το χρώμα.

Καταγραφή.PNG

 

Τώρα πιστεύω ότι είμαστε κοντά στο mahogany, δεν πιστεύω να φτάσουμε Old oak, αλλά θα πάμε κοντά σε αυτό.

image.png

H πορεία του πάντως δείχνει ότι το χρώμα έχει εμφανή επιροή από το oloroso

 

Oloroso.max-1600x900.png

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...