Jump to content
  • Welcome to our whiskyforum

    Dear Guest,

    On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

    forum21.png

    Slainte!

Ardbeg 19y.o., 'Traigh Bhan', 46.2%, 2019 small batch release, OB


Celtic

Recommended Posts

Bottle%20and%20Box-With%20Reflection-Gre

https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/131177/ardbeg-traigh-bhan

Ηλικία ωρίμανσης σε Ardbeg (του ΤΕΝ εξαιρουμένου), είχαμε πολύ καιρό να δούμε....Και το όνομα αυτού "Τράι Βαν", από την ομώνυμη παραλία στο Islay.

Για να δούμε πως το λανσάρει στο επίσημο site η ίδια η εταιρία

INTRODUCING AN ARDBEG OF IMPOSSIBLE BALANCE

The epitome of an aged Ardbeg – matured in American oak and Oloroso sherry casks – Ardbeg Traigh Bhan effortlessly accomplishes the impossible balance.

Προσωπικά, μετά την πρώτη μου γνωριμία μαζί του, θεωρώ οτι δεν πετυχαίνει τον στόχο του ως άνω, αυτόν της ισορροπίας. Χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι, γιατί κατα τ'άλλα είναι εξαιρετικό.

Μύτη και στόμα φωνάζουν Ardbeg από χιλιόμετρο μακριά. Αυτή η γλυκοτυρφίλα, μαζί με τα κιτρολέμονα και το medicinal στοιχείο είναι διάχυτα από την αρχή ως το τέλος. Το άρωμα του ευωδιαστό στο στυλ που είπα πριν, με χαδάκια από κάτι το βοτανικό, το πευκώδες. Στη γεύση είναι ζεστό, γλυκοπιπεράτο και ελαιώδες, αλμυρό και τυρφολεμονώδες. Κάπου κάπου η αρχική "ζεστασιά" αντικαθίσταται από μια φρεσκάδα (μέντας ή κατι παρόμοιο). Δεν φανερώνει την ηλικία των 19 ετών, μου δημιούργησε την εντύπωση μέχρι 14 max. Δεν φανερώνει επίσης τη συμμετοχή των oloroso casks, πρέπει να ήταν πολύ "πεθαμένα". Η επίγευση του πολύ καλή.

Σε γενικές γραμμές ένα πολύ αξιόλογο Ardbeg και malt γενικότερα - μην το αδικήσω. Βγάζει "ποιότητα" και θα αρέσει πολύ στους λάτρεις του αποστακτηρίου και των sweet-peated malts με herbal/medicinal στοιχεία. Θα έλεγα πως είναι ένα πιο "δεμένο" και εμπλουτισμένο TEN, κάτι που φυσικά είναι πολύ θετικό, αλλά γύρω στα 200€ που παίζει η τιμή αγοράς του......μόνο για τους hard core Ardbeg fans που θέλουν να τα έχουν όλα.

@McRookie thanks for the sample.

  • Like 2
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Θα συμφωνήσω με @Celtic

Αξιόλογο, τίμιο, αξιοπρεπέστατο και λίγο ακριβό όμως. Μου βγάζει και μένα όλα τα παραπάνω, με μια έμφαση σε κάτι που μου θυμίζει δάσος, πευκόξυλα, πευκοβελόνες ξερές κλπ. Sweet-peated malt ίσως να μη το έλεγα ή να μη το μάντευα. Λίγο πιο ήπιες οι τυρφώδεις νότες (λόγω των ετών; ίσως, δε ξέρω). 

Ευχαριστώ τον @McRookie που μας έδωσε την ευκαιρία να το δοκιμάσουμε. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...