Jump to content
  • Welcome to our whiskyforum

Dear Guest,

On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

forum21.png

Slainte!

Campbeltown και Islay Lover!

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά!

Το όνομά μου είναι Γιάννης και είμαι από τη Θεσσαλονίκη! Το ταξίδι μου στον κόσμο του ουισκιού ξεκίνησε από μικρή ηλικία, καθώς ήταν απ'τα λίγα ποτά, μαζί με τα special Rum τα οποία με έχουν κερδίσει ούτως ώστε να τα απολαμβάνω σκέτα, και σε σπάνιες περιπτώσεις με 1 πάγο!
Το ταξίδι μου, όπως τα περισσότερα παιδιά της ηλικίας μου ξεκινούσε τότε με απλά ποτά τύπου Red Label, Famous και των συναφή φθηνών ποτών, ενώ είχα καταλήξει μετά από λίγο καιρό να απολαμβάνω το Cardhu! Πάντα γνώριζα πως εκεί έξω υπάρχει ένας μεγάλος κόσμος δοκιμών, αλλά δυστυχώς λόγω κόστους και γνώσεων ποτέ δε μπορούσα να προχωρήσω πιο μπροστά..

Μετά από πολλά χρόνια, φτάνοντας εν έτη 2018, οργανώθηκε ένα ταξίδι στη Σκωτία για τουρισμό, και είχα την τύχει να επισκεφτώ ένα μουσείο ουισκιού, όπου μέσα στην ξενάγηση είχαμε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε κάποια θεωρητικά πράγματα, όπως και να δοκιμάσουμε κάποια ποτά από τις διάφορες περιοχές της Σκωτίας - Highlands, Lowlands, Spreyside, Campbeltown, Islay! Οι γευστικές δοκιμές μου κυρίως, αλλά και η μύτη μου ξεχώρισαν τα νησιά και το Campbeltown, δοκιμάζοντας ένα Bowmore 12 ετών, και ένα Glen Scotia Double Cask! Ιδιαίτερα με το τελευταίο ήταν ένας έρωτας με την πρώτη.. γουλιά!! Τελειώνοντας τη ξενάγηση, υπήρχε η δυνατότητα επιπλέον δοκιμών στο bar, και εκεί ήρθε το μοιραίο καθώς έπεσε στα χέρια μου ένα Glen Scotia Victoriana, όπου με την πρώτη γουλιά ξύπνησε ο Σκοτσέζος μέσα μου! Αυτή η πικάντικη και καπνιστή του γεύση με έκανε να το αγαπήσω, και αν και είχε 51% αλκοόλ, δε με ενοχλούσε καθόλου, καθώς ακόμα και μισή μερίδα ποτού ήταν ικανή να με ικανοποιήσει και να με χαλαρώσει! Εννοείται ήταν και το σουβενίρ που κατέληξε στη βαλίτσα μου για την επιστροφή στην Ελλάδα όπου το κρατούσα σφραγισμένο σαν κόρη οφθαλμών, μέχρι που ξεφραγίστηκε ευλαβικά μια χειμωνιάτικη νύχτα τον χειμώνα του 2019, και κατέληξε να τελειώσει προ ολίγων ημερών!

Μετά από αυτό το ταξίδι και τις ελάχιστες γνώσεις που πήρα, καθότι πολύ νέος στο σπορ, και μιας και δεν είμαι απ'τα άτομα τα οποία θα μπορούν με αυτό που θα πιούν να διακρίνουν όλες αυτές τις νότες που διαβάζω από τα έμπειρα μέλη εδώ μέσα, προσπαθώ συνέχεια να μαθαίνω καινούρια πράγματα! Οι γευστικές μου δοκιμές κατέληξαν και στο τίμιο για την τιμή του Talisker 10, όπου αυτή η καπνιστή του γεύση αλλά και το "θαλασσινό του αλάτι" προσωπικά μου αρέσουν πάρα πολύ, όπως επίσης και στο Talisker 10 Distillers Edition! Επίσης μετά από μία βραδινή έξοδο και σε ένα μαγαζί της Θεσσαλονίκης όπου κάθε βδομάδα έχουν live bands (δε γνωρίζω αν επιτρέπεται να γράφουμε για ονόματα στο forum), με εξέπληξε το γεγονός πως υπήρχε ένα ενημερωμένο μενού με ουίσκι, χωρισμένα στις περιοχές απ΄όπου παράγονται! Εκεί είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω και ένα Hazelburn 8, από το αποστακτήριο του Springbank, καθώς ήθελα να επιβεβαιώσω και την αγάπη μου για την περιοχή του Campbeltown!

Εκτός των ανωτέρω, στις γεύσεις που μου άρεσαν συγκαταλέγεται και το Lagavulin 16 όπου είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω, και μίσησα ένα Oban όπου μου σερβιρίστηκε!

Αν κάποιος έχει δοκιμάσει τα ανωτέρω, (Campbeltown: Glen Scotia Double Cask, Glen Scotia Victoriana, Hazelburn 8 Islay-Islands: Talisker 10, Lagavulin 16) και έχει παρόμοια που μπορεί να μου προτείνει για γευστικές δοκιμές, θα χαρώ πολύ να ακούσω και τις επιλογές του, όπως και επίσης αν ξέρει για προτάσεις για γευσιγνωσίας στη Θεσσαλονίκη!

• Like 3

Καλωσήρθες @YAz και είσαι σε καλό δρόμο (Islay). Θα έλεγα αφού σου αρέσει το Laga16 να προσθέσεις και κάποια άλλα καπνιστά από το νησί (Ardbeg, Port Charlotte, Caol Ila). Για γευσιγνωσίες στη Θεσσαλονίκη θα σε βοηθήσει πάρα πολύ ο @giorgos αλλά και τα μέλη μας που είναι επάνω, @ioannis @Glen Philip @dimitris73 και με το καλό να βρεθείτε με τα παιδιά.

• Like 2

Φίλε @YAz. Καλωσόρισες κι εδώ. Σίγουρα θα σου προτείνουν εδώ οι γνώστες όμως επειδή σου αρέσουν τα καπνιστα δεν σήμαινει οτι όλα τα καπνιστα ειναι ωραία ή θα σου αρέσουν..

Χαίρομαι γιατί χρονικά έπεσες πάνω στην οργάνωση της πρωτης μας συνάντησης εδώ στη Θεσσαλονίκη. Λεπτομέρειες στις εκδηλώσεις του forum. Αφού αγαπάς το whisky βρήκες το σπίτι σου. Θα τα πούμε..