Jump to content
  • Welcome to our whiskyforum

    Dear Guest,

    On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

    forum21.png

    Slainte!

Recommended Posts

Posted

Αφού σε εμένα έπεσε ο κλήρος, ανοίγω το συγκεκριμένο topic. Βουράτε γειτόνοιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι!

Posted

Το ταξιδάκι του στο λατρεμένο Islay του έμεινε ανεξίτηλο του αγαπητού @DUCATI13 (έτσι πιστεύω - ελπίζω να μην γίνω Romba - cop για άλλη μια φορά) και το δειγματάκι του μου χάιδεψε τα ρουθούνια από την πρώτη στιγμή.

Χρώμα: μπρούτζινο, γυαλιστερό με λίγες πορτοκαλί νότες.

Μύτη: Τύρφη, αλάτια πάρα πολλά, θαλασσινός αέρας. Στάχτη / τασάκι λίγο αλλά υπέροχο, λεμόνια στο βάθος και μία ελάχιστη γλυκόπικρη αίσθηση που αφήνει η μαρμελάδα πορτοκάλι που ο @Uisge-Beatha έτρωγε με το μπωλ όταν είχαμε πάει και παραλίγο να χάσουμε το πλοίο 🤣 Ιώδιο αλλά όχι το παλιό, κλασικό ιώδιο του συγκεκριμένου αποστακτηρίου, πιο απαλό και στρογγυλεμένο. Η πόρτα του φαρμακείου ανοίγει και οι κάμφορες κλπ κλπ έρχονται να γεμίσουν τον αέρα, ανάμεικτες με νότες από αποστειρωμένες γάζες.  Ρείκια βρεγμένα ή φύκια και ο ντόκος του λιμανιού έρχεται (χωρίς τις "ψαροκασέλες") αυτή την φορά. Classic, μονόχνοτο και streight malt, κλασσική περίπτωση Love or hate (μην διαβάσω κανά hate - θα σας βάλω Loch Dhu την επόμενη φορά).

Στόμα: ξηρό, ξηρό ξηρό, το αλκοόλ δεν τσιμπάει, χαμηλοί βαθμοί και (το είχα γράψει κάποτε σε άλλο Post) όσοι από εσάς έχετε δαγκώσει σχοινί από βάρκα βρεγμένο, έχετε μία πρώτη και καλή εικόνα. Αλάτι, λίγο μπέικον και θα έλεγα ίσως και λίγα λευκά πιπέρια, λεμόνια (φλούδες) και ιώδιο. Συμπληρώνει υπέροχα την μύτη και διατηρεί τον χαρακτήρα. Ηρεμεί και αφήνει γλυκιές νότες, λίγη βανίλια αλλά υπερέχει η κάπνα και η "τασακίλα". Γίνεται λίγο κουραστικό με την ώρα (μονότονο) αλλά δεν ενοχλεί. Πολλά αλάτια και ξηρότητα, ένα malt που θέλει να σταθεί δίπλα σε ψημένες σε χοντρό αλάτι γαρίδες, καραβίδες κλπ κλπ. αλλά δεν θα έλεγε όχι σε μια μαύρη πικρή σοκολάτα.

Επίγευση: Αλάτι, στάχτη, ξηρότητα και πικρές νότες. Το ιώδιο βρίσκεται παντού.

Θα παίξω εδώ (και καλή ξεφτίλα να έχουμε)                                    

Laphroaig 10 Year Old                    

Posted
14 minutes ago, mallios said:

Το ταξιδάκι του στο λατρεμένο Islay του έμεινε ανεξίτηλο του αγαπητού @DUCATI13 (έτσι πιστεύω - ελπίζω να μην γίνω Romba - cop για άλλη μια φορά) και το δειγματάκι του μοτ χάιδεψε τα ρουθούνια από την πρώτη στιγμή.

Χρώμα: μπρούτζινο, γυαλιστερό με λίγες πορτοκαλί νότες.

Μύτη: Τύρφη, αλάτια πάρα πολλά, θαλασσινός αέρας. Στάχτη / τασάκι λίγο αλλά υπέροχο, λεμόνια στο βάθος και μία ελάχιστη γλυκόπικρη αίσθηση που αφήνει η μαρμελάδα πορτοκάλι που ο @Uisge-Beatha έτρωγε με το μπωλ όταν είχαμε πάει και παραλίγο να χάσουμε το πλοίο 🤣 Ιώδιο αλλά όχι το παλιό, κλασικό ιώδιο του συγκεκριμένου αποστακτηρίου, πιο απαλό και στρογγυλεμένο. Η πόρτα του φαρμακείου ανοίγει και οι κάμφορες κλπ κλπ έρχονται να γεμίσουν τον αέρα, ανάμεικτες με νότες από αποστειρωμένες γάζες.  Ρείκια βρεγμένα ή φύκια και ο ντόκος του λιμανιού έρχεται (χωρίς τις "ψαροκασέλες") αυτή την φορά. Classic, μονόχνοτο και streight malt, κλασσική περίπτωση Love or hate (μην διαβάσω κανά hate - θα σας βάλω Loch Dhu την επόμενη φορά).

Στόμα: ξηρό, ξηρό ξηρό, το αλκοόλ δεν τσιμπάει, χαμηλοί βαθμοί και (το είχα γράψει κάποτε σε άλλο Post) όσοι από εσάς έχετε δαγκώσει σχοινί από βάρκα βρεγμένο, έχετε μία πρώτη και καλή εικόνα. Αλάτι, λίγο μπέικον και θα έλεγα ίσως και λίγα λευκά πιπέρια, λεμόνια (φλούδες) και ιώδιο. Συμπληρώνει υπέροχα την μύτη και διατηρεί τον χαρακτήρα. Ηρεμεί και αφήνει γλυκιές νότες, λίγη βανίλια αλλά υπερέχει η κάπνα και η "τασακίλα". Γίνεται λίγο κουραστικό με την ώρα (μονότονο) αλλά δεν ενοχλεί. Πολλά αλάτια και ξηρότητα, ένα malt που θέλει να σταθεί δίπλα σε ψημένες σε χοντρό αλάτι γαρίδες, καραβίδες κλπ κλπ. αλλά δεν θα έλεγε όχι σε μια μαύρη πικρή σοκολάτα.

Επίγευση: Αλάτι, στάχτη, ξηρότητα και πικρές νότες. Το ιώδιο βρίσκεται παντού.

Θα παίξω εδώ (και καλή ξεφτίλα να έχουμε)                                    

Laphroaig 10 Year Old                    

Όχι φιλε 

  • Celtic changed the title to Ducati13 blind sample
Posted

Άντε καλή αρχή!

Άλλαξα τον τίτλο για ομοιομορφία με τα προηγούμενα games.

Και να υπενθυμίσω τον χρυσό μας κανόνα

Posts με σχόλια, αφού συμπληρωθούν όλες οι αναρτήσεις των συμμετεχόντων

  • Like 1
Posted

Κυριακή βράδυ, και αφού έφαγα το μισό ΣΚ να ετοιμάζω δειγματάκια για τους απόντες της πρόσφατης μάζωξης HMWS, και ταμπελίτσες και πακετάκια και να γράφω στοιχεία και όλα αυτά τα ωραία (που την επόμενη φορά θα κάνει κάποιος άλλος παιδιά, σίγουρα όχι πάλι εγώ...:wave:), είπα να χαλαρώσω και να πιω ένα ντραμάκι, και τι καλύτερη ευκαιρία από το τυφλό δείγμα του @DUCATI13...

Mύτη - κλεισούρα, παλιά αποθήκη, υγρή υπόγεια παλιά αντικερί στου Ψυρρή με παλιά έπιπλα και παλιές εφημερίδες, heavy τύρφη σε μορφή αλλόκοτη, παλιομοδίτικη - dirty,  Ω Θεέ μου! Το αγαπάω αυτό το άρωμα! Γλυκαίνει-μαλακώνει όσο περνά η ώρα. Υπέροχο! Classic old school dirty stuff.

Στόαμ - Πολύ ελαιώδες, ξηραίνει κάπως στο τελείωμα, γλυκό-λιγωτικό με ένα απαλό pepper kick κάπου στη μέση. Γλυκιά τύρφη με medicinal νότες. Όχι πολύπλοκο και με μαλακό-μέτριο σώμα. Ο καπνός βαρύς να βγαίνει απο τα ρουθούνια και επίγευση αποκαίδια, στάχτη, καπνίλα. Δεν κρατάει και πολύ πάντως.

Είπα θα αφήσω το μισό για άλλη φορά, ίσως μετά την αποκάλυψη, αλλά δεν άντεξα...το τελείωσα το μπουκαλάκι, με συγκίνησε. Μου θύμισε έντονα Ardbeg και Longrow παλαιάς κοπής, αυτά που μας έκαναν άντρες :biggrin1:

Το "βρώμικο - κλεισούρα" στοιχείο στο άρωμα του με πάει προς Longrow μεριά, η βαριά κάπνα και η ελαιώδης υφή στη γεύση με πάνε προς Ardbeg.....(νά'ναι λες κάποιο από τα NAS Ardbeg των τελευταίων ετών? Και να έχουν πετύχει τόσο καλά τη συνταγή του παρελθόντος;) Ουφ....δεν ξέρω έχω μπερδευτεί....ας πω αυτό που έκατσε στο μυαλό από την πρώτη στιγμη΄....Longrow κάποιο NAS χωρίς επίδραση κρασοβάρελου, ή το 10yo, 46%.

Posted

Να βάλουμε ένα deadline θα έλεγα... το χω δοκιμάσει έχω σημειώσεις..θα ήθελα να το ξαναδοκιμάσω πριν ανεβάσω.. απλά για να μην πιάσουμε καλοκαίρι..ας πουμε μία ή 2 βδομάδες max το καθένα

  • Like 1
Posted

Μην το πιέσουμε από την αρχή, άλλωστε κάποιοι δεν έχουν ακόμα τα δείγματα στα χέρια τους.

Posted

Παιδιά συγγνώμη για την καθυστέρηση αλλά αυτόν το μήνα γυρίζω σπίτι μόνο σαββατοκύριακο να αφήσω τα άπλυτα και να πάρω τα καθαρά. Μες στο ΣΚ θα δοκιμάσω και θα γράψω.

Μάλλον θα πρέπει νααρχισω να παίρνω τα δείγματα μαζί μου. 7 ώρες τρένο σήμερα, κακώς δεν έβγαλα τσονι κόκκινο με ξηροκαρπιο

  • Haha 2
Posted
20 hours ago, McRookie said:

Παιδιά συγγνώμη για την καθυστέρηση

...ναι, γιατι όλοι οι άλλοι το δοκίμασαν και έγραψαν.....

  • Haha 1
Posted
48 minutes ago, Celtic said:

...ναι, γιατι όλοι οι άλλοι το δοκίμασαν και έγραψαν.....

Να ξεκινήσω να βάζω Βίρνες και Γιάγκους; :biggrin1:

Posted

Μάτι: λεία γραμμή (όχι εντελώς) προδιαθέτει για 43-46%. Δάκρυα που δείχνουν ηλικία 10-15y. Χρώμα ανοιχτό χάλκινο, δείχνει να έχει περάσει από σερι βαρέλι.

Μύτη: καπνός γλυκος, ελαιώδες, βούτυρο φουντουκιού, γλυκό κέικ με βανίλια, λάιμ,

Στόμα: έντονος γλυκός καπνός, τασάκι με αποτσιγαρα, αλάτι και πιπέρι, ευγενικό-δεν επιτίθεται το αλκοόλ, ισορροπημένο

Επιγευση: ακολουθεί τη γεύση, όχι πολύ έντονη, σχετικά μακριάς διάρκειας, καπνός και τασάκι, γλυκια δημητριακίλα

Βαθμολογία: 87-85-86

Πρόβλεψη: lagavulin DE, χρονιά θα πω στην τύχη 2002

Posted

Χρώμα: κεχριμπαρένιο

Δάκρυα λεπτά και γρήγορα. 

Στη μύτη έντονο μέλι από βελανιδιά, ώριμα μήλα, λίγο κάπνα και στάχτη στο βάθος. Στην πορεία βγάζει μια γλυκιά δημητριακίλα. 

Έσταξε κατά λάθος λίγο πάνω στο χέρι μου και μόλις εξατμίστηκε βρώμισε ο τόπος τασάκια.... 

Στόμα αρκετά γλυκό στην αρχή, πικρίζει στην πορεία, έντονη η τασακίλα, λίγη κάπνα στο βάθος. Μέτριο σώμα. 

Επίγευση μέτρια προς καλή με έντονα τασάκια

40-42 βαθμούς έως 10 ετών. 

Μαλλον κάποιο bowmore.... 

Posted

Χρώμα αρκετα σκούρο αν natural colour οπότε και σερυ βαρέλια
Μύτη
Έντονη αλμύρα , φρέσκιες σαρδέλες δεμένες με γλυκά σέρι στοιχεία λίγο καμμένο ξύλο και μαύρη σοκολάτα
Στόμα
Γλυκόπιοτο πολύ με ωραία δεμένη κάπνα και λίγα dirty στοιχεία.. βαθμούς θα έλεγα περί τους 43-46% η αλμύρα με κρατάει islay, εμπλέκονται σερι βαρέλια...προς το τέλος λίγο πικρίζει.. caol ila de? Μπα όχι θα περίμενα περισσότερο δεμένο σωμα και να μην πικρίζει... τίποτα σε undisclosed islay sherry..υπάρχει finlagan sherry μήπως...σε ob μήπως κανένα bowmore.. μπα...
Προς Finlaggan sherry finish θα έκλεινα

Βαθμολογία γύρω στο 85

  • 3 weeks later...
Posted

Ας γράψω κι εγώ με τη σειρά μ... χρώμα κεχριμπάρι...  μυτούλα νησιωτική.... βγαζει ιώδιο (φαρμακιλα). Αλμυρές νότες... εδώ κάτι που με προβλημάτισε... φλούδα πορτοκαλιού πιθανως γτ νιώθω μια  ελαφριά πικριλα. Στο βάθος γεύομαι και νότες μαύρης σοκολάτας... υπό νορμαλ συνθήκες θα είχα στο στόχαστρο μ laga, Ardbeg, Laphroaig. Τα δυο πρώτα τα αποκλείω γτ βγάζουν αλλά έντονα χαρακτηριστικά.. θαυποστηριξω την αρχική μ άποψη, Laphroaig. Θα έλεγα το 10... όμως κάτι δε μ φαίνεται σωστό. ( άλλωστε ο @DUCATI13 έριξε άκυρο). Επόμενη επιλογή θα ήταν CS 10αρι... αλλά το νιώθω πιο νέο και πιο αδύναμο από CS. Επομένως θα πω το lore και ο Θεός βοηθός..

Posted

Πρέπει να ομολογήσω ότι πριν ανοίξω το μπουκαλάκι είχα μεγάλες προσδοκίες διαβάζοντας τις κριτικές όσων προηγήθηκαν. Φαινόταν να είναι κάτι πολύ κοντά στα γούστα μου.

Μύτη: Ένα πρώτο μπουκέτο μιας γλυκιάς καπνίλας. Αποξηραμένα φρούτα, βανίλια, λίγη μαγειρική σόδα. Βγάζει κάτι παλιακό που όπως πάντα με ενθουσιάζει. Εξαιρετική μύτη που με κάνει να πανηγυρίζω. Με καταλαμβάνει η αλαζονεία και η αμετροέπεια της υπερβολικής σιγουριάς που δίνει τάχα η πολυετής τριβή με τα peated malts. Σκέφτομαι "τι έγραφαν τα γατάκια για Laphroaig και Bowmore, αυτό είναι ένα πολύ καλό Ardbeg από εδώ μέχρι το Islay". Φευ!

Στόμα: Εδώ τα χαλάμε. Απότομη προσγείωση στην ωμή πραγματικότητα. Ο βασιλιάς είναι γυμνός. Σπιρτόζικο στο στόμα, χωρίς όμως να φαίνεται πολλών αλκοολικών βαθμών. Υπολογίζω 40-46%. Έντονο πιπέρι. Αφού μείνει κανένα 10λεπτο στο ποτήρι αρχίζει και βγάζει και αλμύρα που απουσίαζε στην πρώτη δοκιμή. Η αναμονή στο ποτήρι το βελτιώνει. Κάπου βγάζει μια αίσθηση ρητίνης (όπως η ρετσίνα περίπου) αλλά δυσκολεύομαι να καταλάβω αν τη βγάζει στο στόμα ή στην επίγευση.

Επίγευση: Σχετικά μικρή σε διάρκεια. Πάλι πιπέρι. Αφήνει όμως το στόμα και το λαιμό να 'ταγκιάζουν' ένα γνωστό δυσάρεστο αίσθημα που ρίχνει τη βαθμολογία κάποιων ουίσκυ.

Διαδικασία μαντεψιάς: Η έντονη αίσθηση Ardbeg που είχα στη μύτη μου έφυγε μετά όταν το δοκίμασα. Δεν θα το απέκλεια, εξάλλου είναι τόσες πολλές οι εμφιαλώσεις του Ardbeg. Η απότομη πτώση ποιότητας στο στόμα σε σχέση με το άρωμα, με έκανε να πιστεύω ότι είτε πρόκειται για κάποιο πολύ νεαρό Islay malt, ή κάποιο Blind Sample bait (υβρίδιο peated malt άλλης περιοχής όπως π.χ. Benriach Curiositas) ή για μια καλή προσπάθεια blended, όπως π.χ. το JW BL Islay Origin που δοκιμάσαμε πρόσφατα (χωρίς όμως τα κανελλογαρύφαλλα στο στόμα).

Είναι ένα whisky που θα μπορούσα να μυρίζω για ώρες, αλλά λόγω των υπολοίπων χαρακτηριστικών του μάλλον δεν θα το αγόραζα. Ίσως να το αδίκησα που το δοκίμασα πριν αναπνεύσει καλά μετά τη πολυήμερη φυλάκισή του σε μικρό φιαλίδιο.

Και για να καταλήξω σε κάποια μαντεψιά, διαβάζοντας αυτά που έγραψα παραπάνω θα κάνω μια λογική σύνθεση (μάλλον θα αποδειχθεί λογικό άλμα τελικά) και θα πάω στο: Kilchoman Loch Gorm !

Thanks @DUCATI13

  • Thanks 1
  • 4 weeks later...
Posted

Καλησπερα κ απο εμενα, μηνας φωτια για εμενα κ μαλλον ετσι θα συνεχισουμε για αρκετο καιρο  με πολλα ταξιδακια - ας μην το κρυβομαι νιωθω κ λιγακι προνομιουχος που ταξιδευω συνεχεια 🙂

 

ΜΥΤΗ: Αλατια πολλα αλατια κ δεν φταιει ο μπακαλιάρος που εφαγα προχθες, τυρφη , θαλασσα, λιγα εσπεριδοειδη, γλυκος καπνος  κ Ξυλο που το εχει πνιξει η υγρασια η οποια φτανει στα ορια της μουχλας

ΣΤΟΜΑ: τυρφη , φαρμακιλα , καπνος , λιγοτερο αλατι και πιπερακια , χαμηλο αλκοολ 40-46%  

ΕΠΙΓΕΥΣΗ: Μετρια αλατι ξυλο κ καπνος

 

ΜΑΝΤΕΨΙΑ : Περιοχη islay Kilchoman, Finlaggan ή καποιος secret παλι απο το νησι

FINLAGGAN

 

Posted

Αν μετράω καλά είμαστε και οι 8 εδώ. Οπότε ας το πάρει το ποτάμι να γίνουμε ρόμπακοπ.

Posted

Και αν θυμάμαι καλά πιο πολύ  φέρνει σε ARDBEG     ..

ελπίζω να σας άρεσε !!

Εικόνα PNG 30.png

  • Like 1
Posted
53 minutes ago, DUCATI13 said:

Και αν θυμάμαι καλά πιο πολύ  φέρνει σε ARDBEG     ..

ελπίζω να σας άρεσε !!

Εικόνα PNG 30.png

Να λείπουν παρακαλώ οι προτροπές προς κάποιο αποστακτήριο. 🤣 Ουδείς γνωρίζει και σύμφωνα με την υπάρχουσα ψηφοφορία την οποία επειδή με συμφέρει θα την εκλάβουμε και σαν πραγματική ως προς το αποστακτήριο, ΚΕΡΔΙΣΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!! 🤣😆🤣😝🤪✔️:wtf: 

image.png

 

  • Haha 1
Posted

Συμπαθητικό... να λεω την αλήθεια μια μερα αφού είχα γράψει την άποψη μου. Δοκίμασα το lore. Παραπλήσια αλλα έντονες διάφορες.. και δεν ήθελα να αλλάξω απάντηση (Οχι πως θα το έβρισκα) χαχαχα. Για όσους δένε χετε δοκιμάσει το lore σας προτρέπω. Απ τα πολύ γευστικά nas που εχω δοκιμάσει. 

  • Like 1
  • Thanks 2
Posted

Ξεκάθαρα είναι lagavulin εκεί μέσα, μη λέμε ότι θέλουμε 😜 

Ωραία επιλογή @DUCATI13. Ξέρεις και ποιο συγκεκριμένο batch είναι να το βαθμολογήσουμε στο wb;

  • Haha 1
Posted
11 minutes ago, McRookie said:

Ξεκάθαρα είναι lagavulin εκεί μέσα, μη λέμε ότι θέλουμε 😜 

Ωραία επιλογή @DUCATI13. Ξέρεις και ποιο συγκεκριμένο batch είναι να το βαθμολογήσουμε στο wb;

Δεν θυμάμαι φίλε μόλις βρω το μπουκάλι θα ενημερώσω .😉

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...