Jump to content
  • Welcome to our whiskyforum

    Dear Guest,

    On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

    forum21.png

    Slainte!

Glen Scotia 2008, TCWA Bottling, 53.6%


mallios

Recommended Posts

Glen Scotia 2008

============================================================================================

Glen Scotia, Bottler Distillery Bottling, Bottling serie Limited Edition - Single Cask, Vintage 09.2008, Bottled 04.2019
Casknumber 467, Number of bottles 240, Strength 53.6 % Vol., TCWA Special Bottling #3, Bottled for The Cyprus Whisky Association

https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/133776/glen-scotia-2008

=========================================================================================

Ένα κλασσικό παράδειγμα ότι κάθε malt whisky πρέπει να έχει τον χρόνο του και να μην κρίνουμε με μία μόνο δοκιμή (ιδιαίτερα όταν είναι σε "φάση" bottle shock ή είναι το πρώτο ποτηράκι από το μπουκάλι χωρίς να έχει χρόνο για να αναπνεύσει.

Θα επανέρθω όταν θα έχω και 3ο tasting αλλά αυτό που ήθελα να πω είναι ότι από πολύ ψηλά, το πρώτο μπουκάλι που άνοιξα δεν μου άρεσε, και τώρα που έχω δώσει χρόνο στο 2ο μπουκάλι βλέπω κάτι τελείως διαφορετικό, πολύ κοντά στο sampling και (για τους βαθμολάγνους) 86 με 87 άνετα.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...
On 4/20/2020 at 8:12 PM, mallios said:

Θα επανέρθω όταν θα έχω και 3ο tasting αλλά αυτό που ήθελα να πω είναι ότι από πολύ ψηλά, το πρώτο μπουκάλι που άνοιξα δεν μου άρεσε, και τώρα που έχω δώσει χρόνο στο 2ο μπουκάλι βλέπω κάτι τελείως διαφορετικό, πολύ κοντά στο sampling και (για τους βαθμολάγνους) 86 με 87 άνετα.

Το μπουκάλι ανοικτό για 6 μήνες και πλέον, (με μονωτική ταινία για να μην αναπνέει - θεωρητικά) και στην μέση. Ο δικός μου rule of thumb ότι όταν το μπουκάλι είναι κάπου στους 5-6 μήνες ανοικτό και στην μέση, είναι στα καλύτερά του.. επιβεβαιώθηκε ακόμα μία φορά. 

Μια μύτη ανθοπωλείο, με απλά και έντονα φυτά (μαργαρίτες κλπ), μέντες, χαμομήλια, τσάι και άλλα ανάλογα, λεμόνια και βανίλιες στο έπακρο και μια περίεργη γλυκάδα που μάλλον έρχεται από μαρμελάδες (νεράντζι? πορτοκάλι?) γενικά κάτι γλυκόπικρο.

Στο στόμα απαλό και με τεράστια διάρκεια στην επίγευση, έχει ηρεμήσει και έχει διώξει τα "σκληρά" στοιχεία. "Δανείστηκα" λίγο και την "μύτη" της Χαράς και η αίσθησή της ήταν σαν να μπαίνεις σε ανθοπωλείο, με όλα όμως τα αρώματα ανακατεμένα, χωρίς να ξεχωρίζεις εύκολα κάτι. Οι μαργαρίτες (μπορεί να την επηρέασα εγώ) ήταν εκεί, ίσως και το τσάι.

  • Συμπέρασμα 1, μετά από μήνες, είχε όλα όσα βρήκαμε στο sampling και μας έκαναν με διαφορά να το επιλέξουμε.
  • Συμπέρασμα 2, είναι φορές που σίγουρα έχουμε αδικήσει πολλά malt. Άλλο το sample που δοκιμάζουμε 3cl και διαμορφώνουμε άποψη και άλλο το μπουκάλι που περνάμε χρόνο μαζί του. Και τα δύο έχουν +/- αλλά αν θέλεις να καταλάβεις ένα malt.... χωρίς καμία απόκλιση, μπουκάλι!
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, mallios said:

δικός μου rule of thumb ότι όταν το μπουκάλι είναι κάπου στους 5-6 μήνες ανοικτό και στην μέση, είναι στα καλύτερά του.. επιβεβαιώθηκε ακόμα μία φορά. 

Νομίζω το έχουμε ξανα συζητήσει και ισχύει απολύτως ειδικά στα CS (αν και δεν συμφωνώ στα περι μονωτικής ταινίας κτλ)

1 hour ago, mallios said:
  • Συμπέρασμα 2, είναι φορές που σίγουρα έχουμε αδικήσει πολλά malt. Άλλο το sample που δοκιμάζουμε 3cl και διαμορφώνουμε άποψη και άλλο το μπουκάλι που περνάμε χρόνο μαζί του. Και τα δύο έχουν +/- αλλά αν θέλεις να καταλάβεις ένα malt.... χωρίς καμία απόκλιση, μπουκάλι!

Σίγουρα και το συναντούσα στην δουλειά σχεδόν σε καθημερινή βάση 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

37 minutes ago, Uisge-Beatha said:
2 hours ago, mallios said:
  • Συμπέρασμα 2, είναι φορές που σίγουρα έχουμε αδικήσει πολλά malt. Άλλο το sample που δοκιμάζουμε 3cl και διαμορφώνουμε άποψη και άλλο το μπουκάλι που περνάμε χρόνο μαζί του. Και τα δύο έχουν +/- αλλά αν θέλεις να καταλάβεις ένα malt.... χωρίς καμία απόκλιση, μπουκάλι!

Σίγουρα και το συναντούσα στην δουλειά σχεδόν σε καθημερινή βάση 

Τα 3cl φτάνουν για σου δείξουν αν θα αγοράσεις ή όχι κάποιο μπουκάλι, δεν φτάνουν για να το καταλάβεις και να έχεις μια εμπεριστατωμένη άποψη. Αυτός είναι ο λόγος που δεν έχω αγοράσει ποτέ δείγματα. Πιθανώς να το κάνω για μια ακριβή φιάλη που δεν θα την αγοράσω ποτέ.

Σημαντικός ο ρόλος του φαγητού που έχεις καταναλώσει πριν και φυσικά η διάθεση σου, για αυτό χρειάζεσαι φιάλη. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

8 minutes ago, Islaynder said:

Τα 3cl φτάνουν για σου δείξουν αν θα αγοράσεις ή όχι κάποιο μπουκάλι, δεν φτάνουν για να το καταλάβεις και να έχεις μια εμπεριστατωμένη άποψη. Αυτός είναι ο λόγος που δεν έχω αγοράσει ποτέ δείγματα. Πιθανώς να το κάνω για μια ακριβή φιάλη που δεν θα την αγοράσω ποτέ.

Σημαντικός ο ρόλος του φαγητού που έχεις καταναλώσει πριν και φυσικά η διάθεση σου, για αυτό χρειάζεσαι φιάλη. 

Έπεσες στη παγίδα της επανάληψης! γύρνα στo αμέσως προηγούμενο post. Δεν το περίμενα ποτέ από ΕΣΕΝΑ!!!

Γαργάρες με Loch Dhu και ξέπλυμα των ούλων με KAOS :p

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

40 minutes ago, Islaynder said:

Τα 3cl φτάνουν για σου δείξουν αν θα αγοράσεις ή όχι κάποιο μπουκάλι, δεν φτάνουν για να το καταλάβεις και να έχεις μια εμπεριστατωμένη άποψη. Αυτός είναι ο λόγος που δεν έχω αγοράσει ποτέ δείγματα. Πιθανώς να το κάνω για μια ακριβή φιάλη που δεν θα την αγοράσω ποτέ.

Καμία φορά το "bottled stress" είναι τόσο μεγάλο πού πού δεν σε βοηθάει ούτε στο να ξέρεις αν θα αγοράσεις ή όχι, προσωπικά αν υποπτεύομαι κάτι τέτοιο το αφήνω να "αναπνεύσει" στο ποτήρι με καπάκι για 30-40 λεπτά αν και πολλές φορές ούτε αυτό είναι αρκετό 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Islaynder said:

Τα 3cl φτάνουν για σου δείξουν αν θα αγοράσεις ή όχι κάποιο μπουκάλι, δεν φτάνουν για να το καταλάβεις και να έχεις μια εμπεριστατωμένη άποψη. Αυτός είναι ο λόγος που δεν έχω αγοράσει ποτέ δείγματα. Πιθανώς να το κάνω για μια ακριβή φιάλη που δεν θα την αγοράσω ποτέ.

Σημαντικός ο ρόλος του φαγητού που έχεις καταναλώσει πριν και φυσικά η διάθεση σου, για αυτό χρειάζεσαι φιάλη. 

:wtf:  :dash2:

Παίζεις βρώμικα μοντίφικα... θα σε φτιάξω όμως...:moil:

Link to comment
Share on other sites

13 minutes ago, Uisge-Beatha said:

Με φώναξε κανείς;😉😄

ααα δε μας τα λες και πολύ καλά...μια σου ανήκει το Ρέθυμνο μια δηλώνεις αναμάρτητος. Ξέρεις ποιον μου θυμίζεις ε;

494px-napoleonbonaparte_coloured_drawing

Να το προσέχεις αυτό! 😜

  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

56 minutes ago, DMTK said:

ααα δε μας τα λες και πολύ καλά...μια σου ανήκει το Ρέθυμνο μια δηλώνεις αναμάρτητος. Ξέρεις ποιον μου θυμίζεις ε;

494px-napoleonbonaparte_coloured_drawing

Να το προσέχεις αυτό! 😜

Προτιμώ κάτι πιο Ελληνοπρεπες😉😄

alexander-the-great-gettyimages-501580105.jpg

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Δοκιμάζω τώρα την συγκεκριμένη εμφιάλωση. 

Η μύτη είναι εξαιρετική, πλήθος λουλουδιών και πορτοκάλια. Μου αρέσει πολύ!

Το στόμα είναι αρκετά ξηρό και spicy. Κάπως μονοδιάστατο. Προσπαθώ να το αποκρυπτογραφήσω αλλά δεν το καταφέρνω.

Finish αρκετό και γλυκό. 

Ανοιξιάτικο single malt. Χάνει αρκετά στη γεύση.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Πολύ δύσκολο ουισκι. Πιθανότατα θα το αδικήσω αλλά θα το αξιολογήσω ως κακό.

Μύτη: Ξεχωρίζει το χαμομήλι, βαριές κι έντονες μυρωδιές λουλουδιών μαζί με κάτι πολύ έντονο που δεν μπορώ να διακρίνω ακριβώς, ίσως σταφύλι... Και πιπέρι όμως, τα αρώματα αλλάζουν διαρκώς και τελικά είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη. Επικρατεί πάντα όμως κάτι πολύ βαρύ, τη μία μου αρέσει, την άλλη όχι. Σε κάθε περίπτωση ενδιαφέρουσα και μπορώ να καταλάβω γιατί θα ενθουσιάσει κάποιους. Στο τέλος εξαφανίζεται κάθε ενοχλητικό άρωμα, ωραία μύτη!

Στόμα: Ξεκάθαρα κακό και πολύ λιγότερο εντυπωσιακό από τη μύτη. Εντελώς ασύνδετο,  βγάζει μία στυφαδα και κάτι όξινο που είναι ενοχλητικό.

Επίγευση: Πολύ κακή. Κάτι σαν υπερβολικά ώριμο εσπεριδοειδές, μανταρίνι ή πορτοκάλι που έχει και μία κακή οξύτητα.

Να πω την αλήθεια λόγω μύτης το περίμενα πολύ καλύτερο γευστικά και μόλις το δοκίμασα βίωσα ένα δυσάρεστο σοκ. Ίσως το αδικώ, το ξαναλέω, έχω πιει τρομερά single cask Glen Scotia, αυτό είναι υπερβολικά δύσκολο και αφήνει άσχημη επίγευση. Κρίμα!

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, Makis said:

Να πω την αλήθεια λόγω μύτης το περίμενα πολύ καλύτερο γευστικά και μόλις το δοκίμασα βίωσα ένα δυσάρεστο σοκ. Ίσως το αδικώ, το ξαναλέω, έχω πιει τρομερά single cask Glen Scotia, αυτό είναι υπερβολικά δύσκολο και αφήνει άσχημη επίγευση. Κρίμα!

Θα συμφωνήσω! Τα notes σου επιβεβαιώνουν αυτό που έλεγα και εγώ. Κάνει καλή εντύπωση στην αρχή αλλά δυστυχώς απογοητεύει. Μας έχει καλομαθει και το Glen Scotia τώρα τελευταία βέβαια. Τον έχω και εγώ υπό επιτήρηση τον MacAllister όπως θα δεις στην φωτογραφία για μην του ξεφεύγουν κάτι τέτοια!Screenshot_2024-06-26-00-40-55-420_com.viber.voip-edit.jpg

  • Like 4
  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...