Jump to content
Sign in to follow this  
mallios

HMWS 2nd bottling - Chorlton Caol Ila 12 y.o., 57.8%

Recommended Posts

image.png

================================================================================================

25 Μαρτίου (εντελώς συμπτωματικά) είναι πλέον γεγονός η δεύτερη μας εμφιάλωση. Αυτή την φορά ένα εξαιρετικό Caol Ila, φυσικά από τον πολύ καλό μας φίλο Chorlton Whisky με την διαρκή επικοινωνία και βοήθεια του David Bennet. Samples είχαν έρθει πριν από αρκετό καιρό στην Ελλάδα, η απόφαση ήταν ομόφωνη και όλα τα υπόλοιπα είναι πλέον παρελθόν. 

Για εμένα το πλέον σημαντικό είναι ότι για πρώτη φορά η εμφιάλωση άνοιξε και για τα μέλη του forum (λίγα αυτή την φορά μέσα από μία διαδικασία κυρίως δοκιμαστική - καμία σχέση με επιλογή ή προτιμήσεις) και είχαμε και την συμμετοχή των πολύ καλών μας φίλων από την The Cyprus Whisky Association (μέσω του @Costas Sariyiannis ) αλλά και του φίλου μας Στέλιου από την Πάφο.

Βηματάκια μικρά, σταθερά, πάντα μέχρι εκεί που μπορούμε, πάντα με το δικό μας ιδιαίτερο στυλ, με αγάπη για αυτό που κάνουμε και προσπαθώντας κάθε φορά να λύσουμε κάθε προβληματάκι, είτε είναι τα μεταφορικά, είτε ο covid19. 

Το μικρό μας διαμαντάκι είναι πλέον κοντά μας και οι πρώτες εκτιμήσεις και τα σχόλια από άλλα μέλη (εκτός από τις δικές μου στο sampling) είναι θετικότατα. (κριτική γι αυτή την εμφιάλωση θα γίνει σε ανάλογο topic στο συγκεκριμένο νήμα).

https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/157700/caol-ila-12-year-old-chwh

Caol Ila 12-year-old ChWh

 

===============================================================================

This time it is a cracking dram, an amazing Caol Ila 12 y.o. from our good friend Chortlon Whisky   which (as expected) is already sold out, both our bottling and the rest of the cask.

This time, we are very happy as this is our first "experiment" to open the bottling to our forum member as well as some very good friends from Cyprus (The Cyprus Whisky Association and the famous - among us - Stelios).

Hope you enjoy this, always with good friends as whisky tastes better when shared and we are looking forward for our next bottling.

A big thank to whiskyforum members and of course David Bennett.

 

 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

xTmsMLd.jpg

Προσθέτω εδώ την εικόνα αναμένοντας κριτική / εντυπώσεις από @ioannis @valasios @dimitris73 @Makis @V_Sirma αλλά και τα μέλη του εξωτερικού @Uisge-Beatha @avaton όταν με το καλό λήξει το lockdown. Από @McRookie δεν περιμένω τίποτα... τέλειωσε το μπουκάλι πριν κρατήσει σημειώσεις (στο viber group δεν μετράνε! 🤣 )

 • Like 9

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, mallios said:

Από @McRookie δεν περιμένω τίποτα... τέλειωσε το μπουκάλι πριν κρατήσει σημειώσεις (στο viber group δεν μετράνε! 🤣 )

:lol: έχω ακόμα το μισό μπουκάλι και του δίνω το χρόνο που χρειάζεται να αναπνεύσει πριν κρατήσω σημειώσεις!

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, McRookie said:

:lol: έχω ακόμα το μισό μπουκάλι και του δίνω το χρόνο που χρειάζεται να αναπνεύσει πριν κρατήσω σημειώσεις!

Φίλε εκεί στο Munchen δεν έχει καθαρό αέρα! Στείλε μου το μπουκάλι για να αναπνεύσει στο βουνό, στην θάλασσα, στην πεδιάδα... δεν έχουμε τέτοια θέματα! Να βοηθήσουμε θέλουμε!

 • Haha 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
51 minutes ago, mallios said:

Φίλε εκεί στο Munchen δεν έχει καθαρό αέρα! Στείλε μου το μπουκάλι για να αναπνεύσει στο βουνό, στην θάλασσα, στην πεδιάδα... δεν έχουμε τέτοια θέματα! Να βοηθήσουμε θέλουμε!

Νομίζω στα 519μ υψόμετρο έχει όσο οξυγόνο του χρειάζεται. Αν σου το στείλω φοβάμαι μην πάθει τίποτα από τα καυσαέρι άπαξ και το βαλες δίπλα στα octomore

 • Haha 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αρχικά να ευχαριστήσω τον αγαπητό @valasios που το μοιράστηκε μαζί μας. Σοβαρή κριτική θα κάνουν τα παιδιά, εμένα μου άρεσε, ιδιαίτερα οι τελευταίες γουλιες αφού είχα προσθέσει νερό. Η τελευταία εντύπωση πολύ ανώτερη από την πρώτη, δεν μου άφησε καπνα και τύρφη αλλά γλύκα. Πάντα τέτοια εύχομαι!

 • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Λοιπόοοοοον...

Αρχικά να ευχαριστήσω τον φίλο @valasios για την προσφορά του μπουκαλιού!!! Και να ζητήσω την επιείκιά σας, μιας και είναι η πρώτη μου απόπειρα...:rtfm:

Και ξεκινάμε... μύτη - γκολ απ' τ' αποδυτήρια (που θα έλεγε και ο Μανώλης Μαυρομμάτης...:laugh1:)!!! Και τι γκολ... με καπναδούρα, αλλά όχι σκέτη. Λεμονάτη, πικάντικη, πιπεράτη, πάντα έντονη και επιθετική, λόγω του αλκοόλ! Αυτά πριν προσθέσω νερό. Με νεράκι, χωρίς πλέον το κάψιμο του πολύ αλκοόλ, ήρθε να προστεθεί και μια γλύκα που έδεσε όλα τα προηγούμενα κι έδωσε υποσχέσεις... για το τι θα ακολουθούσε!!!

Στόμα - έκρηξη!!! Η γλύκα του μελιού, η οξύτητα του λεμονιού, η σπιρτάδα του πιπεριού και των μπαχαρικών, εμπλουτίζουν την κάπνα (που δεν είναι πλέον πρωτόγονη) και δίνουν ένα αποτέλεσμα που συγκλονίζει... προσωπικά το ένιωσα και στα τύμπανα των αυτιών μου (και των δύο), στις κόρες των ματιών μου, στον αυχένα και στο πίσω μέρος του εγκεφάλου μου...:wacko2:!!! Όσο περνούσε η ώρα, μου ερχόταν πιο έντονα γεύση σαν από γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι.

Επίγευση - μακριά, δυνατή, έντονη με καινούργιο στοιχείο τους φρεσκοψημένους - καραμελωμένους ξηρούς καρπούς!

Θαυμασιότατο, καταπληκτικότατο...!!! Και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους έβαλαν το χεράκι τους για να έχουμε αυτή την εμφιάλωση. Thanks guys...!!!:thumbsup: Και εις τα επόμενα με υγεία!!!

 • Like 5
 • Wow 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, dimitris73 said:

προσωπικά το ένιωσα και στα τύμπανα των αυτιών μου (και των δύο), στις κόρες των ματιών μου, στον αυχένα και στο πίσω μέρος του εγκεφάλου μου.

Ελπίζω να κατάλαβες ότι πλέον σε αναλαμβάνει ο @sir mihas ! 😂

Ευχαριστούμε για την ομολογουμένως δυνατή και όμορφη περιγραφή, έστω και σαν πρώτη απόπειρα και είναι χαρά μας που η δεύτερη εμφιάλωσή μας (και η τρίτη συνολικά απόπειρα αν βάλουμε και το Tomintoul 14 ετών που δεν προλάβαμε / θέλαμε να το βγάλουμε με logo) σου άρεσε. 

Για να πω την αμαρτία μου... από τα 4 samples των 3cl εμφανίστηκαν στο άτυπο tasting panel τα 3.... αφού το ένα βρήκε αμέσως θέση στην καρδιά μου. Το αγάπησα από την πρώτη στιγμή αυτό το Caol Ila, κυρίως γιατί ήταν αυτό που είπε ο @ioannis ... ορθόδοξο. Straight, χωρίς φίλτρα και καμουφλαρίσματα, χωρίς φτιασίδια, ένα malt take it or leave it, θεωρώ παλαιάς κοπής. 

Με το καλό και στα επόμενα!

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

@dimitris73 : ένα αστέρι γεννιέται.. ο Δημήτρης ήταν θαρρώ ο πιο συγκεντρωμένος στο θέμα tasting την Κυριακή χωρίς να χάνει το χαβαλέ. Θα επανέλθω μόλις το μελετήσω με ηρεμία....

 • Like 2
 • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, ioannis said:

 : ένα αστέρι γεννιέται.. ο Δημήτρης ήταν θαρρώ ο πιο συγκεντρωμένος στο θέμα tasting την Κυριακή

είπαμε, εσείς κύριε, τα έχετε φορτώσει στον 🐓

8P

 • Haha 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Θυμάστε... εκεί στα παιδικά μας χρόνια που πορωνομασταν με τους ήρωες κινουμένων σχεδίων;...ο ήρωας στη πρώτη σεζόν ή στη πρώτη φάση της πλοκής ήταν δυνατός και ξεχωριστός...και ξαφνικά γινόταν ένα τρελό power up...ήταν ο ίδιος αλλά πλέον με σούπερ μαματες δυνάμεις!

Αυτό ακριβώς συνέβη και σε τουτο δω το θαυματακι!είναι το ίδιο αγαπημένο 12αρι αλλά με σούπερ μαματες δυνάμεις!!!

Στη μύτη εκτός απο τα αναφερθεντα έχουμε και...καπνιστο χοιρινό...μετά απο ώρα, πίσω απο την κάπνα που δεν υποχωρεί αλλά ούτε εξουδετερώνει, να βγάζει κομμένο γρασίδι και βρεγμένο ξύλο. Το αλκοολ στη μύτη δεν με ενόχλησε καθόλου. Στο στόμα φαίνεται η δύναμή του. Μπαρούτι!πιο δημητριακό στο τελείωμα του. Τι λεμόνια με στάχτες..χαμός!

Εάν ονειρευόμουν ένα cs 12 caol ila...δεν θα το φανταζόμουν καλύτερο!

Πήγε στον sensei Choltron και έγινε σούπερ ήρωας...Μαμαει κ δέρνει στην κυριολεξία..

Υ.Γ. : στις πολλαπλές δοκιμές πόσα whiskies αδικούνται...

 • Like 7

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κι αφού το άφησα κι εγώ να αναπνεύσει καλά ιδού οι σημειώσεις (σοβαρές παραδόξως) με τη διευκρίνιση ότι το μπουκάλι ήταν στα 3/4 και περίπου 3 βδομάδες ανοιχτό

Χρώμα: λευκό κρασί (Pinot Gris)

Μύτη: ξεκινάει με νότες γλυκού καπνού, ελαιώδες αλλά ελαφριά "άγουρο", βρεγμένος κορμός δέντρου, το έντονο αλκοόλ το νιώθεις στο βάθος χωρίς να είναι πολύ επιθετικό, αλατια και θαλασσινές νότες,μια μικρή φαρμακιλα από Laphroaig, καπνισμένο κριθάρι, φλούδα περγαμόντο

Στόμα: ακολουθεί κι εδώ ο γλυκός καπνός με πολύ αλάτι, ξύλο, γεμάτο σώμα, τσαμπουκαλεμενο και πιο κλειστό απ'οτι στη μύτη, δημητριακά

Επιγευση: αρκετά μακριά με αλατια και πιπέρια και έντονο καπνό, σοκολατάκι με γέμιση λικέρ, καρβουνισμενο ξύλο

Στην πρώτη μου βαθμολογία στο wb ίσως και λόγω του συναισθηματικού κομματιού πήρε 89 πονταλακια. Με μια πιο ψύχραιμη ματιά κι έχοντας δοκιμάσει άλλα 2 caol ila 12 cs από άλλους εμφιαλωτες αυτή τη βδομάδα θα έλεγα πως πιο αντικειμενικός θα ήμουν με μια βαθμολογία 87-88. Βεβαίως οι πιο πολλοί αυτά τα ακούτε βερεσε και καλά κάνετε. Το συμπέρασμα είναι: πιείτε άφοβα και δροσιστείτε 

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
22 hours ago, McRookie said:

Στην πρώτη μου βαθμολογία στο wb ίσως και λόγω του συναισθηματικού κομματιού πήρε 89 πονταλακια. Με μια πιο ψύχραιμη ματιά κι έχοντας δοκιμάσει άλλα 2 caol ila 12 cs από άλλους εμφιαλωτες αυτή τη βδομάδα θα έλεγα πως πιο αντικειμενικός θα ήμουν με μια βαθμολογία 87-88.

H βαθμολογία του wb (πλην ίσως ελαχίστων εξαιρέσεων -  συγκεκριμένων ατόμων) είναι για απλή ανάγνωση και έχουμε αναφέρει πάρα πολλά παραδείγματα.  Χαίρομαι που τελικά αρέσει σαν εμφιάλωση και όλες οι απόψεις ανεξαιρέτως είναι θετικές.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
 • Create New...