Jump to content
  • Welcome to our whiskyforum

    Dear Guest,

    On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

    forum21.png

    Slainte!

Widow Jane, Wapsie Valley Bourbon Whiskey, 45.5%, O.B.


DMTK

Recommended Posts

https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/109006/widow-jane-wapsie-valley

Α.-Εισαγωγικές παρατηρήσεις:

Bottler: Widow Jane Distillery, Country: Brooklyn, N.Y., U.S.A., Casktype: New charred oak, Stated Age: 4 years old, bottled for LMDW, batch 1, bottle 216/282, Mashbill: 70% Non-GMO Wapsie Valley Corn, 5% Rye, 25% Malted Barley, Alcohol: 45,5% (91 proof).

Οι ιθύνοντες στο αποστακτήριο Widow Jane Distillery, αμφισβητούν το κατά πόσον θα πρέπει να παρασκευάζονται bourbons από καλαμπόκι που έχει τροποποιηθεί γενετικά (GMO). Για το λόγο αυτό, ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν αρχέγονες και σχεδόν ξεχασμένες ποικιλίες καλαμποκιού, εστιάζοντας στις Bloody Butcher και Wapsie Valley, ένα άλλο υβρίδιο του American Indian corn, που ξεκίνησε να καλλιεργείται στα χέρια αφοσιωμένων αγροτών της Αϊόβα.

Πρόκειται για μια limited edition εμφιάλωση (35cl), αποκλειστικά για το La Maison du Whisky.

widow-jane-wapsie-valley-4-year-old-bour

Β.-Χρώμα: χαλκός.

Γ.-Μύτη: τα κλασσικά αρώματα που συναντά κανείς σε ένα bourbon, αλλά πολύ πιο εξευγενισμένα, κομψά και διακριτικά. Αρχικά μια γλυκιά εισαγωγική τριλογία, με ένα συνδυασμό από καραμέλα, βανίλια και κυρίως σιρόπι σφενδάμου. Φλούδες πορτοκαλιού και καβουρδισμένα αμύγδαλα. Φρέσκα βατόμουρα. Αυτό που κυριαρχεί πάντως, είναι ένα βαθύ, γλυκό άρωμα με μια υποψία καπνού στο παρασκήνιο.   

Δ.-Στόμα: πολύ ιδιαίτερο το στόμα, μεστό και έντονα αρωματικό. Κάποια από τα αρώματα της μύτης, επαναλαμβάνονται, όπως η καραμέλα και το σιρόπι σφενδάμου. Καψαλισμένο ξύλο, περγαμόντα και κουμκουάτ. Αποξηραμένο δενδρολίβανο και φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο. Αρκετά ξηρό, με φτωχό σώμα.   

Ε.-Επίγευση: μικρή, με μια αίσθηση πικράδας στο τελείωμα.

ΣΤ.-Γενική εντύπωση: νομίζω ότι το έχω ξαναγράψει αρκετές φορές, το δείγμα των αμερικάνικων whiskey που έχουμε δοκιμάσει ή μάλλον που έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάζουμε, είναι πολύ μικρό σαν αντιπροσωπευτικό δείγμα για να έχουμε μια ολοκληρωτική, σαφή εικόνα για την ποιότητά τους. Αν μη τι άλλο, πρόκειται για ένα πολύ προσεγμένο, μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια, bourbon και αυτό φαίνεται στο τελικό αποτέλεσμα. 

 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Σκέψου δηλαδή τι θα πάθω εγώ που βρίσκω ενδιαφέρον στα ήδη γνωστά..κανένα θείο στην Αμερική πως θα γίνει να κονομήσουμε;;;;

 

Link to comment
Share on other sites

28 minutes ago, ioannis said:

Σκέψου δηλαδή τι θα πάθω εγώ που βρίσκω ενδιαφέρον στα ήδη γνωστά..κανένα θείο στην Αμερική πως θα γίνει να κονομήσουμε;;;;

 

Μείνε στις επάλξεις, η υπόθεση έχει πολύ ψωμί ακόμη...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...