Jump to content
  • Welcome to our whiskyforum

    Dear Guest,

    On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

    forum21.png

    Slainte!

Recommended Posts

Posted

NOSE : Πολύ πυκνό, "βαρύ" και δύσκολο, δεν ανοίγεται. Μπαχαρικά, καφές, πιπέρι, σοκολάτα, νότες ξεθυμασμένου ξηρού κρασιού και πικροφαρμακίλα.

TASTE : Άτονο, μαλακό, χωρίς όγκο, χωρίς σώμα. Κάπως ελαιώδες αρχικά με μια τάση προς ξηρότητα στο τέλος.Πολύ πικρό και πολύ ξινό. Φουντουκίλα και αποξηραμένα φρούτα.

Δε μου άρεσε καθόλου. Το άρωμα έχει κάποιο ενδιαφέρον αλλά είναι σπαστικό που είναι πολύ κλειστό και παιδεύει. Η γεύση εντελώς μακριά από τα γούστα μου, με χάλασε η έντονη πικρίλα.

Πραγματικά θέλω πολύ να μάθω τί είναι, θα το έχω ως πρότυπο παράδειγμα προς αποφυγή.

Για τις ανάγκες του παιχνιδιού, το κόβω για Scotch single malt ως 12 ετών και 40% αλκοόλ. Κάποιο άσημο, τριτοκλασάτο speysider στην στάνταρ του έκδοση ή σε κάποια undisclosed-supermarket brand μορφή του, τύπου Tesco single malt, Marks&Spencer single malt και τέτοια. Ας πω για πλάκα ένα ουίσκυ από το Lidl.....το Ben Bracken.

Thanks @Wisdom

Και όπως πάντα Posts με σχόλια, αφού συμπληρωθούν όλες οι αναρτήσεις των συμμετεχόντων

  • Like 1
  • 4 weeks later...
Posted

Ανοίγεις μετά από τόσο καιρό το sample.. γεμίζεις το ποτήρι σου... χαλαρώνεις στο μπαλκόνι.... και...ο γείτονας ρίχνει 2-3 τηγανιές πατάτες, λίγο τσιγάρισμα κλπ κλπ κλπ. Ιδανική περίπτωση για @DMTK.... 

@Wisdom sample tasting 1.... failed. Αύριο (ελπίζω).

Posted
7 minutes ago, mallios said:

Ανοίγεις μετά από τόσο καιρό το sample.. γεμίζεις το ποτήρι σου... χαλαρώνεις στο μπαλκόνι.... και...ο γείτονας ρίχνει 2-3 τηγανιές πατάτες, λίγο τσιγάρισμα κλπ κλπ κλπ. Ιδανική περίπτωση για @DMTK.... 

Nαι, οι πατάτες σε πείραξαν, όλες τις προηγούμενες μέρες, εβδομάδες, μήνες... τι τηγάνιζε; καλαμαράκια; :biggrin1:

  • Haha 2
  • 2 weeks later...
Posted

Καταρχάς να πω ότι μετά την κριτική του @Celtic με έτρωγε ο ουρανίσκος μου να του "απαντήσω" τι λες ρε μπάρμπα... το whisky είναι καταπληκτικό και απλά εσύ έχεις καεί από τα Ανοιξητράπεζα που πίνεις.

Επίσης, επειδή το sniffer της SMWS είναι πολύ "κακό" με τους χαμηλούς βαθμούς το δοκίμασα με 2 διαφορετικά ποτήρια.  Πάμε λοιπόν και ελπίζω να μην είναι κανά Laddie και με διαγράψουν από το αποστακτήριο.

Χρώμα: Καραμελόχρωμα vitex, το ΄Νο 345678985235 από την παλιά "ραλιέρα", κοινώς χρυσό ή χάλκινο ανοικτό.

Μύτη: Απλά να πω ότι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα και το αν μου άρεσε ή όχι, ξόδεψα περίπου 40 λεπτά και όλα όσα βρήκα ήταν ενδιαφέροντα. ΟΧΙ καλά, αλλά ενδιαφέροντα.

Έντονο το ξύλο, λίγη βανίλια και μέλι, κάτι σαν του παραγωγού το αυθεντικό που τελικά είναι πικρό και από το Lidl. Μία αρκετά πικρή νότα, γλυκόριζα και εδώ άρχισε να ανοίγει και να μου συνθέτει μία εικόνα ξεκάθαρη. Σαν να μπαίνω σε ένα πολύ σκονισμένο και ξηρό χώρο, κάτι σαν οικοδομή μετά από το τρίψιμο σοβάδων, μία αίσθηση ναφθαλίνης στον αέρα αλλά.... πολύ σκόνη! Πραγματικά είναι η πρώτη φορά που νομίζω ότι η μύτη μου έχει την αίσθηση της σκόνης (σε καμία περίπτωση εκείνη η όμορφη παλιά ξύλινη ντουλάπα της γιαγιάς). Μετά, βρασμένα χόρτα και .... πουρές πατάτας που έχει λιγάκι "αρπάξει" ...καεί. Στο τέλος λίγο λεμονάκι.

Είπα ότι είναι ενδιαφέρον όλο αυτό. Κακό και άσχημο για εμένα, αλλά όντως το βρήκα ενδιαφέρον και με κράτησε πάρα πολύ ώρα. Το αντίστοιχο πείραμα με Glencairn απλά δεν έβγαλε τίποτα επιπλέον από τα παραπάνω (μάλιστα έβγαλε πολύ λιγότερα) και το μόνο που πρόσθεσε ήταν ότι αυτή η πικρή νότα μάλλον είναι κάτι πιο spicy σε μαύρο πιπέρι. 

Κοινός παρονομαστής, κάτι κράσινο και όξινο.

Στόμα: Με δυσκολία θα πώ 43%.... 40% και ας χάσω. Ξηρό, πολύ έντονο το ξύλο από παλιό βαρέλι (3rd?4th fill) έχει περάσει μία αίσθηση ξύλινη και θα έλεγα ξερή και μονότονη. Πολύ έντονη η αίσθηση του νερού, σαν να μην έφταναν το whisky να γεμίσει τα αναμενόμενα μπουκάλια και απλά τα γεμίσαμε νερό. Αυτό ήταν το πιο κακό σημείο του. Απλά περίμενες πότε θα περάσει η επίδραση του νερού για να νιώσεις τους αλκοολικούς βαθμούς. Έντονη ξηρότητα και τα όξινα στοιχεία από λευκό κρασί.  Το στόμα επιβεβαιώνει τον πουρέ που βρήκα στην μύτη και αυτή η ξηρή και όξινη γεύση με κάνει λιγάκι να φοβάμαι πως μπορεί ο @Wisdom να έπαιξε σε αυτό το blind και να μας έχει βάλει κάποιο άλλο απόσταγμα. 

Επίγευση: Δεν έχει. Το πολύ νερό το σκοτώνει, διαλέξτε κάτι από ξύλο και πίκρα και είμαστε οκ.

Overall. Κάτι σαν ένα σκύλο στην Σαντορίνη, τον μπικικλικ. Τόσο άσχημος που... κατάνταγε όμορφος και όλοι παίζαμε μαζί του. Να σοβαρευτώ. Η μύτη του είναι ένα πείραμα, μία εισαγωγή σε γεύσεις που υπάρχουν αλλά δεν θέλεις να τις βρεις σε whisky. Δεν είναι του γούστου μου και αν το Laddie έχει βγάλει κάτι τέτοιο θα παραπονεθώ επισήμως.

Μου θύμησε λίγο ένα sample Kininvie που είχα δοκιμάσει και ήταν εκτός του πλαισίου Γιάννης. Αδυνατώ να βρω ακόμα και από που μπορεί να είναι. Θα παίξω εκ του ασφαλούς με ένα Highland (σαν περιοχή) και θα έλεγα ότι έχει παίξει λίγο και με κρασοβάρελο. Επειδή δεν θέλω να πω Ben Bracken θα πάω σε κάτι με γνώμονα την λέξη διαφορετικό και ενδιαφέρον (αλλά που δεν θα αγόραζα). Teaninich.

(Για να μην αδικήσω το Teaninich να πω ότι αυτό που δοκιμάσαμε με τα παιδιά την Πέμπτη - το έφερε ο @DUCATI13 αν δεν κάνω λάθος, ήταν πολύ-πολύ καλό!).

  • Like 1
Posted

Ήπια το μισό τις προάλλες και ξέχασα να κρατήσω σημειώσεις...κάτι έχω πάθει τον τελεταίο καιρό, δεν εξηγείται αλλιώς.

Θα προσπαθήσω να κάνω μαντεψιά με το άλλο μισό....

Σύντομα....

  • 2 weeks later...
Posted

Χρωμα χρυσό 

Μυτη απαλή αλλά Και λίγο ξεθυμασμένο σου περνάει απαρατήρητο βαθμοι από 40-43%v

Στομα μέλι -αμμωνία -ξύλο 

Τελειωμα αφήνει μια πικριλα και πολλά πιπερια

Στην αρχή πριν καταλάβεις τα πιπεριά νομίζεις ότι πίνεις κάτι σε grain whisky .θα έλεγα περιοχή speyside BENRIACH.

thanks @Wisdom

πάλι Κουβα θα πήγα 

  • Like 1
Posted

Δεν θέλω βιασύνες! Τώρα με το νέο Lockdown θα έχουμε αρκετό χρόνο.  🤣

  • Haha 1
  • 4 weeks later...
Posted

Μάτι: χρώμα χρυσής ρετσίνας με 3 σταγόνες κόκα κόλα, γραμμή λεία που υποδηλώνει 40-46 αλκοολικούς βαθμούς και δάκρυα που παραπέμπουν σε σχετικά νεαρό απόσταγμα. Αν δεν έχει καραμελοχρωμα μάλλον πρόκειται για σεροβαρελο 

Μύτη: λίγα φρούτα, λίγα λουλούδια (αν θέλεις στείλε μου) και δημητριακά. Επιθετικό το αλκοόλ, αρκετά κλειστό. Τα φρούτα με πάνε προς μπανάνα, κίτρινο (μπανανο)μήλο και στην πορεία γίνεται πιο όξινο. Βγάζει μια βαμβακιλα και είναι αρκετά ελαιώδες σαν το λάδι από τριμμένα καρύδια. Ίσως και λίγο μέλι 

Στόμα: λαδερη γεύση αλλά ταυτόχρονα αδύναμο νερουλό σώμα, ελάχιστος καπνός στο βάθος αλλά σίγουρα όχι islay, πιπέρι, άγουρο ξύλο. Στην πρώτη γουλια δείχνει πολύ νεαρό. Συνεχίζει και στις υπόλοιπες. Αρκετά πικρό 

Επίγευση: αδύναμη, σύντομη, αδιάφορη. Κυριαρχεί η πικρη γεύση και το άγουρο ξύλο, αφήνει μια δυσάρεστη ξηρότητα 

Γενικά: η μύτη κάτι (λίγα) πάει να κάνει αλλά απογοητεύει πολύ στο στόμα και στην επίγευση. Αδύναμο, νεαρό απόσταγμα, ταλαιπωρημένο βαρέλι και πολύ νερωμενο. Παραδόξως αν και πολύ αδύναμο από μόνο του, 2-3 σταγόνες νερό το βοηθάνε 

Βαθμολογία: 82-78-76 

Πρόβλεψη: Δεν έχω ιδέα! Πάμε προς highlands, κάτι σε δεύτερο-τριτοκλασατο 

Ας πούμε ancnoc 12y

  • Like 1
  • 1 month later...
Posted

Άντε ρεεεε με τρώει η περιέργεια να δω τι είναι 😝😄 (που να έπαιζα κιόλας 😋😄)

  • Haha 1
Posted
9 minutes ago, Uisge-Beatha said:

Άντε ρεεεε με τρώει η περιέργεια να δω τι είναι 😝😄 (που να έπαιζα κιόλας 😋😄)

Υπομονή ρε γέροντα! Ούτε δυο χρόνια δεν συμπληρώθηκαν ...8P

  • Haha 1
Posted
2 minutes ago, DMTK said:

Υπομονή ρε γέροντα! Ούτε δυο χρόνια δεν συμπληρώθηκαν ...8P

Ρε αποφάσισε στο ένα ποστ μου λες ότι ακούω μουσική για γυμνασιόπαιδα και τώρα με λες γέροντα 😋😄 Στα σοβαρά θέματα τώρα είμαστε τα "ζα μού αργά"😝

  • Haha 1
Posted

Δεν έβρισκα το δείγμα. Είχε παραπέσει πίσω από αλλά. Ευτυχώς βρέθηκε και σήμερα ή αύριο θα γράψω κι εγώ!

Posted

Ήρθε και η ώρα μου. Πάμε στο ρεζουμε! Προσπερνάμε γρήγορα τα μαϊμού 24 καράτια του χρυσού χρώματος και πάμε μυτούλα.. εμνα μου έβγαλε μια οξύτητα. Τη μυρωδιά που βγάζουν τα κιτρα. Έχει ένα γλυκό τόνο η μύτη, πιθανώς οφείλεται στο μέλι.. πευκομελο;;; Μπορεί. Στοματάκι τώρα έδωσε κάποιες νότες κάπνας και με μπέρδεψε.. σα Καμμένο ξύλο που έχει ανάψει από οινόπνευμα.. το μελάκι παραμένει αλλά σε μικρότερο βαθμό. Τώρα στο στομα με απογοήτευσε κάπως. Μου θύμισε και σα κρασί.. ξηρό. Αλλά όχι καλό κρασί.. τώρα η ζαριά θα πέσει σε κανα glen moray και κλασσικά ακολουθεί ο κουβάς! Ευχαριστώ @Wisdom

  • Like 2
Posted

Boyzzzz να το κλείσουμε το θέμα αυτό? Μπορούμε να γράψουμε για να ξεκινήσει και το BS4?

 

Posted

Μύτη : το πιο δυνατό του σημείο. Σχετικά γεμάτη. Μπαχαρικά, λίγο μέλι, ξινομηλα, καμμένη πορτοκαλοφλούδα. Συνάμα ωστόσο και κάτι περίεργο σαν pringles με sour cream κ κρεμμύδι. (82)

Στόμα : λιγάκι αδύναμο, γύρω στους 43 βαθμους. Λίγο μέλι, λίγα φρούτα καθώς και δημητριακά στοιχεία και κάτι που φέρνει σε grain.Επισης υπάρχει μια γλύκα συνάμα με ξηρότητα που ίσως να υποδηλώνει τελείωμα σε κρασοβαρελο. (80)

Επίγευση : μηδαμινή, εξατμίζεται και χάνεται.. Έχει μια φρεσκάδα αλλά και λίγη πικράδα. (77)

Δεν μ θυμίζει κάτι. Ας πω το Tamnavulin Double Cask. 

  • Like 1
Posted

Από την ώρα που θα γραφτεί και η τελευταία μαντεψιά, παρακαλώ να μου επιτρέψετε 2-3 ημέρες ακόμα να σας κρατήσω σε αγωνία πριν την αποκάλυψη.

  • Haha 2
Posted
On 1/11/2021 at 9:51 PM, Celtic said:

@mitsubae @Eilean a' Cheo @giorgos

Μέχρι τις 20/1 παιδιά 

20/01 λοιπον !

Μέλι , βανίλια , ξύλο , 40-43% και αρκετα ξηρο στο στομα. 
Θα ελεγα κατι απο Highlands μερια , δεν ξερω κατι μου λεει οτι το εχω ξαναπιει 🙂 

Το μυαλο μου παει σε κανα περιεργο βαρελι ή finish που δεν πηγε κ τοσο καλα...

Θα το παρει το ποταμι

Glenfiddich ipa

  • Like 1
Posted
On 1/15/2021 at 12:49 PM, Wisdom said:

Από την ώρα που θα γραφτεί και η τελευταία μαντεψιά, παρακαλώ να μου επιτρέψετε 2-3 ημέρες ακόμα να σας κρατήσω σε αγωνία πριν την αποκάλυψη.

Κι εσύ ξέχασες τι έβαλες?! 😅🤣😅

Posted
On 10/19/2020 at 10:03 AM, mitsubae said:

Ήπια το μισό τις προάλλες και ξέχασα να κρατήσω σημειώσεις...κάτι έχω πάθει τον τελεταίο καιρό, δεν εξηγείται αλλιώς.

Θα προσπαθήσω να κάνω μαντεψιά με το άλλο μισό....

Σύντομα....

Τελικά έχει μείνει μια τζούρα...οτι καταλάβω λοιπόν...

Λίγο μέλι, λίγο κίτρο και τ'αγόρι μου

Νερουλό, γλυκό, πολύ γλυκό όμως. Στο τέλος βγάζει μια πικράδα, άλλο πράμα...αλλάζει αστραπιαία, ενώ είναι μελάκι στο στόμα, το γυρίζει στο καλαματιανό...

Επίγευση μικρή, πικρή 

40 βαθμουλάκια αλκοολικά, δεν ξέρω προς τα πού να στρίψω όμως..

Στην τύχη Tomatin

  • Like 1

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...