Jump to content
  • Welcome to our whiskyforum

    Dear Guest,

    On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

    forum1.jpg

    Slainte!

Chris84 blind sample (GLENMORANGIE 14Y.O., 'QUINTA RUBAN', 46%, OB)


Recommended Posts

MYTH - Καθόλου εκδηλωτικό, πολύ κλειστό και πυκνό. Στην αρχή dusty-χωμάτινο, μετά βγάζει νότες φρούτων του δάσους. Μαρμελάδα φράουλα-κεράσι-βατόμουρο και μέλι. Όμορφο σχετικά αλλά πολύ απλοϊκό.

ΣΤΟΜΑ - Ξηρότητα και μικρό προς μέτριο σώμα. Αλατοπίπερο και spices, κάποια κλασσικά φρούτα και πικρό μέλι. Αρκετά ξηρό και woody τελείωμα.

Επίγευση ανεπαίσθητη.

Ελαφρύ και ευκολόπιοτο. Ηλικία γύρω στα 10 έτη, αλκοόλ 40%

Κάτι μου θυμίζει, σπάω το κεφάλι μου αλλά δεν μου έρχεται. Έχει το κλασσικό προφίλ ενός everyday average single malt, non peated

Κάτι σε highlands θεωρώ.

Edradour 10yo ? Thanks @Chris84!

Posts με σχόλια, αφού συμπληρωθούν όλες οι αναρτήσεις των συμμετεχόντων

    • Like 1
    Link to post
    Share on other sites
    • 3 weeks later...

    Πάμε λοιπόν.

    Χρώμα: πορτοκαλοκόκκινο, με προϊδεάζει για τελείωμα σε κρασοβάρελο (αν και βλέπω και Ε150).

    Μύτη: Ξύλο (αυτό το κρασοβάρελο που λέω) νότες από σοκολάτα γάλακτος, φρούτα (κεράσια, βανίλιες και γενικά αρκετά όξινα φρούτα). Στάχυα και αρκετό χώμα, γενικά κάτι ξηρό (σαν χωράφι το καλοκαίρι?) και κάπου στο βάθος βγαίνει και κάτι spicy (δεν κατάφερα να το προσδιορίζω, μάλλον κρασίλα μου βγάζει).

    Στόμα: Ξηρό, κράσινο (εκτός και αν έχει κάτι που συνδέεται με το πιο πάνω spicy και μιλάω για τελείωμα σε ρούμι ?) με αρκετές νότες από γαρύφαλλο και κανέλα, λίγο μέλι και κάτι αρκετά όξινο / αλμυρό. Το ξύλο επίσης έντονο και μετά από ώρα αυτό που μένει είναι εκείνο το αλμυρό / spicy στοιχείο και μία ξηρότητα.

    Επίγευση: Μικρή, κυρίως σε ξύλο και κράσινες νότες.

    Θα πήγαινα σε νησί, κάτι non peated και τελειωμένο σε κρασοβάρελα - θα μπορούσα να υποθέσω και ένα πείραμα του Laddie σε private cask, αλλά οι αλκοολικοί βαθμοί (40%, 43% μέγιστο) δεν με αφήνουν και το Bunna έχει κυρίως +46% οπότε... δεν το βλέπω. 

    Εύκολη επιλογή, θα ακολουθήσω τον @Celtic σε κάποιο Edradour και σαν δεύτερη επιλογή κάποιο Arran με περίεργο τελείωμα. 

     

    • Like 1
    Link to post
    Share on other sites
    2 hours ago, mallios said:

    με αρκετές νότες από φαρύφαλο

    🤔😋

    • Haha 2
    Link to post
    Share on other sites
    2 hours ago, mallios said:

    Διορθώθηκε!

    Μα γιατί;😋😄 Στα σοβαρά πάντως πρέπει να χτυπούσες κάρτα στα μπουζούκια😄 πάντα είχες έφεση να μυρίζεις γαρύφαλλα από ότι θυμάμαι 😀

    • Haha 2
    Link to post
    Share on other sites
    1 hour ago, Uisge-Beatha said:

    είχες έφεση να μυρίζεις γαρύφαλλα

    Άλλο το γαρυφαλλο του μπουζουκιού, άλλο το μπαχαρικό. Μην τα μπερδεύουμε! (για τα μπουζούκια ισχύει!).

    • Haha 3
    Link to post
    Share on other sites

    Χρωμα-κλασικό Sherrylas και ψιλό πορτοκαλιζει

    Μυτη-Απαλή με αρκετά λουλούδια βερύκοκο -βανίλια -βατόμουρο -δέρμα .

    Στόμα-αρκετά πιπεριά -ξύλο -μια πίκρα στο τέλος σαν από γκρέιπφρουτ είναι κάπως ελαιοδες στο τέλος .

    Τελείωμα -Πρεπει να είναι περίπου 43-46 βαθμούς και το βλέπω για second fill ex Sherry βαρέλι .

    Καταγωγη θα έλεγα speyside ABERLOUR

    θενκς @Chris84

    • Like 1
    Link to post
    Share on other sites

    Boyzzzz να το κλείσουμε το θέμα αυτό? Μπορούμε να γράψουμε για να ξεκινήσει και το BS4?

    • Like 1
    Link to post
    Share on other sites
    On 1/6/2021 at 8:24 PM, DUCATI13 said:

    Καταγωγη θα έλεγα speyside 

    Ναι αλλά είπαμε θα κάνουμε και μαντεψιά.....:)

    Link to post
    Share on other sites
    10 hours ago, Celtic said:

    Ναι αλλά είπαμε θα κάνουμε και μαντεψιά.....:)

    Καλημερα 

    Θα ελεγα ABERLOUR.

    • Like 1
    Link to post
    Share on other sites

    Χτες (δυστυχώς) ανακάλυψα ότι το sample του @Chris84 δεν το είχα στείλει τελικά στον @giorgos. Αφού υπάρχει προθεσμία μέχρι 30.01, θα φύγει Δευτέρα. 

    • Like 1
    • Haha 1
    Link to post
    Share on other sites
    On 1/15/2021 at 8:23 AM, mallios said:

    Χτες (δυστυχώς) ανακάλυψα ότι το sample του @Chris84 δεν το είχα στείλει τελικά στον @giorgos. Αφού υπάρχει προθεσμία μέχρι 30.01, θα φύγει Δευτέρα. 

    Πως γκενεν ατο???

    • Haha 1
    Link to post
    Share on other sites
    1 minute ago, giorgos said:

    Πως γκενεν ατο???

    Δεν έχουν όλοι ντοκτορά στις αποστολές 😋😄

    • Haha 2
    Link to post
    Share on other sites
    7 hours ago, giorgos said:

    Πως γκενεν ατο???

    Εμ... μπες και λίγο forum! Θα το είχες καταλάβει ότι κάτι σου λείπει (στο είχα πει, θα τα έστελνα με κάτι άλλα samples, δεν μπήκε στο κουτί).

    Link to post
    Share on other sites

    Λοιπόν,

    Χρώμα: αρκετά σκούρο, σίγουρα βαρέλι σέρυ αλλά και καραμελόχρωμα

    Μύτη: ωραία , ισορροπημένη , φρέσκια μύτη, πορτοκάλια, μανταρίνια,, κέικ σοκολάτας, φθινοπωρινά φύλλα, νοτισμένο χώμα ,στο βάθος υποψία θαλασσινής αύρας. -87-

    Στόμα: αρκετά γλυκό και φουλ στο πορτοκάλι, λικερίζει ελαφρώς αλλά για κάποιο λόγο μ αρέσει αρκετά, μαύρη σοκολάτα, λευκό πιπεράκι και λίγο θαλασσινό ιώδιο, δίνουν μια κάποια έξτρα διάσταση στο καρέ του πορτοκαλιού. Όσο περνάει η ώρα  βερίκοκα και γκρέιπφρουτ προστίθενται στο εκχύλισμα των πορτοκαλιών  -87-

    Επίγευση: ικανοποιητική για ένα malt που φαίνεται νεαρό και σε βαθμούς γύρω στους 43-45%, με παρόμοιες γεύσεις με το στόμα και τη μύτη και με κάποια αμύγδαλα και ξηρούς καρπούς να συμπληρώνουν το προφίλ. -85-

    Θαλασσινη αύρα, ποιοτικά Olorosso βαρέλια ,πορτοκάλι, κεικ σοκολάτας όλα μαυτα μαζί τις πιο πολλές φορές τα έχω συναντήσει σε Bunnahabhain, οπότε θα πω Bunna, τώρα εμφιάλωση, χμμμμμ....θα πω Eirigh Na Greine ή Stiùireadair 

     

      

    • Like 2
    Link to post
    Share on other sites
    1 hour ago, mallios said:

    @Wisdom @giorgos @mitsubae @McRookie ???

    Να το τελειώσουμε και αυτό (ένα sample ταξιδεύει για Θεσσαλονίκη) πριν πάμε στο BS4??.

    Δεν παρελαβα ακομη !

    Θα δοκιμασω μεσα στην courier. Θα σκασω μυτη με Glencairn

    • Haha 5
    Link to post
    Share on other sites

    Σαββατο παρελαβα Κυριακη δοκιμαζω

    Παμε λοιπον

     

    Φρούτα, ομορφα κ γλυκά , βερυκοκο ροδακινο και πορτοκαλι, μελι κ λιγη σοκολατα. Βαθμοι 40-46% και γλυκόπιοτο κ συντομο τελειωμα. 
     

    Κατι απο Highlands πλευρα κ ισως με κανα περιεργο finish

    Glen Moray? Edradour? Glenmorangie? 
     

    Glenmorangie θα πω κ θα ξαναπιω !

    • Like 2
    • Thanks 1
    Link to post
    Share on other sites
    On 1/15/2021 at 8:23 AM, mallios said:

    Χτες (δυστυχώς) ανακάλυψα ότι το sample του @Chris84 δεν το είχα στείλει τελικά στον @giorgos. Αφού υπάρχει προθεσμία μέχρι 30.01, θα φύγει Δευτέρα. 

    Παιδες ψάχνω το δείγμα και δεν το βρίσκω.... Ρε μήπως αυτό που έστειλες στο Γιώργο ήταν το δικό μου? 

    Chris μπουμπουνα το, δεν έχω δείγμα για να δοκιμάσω.... 

    Sorry παιδιά τώρα το πήρα χαμπάρι. 

    Link to post
    Share on other sites

    Δεν είχε γράψει ο Mac ντακ και ο σοφός επίσης.... 

    Κρίμα που δεν έχω δείγμα, ήθελα να το δοκιμάσω αυτό... 

    • Like 1
    Link to post
    Share on other sites
    40 minutes ago, mallios said:

    @Chris84 ριχτο!!!!

    Δεν ειχαμε πει ως 31/1? Μπορεί αυριο μεθαυριο να εγραφαν και οι @McRookie @Wisdom

    17 minutes ago, mitsubae said:

    Δεν είχε γράψει ο Mac ντακ και ο σοφός επίσης.... 

    Αυτο.

    Link to post
    Share on other sites
    • Celtic changed the title to Chris84 blind sample (GLENMORANGIE 14Y.O., 'QUINTA RUBAN', 46%, OB)

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
    ×
    ×
    • Create New...