Jump to content
  • Welcome to our whiskyforum

    Dear Guest,

    On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

    forum21.png

    Slainte!

Ο απολογισμός της χρονιάς (2020)


Recommended Posts

Δύσκολη χρονιά για όλους, τι δύσκολη δηλαδή…παλούκι. Παρόλα αυτά, κάνοντας μια αναδρομή στο φόρουμ, διαπίστωσα και θα διαπιστώσετε κι εσείς, ότι και φέτος κάναμε όμορφα και σημαντικά πράγματα…

 

Ιανουάριος 2020

05.01.2020 - HMWS σφάξιμο κάβας - Εορτασμός Γιογκανάντα και Ρουβίτσες

HMWS gathering. Όμορφη, χαλαρή αλλά και πολύ ποιοτική βραδιά, στο Mantzarou 3! Όλα τα αποστάγματα ήταν εξαιρετικά. Είχαμε την ευκαιρία να δούμε ξανά τους @gtril και @zoubovκαι σε πρώτη παγκόσμια αποκλειστικότητα (οι περισσότεροι) τον μέγιστο @McRookie.

IMG-caae2e9f4568cb99dbd79f27add4b2e6-V.jpg

 

27-01-2020 - Επίσκεψη της HMWS στον Οίκο METAXA link

Η πρώτη επίσκεψη της Hellenic Malt Whisky Society, στον Οίκο METAXA, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019. Ήταν χωρίς αμφιβολία μια μέρα που χαράχθηκε ανεξίτηλα στη μνήμη όλων όσων συμμετείχαμε στην επίσκεψη εκείνη, ήταν μια αξέχαστη και σπουδαία εμπειρία!

Πριν περάσει ένας χρόνος από τη τελευταία μας επίσκεψη, η δίψα μας να βρεθούμε ξανά στο ίδιο εκείνο μέρος, μας έφερε και πάλι στις εγκαταστάσεις του Οίκου, τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020. Για την ακρίβεια, με σύνθεση πολύ διαφορετική από την προηγούμενη, αλλά με όρεξη και διάθεση, ακόμη μεγαλύτερη. Μόνο για πέντε από τα μέλη που απαρτίζανε την ομάδα, ήταν η δεύτερη επίσκεψη στο χώρο, ενώ για όλους τους υπόλοιπους ήταν η πρώτη φορά. Βέβαια, δεν ήταν αυτή η μόνη μας διαφοροποίηση. Αυτή τη φορά, συνοδευόμασταν από φίλους της Society, επαγγελματίες του χώρου και άτομα που μοιραζόμαστε με το ίδιο πάθος, την αγάπη για τα ποιοτικά αποστάγματα.

Μαζί μας ήταν λοιπόν, από το Κτήμα "Οινότρια Γη" - Μουσείο Οίνου Κώστα Λαζαρίδη, ο Χρήστος Φωτιάδης με τους συνεργάτες του, οι Στέλιος και Νίκος Ζαχαρίας, ιδιοκτήτες των Lost Lake Distillery και Muses Estate, καθώς επίσης και ο Στέλιος Νεοφύτου από την Κύπρο μας.

Να ευχαριστήσουμε για ακόμη μια φορά, την κα Κωνσταντινίδου, τον κ. Καλπαξίδη και τον κ. Ζαμανόπουλο, για την εγκάρδια και ζεστή υποδοχή, την άρτια οργανωμένη ξενάγηση και την υπέροχη γευστική δοκιμή.

20200127_175053.jpg

Φεβρουάριος 2020

07-02-2020 - Πρώτη - μετά από καιρό - Βορειοελλαδιτικη μάζωξη! link

Όπως λέει και ο τίτλος, μετά από αρκετά χρόνια απραξίας και με πρωτοβουλία του @ioannis τα μέλη μας από τη Βόρεια Ελλάδα, συντονίστηκαν, συγκεντρώθηκαν, κυρίως γνωρίστηκαν μεταξύ τους και από τότε, απ’ ότι έδειξε η πορεία, αυξήθηκαν και φροντίζουν να συγκεντρώνονται τακτικά, πιο τακτικά και από μας …

fSzp5HD.jpg

09.02.2020 - Το κοπή τη πίτ(τ)α 2020 - Μαντζάρου 3 link

Όπως κάθε χρόνο η καθιερωμένη κοπή της πίτ(τ)ας μας. Κάθε χρόνο και καλύτερη, κάθε χρόνο και με περισσότερες συμμετοχές, κάθε χρόνο και με περισσότερο κέφι!

Τόσα πολλά άτομα σε έναν περιορισμένο είναι η αλήθεια χώρο (22 μέλη - 37 συμμετέχοντες), κι όμως κύλησαν όλα άψογα και οργανωμένα, χωρίς να έχουμε οργανώσει τίποτα πιο πριν.

Πολλά μέλη με τις οικογένειές τους, πολλοί καλεσμένοι μας, από χώρους που έχουμε κατά καιρούς επισκεφτεί μας τίμησαν με την παρουσία τους και πολλά νέα πρόσωπα, νέα μέλη. Ένας από αυτούς, ο @apo21 που «ήρθε κι έδεσε», με αποτέλεσμα να βρίσκεται από τότε συνεχώς μαζί μας.

Νικητές της βραδιάς, οι @DUCATI13, @James, @o_koulos, στον @nek πήγε το φλουρί και σε μένα, ένα πολύ όμορφο δώρο.

IMG-b001389c54837ce4f64ca9751ec36dfc-V.jpg

 27.02.2020 Τα λέμε με τον Avaton link

Ένας αφανής αλλά πάντα παρόν εργάτης και φύλακας του forum, ο @avaton, ήταν στην Ελλάδα μας για διακοπές και ήταν ευκαιρία να τον υποδεχτούμε με ποτάκι και την πάντα καλή μας διάθεση στο φιλικό μας James Joyce. Βέβαια, ήταν η αρχή μιας πολύ δύσκολης περιόδου, οπότε το James Joyce, μετατράπηκε από ανάγκη σε ένα παρακείμενο εστιατόριο. Όλα πήγαν καλά όμως.

Μάρτιος 2020

Η πολύ δύσκολη περίοδος που λέγαμε προηγουμένως, είχε μόλις ξεκινήσει, οπότε συμμορφούμενοι με τις ηθικές και νομικές επιταγές, οι συνάξεις που είχαμε δρομολογήσει.

Του Αγίου Πατρικίου, της αποκλεισμένης Εθνικής Οδού το ανάγνωσμα- 17.03 (ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ)

15/03/2020 - Θεσσαλονίκη - Δεύτερή μας! (ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ)

Και κάπου εδώ, αναλαμβάνει δράση ο δαιμόνιος γερο-αντμινιστράτωρας @mallios που έχοντας πολλά χρόνια στο κουρμπέτι αντιλήφθηκε εγκαίρως ότι αυτή η ιστορία θα τραβήξει εις μάκρος και έβαλλε στο παιχνίδι τις online συνάξεις.

Online - series events 1, 2, 3 και βάλε... link

Κάπως έτσι, το zoom έγινε ευρέως γνωστό, οι συζητήσεις διαδικτυακές και το τσούγκρισμα των ποτηριών στις οθόνες των υπολογιστών. Αν μη τι άλλο, είχαμε την ευκαιρία να δούμε φίλους που μένουν μακριά και δεν έχουμε την ευκαιρία να βλέπουμε τόσο συχνά, όπως τον @Uisge-Beathaκαι τον @McRookie (που πάντα έλεγε ότι θα μπει και ποτέ δεν έμπαινε) και πολλούς άλλους, εντός και εκτός Ελλάδος…

Iain1.PNG

HMWS 2nd bottling - Chorlton Caol Ila 12 y.o., 57.8% link

25 Μαρτίου (εντελώς συμπτωματικά) είναι πλέον γεγονός η δεύτερη μας εμφιάλωση. Αυτή την φορά ένα εξαιρετικό Caol Ila, φυσικά από τον πολύ καλό μας φίλο Chorlton Whisky με την διαρκή επικοινωνία και βοήθεια του David Bennet. Samples είχαν έρθει πριν από αρκετό καιρό στην Ελλάδα, η απόφαση ήταν ομόφωνη και όλα τα υπόλοιπα είναι πλέον παρελθόν. 

https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/157700/caol-ila-12-year-old-chwh

xTmsMLd.jpg

Απρίλιος 2020

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΔΩΡΕΑ WHISKYFORUM link

Τον Απρίλιο, με πρωτοβουλία του @Celtic, αποφασίστηκε από την HMWS να προχωρήσουμε σε μια φιλανθρωπική κίνηση, μια δωρεά σε χρήματα ή/και είδη, ως ελάχιστη παροχή βοήθειας προς τους συνανθρώπους μας που χτυπάει περισσότερο απ' όλους η παρούσα κρίση, και έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη.

H δωρεά έγινε προς το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.).  Πρόκειται για επίσημο φορέα του δήμου, ο οποίος παρέχει βοήθεια με ποικίλους τρόπους, σε άστεγους, άπορους, και γενικά ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Αποφασίστηκε η προσφορά να γίνει μέσω του whiskyforum, δημόσια-ανοιχτή σε όλα τα μέλη, ώστε να είναι εφικτή η συγκέντρωση του μεγαλύτερου δυνατού ποσού, με την πλέον διαφανή διαδικασία, και να δοθεί η δυνατότητα ατομικής προσφοράς από κάθε μέλος του φόρουμ.

Η προσφορά των μελών του φόρουμ ήταν συγκινητική και το όλο εγχείρημα ολοκληρώθηκε στις 21/05, όπου και το ΚΥΑΔΑ παρέλαβε την δωρεά του Whiskyforum.

Στις 23/05, οι αγαπημένοι μας διαχειριστές @Celtic και @mallios, επισκέφθηκαν το κεντρικό κτίριο του ΚΥΑΔΑ, έπειτα από πρόσκληση, και συναντήθηκαν με τον  πρόεδρο του ΚΥΑΔΑ, ιατροδικαστή κ. Γρηγόρη Λέων και τον ιατρό πνευμονολόγο-φυματιολόγο κ. Δήμο Παπαπέτρου. Περιηγήθηκαν και ενημερώθηκαν αναλυτικά για την λειτουργία και τις υπηρεσίες του κέντρου.

IMG-5fa9da6728e2fa9fb02d04f7891d8ce3-V.jpg

Μάιος 2020

31-05-2020 @BarLab SKG - Αποχαιρετούμε την Άνοιξη..Καλώς το Καλοκαίρι link

Δεύτερη συνάντηση στη Θεσσαλονίκη, μετά τη δύσκολη περίοδο της καραντίνας και η διψασμένη παρέα, όχι μόνο μεγάλωσε ( @dimitris73, @valasios, @Makis, @V_Sirma κλπ) αλλά αποφάσισε να κάνει και πιο τακτικές τις μαζώξεις…

Ιούνιος 2020

03.06. - Τα λέμε στου Τάσου! The Lockdown end event link

Συνάντηση για τον εορτασμό της λήξεως της καραντίνας. Πραγματικά πολύ όμορφη και ευχάριστη βραδιά. Ο @Tassos Roubeidis για ακόμη μια φορά, εξαιρετικός οικοδεσπότης! Όλα ήταν τέλεια, κυρίως τα μπιφτεκάκια, το σουτζούκι και η προβατίνα, την οποία αφού πρώτα πλύναμε χεράκια, μετά ξεκοκαλίσαμε...πολύ σχολαστικά!

11.06.2020 @BoncoCafe - Τα λέμε χαλα-beerlink

Πρώτη φορά σε μαγαζί μετά την καραντίνα και το Bonco Cafe που επιλέξαμε, μας φιλοξένησε υποδειγματικά. Ο χώρος όμορφος και τα όλα παιδιά πολύ ευγενικά και εξυπηρετικά. Κατά τα λοιπά, ήσυχη βραδιά με non scotch αποστάγματα για όλα τα γούστα, από Ιρλανδία, Καναδά, Ιαπωνία, Δανία και Η.Π.Α. Τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς, ο @dimitris73 τον οποίο χαρήκαμε που γνωρίσαμε και μακάρι να γνωρίσουμε από κοντά όλη την βόρεια ομάδα, κάποια στιγμή στο μέλλον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν μια σημαντική ημέρα για τη χλωρίδα των δυτικών προαστείων της Αττικής. Το KAOS του @mallios, ότι ζωντανό φυτό υπήρχε στα παρτέρια το έκαψε, αλλά υπήρχαν και μαρτυρίες ότι ανέστησε φυτά και θάμνους που είχαν ξεραθεί πριν πολλά πολλά χρόνια!

27-06-2020 @BarLab SKG - Καρντάσια σε Campbeltown Night link

Καρντάσια και πάλι σε μια βραδιά που σημαδεύτηκε με εφιαλτικό τρόπο, από ένα Dalmore Taiwan exclusive.

 

Ιούλιος 2020

02.07.2020 Άσε τα κροκοδειλάκια και πιάσε τα ΟΥΦάκια event link

Ακόμη μια ευχάριστη καλοκαιρινή βραδιά, με το Bonco και πάλι, να κερδίζει τις εντυπώσεις και μάλιστα αυτή τη φορά, η κουζίνα σε πλήρη λειτουργία, είχε σαφώς περισσότερες επιλογές. Από τη βραδιά, ξεχώρισα…τον @thanasist ο οποίος μπορεί να μισεί τα bourbon, αλλά αγοράζει grain, τρώει ποικιλίες με σαλάμι και φράουλες και πίνει mojito....τι να πει κανείς;;;

22-07-2020 Άλλοι στη ξαπλώστρα με Corona κι άλλοι με ουισκια στη Σφεντόνα... link

Και η παρέα της Θεσσαλονίκης συνεχίζει να μεγαλώνει (και να περνάει καλά) με την πρώτη συμμετοχή του @Glen Philip.

28.07 - Όλοι sexy με Αλ6 event link

Όμορφη βραδιά, ακόμη πιο όμορφα αποστάγματα στο Mantzarou3 και παρ'ότι καθημερινή, η ανυπόφορη ζέστη ώθησε τον κόσμο να μαζευτεί στις ταράτσες...

Αύγουστος 2020

27/08/2020 - Έξι gentlemen για μια Laddie...τον Αύγουστο!!! link

Άλλη μια πετυχημένη συνάντηση για τα παιδιά στη Θεσσαλονίκη, με επίκεντρο τα αποστάγματα από το Islay.

Σεπτέμβριος 2020

SMWS The (2nd) Gathering Athens - Κυριακή 06.09.2020

Τρομερό event, καταπληκτικοί άνθρωποι, απίστευτα αποστάγματα! Ευχαριστούμε όλα τα μέλη που συμμετείχαν, τους καλεσμένους μας που παρά τις δυσκολίες της περιόδου, μας τίμησαν με την παρουσία τους, καθώς και τα μέλη που προσέφεραν τα μπουκάλια.

Thank you team HMWS / SMWS!!!

20200906_111712.jpg

IMG-7b09eb441f6c4de6b54c4f4c31017eaf-V.jpg

14.09.2020 .... Να τα πούμε...? link

Η κατάσταση είχε αρχίζει να ζορίζει και πάλι. Παρ’ όλα αυτά, ο φίλος @dimitris73 θα βρισκόταν ξανά στην Αθήνα και ήταν ευκαιρία για ένα μια μάζωξη, στο ΤΙΚΙ αυτή τη φορά. Αλλά όπως είπε κι ο @Wisdom Μάζωξη την ημέρα της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού; τς τς τς τς…τι περιμένατε δηλαδή;

25-09-20 για φαγοπότι στη Θεσσαλονίκη link

Η παρέα της Θεσσαλονίκης, ακόνισε τα πιρούνια της, γυάλισε τα glencairn και ξεχύθηκε στα στενά της πόλης, για παντσέτες, σουτζούκια και λουκάνικα. Μετά θέλατε να κάνετε και γευσιγνωσία, πανάθεμά σας.

Οκτώβριος 2020

15-10 Repetition χτύπημα (φαγοπότι) Θεσσαλονίκη link

Πήραν φόρα εκεί πάνω και δεν τους σταματούσε τίποτα (ντάξει τους σταμάτησε η κακούργα η καραντίνα, αλλά θα επανέλθουν ανανεωμένοι και με ακόμη περισσότερες συνάξεις, ίσως και 5-6 το μήνα, γιατί όχι;)

15.10.2020 Γίδι event (χωρίς άλλα λόγια) link

Μπήκαν ωρέ μπηκάν, τα γίδια στο μαντριιιιιιιι….Ζήλεψαν κι οι Αθηναίοι και θέλησαν να κάνουν σύναξη σε ταβέρνα με κρεατικά. Όταν μιλούσε κάποιος για φουδπερινγκ τον χλευάζατε. ΝΑ ΣΕΒΕΣΤΕ γατάκια!!!

Νοέμβριος 2020

20-11-2020 "Zen" Τοκούσο - αν δεν σας δω θα την ακούσω - online event link

Και κάπου εδώ, αρχίζουμε και πάλι τις διαδικτυακές συνευρέσεις… μάλλον (για να μη μας πιάσει στο στόμα του ο @sir mihas) συνάξεις καλύτερα. Με τα κακά τους, αλλά και τα καλά τους. Τουλάχιστον να θυμηθούμε ξανά τις φάτσες μας. Κάτι είναι κι αυτό. Ξεχώρισε επίσης η αποκαλυπτική εμφάνιση του @SimoG με κιμονό και η εμφάνιση του φίλου @mitsubae μετά από καιρό. Στα θετικά του όλου πράγματος, η παρουσία ενός νέου μέλους με πολύ όρεξη, του @Islaynder, που είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε και μακάρι να τα π(ι)ούμε κι από κοντά κάποια στιγμή. Στα αρνητικά, τα 2 κιλά κάσιους που κατανάλωσα.

Δεκέμβριος 2020

04-12-2020 Η Αλίκη στην απαγορευμένη χώρα των γατόπαρδων-online event link

Με την παρουσία, του φίλου μας Tomas

19-12-2020 Δεν θέλουμε κινόα, μονάχα malt στην Goa link

Με την "πως τη λενε?" @Ρένα να αποχωρεί νωρίς για να παρακολουθήσει ιδιοις ομασι οχι τις ερωτικες περιπτυξεις του sir με σαμουραι τρανσεξουαλ αλλα τη μαχη του chopstickοπλισμενου sir με κατι nigiria και καβουρες, την πρώτη εμφάνιση του @valasios και κάποιους να τσακίζουν κανα κιλό ξηρούς καρπούς…

(Πριν φύγει ο χρόνος, ξεκίνησε μια ακόμη σημαντική κίνηση ανθρωπιάς από τα μέλη του φόρουμ, αλλά αυτά, με λεπτομέρειες στον επόμενο απολογισμό, της νέας, πιο αισιόδοξης και τυχερής εύχομαι, χρονιάς…)

ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ HMWS (2010-2020)

Κλείνοντας δε θα μπορούσα να παραλείψω ένα γεγονός, που σημαδεύει τη χρονιά που μας αποχαιρετά (και να πάει στο καλό και να μη γυρίσει πίσω).

Το 2020 λοιπόν συμπληρώθηκαν δέκα ολόκληρα χρόνια από την ίδρυση της HMWS.

Η Hellenic Malt Whisky Society είναι μία παρέα φίλων που μοιράζονται το ίδιο πάθος για το ποιοτικότερο απόσταγμα του κόσμου.

Ξεκινήσαμε το 2010, σαν μια απλή παρέα από φίλους οι οποίοι βασισμένοι στην κοινή μας αγάπη και το ίδιο πάθος για το malt whisky αναπτύξαμε μία δυνατή σχέση και δημιουργήσαμε μια ανοικτή σε όλους ομάδα, με κύριο σκοπό την ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών και την γευστική δοκιμή/γευσιγνωσία, του αγαπημένου μας αποστάγματος.

Μιλώντας ως μέλος του whiskyforum, που είναι και ο κύριος φορέας και βασικός εκφραστής της HMWS, οφείλω να ομολογήσω ότι είμαστε λίγο ιδιαίτεροι ως παρέα και για το λόγο αυτό, είναι απολύτως κατανοητό, σεβαστό και λογικό, ότι δεν μπορούν να ταιριάξουν όλοι σε αυτή την παρέα. Λειτουργούμε χωρίς άγχος, πολλές φορές χωρίς κάποιο προηγούμενο προγραμματισμό, χωρίς επιδείξεις και με βασικό γνώμονα τη διατήρηση αυτού του καλού, παρεΐστικου κλίματος που έχουμε δημιουργήσει. Αυτοί είμαστε. Υπάρχουμε και μεγαλώνουμε!

Όσο πάει και πιο κουραστική γίνεται αυτή η ανασκόπηση της χρονιάς, φανταστείτε να μην υπήρχε και καραντίνα δηλαδή, τι είχε να γίνει, ακόμη θα έγραφα…

Άντε και του χρόνου!!!

 

 

  • Like 10
  • Thanks 4
Link to comment
Share on other sites

Επιπροσθέτως:

1.-Η ενότητα «Whiskypedia-Γνώσεις» του whiskyforum.gr, μεγάλωσε κι άλλο, με μεταφράσεις άρθρων και αρκετές συνεντεύξεις σημαντικών και διακεκριμένων προσώπων του χώρου (με τη συμβολή και προσωπική προσπάθεια του @mallios) . Ο πίνακας περιεχομένων που έχει καταρτιστεί, χωρισμένος σε κεφάλαια και παράλληλα με σχετικά link που παραπέμπουν στα αντίστοιχα νήματα, του forum, έχει γίνει ένα αξιομνημόνευτο ηλεκτρονικό βιβλίο (e-book) με υλικό που καλύπτει όλες τις απαιτήσεις και όλα τα γούστα (link).

2.-Όλες οι λίστες για το τι έχουμε δοκιμάσει έως τώρα, έχουν επικαιροποιηθεί και οι παρουσιάσεις-αξιολογήσεις whisk(e)y, έχουν αποκτήσει ένα καθορισμένο στυλ, με την προσωπική προσπάθεια του @Celtic.

3.-Στις παρουσιάσεις-αξιολογήσεις whisk(e)y μέχρι στιγμής έχουμε:

SINGLE MALT WHISKIES

Αριθμός παρουσιάσεων-αξιολογήσεων

Scotland's Single Malt Whiskies

515

Ireland's Single Malt Whiskies

14

Japan's Single Malt Whiskies

11

Rest of the World Single Malt Whiskies

17

 

BLENDED (VATTED) MALT WHISKIES

Αριθμός παρουσιάσεων-αξιολογήσεων

Scotland's Blended Malt Whiskies

20

Ireland's Blended Malt Whiskies

1

Japan's Blended Malt Whiskies

3

Rest of the World Blended Malt Whiskies

-

 

BLENDED WHISKIES

Αριθμός παρουσιάσεων-αξιολογήσεων

Scotland's Blended Whiskies

20

Ireland's Blended Whiskies

16

Japan's Blended Whiskies

2

Rest of the World Blended Whiskies

2

 

GRAIN WHISKIES

Αριθμός παρουσιάσεων-αξιολογήσεων

Scotland’s Grain Whiskies

1

Ireland’s Grain Whiskies

3

Japan’s Grain Whiskies

2

Rest of the World Grain Whiskies

-

 

SINGLE (PURE) POT STILL WHISKEYS

Αριθμός παρουσιάσεων-αξιολογήσεων

Ireland’s Single Pot Still Whiskeys

8

Rest of the World Single Pot Still Whiskeys

-

 

AMERICAN WHISKEYS

Αριθμός παρουσιάσεων-αξιολογήσεων

Bourbon Whiskeys

15

Rye Whiskeys

7

Tennessee Whiskeys

2

Rest/Hybrid

4

 

BLIND SAMPLES GAMES

Αριθμός παρουσιάσεων-αξιολογήσεων

BLIND SAMPLES GAME #1

9

BLIND SAMPLES GAME #2

10

BLIND SAMPLES GAME #3

Σε εξέλιξη

*Επίσης blind tasting έγινε στα τέλη του 2010, αλλά με διαφορετική μορφή

Γενικό σύνολο παρουσιάσεων-αξιολογήσεων: 682

 

4.-Τέλος, μέχρι στιγμής, από πλευράς αποστακτηρίων έχουν παρουσιαστεί:

Αποστακτήρια Σκωτίας - Speyside region

44

Αποστακτήρια Σκωτίας - Highland region

26

Αποστακτήρια - Lowland Region

6

Αποστακτήρια Islay

10

Αποστακτήρια - Campbeltown

1

Αποστακτήρια εκτός Σκωτίας

19

Σύνολο αποστακτηρίων που έχουν παρουσιαστεί: 103

 

 

  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, DMTK said:

Όσο πάει και πιο κουραστική γίνεται αυτή η ανασκόπηση της χρονιάς, φανταστείτε να μην υπήρχε και καραντίνα δηλαδή, τι είχε να γίνει, ακόμη θα έγραφα…

Άντε και του χρόνου!!!

Και του χρόνου με περισσότερα και κυρίως από κοντά event. 

Απλά να προσθέσω.... ότι λείπουν κάποια, όχι βέβαια επειδή ξεχάστηκαν αλλά επειδή γράφονται εν συντομία, και να παραθέσω 1-2 ενδεικτικά.

  • στο topic κοινωνική προσφορά υπήρξε και το πρώτο μας raffle από τον @Celtic (τα έχουμε πει - αυτό τον τύπο που κανείς δεν ξέρει ακριβώς πότε γεννήθηκε) τα χρήματα του οποίου προστέθηκαν στο συνολικό ποσό και το μπουκάλι το κέρδισε ο φίλος από Κύπρο @Costas Sariyiannis
  • Στα online event να προσθέσουμε και το απροσδόκητο και αναπάντεχο masterclass από τον καλό μας φίλο Iain McAlister ο οποίος ανήμερα Μ.Σάββατο (δικό τους) μπήκε στο event για ένα καλησπέρα και έμεινε για πάνω από 3 ώρες να απαντάει ερωτήσεις.
  • στις 11.12.2020 το βαρελάκι μας έγινε ενός έτους!
  • στις 12.11 ένα αρκετά μεγάλο και εκτενές αφιέρωμα του Inside The Cask στην Hellenic Malt Whisky Society.
  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

27 minutes ago, mallios said:

Απλά να προσθέσω.... ότι λείπουν κάποια, όχι βέβαια επειδή ξεχάστηκαν αλλά επειδή γράφονται εν συντομία, και να παραθέσω 1-2 ενδεικτικά.

 Και πολύ καλά κάνεις, όπως έχω πει πολλές φορές, γι' αυτόν ακριβώς το λόγο είμαστε φόρουμ και όχι blog, site κλπ, για να συμπληρώνουμε ο ένας τον άλλον. 

Φυσικά, ο καθένας μπορεί να θυμάται κάτι ξεχωριστό από αυτά που κάναμε, τη χρονιά που φεύγει, όπως για παράδειγμα:

ο @McRookie που έψαχνε να βρει ποτήρι στο HMWS gathering

ο @Tassos Roubeidis τα ψητά λαχανικά που μας ετοίμαζε και βρέθηκαν ξαφνικά στο πάτωμα

ο @apo21 την πρώτη φορά που μας γνώρισε 

ο @ioannis, o @dimitris73, o @valasios και τα άλλα παιδιά από τη Θεσσαλονίκη, την πρώτη τους γνωριμία

ο @Celtic τη στιγμή που βρέθηκε στο Κ.Υ.Α.Δ.Α.

o @Islaynder τη διαφορά μεταξύ speyside-highland

o @Uisge-Beatha τη στιγμή που άρχισε να βαρά κατα ριπάς και πάλι

εσύ τη χαρά σου μετά το πέρας του SMWS The (2nd) Gathering Athens 

εσύ πάλι τη μαγική στιγμή που άνοιξες το KAOS

τα φυτά στο Μπουρνάζι, τη θλιβερή στιγμή που άνοιξες το KAOS

εγώ το δώρο που μου κάνατε

εγώ πάλι, τα κάσιους που χλαπάκιασα  

και πολλά άλλα....

  • Like 4
  • Haha 3
Link to comment
Share on other sites

53 minutes ago, DMTK said:

@Islaynder τη διαφορά μεταξύ speyside-highland

Στην πέμπτη (5η) δημοτικού, είχα 10 στη γεωγραφία, οπότε και δεν μπερδεύομαι, το ΄"θέμα" το έχουν οι ίδιοι οι Σκωτσέζοι που στο πρώτο dram αντί για το παντελόνι τους φορούν τη φούστα της γυναίκας τους 😜 και στο τρίτο-τέταρτο ποτάκι, αλλού πατάνε... και αλλού λένε ότι βρίσκονται (Speyside-Highland ) :laugh2:

  • Haha 6
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
  • 4 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...