Jump to content
  • Welcome to our whiskyforum

    Dear Guest,

    On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

    forum21.png

    Slainte!

Hotel Englhof Bar- Austria


Recommended Posts

Έτσι όπως μας τα κάνε ο κορόνας αν κάτι μας έλλειψε είναι τα μπαρ και τα ταξίδια. Εδώ και λίγες βδομάδες τα πράγματα άρχισαν να στρώνουν σε Γερμανία και Αυστρία και με αφορμή τις καλοδεχούμενες αργίες του Μαίου βρέθηκα πριν δύο βδομάδες για τριημερακι στο υπέροχο χωριό Zell am Ziller (στην κοιλάδα του ποταμού Τσίλλερ) στο Τιρόλο της Αυστρίας, 50 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης Innsbruck. Υποχρεωτικό κορονοτεστακι (pcr ή rapid test) ανά 2 μέρες και μπορείς να ταξιδέψεις χωρίς καραντίνα και φυσικά να μείνεις σε ξενοδοχείο και να μπεις σε μπαρ σε εσωτερικό χώρο (τουλάχιστον στην Αυστρία, η Γερμανία είναι λίγο πιο αυστηρή σ'αυτά). Παρένθεση. Τα τεστ και στις 2 χώρες είναι δωρεάν κι απεριόριστα για όλους. Έχουν φυτρώσει παντού κέντρα που κάνουν τεστ σε κάθε πόλη. Κυριολεκτικά μπορείς να τεσταριστεις καθημερινά και δωρεάν. Κλείνει η παρένθεση.

Το ξενοδοχείο που επιλέξαμε τυχαία ήταν το Hotel Englhof. Προτείνεται ανεπιφύλακτα για διαμονή, πεντακάθαρο, άνετο με πολύ καλό εστιατόριο που τιμά την τοπική κουζίνα (μόνο στο επιδόρπιο μας το χάλασε λίγο αλλά χαλάλι) και υπέροχο φιλικότατο προσωπικό με ακόμα πιο φιλική διεύθυνση. Το highlight όμως είναι το μπαρ του...

Ακόμα κι αν δεν μείνετε εκεί, αν βρεθείτε ποτέ στην περιοχή πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να επισκεφτείτε το μπαρ. Ένα από τα καλύτερα μπαρ στην Αυστρία κι ίσως σε ολόκληρη την κεντρική Ευρώπη με τεράστια ποικιλία αποσταγμάτων κάθε λογής και αμέτρητες ετικέτες ουίσκι. Επίσης βραβευμένο για τα κοκτέιλ του. Επίσης η όλη διακόσμηση είναι πολύ ατμοσφαιρική, μια μίξη τιρολεζικης αρχιτεκτονικής με έντονο το ξύλινο στυλ και αμερικάνικο μπαρ της δεκαετίας του 20. Κι οι τιμές κάτι παραπάνω από απόλυτα λογικές!

Ο Andi Hotter ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου και ταυτόχρονα barman, είναι ο ίδιος συλλέκτης ουίσκι και ρούμι και γνώστης του χώρου. Όταν κατάλαβε την τρέλα που κουβαλάω κι εγώ προσφέρθηκε να μας ξεναγήσει στη μικρή αλλά σπάνια προσωπική του συλλογή σε ένα δωμάτιο του ξενοδοχείου. Φωτογραφίες δεν έβγαλα αλλά ακόμα θυμάμαι πώς μου έπεσε το σαγόνι όταν είδα μεταξύ άλλων ένα μπουκάλι Jameson που χρονολογείται στον Α ΠΠ. Η όλη εμπειρία έγινε ακόμα πιο μαγική δεδομένων των συνθηκών. Λόγω πανδημίας τα μπαρ πρέπει να κλείνουν στις 10 στην Αυστρία. Για τους πελάτες του ξενοδοχείου ωστόσο, και για να πω την αλήθεια δεν ειμασταν πολλοί (2-3 τραπέζια) γινόταν μια εξαίρεση. 10 η ώρα χαμηλωναν τα φώτα, κλείνανε οι κουρτίνες για να μη φαινόμαστε από έξω και τοπαρ γινόταν απευθείας μια πριβέ κατάσταση που σε μετέφερε νοερά σε εποχές ποταπαγορευσης.

Θα αφήσω εδώ χωρίς πολλά πολλά ένα λινκ του ξενοδοχείου για να τσεκαρετε όσοι θέλετε τις φωτογραφίες του μπαρ και τον κατάλογο και θα παρακινησω τον φίλο @Corry Vreckan στην επόμενη ευκαιρία που θα βρεθεί σε κεινα τα μέρη για εκδρομή να με ενημερώσει. 1,5 ώρα δρόμος από εμένα, σίγουρα θα ξαναπεράσω πολλά σαββατοκύριακα στο ξενοδοχείο και στο μπαρ του Andi

https://www.englhof.at/en/

  • Like 7
  • Wow 1
Link to comment
Share on other sites

  • McRookie changed the title to Hotel Englhof Bar- Austria

Είναι παρακάτω από την διασταύρωση του Woergl για KItzbuehel. Πολύ ωραία περιοχή. Αξίζει για 1 τριήμερο. Αλλά ο Covid-19 μας έχει καθηλώσει.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...