Jump to content
  • Dear Guest

On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

forum21.png

Slainte!

Recommended Posts

Posted

Είναι 25/2 και ακόμη δεν έχουν έρθει τα samples από την Αθήνα. Υπολογίστε ότι πρέπει να στείλω Καστοριά και Σέρρες.

• Like 1
Posted
20 minutes ago, valasios said:

Είναι 25/2 και ακόμη δεν έχουν έρθει τα samples από την Αθήνα. Υπολογίστε ότι πρέπει να στείλω Καστοριά και Σέρρες.

Θα τα μαζέψουμε την Κυριακή στην πίτα. Μην μας πιέζεις. Αγχωνόμαστε. 

• Like 2
Posted

Θα φτιάξουμε λίστα για ποιανού δείγμα θα είναι ανά μήνα? Αλφαβητικά @Celtic? Άντε ξεκινάμε τον Μάρτιο!

Posted

Αν γίνεται, μπορεί το δικό μου δείγμα να είναι για Ιούλιο ή Αύγουστο? 

Ευχαριστώ 

Posted

Του Αυγούστου 99% θα πάει για Σεπτέμβριο 😎

• Haha 2
Posted

Είπα φέτος να παίξουμε με αντίστροφη αλφάβητο, Z-A

Άν κάποιος θέλει άλλο μήνα από αυτον που του έκατσε, ας το δηλώσει εδώ να γίνει καμμιά τράμπα.

• 2 weeks later...
Posted

Μετά από μια ολιγόωρη μπυροποσία και βρωμικοφαγία με τους @mallios & @Islaynder στην πλατεία Ραφαϊλη, είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω οτι δεν άντεξα και ξεβίδωσα το πωματάκι, γέμισα το ποτηράκι, έγλυψα το κριθαράκι....( το υπόλοιπο δικό σας....), και το βαγόνι μπήκε στις ράγες!

ΚΑΛΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΚΑΙ ΜΑΝΤΕΨΙΕΣ !

• Like 1
  • Haha 3
  • Wow 1
  • 3 weeks later...
Posted

@Alkisd8 Αυτό το εχω πει και εγώ.  Για χάρη του παιχνιδιού καλό θα ήταν να λέμε κατι διαφορετικο. 

( Είναι και ενας λογος να γράψουμε νωρίτερα )

Posted
9 minutes ago, apo21 said:

@Alkisd8 Αυτό το εχω πει και εγώ.  Για χάρη του παιχνιδιού καλό θα ήταν να λέμε κατι διαφορετικο. 

( Είναι και ενας λογος να γράψουμε νωρίτερα )

Συμφωνώ αλλά όπως προείπα δεν κοίταξα καν τις απαντήσεις κανενός.Πρωτα τα έγραψα στο word στα tasting notes μου, μετέπειτα copy paste και καρφί εδώ για να μην επηρεαστω Αποστόλη.Στα επόμενα αν είναι θα τα κοιτάω για να μην κάνω ίδια μαντεψια

Posted
15 minutes ago, Alkisd8 said:

Συμφωνώ αλλά όπως προείπα δεν κοίταξα καν τις απαντήσεις κανενός.Πρωτα τα έγραψα στο word στα tasting notes μου, μετέπειτα copy paste και καρφί εδώ για να μην επηρεαστω Αποστόλη.Στα επόμενα αν είναι θα τα κοιτάω για να μην κάνω ίδια μαντεψια

Βρε καλα έκανες. Και εγώ περισυ ήμουν σίγουρος ότι ένα sample ήταν το hedonism αλλά για να μην πω το ιδιο με τον malio έβαλα ένα άλλο single grain. Θα είχα κανει το 3 στα 10 έτσι. 

Posted
1 minute ago, apo21 said:

Βρε καλα έκανες. Και εγώ περισυ ήμουν σίγουρος ότι ένα sample ήταν το hedonism αλλά για να μην πω το ιδιο με τον malio έβαλα ένα άλλο single grain. Θα είχα κανει το 3 στα 10 έτσι. 

Οκ αποδεκτό αποστολή μου.Θα βάλω αν μου επιτρέπετε την δεύτερη μου επιλογή για χάρη του παιχνιδιού!θα κάνω edit!

Posted
5 minutes ago, Alkisd8 said:

Οκ αποδεκτό αποστολή μου.Θα βάλω αν μου επιτρέπετε την δεύτερη μου επιλογή για χάρη του παιχνιδιού!θα κάνω edit!

Επιτρέπεται! Go ahead!

Posted

1. Μετέφερα εδώ τα μηνύματα

2. Δεν υπάρχει κανένας λόγος, πόσο μάλλον κανόνας - έστω και άτυπος - , να μην επιλέξει κάποιος το ίδιο ακριβώς ουίσκυ με κάποιον άλλο. Δεν έχει γραφτεί πουθενά κάτι τέτοιο, άν έχει γίνει στο παρελθόν είναι καθαρα προσωπική επιλογή.

Κατα τ'άλλα, @valasios @SimoG μια βδομαδούλα έμεινε.........

• Like 3
Posted
49 minutes ago, Celtic said:

2. Δεν υπάρχει κανένας λόγος, πόσο μάλλον κανόνας - έστω και άτυπος - , να μην επιλέξει κάποιος το ίδιο ακριβώς ουίσκυ με κάποιον άλλο. Δεν έχει γραφτεί πουθενά κάτι τέτοιο, άν έχει γίνει στο παρελθόν είναι καθαρα προσωπική επιλογή.

ΟΚ. Μήπως να το σκεφτούμε ως κανόνα σε μελλοντικά games; Θα είναι και ένας λόγος να γράψει κάποιος νωρίτερα το review του. 

Posted

Ο @Alkisd8μια χαρά το σκέφτηκε, θα υιοθετήσω κι εγώ την πρακτική του για να μην επηρεάζομαι. Τώρα, αφού έχει γράψει κάποιος τα notes του μπορει πριν τα ποσταρει να ρίξει μια ματιά στις προηγούμενες μαντεψιες και αν ο ίδιος δεν επιθυμεί να συμπέσει με κάποιον άλλον απλά πάει σε μια δεύτερη επιλογή.

• Like 2
Posted

Εγώ θα ήθελα να προσθέσω κάτι: Προτείνω να μη βάζουμε μόνο μια φωτογραφία ή ένα link από τη μαντεψιά μας, αλλά να τη γράφουμε κιόλας. Η εμπειρία μου λέει ότι συχνά οι φωτογραφίες ή/και τα links με το πέρασμα των χρόνων και την αλλαγή των forum engines κλπ χάνονται, σβήνονται, γίνονται broken links. Θεωρώ λοιπόν πολύ σημαντικό για λόγους ιστορικότητας να υπάρχει η μαντεψιά του καθενός με κανονικό text, για παν ενδεχόμενο.

• Like 5
Posted

Νομίζω το να "αντιγράψει" κάποιος από προηγούμενα guesses δεν έχει νόημα. Δεν υπάρχει λόγος να συμμετέχει στο game και εν προκειμένω είμαι σίγουρος 100% ότι δεν ενήργησε με αυτή τη λογική ο @Alkisd8

Αν τώρα υπάρχει σύμπτωση δύο απόψεων έχω την αίσθηση ότι από την στιγμή που δεν το απαγορεύει κάποιος κανόνας, ίσως νιώσει αδικημένος ο φίλος Άλκης να αναγκαστεί να αλλάξει την μαντεψια του. 

Από την άλλη αν συμφωνήσουμε από τώρα στον παραπάνω κανόνα εγώ είμαι σύμφωνος πιο πολύ όπως λέει και ο @apo21ως μέσο "πίεσης" να γράψει κάποιος νωρίτερα το guess του.

Αυτά και ευχαριστώ. 

• Like 1
  • Thanks 1
Posted

Παιδιά ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατι έχει προκύψει θέμα από το πουθενά. Ποιές αντιγραφές και ποιά links και ποιά μέσα πίεσης να γραψει καποιος νωρίτερα και όλα αυτά ??? Πολύ επιστημονική φαντασία έχει πέσει.

Είναι τόσο απλά τα πράγματα. Δοκιμάζουμε ένα ουίσκυ στα τυφλά, γράφουμε τα σχόλια μας, το περιγράφουμε όπως νομίζει ο καθένας, και κάνουμε μια μαντεψιά. Άν θέλουμε βάζουμε και μια φωτο του ουίσκυ που πιστεύουμε οτι είναι, και στο τέλος μετά την αποκάλυψη, σχολιάζουμε και χαβαλεδιάζουμε. Τόσο απλά, τόσο ξεκάθαρα, τόσο αβίαστα.....Κάποιοι μπορεί να επηρεαστούν από τα σχόλια-μαντεψιές άλλων που προηγήθηκαν, κάποιοι μπορεί και να επιλέξουν το ίδιο αποστακτήριο-μάρκα αλλά άλλη έκδοση, κάποιοι μπορεί και το ίδιο ακριβώς, ε και λοιπόν????

Σκοπός είναι να το διασκεδάσουμε, να το χαρούμε, να ψαχτούμε και να δούμε την σκοπιά του καθενός για το ίδιο δείγμα, να σαρκάσουμε -με την καλή έννοια φυσικά- και να αυτοσαρκαστούμε. Τι εξωγήινα είναι όλα αυτα που γραφετε πιο πάνω μωρέ?? 

• Like 1
Posted

Σε ότι αφορά στον να φαίνεται στο κείμενο η μαντεψια συμφωνώ. 

Σε ότι έχει να κάνει με το αν θα λέμε κάποιο το ίδιο ουίσκι δεν έχω πρόβλημα απλά έτσι βλέπω στη ζωή μου το παιχνίδι, με φαντασία και πλουραλισμό. Συγνώμη αν ξεκίνησα ολόκληρο θέμα. Και πάνω από όλους στον @Alkisd8 που τον ανάγκασαν να αλλάξει το ποστ του. 

• Like 3
Posted
1 minute ago, apo21 said:

Σε ότι αφορά στον να φαίνεται στο κείμενο η μαντεψια συμφωνώ. 

Σε ότι έχει να κάνει με το αν θα λέμε κάποιο το ίδιο ουίσκι δεν έχω πρόβλημα απλά έτσι βλέπω στη ζωή μου το παιχνίδι, με φαντασία και πλουραλισμό. Συγνώμη αν ξεκίνησα ολόκληρο θέμα. Και πάνω από όλους στον @Alkisd8 που τον ανάγκασαν να αλλάξει το ποστ του. 

Αποστολή μου δεν υπάρχει κανένα θέμα ούτε ξεκίνησες τίποτα.Σου είπα πως λειτούργησα,δεν είδα τίποτα, ήπια,μου θύμισε δύο τρία και απλά έκανα την επιλογή.Συμφωνω και γω ότι το καλύτερο είναι να υπάρχει διαφορετικότητα στην μαντεψια για να καλύπτουμε και περισσότερες επιλογές. Πάντως εγώ το ευχαριστήθηκα. Άργησα να ποσταρω γιατί πήρα τελευταίος τα samples .Όπως και να χει όλα cool δεν υπάρχει θέμα,δεν με αναγκάσεις τίποτα παιχνίδι είναι ,γουστάρουμε, εικάζουμε,παίζουμε με γεύσεις! Ανυπομονώ για το επόμενο!

• Like 2
Posted

Οπως θέλει ο καθένας παιδιά, αλλά εγώ το βλέπω διαφορετικά. Πχ εμένα μου καρφώθηκε στο μυαλό το Glenlivet με το δείγμα του @Wisdom. Άν τύχαινε και το δοκίμαζα τελευταίος, και πριν από μένα είχε γράψει κάποιος άλλος οτι μαντεύει Glenlivet, εγω θα έπρεπε να γράψω άλλη επιλογή, χάριν πλουραλισμού? Δεν το καταλαβαίνω. Αυτό που μου φαίνεται, αυτό που πιστεύω, αυτό θα γράψω, άσχετα άν το έχει γράψει κι άλλος ή κι άλλοι.

Επίσης @Alkisd8δεν άργησες καθόλου, έχουμε πει μέχρι τέλος κάθε μήνα περιθώριο για κάθε δείγμα. Άν γράψουμε όλοι πολύ νωρίτερα ΟΚ, έχει καλώς, θα ξεκινήσουμε και πιο νωρίς το επόμενο. Άν εξαντλήσουμε τον μήνα, όπως συνήθως συμβαίνει, και πάλι ΟΚ, δεν μας κυνηγάει κανείς.....

Άντε @SimoG @valasios, τελειώνετε !!! :D

• Like 2
Posted

Μην βαράτε, τρώω σκορδαλιά!

• Haha 1
Posted
14 minutes ago, SimoG said:

Μην βαράτε, τρώω σκορδαλιά!

Πιες ένα ελληνικο καφεδάκι μετά και είσαι έτοιμος.....:D

• Haha 1