Jump to content
  • Dear Guest

On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

forum21.png

Slainte!

Recommended Posts

Posted

Σήμερα τελικά είναι η μέρα! Πέρα της πλάκας και παρότι παραμένω εντός της διορίας, καθυστέρησα του αναμενόμενου λόγω κάποιου ιατρικού μικροθέματος (στόμα τσαρούχι) που μπορεί τυχόν να επηρεάζει τις γευστικές αντιληπτικές μου ικανότητες (που δεν είχα ιδιαίτερες έτσι κι αλλιώς). Άντε λυσσάρες πουτινοχαρακτήρες! 

• Haha 5
Posted
1 hour ago, SimoG said:

Σήμερα τελικά είναι η μέρα! Πέρα της πλάκας και παρότι παραμένω εντός της διορίας, καθυστέρησα του αναμενόμενου λόγω κάποιου ιατρικού μικροθέματος (στόμα τσαρούχι) που μπορεί τυχόν να επηρεάζει τις γευστικές αντιληπτικές μου ικανότητες (που δεν είχα ιδιαίτερες έτσι κι αλλιώς). Άντε λυσσάρες πουτινοχαρακτήρες! 

Ένα μήνα είχες τσαρούχι στο στόμα???

Άλλοι το λένε τσόκαρο ή παντόφλα :p

• Haha 5
Posted
12 hours ago, Islaynder said:

Ένα μήνα είχες τσαρούχι στο στόμα???

Άλλοι το λένε τσόκαρο ή παντόφλα :p

Δυστυχώς έχω καιρό αυτό το πρόβλημα, κάπου 3 εβδομάδες, κι είμαι σε φάση εξετάσεων. Ξηροστομία, αλλεργία, δεν ξέρω. Η νεκροψία θα δείξει. 

• Like 2
  • Celtic pinned this topic
  • 3 weeks later...
Posted

@Wisdom θα μας κάνεις την τιμή ? Είναι η τελευταία μέρα σήμερα. Άν υπάρχει κάποιο κώλυμα, ενημέρωσε, να δοθεί μια παράταση κανα 2 ημερών. 

Posted
1 hour ago, Celtic said:

@Wisdom θα μας κάνεις την τιμή ? Είναι η τελευταία μέρα σήμερα. Άν υπάρχει κάποιο κώλυμα, ενημέρωσε, να δοθεί μια παράταση κανα 2 ημερών. 

Όπως ενημέρωσα στο Viber, θα γράψω αργότερα απόψε, αλλά τεχνικά μπορεί να έχει αλλάξει ο μήνας (π.χ. 1-2 το πρωί). Ελπίζω να με περιμένετε.

Είχα μόνο αυτή την εβδομάδα για tasting και παρόλο που είμαι εκτός, προνόησα και έχω μαζί το sample. Απλά δεν έχω μαζί σημειώσεις και κάβα για συγκρίσεις. Ο κουβάς θα είναι πιο βέβαιος.

• Like 2
  • 4 weeks later...
Posted

Στείλε τα samples στο The Lab και πες τους κερασμένα από μένα. Πιο πιθανό είναι να τα πιουν εκεί 😁

• Haha 3
  • YES 1
Posted

@SimoG τελειώσαμε. Ελπίζω να το απολαυσες! Για πες και το αποτέλεσμα.

Posted
8 hours ago, Makis said:

@SimoG τελειώσαμε. Ελπίζω να το απολαυσες! Για πες και το αποτέλεσμα.

Το λιγουρεύεστε?

• Haha 1
  • YES 2
  • 4 weeks later...
Posted

Το ημερολόγιο σήμερα γράφει 25/6

Στη γέφυρα, ο καπετάν @mallios φουμάρει αρειμανίως τα λιγοστά γραμμάρια Captain Black που του έχουν απομείνει. Κάποιοι ναύτες ακόμα να φανούν, ανησυχεί ολοένα και πιο πολύ καθώς περνούν οι μέρες. Το Kraken είχε κάνει την εμφάνιση του πριν ένα φεγγάρι, οι ναύτες @SimoG & @Wisdomτην είχαν γλυτώσει φτηνά ως τώρα από την επίθεση του. Τώρα κινδυνεύουν πάλι, μαζί με τους @valasios @Makis @apo21 που τους πήρε το κύμα στη φουρτούνα.....Θα τους ξαναδούμε άραγε?????

• Like 1
  • Haha 6
Posted

Γιο χο χο με ένα μπουκάλι ρούμι! Έχει rum cask finish το νερομπλούμ δείγμα του κάπτεν @mallios? Δεν νομίζω, χικ. 

• Haha 3
Posted

Εγώ παλεύω με τα κύματα, λογικά Δευτέρα θα βγω στον αφρό 

Posted
4 hours ago, Makis said:

Εγώ παλεύω με τα κύματα, λογικά Δευτέρα θα βγω στον αφρό 

Αχ γοργόνα μου!

• Haha 1
  • Wow 1
Posted

29 η 30 Ιουνίου θα δοκιμάσω. Εδώ και 7 ημέρες παίρνω βαριά αντιβίωση και δεν επιτρέπεται το αλκοόλ.

Posted

@valasios για τον τυπικό του Game, πρέπει να δηλώσεις συγκεκριμένο μπουκάλι που πιστευεις οτι είναι όχι απλά "grain".

@apo21 @SimoG όλα καλά παίδες? Φέτα?

• YES 1
Posted
1 hour ago, Celtic said:

@valasios για τον τυπικό του Game, πρέπει να δηλώσεις συγκεκριμένο μπουκάλι που πιστευεις οτι είναι όχι απλά "grain".

OK. Έγραψα.

• Like 2
Posted

Μόλις τέλειωσα. Βρήκα τι είναι. Θα το γράψω αύριο. Υπομονή. Μην τρώτε τα νύχια σας. 

• Like 2
  • Haha 1
Posted

Tantallan ο ένας, Good Times ο άλλος......ντάξει, καλά θα πάει αυτό φέτος...! :rofl:

Αν δεν το καταλάβατε κλείσαμε ήδη τα μισά δείγματα και μπήκαμε αισίως στον μήνα του @Makis !!!

Ορμάτε να ξεσκεπάσουμε το είδωλο!!!! :D

• Like 3
Posted
34 minutes ago, Celtic said:

Αν δεν το καταλάβατε κλείσαμε ήδη τα μισά δείγματα και μπήκαμε αισίως στον μήνα του @Makis !!!

Ορμάτε να ξεσκεπάσουμε το είδωλο!!!! :D

string thong.jpg

• Like 1
  • Haha 2
Posted
3 hours ago, Celtic said:

Tantallan ο ένας, Good Times ο άλλος......ντάξει, καλά θα πάει αυτό φέτος...! :rofl:

Όντως. Μέχρι τώρα το δικό μου ήταν η μοναδική OB εμφιάλωση. Παλιότερα είχα προτείνει να προσπαθούμε να βάζουμε σε blind εμφιαλώσεις μόνο single malt και σχετικά ευρείας παραγωγής ώστε να αυξάνουμε τις πιθανότητες να έχουν δοκιμαστεί και τελικά ίσως και να βρεθούν από κάποιον. Δυστυχώς η πρότασή μου αυτή απορρίφθηκε με συνοπτικές διαδικασίες. Έτσι σταδιακά σε κάθε παιχνίδι βλέπουμε όλο και να δυσκολεύουν τα δείγματα, είτε με ανεξάρτητους εμφιαλωτές, είτε με περίεργες ή άγνωστες εμφιαλώσεις, είτε με εμφιαλώσεις παγίδες (π.χ. peated whiskies από Speyside ή το ανάποδο, αγαπημένο παιχνίδι του @Celtic όπως έχει αποδειχτεί στο παρελθόν). Νομίζω ότι αυτές οι επιλογές αφαιρούν ενδιαφέρον από το παιχνίδι αντί να προσθέτουν. Π.χ. στο τελευταίο δείγμα με το Good Times, ο @mallios ήξερε 100% ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να το βρει κάποιος. Αυτό αφαιρεί την ευχάριστη αγωνία που έχει αυτός που βάζει την εμφιάλωση μέχρι και την τελευταία στιγμή αν θα βρεθεί κάποιος που θα την ανακαλύψει, αν όχι τη συγκεκριμένη, έστω το αποστακτήριο.

Τέλος πάντων, αφού οι κανόνες το επιτρέπουν δεν μπορώ να διαμαρτύρομαι. Μπορώ όμως να επιμένω να ακολουθώ τη δική μου λογική που περιέγραψα παραπάνω. Ενδεικτικά, στο Blind#1 είχα επιλέξει Bowmore C/S 56%, στο Blind#3 Highland Park SVEIN 40% και στο Blind#5 Old Pulteney 1991 15yo C/S 54.9%. Και παρότι όλα ήταν OB από μεγάλα/παραδοσιακά αποστακτήρια της Σκωτίας, κανείς ποτέ δεν βρήκε ούτε το αποστακτήριο. Η συμβουλή μου λοιπόν είναι να μη φοβάστε να επιλέγετε κάτι λιγότερο εξωτικό ή κάτι που έχουν ήδη δοκιμάσει αρκετοί. Έχει μεγαλύτερη πλάκα 👍

• Like 1
Posted
6 hours ago, Wisdom said:

Π.χ. στο τελευταίο δείγμα με το Good Times, ο @mallios ήξερε 100% ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να το βρει κάποιος.

Εννοείται ότι δεν θα μπορούσε κάποιος να βρει έναν ανεξάρτητο εμφιαλωτή με λιγότετο από 1 χρόνο στον χώρο. Αλλά στο κομμάτι του τι επιλέγουμε, λιγάκι διαφωνώ αφού έχω βάλει μέχρι και Chivas. Απλά θεώρησα ότι ήταν ευκαρία να δοκιμάσουμε ένα 95% grain το οποίο φάνηκε να "διχάζει" τελείως όσους το ήπιαν. 

Δεν υπάρχει θέμα "απολογίας" από τα μέλη (πιστεύω), το παιχνίδι έχει πλάκα και προσωπικά το βρίσκω ενδαφέρον να νιώθω κάπως σαν τον Ian Logan (πρώην Glenlivet / Chivas) που μας είχε πει ότι αποφεύγει τα blind αφού όσα και να ξέρει για το whisky, στα blind είναι το απόλυτο θύμα, τα πάει χάλια. Οπότε (προσωπικά πάντα) δεν με ενδιαφέρει τι μπουκάλι θα βάλει κάποιος, πιο πολύ με ενδιαφέρει να βρω τις γεύσεις και τα αρώματα (την μάχη με τα blind την έχω χάσει!).

• Like 5
  • 4 weeks later...