Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Whiskyforum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dear Guest

On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

forum21.png

Slainte!

SMWS Venues and Bars we visited

Featured Replies

Ανοίγω αυτό το topic εδώ αφού όλο και πιο πολλά μέλη έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν εξωτερικό και να επισκεφτούν κάποια Venues ή Partner's bars της SMWS.

Ελπίζοντας να έχουμε (σύντομα?) και στην Ελλάδα. Μέχρι τότε, ας γράψουμε εδώ τις εμπειρίες μας (όσοι θέλουν και έχουν όρεξη) από το κοντινό παρελθόν (ή και πιο παλιά).

@Uisge-Beatha @Corry Vreckan @DUCATI13 @Leftis @Dino Eco

Dear all:

εγώ μόνο στα Vaults εχω παει και εχω να πω οτι ενθουσιάστηκα! Ωραίος χώρος, και φυσικά ιστορικός ,αφού από εκεί ξεκίνησε το SMWS!

αυτό που με εντυπωσίασε είναι η λογική Club, με την βρετανική έννοια , που λειτουργεί! Μόνο για μέλη ή καλεσμένους μελών και όχι σαν ένα οποιοδήποτε μπαρ!

Μακάρι να γίνει κάποτε κάτι παρόμοιο και στην Ελλάδα !!!

στην ελλάδα αν δεν έχει λουλουδούδες και πίστα δεν δουλεύει τίποτα..... χα χα χα

• Author
1 hour ago, o_koulos said:

στην ελλάδα αν δεν έχει λουλουδούδες και πίστα δεν δουλεύει τίποτα..... χα χα χα

Θα τους το πω! Θα ζητήσω και κλαρίνο day!

Διάθεση να υπάρχει και όλα γίνονται 

London, UK, SMWS Venue at 19 Greville Street ( link )

Aς ξεκινήσω λοιπόν την, όσο μπορέσω αναλυτική, περιγραφή μου... 

Σχετικά πρόσφατα έγινα μέλος της SMWS και είχα δει ότι υπάρχουν διάφορα venues και συνεργαζόμενα bars ανά τον κόσμο.

Ένα επαγγελματικό ταξίδι προκύπτει για το Λονδίνο, όπου πηγαίνω κάποιες φορές στο εκεί γραφείο.

• Πρώτη Σκέψη: να δω αν υπάρχει κάποιο venue της SMWS στο Λονδίνο και βλέπω όντως ότι υπάρχει! (ε μα δεν θα υπήρχε?!)!
  • Δεύτερη σκέψη: να δω σε ποια περιοχή είναι για να δω απόσταση και να οργανώσω λίγο την επίσκεψη μου καθώς δεν θα είχα και πάρα πολύ ελεύθερο χρόνο. Ανοίγω maps καιιιι....... 5 λεπτά απόσταση με τα πόδια από το γραφείο, και δέκα λεπτά από το ξενοδοχείο! Γίναμε! 🤩
  • Τρίτη σκέψη: Να δω ώρες λειτουργίας μιας και εκεί δεν μένουν και μέχρι αργά πολλά bars. Κυριακή και Δευτέρα κλειστά! Δεν γίναμε και τόσο πολύ καθώς έφτανα Κυριακή απόγευμα και έλεγα να εκμεταλλευτώ την Κυριακή και να πάω άμεσα. Αλλά ας στείλω λέω ένα mail μήπως κάτι έχει αλλάξει και για να μάθω αν μπορώ να πάρω κάποιον μαζί μου και αν χρειάζεται απαραίτητα κράτηση. Έστειλα στο email που βρήκα στην σελίδα αλλά κανείς δεν απαντούσε για μέρες. Μετά το προώθησα σε μία δευτερη ηλεκτρονική διεύθυνση που βρήκα όιπου και μου απαντήσανε. Tips μετά και την απάντηση:
    • Κάθε μέλος μπορεί να πάρει μέχρι 3 καλεσμένους του
    • Καλό είναι να κάνεις κράτηση
    • Υπάρχει last call πάντα (45 λεπτά πριν το κλείσιμο) οπότε μην πας τελευταίο μισάωρο
    • Υπάρχει ηλεκτρονικό σύστημα κρατήσεων αλλά μπορεί κάποιος να το βρει μόνο στο .com website της SMWS και όχι στο .eu website (στην πρώτη γραμμή έχω βάλει το .com link) - Τελικά δεν έκανα κράτηση γιατί δεν μπορούσα να υπολογίσω αν θα παω Τριτη η Τετάρτη και υπάρχει fee αν δεν εμφανιστείς στην κάρτα που χρησιμοποιείς για να κάνεις την κράτηση.

Φτάνω λοιπόν στο Λονδίνο και ανυπομονώ να φτάσει η Τρίτη. Η Τρίτη φτάνει και μετά το γραφείο και κάποιες υποχρεώσεις βλέπω ότι υπάρχει χρόνος. Παίρνω τηλέφωνο να εξασφαλίσω μια θεσούλα και κανείς δεν απαντάει... E λέω θα πάω εκεί. Κοντά είναι.

Φτάνω λοιπόν στην τοποθεσία αλλά δεν βλέπω κάτι. Το πέρασα λέω. Κοιτάω από εδώ, κοιτάω από εκεί... τιποτα.

Κοιτάω και στον μικρό κάθετο και πλησιάζω μία πόρτα όπου βλέπω και το σήμα. Ένα κουδούνι στην πόρτα το οποίο και χτυπάω. Μου απαντάνε και αφού εξηγώ ότι είμαι μέλος και θα ήθελα να πιω ένα ποτάκι μου ανοίγουν. Καθώς μπαίνεις υπάρχει ένας μικρός προ θάλαμος και μία σκάλα που οδηγεί επάνω. Μονόδρομος. Ανεβαίνω και υπάρχουν κλειδωμένες βιβλιοθήκες γεμάτες φιάλες.

PXL_20220628_204748396_MP.thumb.jpg.424ed08387c52470d87613066d579ae7.jpg

Φτάνω στον κεντρικό χώρο όπου βλέπω έναν ψιλο-τάβανο χώρο με ωραίους καναπέδες, ένα μεγάλο τζάκι που δεν χρησιμοποιείται, τραπεζάκια και παρέες να πίνουν και να συζητούν. Ο χώρος είναι φωτισμένος έντονα και δεν είναι σαν ένα σκοτεινό speakeasy. Αλλά αυτό δεν το βρίσκω πρόβλημα προσωπικά. Μου άρεσε. Επισυνάπτω μία φωτογραφία από το internet καθώς δεν ήθελα να τραβήξω τους θαμώνες.

l0up0i4oiy0.jpg.thumb.webp.b842df8952b63ee21c5cd3158d4ab662.webp

Στα αριστερά μου όπως μπαίνω το μπαρ γεμάτο μπουκάλια και κάποιους να κάθονται. Ο μπάρμαν με καλησπερίζει και με ρωτάει πως μπορεί να με βοηθήσει. Δυστυχώς στο μπαρ δεν υπήρχε θέση οπότε με κατευθύνει σε ένα μικρό τραπεζάκι. Ακόμα δεν έχω δείξει member card ή ότιδήποτε. Με ρωτάει αν πηγαίνω πρώτη φορά και απαντάω Ναι. Και αρχίζει να μου εξηγεί τα γενικά περί γευστικών ομάδων, ότι όλα είναι cask strength, τους κωδικούς κτλ κτλ  (εγώ από μέσα μου να θέλω να πατήσω το fast forward αλλά δεν θέλω και να φανώ αγενής).

Μου δίνει έναν κατάλογο που είναι στην ουσία σαν να βλέπεις την σελίδα με τις κυκλοφορίες (μπουκάλι, όνομα, περιγραφή, αλκοολικοί βαθμοί, κωδικός, κτλ κτλ) με μία έξτρα πληροφορία την κατηγορία τιμής (Α, Β, C, D, E, κτλ). Στο τραπέζι υπάρχει και μία έξτρα σελίδα όπου αναφέρεται η τιμή του ποτού για κάθε κατηγορία.

Μελετάω τον κατάλογο και δεν ξέρω τι να πρωτοδιαλέξω ( Παναγιωτάκης - Ουράνιο Τόξο - link ).

Ξεκινάω με 122.50.... και περνάω σε 93.180... Τα είχαμε συζητήσει τόσες φορές και δεν μπόρεσα να αντισταθώ. Το 122.50 το αφήνω στην άκρη μετά από τις δύο πρώτες γουλίτσες. Στην παραγγελία μου ζητάνε την κάρτα μέλους και την κρατάνε για να μου την επιστρέψουν μετά. Κάποια μέλη μου λέει ο μπάρμαν / σερβιτόρος τις έχουν μόνιμα εδώ. Η μεζούρα από ότι καταλαβαίνω είναι 25-30 περίπου. Μια χαρά λαμβάνοντας υπόψη και τις τιμές.

Ο χώρος είναι γεμάτος από αντρικές παρέες. Κάποιοι με κουστούμια μετά από το γραφείο κάποιοι πιο χαλαροί. Όλοι αφοσιωμένοι στην γευσιγνωσία και στις συζητήσεις τους. Στο μπαρ μία κυρία μόνη της είναι απόλυτα αφοσιωμένη στο ποτό της και κρατάει σημειώσεις στο χαρτί που της έχουν δώσει από το μπαρ.

Παρατηρώ, σκέφτομαι, και απολαμβάνω το ποτό μου. Στο μπαρ δύο τύποι έχουν ένα μπουκάλι που η ετικέτα είναι διαφορετική. Σαν γραμμένη με το χέρι. Τραβάω με τρόπο φωτογραφία σαν κανένας παπαράτσι και την στέλνω σε μέλη εδώ να με ενημερώσουν τι είναι αυτό. Μετά από λίγο οι δύο τύποι αποχωρούν και εγώ δεν χάνω ευκαιρία! Μεταφέρομαι στο μπαρ!

PXL_20220628_200428709_MP.thumb.jpg.c8ecd7fdfe7bd66965f2514601c82e29.jpg

Ρωτάω τον μπάρμαν για το μπουκάλι αυτό και μου εξηγεί ότι κάθε venue έχει το δικό του. Eιναι σαν ενα blend, NAS, που τελειώνει σε καποιο βαρελι quarter cask. Αυτό είναι το London Venue Cask όπως φαίνεται και στην φωτογραφία.

PXL_20220628_200051295.thumb.jpg.2fef7b6fd5971e6eac05c85ff8e498fc.jpg

Μετά έρχεται ένας ακόμα barman. Και οι δλυο νεαροί. Ευγενικοί. Δεν κατάλαβα να είναι οι απίστευτοι γκουρού του αγαπημένου μας αποστάγματος. Αλλά δεν μου δημιούργησε κάποιο πρόβλημα αυτό.

Αναζητώ το επόμενο μου. Αποφασίζω το 19.71. Μου αρέσει πάρα πάρα πολύ! Αποκάλυψη για εμένα αν και χαζεύω κακές κριτικές.

Συνεχίζω να απολαμβάνω το ποτό μου. Ο χώρος αρχίζει να αδειάζει. Η ώρα είναι 21:00 +. Πιάνουμε την κουβέντα με τους barmen. Ο ένας είναι Ιταλός και ο άλλος Πολωνός.

Μου δίνουν μικρές γουλίτσες να δοκιμάσω καθώς μιλάμε από τα παρακάτω:

• 112.41
  • 151.1 
  • 94.14
  • 108.49

Το 151.1 μου άρεσε πάρα πολύ. Τα 112.41 και 108.49 καλά. Το 94.14 θα το περίμενα καλύτερο για τα 32 του έτη! (μάλλον έπρεπε να πιω περισσότερο να το καταλάβω...)

Τελευταίο ποτάκι για εμένα το 44.137.

PXL_20220628_203247011_MP.thumb.jpg.bcf1e61157255313a3e0f8b76741dea5.jpg

Το απόλαυσα και ζήτησα τον λογαριασμό. Το venue είχε αδειάσει και είχα μείνει ο μόνος πελάτης εκείνη την Τρίτη στις δέκα παρά.

Το πιο ακριβό dram σε ότι πήρα ήταν το 19.71 των 18 ετών στις 12 λίρες. Πλήρωσα στο σύνολο μαζί με το 10% optional service 40 λίρες για τα 4 drams.

Στον χώρο μπορείς να αγοράσεις επίσης μπουκάλια αλλά και διάφορα όπως μπλουζάκια κτλ.

Όπως μου ανέφεραν ψάχνουν νέο χώρο που θα μπορεί να έχει και κουζίνα και να είναι λίγο μεγαλύτερος.

Θα ξανα πηγαινα πολύ εύκολα! Μου άρεσε πολύ!

Αυτά τα λίγα! 

Προσθέτω εδώ τις φωτογραφίες από τα υπόλοιπα

PXL_20220628_200714567.MP.jpg

PXL_20220628_200829130.jpg

PXL_20220628_202420127.jpg

PXL_20220628_203047783.jpg

Μπράβο @Leftis. Με την όμορφη περιγραφή σου σαν να μεταφέρθηκα και εγώ κλεφτά για 5 λεπτάκια εκεί πέρα 

• Author
9 hours ago, Chrisous said:

Μπράβο @Leftis. Με την όμορφη περιγραφή σου σαν να μεταφέρθηκα και εγώ κλεφτά για 5 λεπτάκια εκεί πέρα 

Πέρα από την όμορφη περιγραφή του @Leftis που μας πήγε για λίγο στο Greville, να πω πως με τις φωτό που ανέβασε είναι και ξεκάθαρο το "πρόβλημα" με τα Outturn και τις εμφιαλώσεις, αφού πολλές από αυτές πρέπει να βρίσκοντα και στα Venues / Partner's bars. (δικό τους θέμα βέβαια). Είναι καλό όμως που γίνεται αντιληπτό πως η SMWS είναι πολλά παραπάνω από ένας εμφιαλωτής.

Ερώτηση προς @Leftis. Δεν υπήρχαν στο Greville τα blended της νέας "γραμμής" του ιστορικού J.G. Thomson? https://jgthomson.com/ 

category-banner-001.jpg

Αν κάποιο μέλος βρεθεί σε κάποιο Venue, καλό είναι να τα ψάξει και να μας πει!

On 7/2/2022 at 8:34 AM, mallios said:

Πέρα από την όμορφη περιγραφή του @Leftis που μας πήγε για λίγο στο Greville, να πω πως με τις φωτό που ανέβασε είναι και ξεκάθαρο το "πρόβλημα" με τα Outturn και τις εμφιαλώσεις, αφού πολλές από αυτές πρέπει να βρίσκοντα και στα Venues / Partner's bars. (δικό τους θέμα βέβαια). Είναι καλό όμως που γίνεται αντιληπτό πως η SMWS είναι πολλά παραπάνω από ένας εμφιαλωτής.

Ερώτηση προς @Leftis. Δεν υπήρχαν στο Greville τα blended της νέας "γραμμής" του ιστορικού J.G. Thomson? https://jgthomson.com/ 

category-banner-001.jpg

Αν κάποιο μέλος βρεθεί σε κάποιο Venue, καλό είναι να τα ψάξει και να μας πει!

Χμμμμ ... Oχι. Τσέκαρα όλο τον κατάλογο και τα μπουκάλια. Δεν τα είδα.

• 8 months later...

Φλεβάρης 2023, Πρώτο Βράδυ - London, UK, SMWS Venue at 19 Greville Street

Προς τα τέλη Φεβρουαρίου (2023) ήμουν και πάλι στο Λονδίνο και μιας και η βάση μου εκεί είναι πολύ κοντά στο SMWS London Venue, βρέθηκα εκεί δύο από τα βράδια μου.

Τρίτη βράδυ λοιπόν φτάνω κατά τις 8+, χτυπάω το κουδούνι στην πόρτα, σύντομη συνομιλία και η πόρτα ανοίγει. Ανεβαίνω με έναν συνάδελφο και φίλο και μας καλώς ορίζουν. Μας ενημερώνουν ότι μιας και δεν έχουμε κάνει κράτηση υπάρχουν μόνο διαθέσιμες θέσεις στο...... μπαρ! Η τύχη είναι με το μέρος μου!

Κάποια από τα τραπέζια είναι γεμάτα και κάποια με το reserve ταμπελάκι περιμένουν τις παρέες τους. Στο μικρό με την πολυθρόνα ένας 70+ κύριος απολαμβάνει το ντραμάκι του.

208449962_Screenshot2023-03-12at5_47_59PM.thumb.png.2b2fa4f6b3b577dfdfb5a16e781f90e2.png

Καθόμαστε στην δεξιά άκρη του μπαρ, εκει που είναι παρατεταγμένα τα last chance bottles και ξεκινάμε την μελέτη του κατάλογου.

1509458538_Screenshot2023-03-12at5_50_36PM.thumb.png.abf187bd2eb67c36625e05e328c22965.png

Είναι τα 40 χρόνια της SMWS και βλέπω το Maverick μπροστά μου. Το επετειακό blend. Αποφασίζω να ξεκινήσω με αυτό λοιπόν και δεν το μετανιώνω καθόλου. Πολύ τίμιο και ενδιαφέρον με την γλυκάδα που περίμενα είναι ένα πολύ καλό ξεκίνημα για το βράδυ μου.

727757708_Screenshot2023-03-12at5_48_13PM.thumb.png.8283110104d7939c82d86adbeb0015be.png

Συνεχίζω με 39.194 Time Flies and Fruit Flies και με ωραίες βανίλιες σε ένα γεμάτο σώμα. Αλλά πολύ διφορετική γέυση από First Fill Bourbon.

Στην κουβέντα με τον μπάρμαν είπε ότι κατά την γνώμη του για να κρίνεις το αποστακτήριο και το απόσταγμα και το στυλ του, πρέπει να δοκιμάζεις τα τις εμφιαλώσεις από bourbon βαρέλι αλλά όχι 1st fill.

1399352515_Screenshot2023-03-12at5_50_26PM.thumb.png.61e6be7984f2794fc681e2ef41b58544.png

Περνάω στην ευχάριστη αποκάλυψη 72.116 No Panama Ηats Allowed και μετά περάω σε ένα 22 ετών 66.180 Sui Generis το οποιο για τα χρονάκια του και το αποστακτήριο δεν με εντυπωσιαζει καθόλου θα πω.

559835692_Screenshot2023-03-12at5_50_13PM.png.dd7d9da23f29981c210672fb00fcd41b.png1502466501_Screenshot2023-03-12at5_50_45PM.png.aaab6638c6bf18720e24e9c029a9c0b5.png

Κλείνω με ένα καταπληκτικό 53.376 Rekindled Romance εμφιάλωση για το Gathering και με την τεράστια επίγευση στο πίσω μέρος του στόματος παιρνω τον δρόμο του γυρισμού.

329731143_Screenshot2023-03-12at5_50_53PM.png.6f681788c1232ae5caf1942c66ec5d2b.png

• Author
4 hours ago, Leftis said:

πρέπει να δοκιμάζεις τα τις εμφιαλώσεις από bourbon βαρέλι αλλά όχι 1st fill.

Αν εννοεί ότι καλύτερο είναι το 2nd fill, νομίζω ότι όλοι με όσους έχω μιλήσει, συμφωνούν.

Δύσκολο το first fill, με εξαίρεση το Deanston που τα νέα του βαρέλια εντυπωσιάζουν.

Ευχαριστώ για την περιγραφή!!

ωραιο hint αυτό για το bourbon barell no 1st fill.

ακόμα καλύτερο , το new make spirit πριν μπει στο cask , αλλά εκεί μιλάμε για τεχνικά οχι whisky χα χα χα

Kαι μετά την Τρίτη οι μέρες περνάνε και φτάνει η Παρασκευή. Δύσκολη εβδομάδα στο γραφείο (και ας κοροιδεύουν εδώ μερικοί μερικοί...) και λέω ας πάω solo να ηρεμίσω με κανένα καλό ντραμάκι.

Περπατώ από το γραφείο μέσα στο κρύο (καλά κανένα δεκάλεπτο λέμε τώρα...) και σκέφτομαι τι καλύτερο από μερικά καλά cask strength!

Φτάνω, κλασικά... κουδούνι, σύντομη συνομιλία, άνοιγμα πόρτας, σκαλιά.

Παίρνω την θέση μου στο μπαρ και βλέπω πως ενώ περίμενα να γίνεται χαμός, είναι άδειο. Η Παρασκευή δεν είναι στις δυνατές τους μέρες.

Ξεκινάω με ένα 39.235 Got Off on the Right Foot. Δυνατό ξεκίνημα!

123328816_Screenshot2023-03-13at9_51_46PM.png.8fc397578f2300f8626bb25a316c1d2a.png

Πάω μετά στα λημέρια του Θανάση στο 71.93 Earth, Soot and Fruit και απογειώνομαι. Τα λεει καλά ότι αυτό το αποστακτήριο ποτέ δεν σε απογοητεύει.

858792369_Screenshot2023-03-13at9_51_56PM.png.b985ea4326e11acb53926221506396f3.png

Στις συνομιλίες με φίλους από το forum θυμάμαι τον Έλληνα Φιλόσοφο. Ρωτάω τον μπαρμαν αν είναι διαθέσιμο και μου λέει βέβαια.

Του λέω ότι με αυτό το όνομα θα έπρεπε να είναι διαθέσιμο στο Ευρωπαίκό site και αντί αυτού είναι στο Βρετανικό! Μου προτείνει να αγοράσω το μπουκάλι από εκεί και όταν του λέω ότι έχω cabin βαλίτσα μόνο φέυγει καρφί και μου ετοιμάζει δειγματάκι να το πάρω μαζί μου και έξτρα μικρή γουλίτσα σε ποτήρι να το δοκιμάσω.

Και μπροστά μου λοιπόν το 68.99 Greek Philosophy out of a Tub. Δεν θα πω τίποτα. Θα το δοκιμάσετε.

1854378827_Screenshot2023-03-13at9_52_29PM.png.651a2f05d96fbb6a11ddba8d73cce445.png

Συνεχίζω με Distillery Number 3 και το Fruity Time Travel και μετά με 66.230 Sweet-Smoked Surf 'n' Turf.

349924726_Screenshot2023-03-13at9_52_17PM.png.81bd2d10672183707f2b2866218c7e8f.png

Kαι κάνω αποφώνηση με 42.82 THE THING έτσι με κεφαλαία.

Κα Τα Πλη Κτι Κο !!! Όπως είπε και ο μπαρμαν έπρεπε να αφήσω για το τέλος την μπουνιά στο πρόσωπο!

2144085425_Screenshot2023-03-13at9_52_39PM.png.8aa538c5fd12aa1faad596c24ffaee67.png

Γενικά δεν είχε τίποτα από το νούμερο 10 που ζήτησα και επίσης μου πρότειναν τα καπνιστά του 137 ως κάτι απίστευτα καλό.

Πήρα τον δρόμο του γυρισμού και σκέφτηκα ότι είμαι πολύ τυχερός που το γραφείο είναι λίγα λεπτά με τα πόδια από το venue.