Jump to content
  • Dear Guest

On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

forum21.png

Slainte!

Recommended Posts

Posted

MYTH - Πρώτη αίσθηση αυτη του υψηλού αλκοόλ. Έντονο και φρέσκο άρωμα, λεμόνια, ήπια μπαχαρικά και άνθη. Μου βγάζει το ανθικό-βοτανικό στοιχείο ως κυρίαρχο στη μύτη. Επίσης πολύ έντονη η αίσθηση ενός πολύ 'ζαχαρωτού' αρώματος, όπως αυτό του 'μαλλιού της γριάς'....ξυπνάει αναμνήσεις από τα παιδικά χρόνια σε λούνα παρκ.

ΣΤΟΜΑ - Στην αρχή κάπως ξινό και στο τέλος ελαφρώς πικρό. Μέτριο σώμα με ντελικάτη υφή. Λεμόνια και πάλι, βότανα, δέρματα, κερήθρες, μπαχαρικά, κρέμα βανίλια και μια μακριά waxy-spicy επίγευση με μαύρο πιπέρι.   

Δεδομένα imho: Υψηλό αλκοόλ (54%+), μικρή σχετικά ηλικία (+-10), single bourbon cask, ανεξάρτητη εμφιάλωση, Highland αποστακτήριο

Ως προς το αποστακτήριο έχω κατασταλάξει στο Clynelish, με δεύτερη εναλλακτική το Glen Ord

Ως προς τον ανεξάρτητο εμφιαλωτή φυσικά πάω εντελώς στα τυφλά.

Thanks @Makis ! Πολύ καλό! Το απόλαυσα!

370445-big.jpg

• Like 8
Posted

Πάμε λοιπόν για έναν ακόμα κουβά!

Χρώμα: Λευκό κρασί, οκ, λίγο πιο σκούρο, αυτό που περιγράφει το chart σαν pale straw

whiskey color whisky mag.jpg

Μύτη: αισθητό το αλκοόλ στην αρχή αλλά δεν αργεί να ηρεμήσει. 

Μια επίθεση από φρούτα, άγουρα, πράσινα, αχλάδια και μήλα μαζί με βανίλια και marshmallow. Λίγο άγουρο πεπόνι, με συνοδεία από ξύλο (2nd fill bourbon) κάτι όξινο στο βάθος, σαν λεμόνι. Όλα αυτά συνοδεύονται από μια γλυκιά νότα, σαν "χαλί" μουσικής που μοιάζει με μέλη άνθεων, θα έλεγα πορτοκαλιάς. Λίγη απαλή μέντα προσθέτει μία ελάχιστα πικρή νότα.

Στόμα: Εδώ το αλκοόλ ηρεμεί σαν αίσθηση, αλλά γρήγορα μουδιάζει την γλώσσα και της δίνει μία έντονη ελαιώδη αίσθηση, σίγουρα από το κριθάρι. Το ξύλο πιο εμφανές εδώ μαζί με θαλασσινές νότες και μια ισορροπημένη αλμύρα. Spicy notes που προέρχονται από κάποιο κρασοβάρελο, μάλλον από λευκό κρασί, κάτι που εγώ το βρίσκω σαν σοκολάτα γάλακτος και μετά τα έλαια από άψητους ξηρούς καρπούς, αμύγδαλα. Το κριθάρι και τα πράσινα φρούτα έρχονται, με το πρώτο να ΄χει τον κυρίαρχο λόγο.

Επίγευση: μέτρια, προς μεγάλη, ιδιαίτερα ζεστή με λίγο πικρές νότες, ξύλο και αμύγδαλα. Αλμυρό στο βάθος, γεμίζει το στόμα.

Overall. εξαιρετικά ισορροπημένο, δεν υπάρχει κάτι που να κάνει μπαμ  και να ξεχωρίζει, πίνεται ευχάριστα και αν μπορεί κάποιος να καταλάβει τον ρόλο που παίζει η γλυκιά νότα, σαν συνοδεία, μπορεί εύκολα να δει αυτό το malt να αλλάζει με την πάροδο του χρόνου.

Μου άρεσε, ενδιαφέρον, οχι για 88/89 αλλά 85 σίγουρα.

Πάμε λοιπόν κουβά.

Bruichladdich-Islay-Barley-2011-alt.png

• Like 8
Posted

ΧΡΩΜΑΑνοιχτό χρυσαφί και λογικά  uncoloured 

ΜΥΤΗ: Τσιμπάει το αλκοόλ, δεν με αφήνει να πλησιάσω. Με προειδοποιεί να κρατήσω μια απόσταση. Προλαβαίνω να μυρίσω δημητριακά και χυλό φρέσκιας μπύρας. Ξαναζυγωνω σιγά - σιγά. Ωραία μύτη. Λεμόνι, βρεγμένο ξύλο οξιάς. Μου βγάζει και αρκετή γλύκα και λίγα ξηροκάρπια. 

ΣΤΟΜΑ: Μμμ. Οικείο. Κατεβάζω τη πρώτη γουλιά και μουδιάζει το στόμα μου. Φαίνεται και εδώ το αλκοόλ. Ισορροπημένο. Πάλι έχει σαν βάση αυτόν τον πολτό κριθαριού που συνοδεύεται από fruit cake, αρκετά ανθικά στοιχεία και κάποιες γεύσεις από το ξύλο όπως βανίλια, toffee, μπαχάρι και μοσχοκάρυδο. 

ΤΕΛΕΙΩΜΑ: Ναι, καλό. Μέτριας διάρκειας αφήνει τις ίδιες εντυπώσεις με τη μύτη και το στόμα. 

ΚΟΥΒΑΣ: Δεν υπάρχει περίπτωση να το βρω. Περνάνε από το μυαλό μου καμιά 15αριά αποστακτήρια. 

Πιστεύω ότι είναι 9 +-2 ετών, first & second fill bourbon cask που ίσως πέρασε λίγο από κάποιο βαρέλι που πριν φιλοξενούσε λευκό οίνο 🤯(αλλού για αλλού) . Το αλκοόλ οριακά κάτω από 50%.

Ψάχνω στο διαδίκτυο να βρω κάποια εμφιάλωση με τα παραπάνω χαρακτηριστικά αλλά έχω μπερδευτεί. Ας πάει το παλιαμπελο, θα πω μια απ' όλα :

Compass Box Orchard House

Screenshot_20220710_184539.thumb.jpg.d3702f127fe5e24770ad8bbf3caa8e19.jpg

@Makisσε ευχαριστώ φίλε, μου άρεσε πολύ. 

• Like 8
Posted

Ακριβώς στο σούρουπο είπα να απολαύσω αυτό το blind του ειδώλου και δεν απογοητεύτηκα.

IMG_20220714_212555_compress7.thumb.jpg.7133809d436d714c9031bab356b40bf0.jpg

Χρώμα Λευκό κρασί 

Μυτη μια πανδαισία λουλουδιών και καλοκαιρινων φρούτων. Πεπόνι ροδάκινο βανίλια και μαύρη ζάχαρη ψημένη. Έντονη πρώτη ύλη. 

Στόμα spicy που υποδηλώνει κάποιους παραπάνω αλκοολικούς βαθμούς. Λεμόνι και αμύγδαλο. 

Τελείωμα ευχάριστο με ελαφρύ κάψιμο και πικρή καραμέλα.

Μου θύμισε έντονα ένα Glen Ord που είχαμε πιεί στο Χαλάνδρι νομίζω. 

Θα τζογαρω και θα πω Glenlossie από ανεξάρτητο, ίσως singatory vintage

glosig2009v1.thumb.jpg.022826b0beb206fadcd35d14c16fb32c.jpg

@Makis Πραγματικά εξαιρετική επιλογή. Περιμένω την αποκάλυψη!!!!!

• Like 8
Posted

Blind tasting game by Whiskyforoum/HMWS june 2022

Samples by makis (ty bro)

Nose: γλυκόξινο, δημητριακά,νότες λεμονιού κ τσαγιού.Ανθη! Λίγο η βανίλια αχνοφαινεται τώρα. Κάποια διακριτικά μπαχαρικά κ δω πολύ τσάι πάλι.. Όσο ανοίγει κ δω τώρα φρέσκα φρούτα…

Palate:εδώ έχουμε και λίγα φρούτα. Πράσινο μήλο (που συνήθως δηλώνει νεαρό απόσταγμα…Άρα όχι πάνω από 10 χρόνων,ο αλκοολικός βαθμός έντονος 52%+. Στο στόμα επίσης και μια ωραία κάπνα γλυκιά και πικρή λίγο,με έντονη την πρώτη ύλη(κριθάρι) καμένο ξύλο βαρελιού.

Finish:το τελείωμα είναι bitter Sweet sour.και δω αρκετά βοτανικό και ανθηκο στο τελείωμα. Μεσαίο προς μακρύ το τελείωμα και Dry.Επισης μια ευχάριστη sour κάπνα….

Score: 87.Μου άρεσε!Μου θύμισε αρκετά αποστάγματα να πω την αλήθεια. Σίγουρα είναι uncoloured/unchillfiltred.

Λοιπόν θα έλεγα κάνα sv / smws 10 χρόνων Μαξ και αποστακτήριο Mortlach

Θα πω όπως και οι προηγούμενοι ότι ήταν πολύ νόστιμο. Ευχαριστώ πολύ Μάκη!

• Like 8
Posted

Δοκιμή 2 εβδομάδες πριν το deadline, έτσι για αλλαγή.

Χρώμα: Άντε πάλι ανοιχτόχρωμο. Αυτό τουλάχιστον είναι σε πιο mainstream μονοπάτια, ας πούμε κάτι μεταξύ ανοιχτόχρωμου μελιού και ρετσίνας.

Προσπαθώντας να πάρω μια ιδέα για ηλικία από τα δάκρυα στο ποτήρι, διαπίστωσα ότι αυτά ήταν πολύ αραιά μεταξύ τους. Σε ταχύτητα όμως δεν είδα κάτι ιδιαίτερο.

Μύτη: Διαβάζοντας τις προηγούμενες κριτικές περίμενα να μου κάψει το αλκοόλ τα ρουθούνια, κάτι που δεν έγινε. Το πρώτο που μου έρχεται έντονα στο μυαλό είναι γλυκό, ή καλύτερα αποξηραμένο, περγαμόντο. Λέω αποξηραμένο, γιατί το γλυκό του κουταλιού έχει μια μελένια αίσθηση που δεν τη διέκρινα εδώ. Θα μπορούσε να είναι και νεράντζι (μικρές οι διαφορές τους). Αμέσως μετά διακρίνω μια εντελώς διαφορετική νότα, αγγούρι ποτισμένο σε ξύδι, παλιακό συνοδευτικό ποτών πριν επικρατήσει το καρότο. Λίγο αργότερα κάτι που παραπέμπει σε φθηνή αντρική κολώνια, προφανώς κάτι σε απόσταγμα από άνθη. Τέλος, φέρνει και μια αίσθηση τσιχλόφουσκας, όχι όμως η έκρηξη του αρχικού μασήματος μιας τσίχλας, αλλά 4-5 λεπτά μετά, που η ένταση αρωμάτων και γεύσεων είναι πλέον ασθενική.

Στόμα: Πάνω που φοβόμουνα ότι το δικό μου δείγμα είχε ξεθυμάνει, εδώ το αλκοόλ κάνει αισθητή την παρουσία του και με το παραπάνω. Γύρω στο 50-54% το υπολογίζω, αλλά έχω πέσει αρκετές φορές έξω στην αλκοολική δύναμη στο παρελθόν. Το σώμα του είναι πολύ πιο μονοδιάστατο σε σχέση με το άρωμά του. Πιθανόν να χρειάζεται λίγο νεράκι για να δώσει περισσότερα πράγματα, πάντως δεν βρίσκω απολύτως τίποτα ως χαρακτηριστικό για να προσθέσω. Αντιθέτως μάλιστα, δεν βρίσκω αρκετά από αυτά που έβρισκα στη μύτη. Το μόνο που μπορώ να γράψω ως νέο στοιχείο, είναι ότι μου βγάζει μια χαρακτηριστική 'μπλεντίλα', η οποία δεν είναι ακριβώς αποτέλεσμα της γεύσης κάποιου grain, αλλά μάλλον έρχεται από το χαρακτηριστικό 'τάγκιασμα' που συχνά συνοδεύει τα blended whiskies ή και άλλα ποτά στις φθηνότερες εκδόσεις τους, όπως π.χ. η βότκα.

Επίγευση: Στο τελείωμα βγάζει μια μικρή φαρμακίλα, ενώ το παραπάνω 'τάγκιασμα' συνεχίζεται. Παρά τους αρκετούς αλκοολικούς βαθμούς, η επίγευση έχει μέτρια διάρκεια. Η παντελής απουσία αλμύρας συνεχίζεται.

Άλλη μια έκπληξη λοιπόν σε σχέση με τις προηγούμενες κριτικές ήταν ότι το συγκεκριμένο δείγμα άρεσε σε όλους που έγραψαν πριν από εμένα. Δυστυχώς σε εμένα δεν άφησε τις ίδιες εντυπώσεις. Αντίθετα, είναι ένα whisky εντελώς μακριά από τα γούστα μου. Επειδή όμως όπως ξέρουμε η στιγμή της δοκιμής έχει σημασία, άφησα το 1/3 του dram μέσα στο φιαλίδιο, μήπως και του δώσω και μια δεύτερη ευκαιρία μετά τα αποκαλυπτήρια.

Πάμε τώρα στο δύσκολο κομμάτι της μαντεψιάς. Αν δεν είχε υψηλούς αλκοολικούς βαθμούς θα πήγαινα με μεγάλο βαθμό βεβαιότητας σε κάποιο blended. Όμως οι εμφιαλώσεις blended whiskies με πολλούς αλκοολικούς βαθμούς δεν είναι και πολλές. Προσανατολίζομαι λοιπόν σε κάποιο αποστακτήριο από Highlands, όχι sherry barrels προφανώς, όχι coloured και σε κάποια σχετικά νεαρή εμφιάλωση. Στην αρχή μου πέρασε από το μυαλό το Macduff, αλλά επειδή αυτό είναι coastal και το συγκεκριμένο δεν βγάζει καθόλου coastal χαρακτήρα, για την πλάκα του θέματος θα καταλήξω σε ένα αποστακτήριο που παίζει να είναι ένα από τα πιο απομακρυσμένα από τη θάλασσα στη Σκωτία:

Blair Athol 2011 'The Old Malt Cask' 50% από Hunter Laing

https://www.whizita.de/wp-content/uploads/2021/01/HL0045-BlairAthol2011HunterLaing-rotated.jpg

Ευχαριστώ πολύ @Makis !

• Like 9
Posted

Μύτη      Από την πρώτη στιγμή καταλαβαίνεις ότι είναι καθαρό Ex-Bourbon βαρέλι. Βανίλια, γλυκιά βύνη, φρέσκα εσπεριδοειδή (λεμόνια=πορτοκάλια).

Στόμα      Ελαιώδες, γλυκό. εσπεριδοειδή, πιπεράτο, τζίντζερ.

Επίγευση      Μέλι, εσπεριδοειδή και στο τέλος μένει αρκετή γλύκα.

Βαθμοί       46%

Κουβάς       Έχει στοιχεία Highland. Θα πω Tomatin.

image.png.e2bcca7536a900e32d0003af982dad9b.png

Ευχάριστο whisky. Thanks @Makis.

• Like 8
Posted
ΧΡΩΜΑ: Ρετσίνα καρντάσικη!

Μύτη: Μμμμμ... υπέροχα αρωματική, ισορροπεί ανάμεσα στα πολλά φρούτα, στη βανίλια και τα spices από το βαρελάκι που φαίνεται να έχει κάνει καταπληκτική δουλειά, στον χυλό του κριθαριού, στη γλύκα της ζάχαρης άχνης. Η οξύτητα των εσπεριδοειδών μου τσιμπολογάει τη μύτη, αλλά η σιροπιαστή κομπόστα ροδάκινου και ώριμης βανίλιας, πασπαλισμένη με spicy bites, δρα καταπραϋντικά αφήνοντας δώρο τα σπιρτόζικα μπαχάρια του βαρελιού. Λίγο κόκκινο μήλο μαζί με ώριμη μπανάνα. Μια από τις καλύτερες, γεμάτες και χορταστικές μύτες του παιχνιδιού!

Στόμα:  Το αλκοόλ τσιμπάει χωρίς να είναι υπερβολικό, λόγω ζέστης θα το υπολογίσω στο 46%. Μέτριο και ξηρό σώμα. Τα φρούτα μειώνονται δραστικά. Τα μπαχαρικά του βαρελιού γίνονται έντονα και καψερά. Περίμενα ένα πιο σαρκώδες και γεμάτο σώμα, δεν είναι άσχημο, οι υψηλές μου προσδοκίες φταίνε. Στο σύνολο θα βρεις και θα γευτείς τα πάντα, ξεκάθαρα όμως η spicy και δρύινη επιρροή του βαρελιού είναι ο ηγέτης εδώ πέρα.

Επίγευση: Μεγάλη, έντονη και μακρόσυρτη, δρύινη, πιπεράτη με εναλλαγές γλυκών φρούτων!

Έως τώρα το πιο ωραίο ουίσκι του παιχνιδιού, δεν υστερεί πουθενά, σε εκπλήσσει συνέχεια, είναι καλοκαιρινό αλλά και χειμωνιάτικο, φρουτώδες και spicy, έχει διπλό διαφορικό, τραβάει στην ανηφόρα, έχει επιδόσεις, είναι οικονομικό, είναι οικογενειακό, είναι cabrio και γκομενοπαγίδα!

Μάκη διπλό το ευχαριστώ για το διπλό δείγμα, ξεκάθαρα μου άρεσε και αδημονώ να το γνωρίσω.

caroni1.thumb.jpg.a20976a674ff9181db1cedd111666a12.jpg

• Like 8
Posted

Χρώμα: Λευκό κρασί, άχυρο 

Μύτη: Τσιμπάει λίγο το αλκοόλ, πάνω από 50%, αλλά δεν σε διώχνει. Σε πρώτη προσέγγιση μου βγάζει λεμόνι, έντονα λουλούδια και marshmallows. Στην συνέχεια κόλλα, κερί που βγάζει πίκρα, βανίλια, αχλάδι, μπανάνα, μέλι.

Στόμα: Ζεστή, ελαιώδης και γλυκόπικρη γεύση, χυλός δημητριακών με μπαχαρικά. Γλυκό του κουταλιού από φλούδα λεμονιού ή κουμ κουάτ, κέικ πορτοκαλιού. Υποβόσκει αλλά ξεκάθαρη η αλμύρα, αλατισμένοι ξηροί καρποί, αμύγδαλα, βρεγμένο νέο ξύλο από θάλασσα.

Επίγευση: Μέτρια προς μεγάλη. Εκτός της πίκρας, ευχάριστο και ισορροπημένο. Συνδυάζει γλυκόπικρη γεύση και ζεστή επίγευση με ξηρούς καρπούς και αλάτι που δεν ενοχλεί.

Κουβάς: Στην τύχη (ενώ τις άλλες φορές ήμουν σίγουρος), λέω για Clynelish κάπου στα 10 χρόνια και cask strength από ανεξάρτητο εμφιαλωτή Signatory Vintage.

Ευχαριστώ πολύ είδωλο @Makis

203188-big.jpg

• Like 7
Posted
On 7/30/2022 at 7:58 AM, mallios said:

Καλημέρα ωρέ κλεφτόπουλο!! @SimoG άντε να το πάρει το ποτάμι!

Δεν ήταν ποτάμι, είχε αλάτι!

• Haha 1
Posted

Πάω σπίτι, βάζω ένα dram να το θυμηθώ κι εγώ και ανακοινώνω τα αποτελέσματα.

• Like 1
Posted
1 hour ago, Makis said:

Πάω σπίτι, βάζω ένα dram να το θυμηθώ κι εγώ και ανακοινώνω τα αποτελέσματα.

Εδώ και 90 λεπτά είσαι σπίτι. Ήπιες 2 ποτά, αλλά μας τα έκανες ΜΠΑΛΌΝΙΑ.

• Haha 4
  • YES 1
Posted

Με Speyside αποστακτήριο παίζατε το οποίο απ΄ όσο ξέρω ο @mallios το μυρίζεται από χιλιόμετρο... Δεν το βρήκε κανείς!

• Like 1
  • Wow 1
Posted
2 minutes ago, Makis said:

Με Speyside αποστακτήριο παίζατε το οποίο απ΄ όσο ξέρω ο @mallios το μυρίζεται από χιλιόμετρο... Δεν το βρήκε κανείς!

Glenlivet?!

• NO 1
Posted

Λοιπόν, τώρα που το ξαναπίνω δύο κουβέντες κι από μένα. Είναι ο ορισμός του καλοκαιρινού dram, αρχικά με είχε ενθουσιάσει η μύτη του αλλά τελειώνοντας το μπουκάλι με ψιλοκούρασε. 1st fill Bourbon & Sherry Casks διαβάζω, η sherry επιρροή είναι ανύπαρκτη όμως εκτός ίσως από την επίγευση που μου το θύμησε μια φορά. Το αλκοόλ τσιμπάει όντως αν και είναι 46%, ειδικά αν το ήπιατε σε πολύ θερμό περιβάλλον ήταν όντως επιθετικό. Μου άρεσε πολύ γι' αυτό που είναι, γενικά θεωρώ ότι η συγκεκριμένη εμφιάλωση έχει υψηλό vfm.

Glen Grant Rothes Chronicles

https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/114105/glen-grant-rothes-chronicles

Τώρα που το γεύομαι διαβάζω ξανά τις κριτικές σας και πιστεύω ότι είστε όλοι to the point. Γράφετε αυτά που βρίσκω κι εγώ. 1-2 βρήκατε το first-fill bourbon, αρκετοί το x-bourbon... Νομίζω ότι ο @Islaynderόμως είναι ένα κλικ πιο κοντά απ' όλους στα χαρακτηριστικά της εμφιάλωσης.

0-02-05-.jpg

• Like 9
Posted

Ο κουβάς είναι μεγάλος και μας χωράει ολους

• Haha 4
  • YES 1
Posted

Τελικά το είδωλο τα πρόφτασε όλα. Σήμερα είχε και βραδιά αυγοφέτας!

AAF8EFF9-35F8-4CB1-BF60-A313C0255EA3.jpeg

• Haha 5
Posted
25 minutes ago, Makis said:

Με Speyside αποστακτήριο παίζατε το οποίο απ΄ όσο ξέρω ο @mallios το μυρίζεται από χιλιόμετρο

??? Πως σου ήρθε η ιδέα ότι μυρίζομαι από χιλιόμετρο το Glen Grant?! 

Πολύ καλή η επιλογή και ένα αποστακτήριο που δεν του δίνουμε γενικά μεγάλη σημασία. 

• Like 2
Posted
1 minute ago, mallios said:

??? Πως σου ήρθε η ιδέα ότι μυρίζομαι από χιλιόμετρο το Glen Grant?! 

Πολύ καλή η επιλογή και ένα αποστακτήριο που δεν του δίνουμε γενικά μεγάλη σημασία. 

Όχι; Κάτι έχει πάρει το μάτι μου εδώ στο φόρουμ, είχες αναφερθεί σε κλασική μύτη Glen Grant ή κάτι τέτοιο οπότε συμπέρανα ότι το ξεχωρίζεις εύκολα.

Posted
3 minutes ago, Makis said:

Όχι; Κάτι έχει πάρει το μάτι μου εδώ στο φόρουμ, είχες αναφερθεί σε κλασική μύτη Glen Grant ή κάτι τέτοιο οπότε συμπέρανα ότι το ξεχωρίζεις εύκολα.

Nop.... Και έχω και επανειλημμένα πει ότι πρέπει να είμαι και ο χειρότερος σε blind tasting. 

Posted
10 hours ago, Makis said:

Glen Grant Rothes Chronicles

Μας το είχε φέρει ο γιός του @dimitris73 όταν απολύθηκε από την Κύπρο και το ήπιαμε στην Γιάφκα.

• YES 1
Posted

Κερδισααααααααα! :punk::thumbsdown:

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με στήριξαν σε αυτό τον γύρο, ιδιαίτερα ομως το πάτωμα του μπαλκονιού που τεχνηέντως άπλωσε το ουίσκι καταφέρνοντας να ξεκλειδώσει και να μου φανερώσει όλα τα κρυμμένα μυστικά του σπέϊσαιντ! Είναι φοβερή τεχνική, μην την δοκιμάσετε!!! 

• Haha 5
Posted

Ωραία επιλογή @Makis! Μετα και απο αυτή τη δοκιμή, θα συμφωνήσω με @mallios, το GG τελευταία δεν έχει την αναγνώριση που του αξίζει.

• Like 2
  • Celtic changed the title to Makis Blind sample (GLEN GRANT 'Rothes Chronicles', NAS, 46%, OB)