Jump to content
 • Welcome to our whiskyforum

  Dear Guest,

  On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

  forum1.jpg

  Slainte!

Alkisd8's Blind Sample (ARDBEG 5y.o. 'Wee Beastie', 47.4%, OB)


Makis

Recommended Posts

Στη μύτη αρχικά ξύδι, μετά από λίγο εμφανίζεται η κάπνα και κάποια γλυκά ανθικά αρώματα τα οποία δεν διακρίνω ξεκάθαρα αλλά είναι ευχάριστα. Θα τολμήσω να πω και αλμύρα αν και δεν το βάζω το χέρι μου στη φωτιά, αμυδρά νομίζω ότι μου φέρνει λίγη θαλασσίλα. Αξιοπρεπέστατη μύτη, μου κάνει!

Στο στόμα τώρα γίνεται ξεκάθαρα εμφανής η κάπνα, πιο εμφατικά από τη μύτη. 40% αλκοόλ, δεν πιστεύω ότι υπάρχει άλλο βαρέλι εκτός από bourbon. Η κάπνα είναι mild και γενικά το απόσταγμα μου κάνει υπερβολικά υδαρές. Λίγα πράγματα.

Επίγευση μικρή με λίγα πιπέρια.

Θα πω ότι είναι το Glen Scotia Campbeltown Harbour 40%.

Thanks @Alkisd8!

 • Like 9
Link to comment
Share on other sites

ΧΡΩΜΑ: Χρυσοκίτρινο
 
Μύτη: Νεαρό απόσταγμα με σύντομη παραμονή στο βαρέλι. Το αλκοόλ ξεχωρίζει χωρίς να είναι έντονο και δίχως να σε πνίγει. Μια ξηρή καπνίλα από τoυς κτηνοτρόφους της κοιλάδας ή τους τσομπάνηδες των highlands βόσκει στο ποτήρι μου. Χωματίλα, χορταρίλα και άγουρα λεμόνια, γκρειπ φρουτ με μια οξύτητα στο βάθος που δεν ενοχλεί. Η βανίλια είναι ελάχιστη και καταλήγω στο συμπέρασμα πως θα είναι κάποιο refill ευρωπαϊκής βελανιδιάς.  
 
Στόμα: Αδύναμο σώμα και ελαφρώς τραχύ, επιβεβαιώνει το νεαρό της ηλικίας του. Η καπνίλα του γίνεται πιο έντονη και σταχτωδες χωρίς όμως να συνοδεύεται από θαλασσινά στοιχεία, φαίνεται να κατάγεται από ηπειρωτική χώρα έχοντας χαμηλούς αλκοολικούς βαθμούς, 46 abv max. Πολλά δημητριακά, λευκά πιπέρια και αρκετό ξύλο. NAS εμφιάλωση νεαρού αποστακτηρίου ή αντίστοιχη ανεξάρτητου?
 
Επίγευση: Μικρή με παρατεταμένη μια ξύλινη και πικρή αίσθηση.
 
Πονηρό το απόσταγμα γιατί σε μπερδεύει και σε οδηγεί εύκολα στον ακόρεστο κουβά μας!
 
@Alkisd8 σε ευχαριστώ!
bnrob1.jpg.158ead1724365669bbda02d706c2a2fe.jpg
 • Like 10
Link to comment
Share on other sites

Ήρθε η ώρα για το τελευταίο sample αυτής της σειράς, πρώτη μου συμμετοχή σε samples game και άκρως συναρπαστική. 

Πάμε λοιπόν για το δείγμα του whisky brother @Alkisd8 και τον ευχαριστώ! 

ΜΥΤΗ: Κάπνα, λεμόνι, φωτιά στην παραλία, αλάτι, λίγο αντισηπτικό και βανίλια. 

ΣΤΟΜΑ: Θα έλεγα σε αρμονία με τη μύτη με μια σημαντική εξαίρεση που με βοηθάει στην μετέπειτα επιλογή μου. Η κάπνα εδώ είναι πιο έντονη και κυρίως είναι ξηρή, όχι γλυκιά πράγμα που με κατευθύνει σε non-Islay "καπνιστό". Λέμε τώρα... 

ΤΕΛΕΙΩΜΑ: Αρχικά πικρό. Ελαιώδες στο στόμα. Στο τέλος γλυκαίνει και στρογγυλεύει. Μέτριας διάρκειας τελείωμα. Αλκοόλ θα έλεγα περίπου 45%.

Νομίζω ο φίλος Άλκης πήγε να μας βάλει τρικλοποδιά και επειδή είναι και ιντριγκαδόρος έχει επιλέξει το 

WOLFBURN NORTHLAND 

Screenshot_20221210_225857.thumb.jpg.92acdcba07ee1fd7447a60090bb8d56a.jpg

 • Like 9
Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς στα μέσα του Δεκέμβρη, ξαφνικά ανέβηκε η θερμοκρασία, και η ζεστούλα που έπιασε σήμερα, προσφέρει ώρα για χαλάρωση και δοκιμή του τελευταίου τυφλού δείγματος του 2022.

Μύτη - Παστός μπακαλιάρος, mild κάπνα, θαλασσινή αύρα και κάποια όξινα κιτροειδή (λεμόνι, γκρέιπφρουτ). Μικρή ένταση.

Στόμα - Ελαιώδες, γλυκό και καπνιστό. Ελαφρύ, μέτριο σώμα. Ισορροπία μεταξύ απαλής γλυκιάς τύρφης και μπαχαρικών. 

Μικρής διάρκειας γλυκοκαπνιστή επίγευση.

Αλκοόλ 46% maximum

Το κατατάσσω στην ίδια κατηγορία με το Ben Bracken Islay, ενα εισαγωγικό mild peated malt, και μου το θύμισε λίγο στη γεύση. Αν επέλεγα ΟΒ θα έλεγα Caol Ila NAS, αλλά πιστεύω οτι είναι κάποιο undisclosed Single ή κάποιο blended malt αυτής της κατηγορίας, από ανεξάρτητο εμφιαλωτή. Δεν έχει την ένταση ενός Smokehead, ενός Peat's Beast, ενός Big Peat, αλλά μια εξευγενισμένη αίσθηση αυτού του στυλ, που έχω βρει σε κάποια όπως τα Finlaggan, The Ileach, Sheep Dip Islay, ίσως ακόμα πιο ραφιναρισμένα εδώ. 

θα ποντάρω στο Scarabus από Hunter Laing

Thanks @Alkisd8!

Scarabus Islay Single Malt : The Whisky Exchange

 • Like 9
Link to comment
Share on other sites

Πάμε για έναν ακόμα κουβά.

Ανοίγεις το μπουκαλάκι, μπαμ μια τρομερή αίσθηση κάπνας και μετά... χάνεται και περιμένεις μπας και ξαναέρθει. 

Χρώμα: χρυσό. 

Μύτη: Κάπνα, λεμόνια, ελαφρύ ιώδιο και αρκετός θαλασσινός αέρας. Όχι κάτι το πολύ έντονο (οι αλκοολικοι βαθμοί είναι στο 40%) αλλά χαρακτηριστικό. Υπαρχει αρκετό ξύλο αλλά δείχνει εξασθενισμένο και μάλλον heavily charred αλλά χρησιμοποιημένο αρκετές φορές (3rd fill?). Λίγος ευκάλυπτος (κυρίως βρεγμένα φύλα) και μετά έρχεται μια έντονη αίσθηση από λεμόνια (εκεί που περιμένες την κάπνα, πάρε ένα λεμονάκι για την τσιπούρα). Ανεπαίσθητη στο τέλος μια γλυκιά νότα από βανίλια και... αυτά. Τέρμα η μύτη. 

Στόμα: Εδώ υπάρχει κάτι που μου αρέσει αρκετά. Μία ξερή, ξύλινη νότα μαζί με έντονο καπνό, θα έλεγα independent bottler Caol Ila. Ελαιώδες αρκετά, αλκοολ στους 40 (αντε με δυσκολία να πω 43%, αλλά δεν το βλέπω). Αλάτια έντονα αλλά πάντα με την συνοδεία αυτής της ξηρής, καπνιστής και λίγο πικρής αίσθησης, θα έλεγα κάτι σαν να γεύεσαι το ξύλο από το βαρέλι. Καμμένο κριθάρι, θα μείνω στο νησί και δεν θα παίξω με mainland κάπνα. Προσωπικά, όσο και αν είναι μονότονο και ίσως άσχημο για κάποιους, αυτός ο συνδυασμός ξύλου, καψίματος, πίκρας και κριθαριού μου αρέσει (το θεωρώ το πιο δυνα΄το του σημείο, χωρίς φυσικά να είναι κάτι το εξαιρετικό).

Επίγευση: μικρή, αλάτι και κάπνα και αρκετό ξύλο με κάποιες πικρές νότες. Δεν θα πω ότι είναι το αγαπημένο μου σημείο.

Overall: κάποιος έπρεπε να βγάλει ένα καπνιστό whisky και το έβγαλε. Νεαρό (όχι πάνω από 10 ετών) νερωμένο για να βγάλει αρκετά μπουκάλια και με έντονο το κριθάρινο στοιχείο, το ξύλο και την κάπνα. Πολύ ξηρό και μετά από ώρα χάνονται οι γλυκιές νότες αλλά και αυτή η ελαιώδης αίσθηση που υπάρχει στην αρχή.

Με πρόλαβε ο @Celtic και στο NAS Caol Ila και στο indybottling.

Θεωρώ πως είναι νησί, ανεξάρτητος εμφιαλωτής και θα παίξω τα ρέστα μου σε κάποιο ανεξάρτητο.

Sheep Dip Islay Peated Blended Malt Scotch Whisky 700ml

 

 • Like 9
Link to comment
Share on other sites

Αν και οι καθημερινές λόγω περιορισμένου χρόνου δεν προσφέρονται για tasting, αυτή εδώ η Πέμπτη είναι πραγματικά η μοναδική μου ευκαιρία (για διάφορους λόγους) να κάνω τη δοκιμή και να είμαι εντός του 2022. Πάμε λοιπόν!

Χρώμα: Χρυσό

Μύτη: Έλα ρε @Alkisd8 , πού είσαι ρε παιδί μου και σε έψαχνα! Ντελικάτες νότες τύρφης ανακατεμένες με αρκετό λεμονάκι και νεράντζι. Στη συνέχεια λίγο τζίντζερ ανακατεμένο με απαλή βανίλια. Μύτη ούτε μονοδιάστατη, ούτε πολύπλοκη. Ούτε 'περίεργη' ούτε ενοχλητική. Γνώριμα θαλασσινά μονοπάτια, αλλά χωρίς βαρβατίλες και υπερβολές. Ήρεμη παραλία με βλάστηση μέχρι την ακροθαλασσιά, αλλά χωρίς λιμάνια και ψαροκάικα. Το χαρακτηριστικό της είναι μια σχεδόν τέλεια ισορροπία. Σα να κάθεσαι στην καλύτερη κεντρική θέση στην πλατεία μιας όπερας/μεγάρου μουσικής και να ακούς μια συναυλία από προπονημένη ορχήστρα που τη διευθύνει ένας έμπειρος μαέστρος. Να είσαι σε θέση να ξεχωρίζεις όλα τα επιμέρους μουσικά όργανα, τα οποία παίζουν ακριβώς στην ίδια ένταση, χωρίς επικαλύψεις, ενώ ταυτόχρονα απολαμβάνεις και το αποτέλεσμα της σύνθεσης της ενιαίας μελωδίας. Το άρωμά του είναι του απολύτου γούστου μου (umami @DMTK ? ) σε σημείο που φοβάμαι να προχωρήσω παρακάτω για να μη χαλάσω τη μαγεία. Στο λόγο μου, μπορώ να κάθομαι να το μυρίζω για ώρες! Γι αυτό πριν καν πάω παρακάτω, θέλω να ευχαριστήσω εκ βάθους καρδίας τον @Alkisd8 για τη συγκεκριμένη επιλογή!

Στόμα: Εντάξει, εδώ προσγειωνόμαστε σε πολύ πιο γήινα μονοπάτια. Όχι ότι απογοητεύει, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ακολουθεί την θριαμβεύουσα μύτη. Το αλκοόλ είναι μέτριας έντασης, θα έλεγα γύρω στο 46%. Το πιο έντονο χαρακτηριστικό στο στόμα είναι με μεγάλη διαφορά το πιπέρι. Μάλιστα στο στόμα η τύρφη φαίνεται να έχει λιγότερα ppm από ό,τι στη μύτη. Επίσης το ουίσκι ξαφνικά γίνεται πιο μονοδιάστατο. Περιμένω να κάτσει το πιπέρι για να διακρίνω κάποιο άλλο χαρακτηριστικό, αλλά μάταια. Πολύ πιπέρι ρε παιδί μου. Λίγη αλμύρα έρχεται κάπου στο βάθος και μετά πάλι πάμε σε λίγο αποξηραμένο τσίλι ή καφτερό μπούκοβο. Αυτά, τίποτα άλλο. Στο μυαλό μου τριγυρνάει το αγαπημένο μου Talisker, αλλά σαν γενική ιδέα, όχι κάποια συγκεκριμένη εμφιάλωση.

Επίγευση: Κάτι που μάλλον πρώτη φορά βρίσκω σε επίγευση: φρεσκοκομμένες χνουδωτές φλούδες από δροσερό καλοκαιρινό ξυλάγγουρο. Επίσης, παρά το έντονο πιπέρι, η επίγευση αφήνει μια έντονη γλύκα, μαζί με λίγη αλμύρα. Θα ήθελα να είχε περισσότερη διάρκεια, όχι γιατί δεν είναι μακριά, αλλά επειδή και η επίγευση είναι του γούστου μου, όπως και η εξαιρετική μύτη.

Επαναλαμβάνω ότι το συγκεκριμένο whisky μου άρεσε πολύ. Εξαιρετική μύτη, καλό στόμα (εκεί θα περίμενα κάτι καλύτερο), πολύ καλή επίγευση. Πραγματικά αν έπαιρνε καλύτερη βαθμολογία στο στόμα, θα επρόκειτο για ένα εξαιρετικό whisky, αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα. Παρόλα αυτά είναι ένα whisky που πολύ ευχαρίστως θα έπινα συχνά και δεν με νοιάζει να αποδειχθεί τελικά ότι είναι κι αυτό από τα LIDL (καλύτερα να είναι να το παίρνουμε και φθηνά).

Πάμε όμως τώρα στη δύσκολη μαντεψιά που επιβάλλεται από το καθήκον του παιχνιδιού: Η όχι πολύ έντονη τύρφη, σε συνδυασμό με το υπερβολικό πιπέρι και τη σχετικά χαμηλή αλατότητα κατευθύνει το μυαλό μου στο Talisker. Αυτό υποστηρίζεται και από τους συνήθεις αλκοολικούς βαθμούς των περισσότερων εμφιαλώσεων του Talisker (45,8%) που είναι κοντά στην αίσθηση που αφήνει το συγκεκριμένο δείγμα. Δυστυχώς όμως δεν ταιριάζει το χρώμα, αφού οι περισσότερες εμφιαλώσεις Talisker είναι σαφώς πιο σκουρόχρωμες από αυτήν του δείγματος. Θα μπορούσε να είναι κάποιο Ledaig ή ακόμα και κάποιο whisky-παγίδα, άλλης περιοχής, όπως κάποιο από τα αρκετά peated Adrmore. Το μυαλό μου όμως συνεχίζει και γυρίζει γύρω από το Talisker και επειδή δεν μπορώ να σκεφτώ κάποια OB εμφιάλωση με το συγκεκριμένο χρώμα και χαρακτηριστικά, θα πάω σε ανεξάρτητη εμφιάλωση Talisker και έτσι για τον κουβά θα πω κάτι εξαιρετικά εξεζητημένο:

Fascadale 10yo (Adelphi) 46%

malts_fas1.jpg

Ξανά ευχαριστώ @Alkisd8

 • Like 11
Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, Wisdom said:

Κάτι που μάλλον πρώτη φορά βρίσκω σε επίγευση: φρεσκοκομμένες χνουδωτές φλούδες από δροσερό καλοκαιρινό ξυλάγγουρο.

Kρατιέμαι.... 

@DMTK παρακαλώ να μπει στα διαμαντάκια μας και φυσικά στον απολογισμό του έτους!

 • Like 1
 • Haha 8
Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, Wisdom said:

Γι αυτό πριν καν πάω παρακάτω, θέλω να ευχαριστήσω εκ βάθους καρδίας τον @Alkisd8 για τη συγκεκριμένη επιλογή

Πραγματικά με συγκινούν τα καλά σου λόγια...

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Κάνω ρελανς και πετάω το μπαλάκι στους υπόλοιπους ώστε να μην μου βγει η ψυχή με το τελευταίο blind sample της χρονιάς. 

Καταρχήν να ευχαριστώ τον @Alkisd8για την επιλογή. 

Χρώμα: Χρυσό 

Μύτη: ωραία έντονη τύρφη από τα Highlands λογικά. Καμμένη καραμέλα και λεμόνι 🍋. Δεν μου βγάζει αλμυρές και TCP για να κατευθυνθεί το μυαλό στο νησί. 

Στόμα: απαλό και στρογγυλό με έντονη καραμέλα σε βαθμό που πικρίζει και λίγο, το κριθάρι βγαίνει μπροστά. Λίγοι βαθμοί λογικά ίσως 40% 

Τελείωμα: κάπως καλύτερα τα πράγματα εδώ επανέρχεται ο καπνός με αρκετά εσπεριδοειδή. Εγω χνουδωτές φλούδες από καλοκαιρινό ξυλαγγουρο δεν βλέπω για να πω την αλήθεια. 

Κουβάς: Επειδή μου το θυμίζει λίγο. Smoky Monkey 

https://www.whiskyforum.gr/forums/index.php?/topic/2759-monkey-shoulder-batch-9-smokey-monkey-40/#comment-69746

 • Like 8
Link to comment
Share on other sites

Μύτη       Απαλή κάπνα, θαλασσινός αέρας, εσπεριδοειδή (Φλούδες λεμονιού περισσότερο).

Στόμα      Αντίθετα με την όμορφη μύτη εδώ ξενέρωσα. Γλυκόπικρη γεύση (αρκετή πίκρα), αδύναμο σώμα, μπαχαρικά και πιπέρι.

Επίγευση       Μέτρια προς ελάχιστη. Πίκρα και πιπέρια παραμένουν για λίγο σαν επίγευση.

Βαθμοί      40-43% 

.Glenturret Peated Edition

Ευχαριστώ @Alkisd8

 • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Χρώμα: Κιτρινόχρυσο, σαν ρετσίνα.

Μύτη: Τσιμπάει λίγο το αλκοόλ, δεν είναι επιθετικό, θα έλεγα 43%. Λεμόνια και τζάκι. Πιθανόν καψαλισμένο το βαρέλι, γλυκός καπνός, θαλάσσια αύρα, άνθη λεμονιών και ιώδιο με αλάτι έρχεται από πίσω. Βρεγμένο ξύλο, εσπεριδοειδή, βοτανικά στοιχεία, μπαχαρικά.

Στόμα: Η αίσθηση είναι κρεμώδης και το στόμα ξηρό. Λεμόνια, πιπέρια, βανίλια, μέλι και αλατισμένη καραμέλα. Δημητριακά και κάτι από κουμ κουάτ, δηλαδή γλυκό αλλά κάποια πίκρα στο τέλος.

Επίγευση: Μέτρια προς μεγάλη που ακολουθεί την μύτη και το στόμα. Γλυκόπικρη με αλάτι και πιπέρια.

Κουβάς: Μου μοιάζει λίγο με αυτό του @Islaynder αλλά πολύ πιο ήπιο. Λέω λοιπόν… Caol Ila 12yo 43%

Ισορροπημένο και συμπαθητικό. Ευχαριστώ @Alkisd8.

Χρόνια πολλά σε όλους και καλή χρονιά!

Caol Ila 12-year-old

 • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Πρώτα από όλα να πω ότι δεν περίμενα να είναι επίσης τόσο διασκεδαστικό να προσπαθούν να μαντέψουν το Whisky που έχεις επιλέξει εσύ ο ίδιος. Δλδ κάθε φορά που έσκαγε μαντεψια, ένα μειδίαμα ζωγραφιζονταν στα χείλη μου. Οι περιγραφές άφησαν ιστορία...(ιδιαίτερα το ξυλαγκουρο)

 Να πω μια ιστορία για το πως ξεκίνησε το όλο θέμα.

Κάποια στιγμή έπεσε στην αντίληψη το παιχνίδι που παίζατε... Διάβαζα για τις μαντέψιες έβλεπα το πολύ ωραίο κλίμα,τον χαβαλέ και έλεγα από μέσα μου "ρε τα καργιόλια τι ωραία που περνάνε" Τηλέφωνο κατεθειαν λοιπον στον ενωματαρχη ,του λέω το και το θέλω να μπω και γω στην φάση. Με την καινούργια χρονιά μου λέει το βλέπουμε...

Και επανέρχομαι: Από μέσα το σκηνικό είναι ακόμη καλύτερο,ακόμη και όταν "φιλοξενείς εσύ τους άλλους. Το απόλαυσα πραγματικά, ήταν διδακτικό, ήταν χαλαρό, ήταν ένα μικρό παράθυρο αποφυγεις τις καθημερινότητας...

Μια ένσταση για το παιχνίδι και φτάνει σε σημείο να κατανταει ενοχλητικό είναι οτι  ο @mallios σαν δαιμόνιος δημοσιογράφος Πίκος Απικος πάντα έβρισκε τι πίνουμε....

Πάμε και στο ζουμί... Σαν γνήσιος οπαδός της τύρφης έβαλα ένα αποστακτήριο σήμα κατατεθέν....

https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/152827/ardbeg-wee-beastie

 

Screenshot_2022-12-31-23-18-13-945_com.android.chrome.jpg

 • Like 4
 • Haha 1
 • Wow 3
Link to comment
Share on other sites

Μπράβο! Άρα κέρδισα! Islay, το κλασικό νησί κι όχι κάτι highlands, μπερμπονιές και ανεξάρτητους εμφιαλωτές που γράψατε σχεδόν όλοι. Καλή χρονιά!

 • Like 3
 • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

Διασυρμός, οκ. Για την ιστορία το Ardbeg Wee Beastie ήταν η δεύτερη επιλογή μου για το δείγμα του @Celtic στο φετινό παιχνίδι, αν θυμάμαι καλά το είχα πει προφορικά στον @Chrisous. Για μια ακόμη φορά ο πρώτος, παρασέρνει κατά κάποιο τρόπο τους υπολοίπους στις μαντεψιές, έχω κάποιες προτάσεις για το επόμενο blind taste game ώστε να γίνονται εντελώς στα τυφλά οι δοκιμές χωρίς να επηρεαζόμαστε από τις μαντεψιές των υπολοίπων, όσοι τις διαβάζουμε τουλάχιστον. Θα συγκεντρώσω τις προτάσεις και θα τις καταθέσω γραπτώς όταν έρθει η ώρα. Καλή χρονιά!

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, SimoG said:

Μπράβο! Άρα κέρδισα! Islay, το κλασικό νησί κι όχι κάτι highlands, μπερμπονιές και ανεξάρτητους εμφιαλωτές που γράψατε σχεδόν όλοι. Καλή χρονιά!

Ρε απατεώνα, δεν είδες τους αλκοολικούς βαθμούς, που μου λέγατε όλοι 40-43%;

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να είναι ο χειρότερος κουβας γιατί εκτός όλων των άλλων νομίζω πήγαμε μόνο σε μπερμπονοβάρελα ενώ το Ardbeg Wee Beastie έχει ωριμάσει και σε oloroso sherry casks από ότι βλέπω...

 • YES 2
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Makis said:

Πρέπει να είναι ο χειρότερος κουβας γιατί εκτός όλων των άλλων νομίζω πήγαμε μόνο σε μπερμπονοβάρελα ενώ το Ardbeg Wee Beastie έχει ωριμάσει και σε oloroso sherry casks από ότι βλέπω...

Αυτή είναι η ομορφιά του παιχνιδιού, έτσι είναι το whisky! Παίζει μεγάλο ρόλο η διάθεση και τη πέρασε πριν από τη στοματική σου κοιλότητα. Όσο για το sherry που λες... παραλίγο να μη βρούμε τη χώρα :lol:

Γουστάρω τρελά, βουτάω με χάρη στο τεράστιο κουβά που μας έφτιαξε ο @Alkisd8 βουρ για τον επόμενο!

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

16 hours ago, SimoG said:

Μπράβο! Άρα κέρδισα! Islay, το κλασικό νησί κι όχι κάτι highlands, μπερμπονιές και ανεξάρτητους εμφιαλωτές που γράψατε σχεδόν όλοι. Καλή χρονιά!

Εσύ και ο ενωμοτάρχης μας έχετε πάρει τα σωβρακα :p

 • Like 1
 • Haha 4
Link to comment
Share on other sites

18 hours ago, Islaynder said:

Εσύ και ο ενωμοτάρχης μας έχετε πάρει τα σωβρακα :p

Ardbeg whisky και μπουμπουνάς ένα BenRiach και μετά αντί να αυτομαστιγωθείς, κάνεις και χιούμορ!  😇

 • Like 1
 • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

Ωραίος ο @Alkisd8!

Δεν θα συμφωνήσω με όσους λένε για πανηγυρικούς κουβάδες, διασυρμούς και όλα αυτά. Το να βρεις ακριβώς 1 στις εκατομμύρια εμφιαλώσεις ουίσκυ (από όλες τις κατηγορίες, από όλα τα μέρη του κόσμου), δεν είναι δα και κάτι εύκολο, μάλλον είναι κατα μεγάλο βαθμό και θέμα τύχης. Και άλλωστε δεν είναι αυτός ο σκοπός του παιχνιδιού. Το θέμα είναι να αντιληφθούμε πόσο διαφορετικά - ή πόσο ίδια - είναι τα συναισθήματα και οι εντυπώσεις, στον καθένα απο μας, δοκιμάζοντας στα τυφλά, στην ηρεμία του ιδιωτικού μας χώρου, και στην λεωφόρο της μοναξιάς μας, το ίδιο δράμι. Χωρίς επιρροές από ετικέτες, γευσιγνωστικές σημειώσεις σε αυτές ή στο ίντερνετ, κριτικές και σχόλια άλλων (πάνω σε αυτό, ο καθένας ίσως βέβαια επηρεάζεται σε ένα βαθμό από τα γραφόμενα των προηγούμενων, έχει δίκιο ο @Makis). Να δούμε κατόπιν κατα πόσο κοντά η μακριά είναι η άποψη μας σε σχέση με την γενικότερη αίσθηση και αντίληψη για το συγκεκριμένο ουίσκυ, ίσως να γνωρίσουμε και λίγο καλύτερα τον εαυτό μας και εν τέλει να διασκεδάσουμε με όλο αυτό.

 • Like 5
Link to comment
Share on other sites

 • Celtic changed the title to Alkisd8's Blind Sample (ARDBEG 5y.o. 'Wee Beastie', 47.4%, OB)

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...