Jump to content
  • Welcome to our whiskyforum

Dear Guest,

On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

forum21.png

Slainte!

Κλήρωση Φιάλης για Φιλανθρωπικό Σκοπό - Πρωτοχρονιά 2023

Recommended Posts

Κλήρωση Φιάλης για Φιλανθρωπικό Σκοπό - Πρωτοχρονιά 2023

Σκέφτηκα να ανοίξω το thread για δωρεά σε φιλανθρωπικό ίδρυμα μέσω λαχειοφόρου αγοράς.

Όπως και στο παρελθόν η δωρεά θα γίνει σαν Whisky Forum. Μπορώ να την πραγματοποιήσω εγώ και να αναρτήσω το αποδεικτικό εδώ ή να παραδώσω τα χρήματα στον ταμεία της HMWS και να δοθούν όπου αποφασίσουμε από κοινού.

Στην πρώτη περίπτωση και για να είμαι ανοιχτός, θα διάλεγα για φέτος κάτι σχετικό με την άνοια (Αλτσχάιμερ) ή την κακοποίηση γυναικών. Αν υπάρχουν έντονες ενστάσεις μπορούμε να το συζητήσουμε και να βρούμε κάτι άλλο. Το σημαντικό είναι η προσπάθεια να βοηθήσουμε σε κάποιον σκοπό.

Ξέρω ότι είναι δύσκολο με τόσα που ακούμε να εξασφαλίσουμε 1000% ότι τα χρήματα τελικά θα φτάσουν εκεί που πρέπει, αλλά δεν είναι και καλό να χάσουμε οριστικά και αμετάκλητα την όποια εμπιστοσύνη και να μην προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε σε τίποτα. Αν κάποιος έχει κάτι να προτείνει είμαι ανοιχτός, και αν αποφασιστεί κάτι συλλογικά εννοείται ότι θα το σεβαστώ. (Θα ήταν καλύτερο να δηλώσω το ίδρυμα από τώρα, αλλά διαβάζω / ψάχνω αρκετά ώστε να αποφασίσω)

Διαδικασία

• Θα διατεθούν 49 λαχνοί προς 4 ευρώ ο ένας.
  • Πρώτος νικητής θα είναι αυτός που θα έχει το νούμερο που βγήκε πρώτο από την κληρωτίδα στην 1η κλήρωση του Λοττο για το 2023, και θα κερδίσει μία φιάλη ουίσκι.
  • Δεύτερος νικητής με ένα συμβολικό δώρο έκπληξη, θα είναι αυτός που θα έχει το νούμερο που βγήκε δεύτερο από την κληρωτίδα στην 1η κλήρωση του Λοττο για το 2023.
  • Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν πρέπει να απαντήσουν στο παρόν θέμα με το πόσους λαχνούς θέλουν και ποια νούμερα διαλέγουν - εφόσον είναι ακόμα διαθέσιμα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση το ποιος έχει γράψει πρώτος εδώ.
  • Η φιάλη που θα δοθεί στον πρώτο νικητή, θα είναι ένα μπουκάλι Macallan: A Night on Earth in Scotland ( https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/193105/macallan-a-night-on-earth-in-scotland )
  • Αν οι νικητές είναι εκτός Αθηνών θα αναλάβω εγώ την αποστολή των δώρων μετά από συνεννόηση μαζί τους.
  • Αν δεν καλυφθούν όλοι οι αριθμοί θα αναλάβω εγώ την αγορά όσων μείνουν αδιάθετοι ώστε να εξασφαλίσουμε την πραγματοποίηση της δωρεάς.
  • Ημερομηνία λήξης συμμετοχών: 31/12/2022, 21:00

Επιλογή φιάλης

Η επιλογή της φιάλης είναι συμβολική και δεν είναι λόγω της τιμής, της ποιότητας, των κριτικών για το συγκεκριμένο ουίσκι, της σπανιότητας, ή του ονόματος του αποστακτηρίου.

Η ιστορία πίσω από την εμφιάλωση (ναι είναι marketing trick όπως οι περσσότερες ιστορίες) είναι συνδεδεμένη με τους εορτασμούς του Hogmanay στην Σκωτία για την αλλαγή του έτους. Όποτε και σκέφτηκα ότι συνδέεται με την χρονική στιγμή και το εορταστικό κλίμα.

Αντιγράφω από την επίσημη ιστοσελίδα:

COMING TOGETHER IN CELEBRATION

Telling the story of Scotland’s world-famous Hogmanay festivities celebrated annually on 31st December, A Night on Earth in Scotland captures the universal joy of celebrating the change of year. 
This seasonal release is a collaboration with acclaimed Japanese-French illustrator Erica Dorn, whose artwork has featured in director Wes Anderson’s films. 
The single malt is presented in unique packaging to provide a special unboxing experience and Dorn’s playful abstract illustrations are inspired by the historic fire rituals dominant in New Year celebrations around the world.

HOGMANAY TRADITION

Hogmanay, pronounced “hog·muh·nei”, is Scotland’s renowned New Year’s Eve festivities. Erica Dorn’s bespoke designs reveal some of the distinctive customs of Scotland’s Hogmanay, including the act of ‘first footing’ when it is good luck for a dark-haired visitor to be the first person to cross the threshold of your home after the stroke of midnight. 
According to tradition, the ‘first footer’ will carry three things: shortbread, whisky and coal for the fire. Each gift is designed to bring comfort and happiness to your home for the rest of the year. Shortbread is also a prominent flavour in the whisky.

3d3ee4d3d63e425d8133e1b73b2c0f44.jpg

• Like 8

• Leftis changed the title to Κλήρωση Φιάλης για Φιλανθρωπικό Σκοπό - Πρωτοχρονιά 2023
2 minutes ago, dimitris73 said:

Ούτε σουρωμένος να ήμουν... 34?😅

Μη γελάς... Και πάλι δεν το πέτυχα. Το 27 κάντο 2. Αν πάλι κάνω λάθος, πάρε με τηλέφωνο. Πχια... 

• Like 1
  • Haha 1