Jump to content
  • Dear Guest

On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

forum21.png

Slainte!

Recommended Posts

Posted

Με το τέλος του παιχνιδιού κάποια σχόλια... 

Θεωρώ ότι ήταν θετική η αλλαγή να πάρει πιο blind χαρακτήρα το παιχνίδι στέλνοντας τα tasting notes αποκλειστικά στον κάτοχο της εμφιάλωσης και όχι δημοσίως. Είδαμε τεράστιο range επιλογών πιθανών εμφιαλώσεων, το οποίο δεν το βλέπαμε τις προηγούμενες φορές επειδή είτε συνειδητά είτε υποσυνείδητα κάποιοι επηρεαζόμασταν από τα tasting notes των προηγούμενων που διαβάζαμε.

Θετικό και ότι συντμήθηκε από κάποια φάση και μετά ο χρόνος που αφιέρωναμε σε κάθε δείγμα στις 3 περίπου εβδομάδες, ιδανικό χρονικό διάστημα όμως για μένα θα ήταν οι δεκαπέντε μέρες για κάθε δείγμα.

Πάμε τώρα στα αρνητικά... Θεωρώ απαράδεκτο να συμμετέχουν απρόθυμα και ανόρεχτα μέλη στο παιχνίδι που είτε αποχωρούν κατά την διάρκεια του είτε τα παρακαλάμε να στείλουν tasting notes έστω κι εκπροθεσμα. Και δεν έχω κανένα πρόβλημα με όποιον επιλέγει να στείλει την τελευταία μέρα, εφόσον είναι εντός του χρονοδιαγράμματος για να μην έχουμε παρεξηγήσεις. Μιλάω για αυτούς που έδειχναν εμφανώς ότι κάνουν αγγαρεία. Το παιχνίδι προϋποθέτει μια στοιχειώδη δέσμευση, ότι θα δοκιμάζουμε ένα δείγμα εντός μιας χρονικής προθεσμίας που είναι εκ προοιμίου γνωστή σε όλους και την έχουμε αποδεχτεί και θα στέλνουμε τα tasting notes εμπροθεσμα στον κάτοχο της εμφιάλωσης. Αν κάποιος δεν μπορεί ούτε αυτό να τηρήσει απορώ πώς δηλώνει συμμετοχή σε ένα τέτοιο παιχνίδι...

Κατά τα άλλα το απόλαυσα όσο και τα προηγούμενα, είχαμε ιντριγκαδορικα δείγματα και ωραίο χαβαλε. Ευχαριστώ για την εμπειρία όλους τους συμμετέχοντες!

• Like 6
  • YES 2
Posted

Μια χαρά το διασκέδασα και αυτό, υπήρχαν κάποιες παραφωνίες, συμβαίνουν αυτά, πάμε παρακάτω.

Πιστεύω ότι 3 εβδομάδες για 1 sample είναι υπέρ αρκετές.

Δεν έχω κάποιο άλλο σχόλιο, όσοι συμμετείχαν και συμμετέχουν οφείλουν να σέβονται όλους όσους είναι παρέα σε αυτό το παιχνίδι.

@Celtic άντε παλικάρι μου, άνοιξε και το BS7 να ξεκινήσουμε σιγά σιγά να δηλώνουμε συμμετοχές και κάποια στιγμή (Ιανουάριο??) το 2024 να ξεκινήσουμε τις αποστολές.

Το μπουκάλι που θα βάλω, αν έψαξα καλά, δεν το έχουμε δοκιμάσει ποτέ σαν στυλ.

Ελπίζω να είναι καλό.

• Like 4
  • YES 1
Posted

Συμφωνώ σε όλα τα παραπάνω! Είναι καλή ιδέα οι 15 ημέρες που προτείνει ο @Makis Έτσι, μένει χρόνος και για καλοκαιρινή χαλάρωση από 15 Ιουνίου έως 15 Σεπτεμβρίου που είναι ζεστός ο καιρός και πιθανόν ένα C/S sample να αδικηθεί.

• Like 1
Posted

Θεωρώ οτι 15 μέρες είναι λίγες, 3 βδομάδες πιο λογικό. Και δεν έχω πρόβλημα να δοκιμάσω cask strength και το καλοκαίρι, εντάξει όχι φυσικά με 40 βαθμούς.... Το θέμα όμως δεν είναι μόνο να πούμε το χρονικό διάστημα, άν θα είναι 15 μέρες, 20 μέρες, 1 μήνας, 1 βδομάδα κλπ

Το θέμα είναι το χρονικό διάστημα που θα οριστεί, να τηρηθεί. Και κυρίως το θέμα είναι όσοι συμμετέχουν, να συμμετέχουν γιατί το διασκεδάζουν. Άν ισχύει το δεύτερο, θα ισχύσει και το πρώτο, και μάλιστα χωρίς καν να εξαντληθεί ο χρόνος. Οπότε είναι καθαρά θέμα επιλογής συμμετεχόντων.

Ομολογώ οτι με το φετινό αρκετές φορές ξενέρωσα, όπως και οι περισσότεροι, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Δεν είμαι πλέον διαχειριστής, και δεν είναι στο χέρι μου να αποφασίσω ποιός δικαιούται να συμμετάσχει και ποιός όχι, με βάση την συνέπεια στο χρονοδιάγραμμα και την διάθεση γενικότερα, όπως είχα κάνει με τον @giorgos στο παρελθόν. Η γνώμη μου είναι, όποιος δηλώσει συμμετοχή, να το σκεφτεί πολύ σοβαρά, θα έχει απέναντι σε άλλα 7-8-9 μέλη, ανάλογα πόσοι θα συμμετέχουν τελικά, μια δέσμευση. Και όχι να δηλώσει συμμετοχή σε στυλ "Α, τι είναι αυτό? Παιχνίδι? Ναι ναι κι εγώ μέσα...."

Αυτά από μένα προς το παρόν. Εννοείται οτι δηλώνω συμμετοχή για το 2024. Και ελπίζω να είναι το καλύτερο Blind samples game ever!

• Like 2
Posted
9 minutes ago, Celtic said:

Και κυρίως το θέμα είναι όσοι συμμετέχουν, να συμμετέχουν γιατί το διασκεδάζουν. Άν ισχύει το δεύτερο, θα ισχύσει και το πρώτο, και μάλιστα χωρίς καν να εξαντληθεί ο χρόνος

Αυτό ακριβώς. Άντε λεβέντη μου, τήρησε την παράδοση και άνοιξε το BS7 .

• Like 1
Posted

Τα προβλήματα που εμφανίστηκαν φέτος είναι γνωστά και τα αποτυπώσατε σωστά. Παρόλα αυτά, ωραία πέρασα και πάλι θα συμμετέχω. Τρεις ή τέσσερις εβδομάδες για κάθε δείγμα είναι εφικτό, λογικό χωρίς να πιέζει κανέναν κι εξαρτάται από πόσα άτομα εδιαφέρονται να συμμετάσχουν. Για την πρόταση των 2 εβδομάδων, δεν συμφωνώ για πολλούς λόγους. Έχουμε κι άλλη ζωή κι άλλες υποχρεώσεις. Αν κάποιοι θέλουν, μπορούν να προχωρήσουν και σε δεύτερο παράλληλο παιχνίδι με δείγμα κάθε εβδομάδα για να ξεχαρμανιάζονται. Αυτό το τελευταίο δεν μπορώ να το ακολουθήσω. Ευχαριστώ.   

Posted
3 hours ago, SimoG said:

Τα προβλήματα που εμφανίστηκαν φέτος είναι γνωστά και τα αποτυπώσατε σωστά. Παρόλα αυτά, ωραία πέρασα και πάλι θα συμμετέχω. Τρεις ή τέσσερις εβδομάδες για κάθε δείγμα είναι εφικτό, λογικό χωρίς δεν πιέζει κανέναν κι εξαρτάται από πόσα άτομα εδιαφέρονται να συμμετάσχουν. Για την πρόταση των 2 εβδομάδων, δεν συμφωνώ για πολλούς λόγους. Έχουμε κι άλλη ζωή κι άλλες υποχρεώσεις. Αν κάποιοι θέλουν, μπορούν να προχωρήσουν και σε δεύτερο παράλληλο παιχνίδι με δείγμα κάθε εβδομάδα για να ξεχαρμανιάζονται. Αυτό το τελευταίο δεν μπορώ να το ακολουθήσω. Ευχαριστώ.   

Κάποιο λάθος κάνεις Γιώργο. Δεν τίθεται θέμα ξεχαρμανιασματος, πάρτο αλλιώς. Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι εδώ μέσα, ειδικα τις 3 εποχές εκτός καλοκαιριού, θα πιούμε και 1 και 2 και 3 , μπορεί και περισσότερα δράμια σε μια βδομάδα. Αδυνατω λοιπόν να καταλάβω το σκεπτικό σου σχετικά με τον χρόνο, ακόμα και οι τρεις βδομάδες δείχνουν να σε τρομάζουν.....Και δεν μιλάμε για ένα deadline λογαριασμού τράπεζας, ρεύματος η ότι άλλο παρόμοιο που ο κάθε άνθρωπος έχει λόγο να εξαντλήσει τα χρονικά περιθώρια που του δίνονται. Μιλάμε για κάτι που έχει ενδιαφέρον, έχει χαβαλε, προσφέρει ικανοποίηση και διασκέδαση. 

Και φυσικά όλοι έχουμε κι άλλη ζωή και υποχρεώσεις και όλα αυτά....

• Like 5
  • YES 1
Posted

Και εγώ παιδιά το απόλαυσα. Επισημάνετε όλοι τα θετικά και τα αρνητικά εύστοχα. Προσωπικά πάντα το απολαμβάνω,θεωρώ και γω ότι έγινε πιο ενδιαφέρων και αμερόληπτο με το να στέλνουμε τα tasting notes γιατί δεν επηρεαζόμαστε. Για το χρονοδιάγραμμα δεν έχω κανένα θέμα παιζουμε μπαλιτσα με όλες τις συνθήκες.Εννοείτε δηλώνω από τώρα συμμετοχή! Και του χρόνου με πάλι, καπνιστό???? :) :) Ε όχι ρε @Makisέλεος,εδώ και στο μέλι (μαζί) βρήκαμε κάπνα. :)

• Like 3
Posted
23 hours ago, Celtic said:

''Κάποιο λάθος κάνεις Γιώργο. Δεν τίθεται θέμα ξεχαρμανιασματος, πάρτο αλλιώς. Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι εδώ μέσα, ειδικα τις 3 εποχές εκτός καλοκαιριού, θα πιούμε και 1 και 2 και 3 , μπορεί και περισσότερα δράμια σε μια βδομάδα. Αδυνατω λοιπόν να καταλάβω το σκεπτικό σου σχετικά με τον χρόνο, ακόμα και οι τρεις βδομάδες δείχνουν να σε τρομάζουν.....Και δεν μιλάμε για ένα deadline λογαριασμού τράπεζας, ρεύματος η ότι άλλο παρόμοιο που ο κάθε άνθρωπος έχει λόγο να εξαντλήσει τα χρονικά περιθώρια που του δίνονται. Μιλάμε για κάτι που έχει ενδιαφέρον, έχει χαβαλε, προσφέρει ικανοποίηση και διασκέδαση. 

Και φυσικά όλοι έχουμε κι άλλη ζωή και υποχρεώσεις και όλα αυτά....

Γιατί υπάρχει αυτός ο εκνευρισμός? Δεν τίθεται θέμα σωστού και λάθους. Και δεν καταλαβαίνω που είδες να με τρομάζουν οι 3 εβδομάδες. Ο καθένας μοιράζει τον όποιο ελεύθερο χρόνο που έχει, όπως θέλει. Κι έγραψα ότι "έχουμε κι άλλη ζωή" στον πληθυντικό, χωρίς να το πάω προσωπικά. Σίγουρα, επειδή είναι "παιχνίδι", όσοι συμμετέχουν το κάνουν με δική τους επιλογή χωρίς να υπάρχει υποχρέωση συμμετοχής, ακολουθώντας όμως τους κανόνες που έχουν από την αρχή συμφωνηθεί. Επειδή όμως χάνω πάρα πολύ χρόνο με κάθε δείγμα, το μόνο που σημείωσα είναι ότι θεωρώ 1 ή 2 εβδομάδες είναι μικρό χρονικό διάστημα μεταξύ 2 δειγμάτων, κάτι που συμφώνησες κι εσύ @Celtic. Καλές γιορτές σε όλους!

• Like 1
Posted

Κανένας εκνευρισμός @SimoG. Ο καθένας διαβάζοντας τα δικά σου και τα δικά μου, ας βγάλει τα συμπεράσματα του, για τα ξεχαρμανιασματα, για τις άλλες ζωές κι όλα αυτά. 

Συμφωνούμε στις 3 εβδομάδες, ας μείνουμε σε αυτό.

• Like 1
  • YES 1
Posted
On 12/9/2023 at 11:01 AM, SimoG said:

Έχουμε κι άλλη ζωή κι άλλες υποχρεώσεις. Αν κάποιοι θέλουν, μπορούν να προχωρήσουν και σε δεύτερο παράλληλο παιχνίδι με δείγμα κάθε εβδομάδα για να ξεχαρμανιάζονται.

Κρατήθηκα, μετά δυσκολίας είναι η αλήθεια, και δεν το σχολίασα αρχικά αλλά είδα ότι επανήλθες. Σε όποιον και αν αναφέρεσαι αγαπημένε μου @SimoG, οι συγκεκριμένες φράσεις είναι απαράδεκτες και προσβλητικές και δεν αξίζουν σε κανένα μέλος εδώ, πόσο μάλλον μεταξύ φίλων. Δεν νομίζω να υπάρχει κανένα μέλος εδώ που κάθεται όλη μέρα από το πρωί μέχρι το βράδυ και να δοκιμάζει ουισκια. Ακόμα  κι ένα τέτοιο μέλος όμως θα άξιζε τον σεβασμό μας και όχι να υπονοούμε ότι είναι αργοσχολος ή ότι δεν έχει ζωή. Εννοείται ότι ΟΛΟΙ έχουν ζωές και υποχρεώσεις, κάποιοι σίγουρα περισσότερες από άλλους. Μπορώ να δεχτώ ότι σου φαίνονται λίγες οι δύο εβδομάδες, κανένα πρόβλημα με αυτό, όχι όμως τέτοια φρασεολογία και τέτοιους υπαινιγμούς για να το δικαιολογήσεις. Δεν υπήρχε κανένας λόγος. Γιατί να μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας, το σχήμα λόγου που έχεις επιλέξει είναι αντιθετικό. Πολύ σωστά τα είπε ο @Celtic και δεν καταλαβαίνω γιατί το συνέχισες. 

Αυτά και πάμε παρακάτω όλοι, το ίδιο αγαπημένοι ελπίζω.

• Like 2
Posted

Καλημέρα σε όλους. Τα πέρασα μοναδικά...σας ευχαριστώ!

Θα ήταν τιμή μου να <<ξαναπαίξουμε>>

Καλέ μου φίλε Μάλλιο το σύμπαν συνωμοτεί ..αυτός είναι ο λόγος που βάλαμε το ίδιο δείγμα.🙃

• Like 1
Posted

Καλημερα κι απο μενα

Ισως στα πλαισια των αλλαγων να σκεφτομασταν να οριοθετουμε περιοχη ή χωρα των blind? Το προτεινω κι ας πεσει κατω :turned:

• Like 1
Posted
10 hours ago, Ρένα said:

Καλημερα κι απο μενα

Ισως στα πλαισια των αλλαγων να σκεφτομασταν να οριοθετουμε περιοχη ή χωρα των blind? Το προτεινω κι ας πεσει κατω :turned:

Το σκεφτόμουν κι εγώ. Όχι όπως ακριβώς το λες, αλλά τουλάχιστον να περιορίσουμε κάπως τις επιλογές σε είδος πχ blends/malts/malts OB/malts IB/bourbon κλπ Να έχουμε να επιλέξουμε μια κατηγορία, να κλείσει κάπως ο κύκλος.....

• Like 1
Posted

Εγώ σαν rookie έχω να πω ότι το ευχαριστήθηκα σε γενικές γραμμές, ίσως ξενέρωσα λίγο με κάποιες καθυστερήσεις( δεν αναφέρομαι όταν υπήρχε σοβαρός λόγος), εννοείται πτι δήλωσα συμμετοχή για το #7 και δεσμεύομαι να τηρήσω τα χρονικά όρια. Επίσης δηλώνω ότι θα κερδίσω περισσότερες φορές από τον Μάλλιο 

• Like 1
  • Haha 3