Jump to content
  • Dear Guest

On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

forum21.png

Slainte!

Recommended Posts

Posted

Το παρόν νήμα είναι ενημερωτικό για το πρόγραμμα της εκδήλωσης και όποιες άλλες πληροφορίες επιθυμούν οι διοργανωτές. 

Η Hellenic Malt Whisky Society, το Whiskyforum, με πιο απλά λόγια η υπέροχη αυτή παρέα, φέτος θα έχει συμμετοχή με δικό της χώρο και με εκπλήξεις προς τους συμμετέχοντες. 

@Spiritwalker @Neph Πάνο, Χρυσούλα ευχαριστούμε για την ευγενική προσφορά.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου των διοργανωτών

=================================================================================================

Whisky-Live-Athens2023-visual_1200X630-2.jpg

• Like 4
Posted

Whisky Live - Athens

Η μεγαλύτερη έκθεση για whisky σε όλο τον κόσμο προσγειώνεται στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στις 4-5 Μαρτίου.
Ένα διήμερο γεμάτο Whisky & Gin, έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα στην ελληνική αγορά.

Το ουίσκι δεν θέλει βιασύνη και άγχος. Θέλει να είσαι χαλαρός, να φέρεις το ποτήρι κοντά στη μύτη και να ανακαλύψεις τα αρώματά του αργά και σταθερά. Όποτε είσαι έτοιμος, να πάρεις μια γεμάτη γουλιά στο στόμα, χωρίς να την καταπιείς αμέσως. Να την αφήσεις για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ενεργοποιηθούν οι αδένες και έτσι να νιώσεις κάθε γεύση από το uisge beatha, όπως λέγεται το ουίσκι στη γλώσσα των Σκώτων Κελτών και σημαίνει “το νερό της ζωής”. Το ουίσκι δεν είναι “fast drink”. Είναι απόλαυση.

Περισσότερες από 150 ετικέτες από Σκωτία, Ιρλανδία & Αμερική, ουίσκι γνωστά & άγνωστα, σπάνια & ιδιαίτερα αλλά και μερικά “διαμαντάκια” από τον υπόλοιπο κόσμο, προσφέρονται σε ένα whisky tasting event τόσο για τους μυημένους στον χρυσαφένιο αυτόν “βασιλιά” των αποσταγμάτων, όσο και σε αυτούς που θέλουν να ανακαλύψουν τα μυστικά του. Στο Whisky Live θα δοκιμάσουμε ουίσκι από μικρούς παραγωγούς με ιδιαίτερες εμφιαλώσεις, που βγάζουν μόνο λίγα και εκλεκτά μπουκάλια, αλλά και τα πιο ιδιαίτερα και limited edition ουίσκι από γνωστές εταιρείες κολοσσούς, ενώ για τους λάτρεις του τζιν θα βρούμε ένα Gin Garden με ιδιαίτερες ετικέτες προσφερόμενες για tasting.

Στις 4 & 5 Μαρτίου η απόλαυση θα φτάσει στο top στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, με τον μεγαλύτερο διεθνή θεσμό εκδηλώσεων γύρω από το ουίσκι, το Whisky Live. Το Whisky Live, το οποίο αυτή τη στιγμή γίνεται σε περισσότερες από 30 πόλεις παγκοσμίως, ξεκίνησε από το Τόκιο και το Λονδίνο το 2000 και θεωρείται το μεγαλύτερο και μακροβιότερο event ουίσκι σε όλο τον κόσμο.

Στο Whisky Live Athens μπορούμε να βρούμε επίσης ένα αποκλειστικό Liqueur Shop από την Cava Nektar, όπου θα μπορείτε να προμηθευτείτε τις ετικέτες που δοκιμάζετε καθώς και premium εμφιαλώσεις σε ειδικές τιμές, το Cocktail Street, όπου εξαιρετικοί mixologists θα ετοιμάζουν γνωστά και αγαπημένα cocktails καθώς και το Street Food Corner με πεντανόστιμες λιχουδιές για να συνοδεύσουμε το ποτό μας.

Μια σπάνια γευσιγνωσία whisky και gin επανέρχεται στην Ελλάδα. 
Μην τη χάσετε!

========================================================================================================
Κλείστε τώρα το εισιτήριό σας από το viva.gr

• Like 5
Posted

Αρκετά σημαντικη η παρουσία του whiskyforum και της HMWS σε αυτό το Whisky Live και ελπίζουμε να σας δούμε σε κάποιο από τα σεμινάριά μας! (με σειρά παρουσιάσης)

https://whiskylive.gr/whisky-seminars/

Σάββατο 4 Μαρτίου

image.png

Κυριακή 5 Μαρτίου

image.png

image.png

• Like 13
Posted

Γειά σας. Νέος στο φόρουμ και σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Θα επισκεφθώ την εκδήλωση την Κυριακή.

Το ερώτημα μου είναι.

Φέρνω δικό μου ποτήρι; Η υπάρχουν εκεί;

Posted
4 minutes ago, Bandit said:

Γειά σας. Νέος στο φόρουμ και σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Θα επισκεφθώ την εκδήλωση την Κυριακή.

Το ερώτημα μου είναι.

Φέρνω δικό μου ποτήρι; Η υπάρχουν εκεί;

Καλημέρα και κάλως ήρθες στο φόρουμ. Σε αυτές της εκδηλώσεις υπάρχουν ποτήρια εκεί. 

• Like 1
  • Thanks 1
Posted
9 hours ago, Bandit said:

εισιτήρια  αποκλειστικα μεσω viva η μπορυμε και  στην εισοδο;

Καλημέρα. Από όσο γνωρίζω θα υπάρχει και στην είσοδο δυνατότητα έκδοσης εισιτηρίων. Δεν ξέρω αν θα υπάρχει διαφορά τιμής βέβαια 

• Thanks 1
Posted

Εννοείται ξεχωριστό post αφιερωμένο στις/στους @Neph, Chrysoula Kyriakopoulou, @Spiritwalker , Panos Kanavetas

Εκ μέρους του forum ένα τεράστιο ευχαριστώ για όλα όσα με κόπο διοργανώσατε, για όσα προσφέρατε στα μέλη μας αυτές τις 2 μέρες,  για το χαμόγελο και το πάθος για αυτό που κάνετε και μοιραστήκατε μαζί μας.

• Like 12
Posted

Πολλά συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν με τον προσωπικό τους χρόνο, την φυσική παρουσία τους και την υλική υποστήριξη (προσφορά φιαλών και άλλα έξοδα) στην απόλυτα επιτυχημένη παρουσία της HMWS και του whiskyforum.gr στο Whisky Live Athens 2023. Σας χαιρόμαστε όλοι! Μας κάνετε υπερήφανους και εμάς τους υπόλοιπους που είμαστε μέλη αυτής της όμορφης και τρελής παρέας! Χίλια μπράβο σε όλους! Πάντα τέτοια εύχομαι! Και του χρόνου να είμαστε γεροί όλοι και θα κατέβω κι εγώ να σας χαρώ από κοντά!

• Like 11
Posted
37 minutes ago, Makis said:

Πολλά συγχαρητήρια σε όσους συνέλαβαν με τον προσωπικό τους χρόνο

Προσωπικά, σαν ενωμοτάρχης, δεν έπεσε στην αντίληψη μου να έχουμε συλλάβει κανέναν.

🤣

• Haha 2
Posted
3 minutes ago, mallios said:

Προσωπικά, σαν ενωμοτάρχης, δεν έπεσε στην αντίληψη μου να έχουμε συλλάβει κανέναν.

🤣

Σου την γλίτωσε και ο Καναδός...

• Haha 1
Posted
5 hours ago, mallios said:

Καλημέρα και ένα τεράστιο μπράβο και ευχαριστώ σε όλα τα παιδιά που ήταν στο περίπτερο και βοήθησαν !

@Ρένα @apo21 @DUCATI13 @DMTK @SimoG @thanasist @Vaggelis82 @corpus @Eilean a' Cheo @James professor @Nicolas the one and only @sir mihas και φυσικά τον μοναδικό "Χρήστος ο τυρκουάζ Κοκκινοπαντελονακης" @Uisge-Beatha.

Μέχρι να ξεκουραστούμε και να οργανωθούμε με φωτό κλπ, τα Line up από τα 2 σεμινάριά που έκανα και τα μπουκάλια του stand..

For The Stand:

• 112.81- Sweet Fruity & Mellow, 1st fill charred ex-wine barrique
  • 64.130- Juicy Oak & Vanilla, 1st fill American & European Oak Hogshead (Custom Cask)
  • 36.200- Spicy & Dry, 1st fill ex-PX American oak hogshead
  • 95.69- Spicy & Sweet, 1st fill re-charred brandy barrel

=======================================================

Seminar 1, "Peat around the clock"

(all peated, challening the stereotype that peat = Islay):

• 108.63- 2nd fill charred red wine barrique, Speyside
  • 4.337- 1st fill ex-bourbon barrel, Highland (Orkney)
  • 66.230- 2nd fill ex-peated barrel, Highland
  • 16.84- refill re-charred hogshead, Highland

Seminar 2, "This is a flavoured world"

(Challengind the stereotype that age and region / country, continent matters)

• 138.15- 1st fill ex-bourbon barrel, Taiwan
  • 150.3- 1st fill ex-rye whisky barrel, Ireland
  • 140.15- Refill ex-French oak barrique, USA
  • 128.24- 1st fill ex-oloroso hogshead, Wales

Ελπίζω να το διασκεδάσατε και να περάσατε καλά.

Για τα δικά μου γούστα:

• SMWS 36.200
  • SMWS 4.337
  • SMWS 16.84
  • SMWS 140.15 (Overall winner Balcones 3 years old)
  • SMWS 128.24 (Penderyn??!!! REALLY?? Amazing dram!)

Νομίζω ότι το γεγονός ότι σχεδόν όλοι (αν όχι όλοι) οι brand ambassadors περασαν από το περίπτερό μας και μόνο καλά λόγια είχαν να πουν, για εμένα ήταν η καλύτερη επιβράβευση για αυτό που τόσα χρόνια λέμε παρέα του whiskyforum.

Στα hints της βραδιάς. 

• @Maria Kyraleou ήταν μεγάλη χαρά να σε γνωρίσω και να τα πούμε από κοντά! Till next time, ευχαριστώ πολύ!
  • Η εταιρεία απέναντι με τις σοκολάτες! Μας γονάτησε ο φίλος από Θεσσαλονίκη! @Makis κανόνησε καταδρομική.

Νομίζω τα παιδιά που είδαν και άκουσαν τα 2 μου σεμινάρια έλυσαν πολλές απορίες για το αν αναγνωρίζω απο που και πως ξεκινήσαμε. 

Με χαρά να είμαστε όλοι καλά και να βρεθούμε και του χρόνου σε ανάλογο event.

Εδώ να πω ότι έκατσα και άκουσα τον @Nicolas να μιλάει και έκλεψα υλικό όταν εξηγούσα και εγώ σε επισκέπτες. Ειδικά το κομμάτι με το νερό και τις χημικές ενώσεις. Τα έλεγε επιστημονικά... τι να λέμε τώρα...

• Like 3
  • Thanks 1
  • YES 1
Posted
1 minute ago, Leftis said:

Εδώ να πω ότι έκατσα και άκουσα τον @Nicolas να μιλάει και έκλεψα υλικό όταν εξηγούσα και εγώ σε επισκέπτες. Ειδικά το κομμάτι με το νερό και τις χημικές ενώσεις. Τα έλεγε επιστημονικά... τι να λέμε τώρα...

Ισχύει 100%

Τρομερός ο @Nicolas

• Like 3
  • Thanks 1
Posted
7 minutes ago, Makis said:

Σου την γλίτωσε και ο Καναδός...

Αφού ζει... τυχερός είναι. 🤣

• YES 1
Posted

Παιδιά γειά σας!

Πέρασα από το περίπτερο και δοκίμασα το 95.69, πολύ ωραίο! Θα ήθελα να ρωτήσω ποια η διαδικασία για να μπορώ να παραγγείλω και εγώ από την SMWS?

• Like 1
  • Thanks 1
Posted
1 hour ago, tilefos said:

Παιδιά γειά σας!

Πέρασα από το περίπτερο και δοκίμασα το 95.69, πολύ ωραίο! Θα ήθελα να ρωτήσω ποια η διαδικασία για να μπορώ να παραγγείλω και εγώ από την SMWS?

Pm sent.

Μιλάμε για ότι θέλεις.

Posted
1 hour ago, tilefos said:

Παιδιά γειά σας!

Γενικά όποιος θέλει μπορεί να εγγραφεί ως μέλος και να έχει πρόσβαση στις εμφιαλώσεις. Αν είσαι Ελλάδα θα πρέπει να γραφτείς στο Ευρωπαϊκό site https://smws.eu για να μπορείς να παραλάβεις.

Επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις των εκπτωτικό κωδικό MAVERICK40 για να πάρεις 40% έκπτωση στην συνδρομή (link: https://www.whiskyforum.gr/forums/index.php?/announcement/153-smws-40-off-new-memberships-code/ )

Αλλά ας περιμένουμε και την επιβεβαίωση από τον ειδικό επί του θέματος @mallios

• Thanks 1
Posted

πολυ καλη η εκδηλωση. παρακολουθησα και τα σεμιναρια  για το ιαπωνικο ουισκυ αλλα και το επομενο του @mallios. Περασα απο το σταντ αλλα γινοταν μονιμα ενας χαμος οποτε δε μπορεσα να μιλησω με κανεναν. την επομενη φορα θα ειναι καλυτερα.

Και εγω θα ηθελα να συμετεχω στην επομενη αγορα αν γινετε.

• Like 3
Posted

Screenshot_2023-03-07-22-00-21-857-edit_com.instagram.android.thumb.jpg.ee7642708b6fa4d7f8eb0896557ca164.jpg

Screenshot_2023-03-07-22-00-42-333-edit_com.instagram.android.thumb.jpg.26d44062cf5770f5bb4939ff0aff835c.jpg

Εικόνες του περιπτέρου μας από τα social media. 

• Like 14