Jump to content
  • Welcome to our whiskyforum

Dear Guest,

On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

forum21.png

Slainte!

Bushmills Black Bush '80/20', 40%

Recommended Posts

Bushmills Black Bush 80/20

Bushmills Black Bush 80/20

The Colour of Whisky – The Whiskyphiles

https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/210594/bushmills-black-bush-8020

Δεν ξέρω άμα είναι το ίδιο whiskey ή κάποια άλλη "έκφραση" του παραπάνω. Το αφήνω εδώ και ας αποφασίσουν οι σοφοί του forum εάν πρέπει να ανοίξει ή όχι καινούργιο νήμα. Χρώμα , στο 1,2 του πάνω πίνακα.

Σύμφωνα με το αποστακτήριο, το 80% είναι single malt whiskey που έχει ωριμάσει σε Pedro Ximenez βαρέλια, και το 20% grain whiskey. Το πήρα κάτι λιγότερο από 30€.

Μύτη: Με το που άνοιξα το μπουκάλι, κατάλαβα την επίδραση του κρασοβάρελου. Αλλά  στο ποτήρι δεν ήταν τόσο εμφανής όπως πίστεψα ή ήλπιζα. Βανίλια, κερί, γαρύφαλλο (μπαχαρικό), τσιχλόφουσκα, αχλάδι και λίγο σοκολάτα και φράουλα. 

Στόμα: Κανέλα, δημητριακά, βανίλια, αμύγδαλα, κεράσι,  λευκόσαρκα φρούτα και κερί.

Επίγευση: Μέτρια προς μικρή, στεγνώνει λίγο το στόμα, μέντα, σοκολάτα και καρύδια. Επίσης μία μου βγάζει κεράσι, την άλλη βύσσινο ή φράουλα.

Για τα λεφτά του, μία χαρά είναι. Πολύ περισσότερο του γούστου μου από άλλα στα ίδια λεφτά και νομίζω ακόμα και από κάποια single malts.

Πολύ καλή επιλογή για entry level.

• Like 5

• Celtic changed the title to Bushmills Black Bush '80/20', 40%