Jump to content
  • Welcome to our whiskyforum

Dear Guest,

On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

forum21.png

Slainte!

Recommended Posts

Posted

Ίσως το πιο διαδεδομένο Coffey Grain Whisky.

========================================

wb link: https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/50539/nikka-coffey-grain-whisky 

======================================

nikka final (1).jpg

Θα πρέπει να πω ότι το συγκεκριμένο ουίσκι μόλις ανοιχθεί δεν πίνεται. Όταν λέμε δεν πίνεται, το εννοούμε. Θέλει πολύ χρόνο και όσο κατεβαίνει η στάθμη του μπουκαλιού τόσο καλύτερο γίνεται. Δώστε χρόνο στο ποτήρι και προσθέστε σταγόνες νερού.

Μπουκάλι: Ιδιαίτερο σχέδιο, ούτε ψηλό, ούτε κοντό με λιτή και κομψή ετικέτα αλλά δυστυχώς με βιδωτό καπάκι που δίνει μια αίσθηση ψευτιάς.

Χρώμα: Χρυσό.

Μύτη: Το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό ήταν εκείνα τα σοκολατάκια της γιαγιάς με το λικέρ κεράσι, μετά βανίλια, πικρή σοκολάτα με πορτοκάλι, η γνωστή bourbonίλα, ίχνη ξύλου και κανέλλα.

Στόμα: Χμμ... σίγουρα ένα πολύπλοκο στο στόμα ουίσκι. Μπερδευονται τα φρούτα με τα μπαχαρικά και τα γλυκά. Βανίλια, πιπέρι, σταφίδες, ψημένη καραμέλα, κέικ πορτοκάλι  και ξύλο.

Επιγευση: Μέτρια, γλυκιά για τα γούστα μου με την βανίλια να κυριαρχεί ενάντια στην καραμέλα. Δίνει πάντως την αίσθηση ότι έχεις πιει bourbon.

Γενικά: Σίγουρα όχι vfm αλλά αξίζει να το δοκιμάσετε λόγω της πολυπλοκότητας του. Το αδύνατο του σημείο είναι το στόμα. Πιστεύω ότι έπρεπε να του είχαν δώσει 1-2 χρόνια ακόμα  ωρίμανσης καθότι δίνει την αίσθηση του ανώριμου.  Πολλοί το αποθεώνουν αλλά μάλλον δεν είναι στα γούστα μου αν και αγαπάω 🇯🇵. 75/100

• Like 5