Jump to content
  • Dear Guest

On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

forum21.png

Slainte!

Recommended Posts

Posted

Καλημέρες!

Ήρθε η πολυπόθητη ώρα της ανάρτησης των γευσιγνωστικών αναλύσεων σας και η αποκάλυψη της εμφιάλωσης.

Σημαντικό, η ολοκλήρωση αυτού το κύκλου δεν ήταν απλά εμπρόθεσμη, αλλά πραγματοποιήθηκε νωρίτερα κατά 1 ώρα και 36 λεπτά :biggrin1:

Εύχομαι, ο χρόνος που αφιερώσατε να άξιζε και να περάσατε όμορφα με το δείγμα μου.

Τα tasting notes είναι με τη σειρά που μου τα στείλατε.

• Like 5
Posted

@Celtic

ΜΥΤΗ - Αρχική αίσθηση ενός λουλουδάτου και βοτανικού αρώματος menthol. "Φρέσκο" - αεράτο, με μια συνέχεια από τροπικά φρούτα, βράχους στην ακτή με κρυσταλλωμένο αλάτι, και σαπουνίλα...Αρκετά ενδιαφέρον και ιδιαίτερο, ξεφεύγει από τα συνηθισμένα.

ΣΤΟΜΑ - Ελαφρύ και νόστιμο, γλυκιά βύνη, λιγωτική λευκή σοκολάτα, λίγο γρασίδι-πρασινάδα, και ωραία ενσωμάτωση κάποιων μπαχαριών. Μέτριο σώμα. Σαν να μου έκανε κλικ και ενας grainy χαρακτήρας σε κάποια φάση....

Μικρή ως καθόλου επίγευση που πικρίζει λίγο, και με απαλά spices.

Έχουμε και λέμε, αλκοόλ μέχρι 46%, ηλικία 10yo maximum, και δύσκολος γρίφος.....

Ας πούμε Deanston Virgin Oak

• Like 6
Posted

@Chrisous

ΜΥΤΗ: Βούτυρο, αρκετό βούτυρο και ξηροί καρποί. Μπανάνα. Μυρίζω maturation μόνο σε ex-bourbon cask στοιχεία. Γλυκές νότες μελιού. Λίγο πορτοκάλι.

ΣΤΟΜΑ: Ίδιο με τη μύτη. Έντονο butterscotch (καραμέλες Baloo). Δεν έχει κάτι κακό αλλά γενικά δεν έχει και κάτι να θυμάσαι. Ένα entry whisky για τους νέους στην εξερεύνηση του ουισκοκόσμου.

ΤΕΛΕΙΩΜΑ: Μικρό. Είναι οριστικά ex-bourbon. Εδώ μου βγάζει και το πικρό στοιχείο.

ΚΟΥΒΑΣ: Είναι Single Malt "τύπου" Glen Grant Major's Reserve , Glen Moray. Θα πω όμως το Singleton γιατί είδα την διαφήμιση όπως το προωθεί η Diageo με σόδα και πορτοκάλι για να πίνεται 😁 40% abv

_Viber_2023-07-05_22-33-23-206.thumb.jpg.32e875194a162675c52fa8eae374b183.jpg

• Like 6
Posted

@Makis

Μύτη: Πανέμορφο μείγμα κριθαριλας και πορτοκαλιού. Με το καλημέρα καταλαβαίνω ότι έχουμε να κάνουμε με scotch single malt, Speyside ή Highland. Στην πορεία βγαίνει και βανίλια και λίγο πιο πίσω κάτι σαν φρεσκοκομμένο αγγουράκι. Κλασική αλλά ωραία μύτη! Αρώματα μπερμπονοβαρελου 100%.

Στόμα: Έχω την εντύπωση ότι παίζουμε με διπλό βαρέλι, πρέπει να υπάρχει και σερατο απόσταγμα... Υπάρχει κάτι πικρό πιθανότατα από το ξύλο αλλά και μια γλύκα που με παραπέμπει σε first fill sherry τελείωμα. Αλκοόλ ήπιο, μάλλον 40%. Κι εδώ βρίσκω πορτοκάλι...

Επιγευση: Αρκετά μεγάλη. Βανίλια, μέλι και λίγο πορτοκάλι.

Από την αρχή πίστευα ότι είναι το Balvenie 12 Doubewood. Δεν το θυμάμαι όμως να βγάζει τόσο έντονο άρωμα και γεύση πορτοκαλιού. Οπότε κόντρα στην πεποίθησή μου ότι υπάρχει και πέρασμα από σεροβαρελο θα πάω στο 100% μπερμπονατο Glenmorangie 10.

Σ' ευχαριστώ Κώστα! Ήταν ένα απολαυστικό καλοκαιρινό dram!

• Like 6
Posted

@Alkisd8

Blind tasting game by Whiskyforoum/HMWS July 2023
Sample of Islaynder (Ty bro!!)
Nose: φρούτα κατευθείαν στην μύτη. Μέλικαι μια ωραία γλυκιά κάπνα. Lime,πράσινα μήλα, ροδάκινο, νεκταρίνι αλλά φρέσκα όχι ώριμα. Γλυκά μπαχαρικά επίσης που έχουν μια δυναμική. Αρκετά γλυκά στοιχεία.
Palate:είναι σχετικά ανεβασμένος αλκοολικού βαθμος θα έλεγα γύρω στο 50%. Φρούτα και δω orange zest, κάπνα,φλούδες πορτοκαλιού,και μια bitter αίσθηση μετά την μέση. Bitter sweet ακόμη και στο ξεκίνημα. Πολλά φρούτα.
Finish:το τελείωμα και αυτό είναι φρουτώδες ,μακρύ με μια ωραία αίσθηση ζεστασιάς,μαζί με μπιτερ εκφράσεις από φλούδες φρούτων. Έχει και μια μικρή αίσθηση αλμύρας στο τελείωμα.
Score:87
Παμε λοιπον στο δύσκολο κομμάτι. Τι είναι? Θα πάω σε Campletown και στο αποστακτήριο Glen Scocia. Μου θύμησε αρκετά το double caak απλά με μεγαλύτερο αλκοολικό βαθμό από τους 46 που είναι αυτό. Οπότε θα πω Glen scocia Victoriana.
Ευχαριστώ!!
  • Like 6
Posted

@Χεντυ

Αγαπητε Κωνσταντίνε καλησπέρα..συγνώμη για την καθυστέρηση..το δείγμα σου ,μου άρεσε πραγματικά πάρα πολυ.

Χρώμα:  κεχριμπαρένιο...ραφινάτο.

Σώμα: συμπυκνωμένο ..καλά γεμάτο.

Μύτη : Κανέλα και ξύλώδες...γλυκό σαν παγωτό βανίλια.

Γεύση: Σταφιδα και κεράσι ..μαυρη ζάχαρη και σοκολατα γάλακτος.
Σιγουρα του πάει ένα Κουβανέζικο cigars.

Επίγευση: Τελείωμα με σοκολάτα και σταφίδες.

Σχολια: Πολύ ευχάριστο whisky  το απόλαυσα πραγματικά με ένα modecristo ..
Σε ευχαριστώ Κωνταντίνε.

Μαντεψιά: Aberlour 12 ..Double Cask

• Like 7
Posted

@damianm

Σε ευχαριστώ φίλε για τη δοκιμή. Ήταν πολύ ενδιαφέρον!

Όψη: βαθύ χρυσό

Μύτη: καραμέλα, Oloroso βαρέλι 

Στόμα: μαύρη ζάχαρη, καραμέλα, ίσως λίγο spice

Τελείωμα: Μακριά επίγευση με στοιχεία Sherry 

Notes: θα έλεγα ότι είναι  10-12 ετών με 46-50% αλκοόλ

Περιοχή: Highlands

Αποστακτήριο: Royal Brackla

Ποντάρω στο:

Royal Brackla 12 Years Old Oloroso Sherry Cask Finish 46% Vol

• Like 6
Posted

@tsapaspan

Χρωμα ωραίο μελί 

Μύτη: βανίλια καραμέλα, γλυκιά «καλοκαιρινή» μυτη( μπορεί να φταίει και το ότι εχει 35 βαθμούς😂😂.  Γενικα ωραια καθαρή μυτη.

Στόμα: έντονη βανίλια και φρέσκο κομμένο ξυλο. Όχι πολύ δυνατό σε αλκοόλ μάλλον κοντά στο 46%. Αρκετό πιπέρι βγάζει επίσης έντονα τα σιτηρά. 

Επίγευση μάλλον μέτρια θα έλεγα. 

Πρόβλεψη: ωραίο εύκολο ντραμακι. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να ξέρω τις β κάποιο στοιχείο που να με οδηγήσει καπου. Επειδή βρήκα λίγα σιτηρά στην γεύση θα τολμήσω να πω ότι είναι το teeling single grain!!! 

https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/51844/teeling-single-grain#whisky-note-holder

• Like 7
Posted

@SimoG

Χρώμα: Χρυσό

Μύτη: Τσιμπάει ελάχιστα το αλκοόλ και δείχνει μπουκωμένη η μύτη (όχι η δικιά μου). Θα έλεγα κάπου στα 43%. Το πρώτο πράγμα που μου ήρθε ήταν μπερμπονοβάρελο με βανίλια, καραμέλα βουτύρου, μπαχαρικά και αλάτι. Γλυκιά, αλμυρή αίσθηση αλλά και ξινή. Βγήκε από πίσω μια ξινίλα, μια αναγούλα μωρού. Νότες λουλουδιών και φρούτα, αχλάδι, μήλο και εσπεριδοειδή. Φρέσκο ξύλο, βερνίκι, γρασίδι, λάδι μηχανής, τι μας δίνεις ρε @islaynder. Όπα, άντε και το περίμενα… καπνιστό το δείγμα με αλάτι και θαλάσσια αύρα.

Στόμα: Η αίσθηση είναι ελαιώδης με έντονο αλάτι που αφυδατώνει το στόμα. Αρχικά η γεύση ήσυχη στο στόμα με μέτρια ένταση αλλά όταν κατέβει κάτι η γουλιά σου καίει τα σωθικά. Φρούτα, βανίλια, μαγιά, καπνός, θάλασσα και ξινίλα, κάτι σαν χαλασμένο πορτοκάλι που το βάρεσε ο ήλιος.

Επίγευση: Μέτρια με βανίλια, αλάτι, καραμέλα και μπαχαρικά.

Κουβάς: Κάτι πρέπει να πω, δεν ξέρω τι, οπότε… Glen Scotia Campbeltown Harbour.

Ευχαριστώ @islaynder για την εμπειρία.

403190-big.thumb.jpg.9050265929886080dca4f6fcbc917cb6.jpg 

• Like 6
Posted

Βρήκατε αρκετά από τα χαρακτηριστικά, κάποιοι βρήκαν παραπάνω από αυτά που είχε  :thumbsup: 

Πλησιάσατε από απόσταση, αλλά, είτε η τελική επιλογή είτε οι δεύτερες σκέψεις σας απομάκρυναν από το στόχο.

_Viber_2023-07-16_10-22-49-776.thumb.jpg.70e6b7dd58033c78c5285b7edb885418.jpg

• Like 3
Posted

Ωραίος @Islaynder! Ευχαριστούμε και πάλι, εμένα μου άρεσε πολύ! Οι μοναδικοί που βρήκαν τον θαλασσινό χαρακτήρα του, είναι οι @Celtic, @mallios, @Alkisd8και κυρίως ο @SimoG. Μπράβο τους, κυρίως στον @SimoG που επισήμανε έντονα το αλάτι. Οι υπόλοιποι για κλωτσιές...

• Like 1
  • NO 1
Posted

Δεν νομίζω @Makisότι το Arran 10 έχει θαλασσινό χαρακτήρα.

9 στα 10 reviews αναφέρουν αλλού είδους notes όπως επί τω πλείστον μέλι, βανίλια, εσπεριδοειδή, λουλούδια. 

Το αλάτι δεν το αναφέρουν καν ή είναι πολύ στο τέλος σαν off note 

• Like 3
  • YES 1
  • NO 1
Posted

Μια χαρά επιλογή. Λες και τό'ξερε ο @Islaynder οτι θα πέσει μέσα στο κατακαλόκαιρο και κάποιοι θα ιδρώσουν να το δοκιμάσουν, και διάλεξε ένα ελαφρύ καλοκαιρινό dram :D 

Τιμιότατο ουίσκυ, και γενικά το Arran κάνει πολύ καλή δουλίτσα χωρίς φανφάρες και τυμπανοκρουσίες.

Συμφωνώ με @Chrisous, δεν θεωρώ οτι έχει θαλασσινό - πόσο μάλλον καπνιστό, που έγραψε ο @SimoG- χαρακτήρα. Εγώ απλά βρήκα ".... βράχους στην ακτή με κρυσταλλωμένο αλάτι....", που απλώς είναι μια κλασσική νότα που παραπέμπει σε Arran....:lol:

Φρούτα, βανίλιες, καραμέλες που έγραψαν οι περισσότεροι και έπεσαν προφανώς μέσα, είναι στοιχεία που δεν βρήκα.

Ενδιαφέρον στοιχείο οτι σε 3 από εμάς έβγαλε και κάτι από grain (Celtic, @mallios, @tsapaspan)

WB link???

• Like 5
Posted

Βλέποντας τα official tasting notes στην ετικέτα του μπουκαλιού αρχίζω κι έχω δεύτερες σκέψεις... Πουθενά αλάτι και θαλασσινός χαρακτήρας, πόσο μάλλον τύρφη ή κάπνα... Περισσότερο σε ένα τυπικό Speysider ή Highland φέρνει...

https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/232004/arran-10-year-old#whisky-note-holder

IMG_20230716_113116.jpg

• Like 3
  • YES 1
Posted

Διαβάζω στην ετικέτα για "malty, freshness, coconut"....ε τουλάχιστον αυτα τα βρήκα (γλυκιά βύνη, τροπικά φρούτα, φρέσκο) YES!!!!

• Like 1
  • Haha 2
  • YES 1
Posted
27 minutes ago, Makis said:

Πουθενά αλάτι και θαλασσινός χαρακτήρας, πόσο μάλλον τύρφη ή κάπνα

Δεν είχε πλύνει καλά τα samples o @Islaynder και μας έστειλε αυτά που είχαν Laphroaig πριν. 

• Haha 4
Posted
1 hour ago, Chrisous said:

Δεν νομίζω @Makisότι το Arran 10 έχει θαλασσινό χαρακτήρα.

9 στα 10 reviews αναφέρουν αλλού είδους notes όπως επί τω πλείστον μέλι, βανίλια, εσπεριδοειδή, λουλούδια. 

Το αλάτι δεν το αναφέρουν καν ή είναι πολύ στο τέλος σαν off note 

Η συγκεκριμένη εμφιάλωση δεν έχει, όπως οι περισσότερες από τη CR. Σαν αποστακτήριο όμως έχει. Στη γευστική μου παλέτα, ένα βασικό χαρακτηριστικό του που μου βγαίνει έντονα σε αρκετές εμφιαλώσεις του είναι μια μεταλλικότητα. Είναι όμως προσωπικό βίωμα.

• Like 3
Posted
52 minutes ago, Celtic said:

Μια χαρά επιλογή. Λες και τό'ξερε ο @Islaynder οτι θα πέσει μέσα στο κατακαλόκαιρο και κάποιοι θα ιδρώσουν να το δοκιμάσουν, και διάλεξε ένα ελαφρύ καλοκαιρινό dram :D 

Τιμιότατο ουίσκυ, και γενικά το Arran κάνει πολύ καλή δουλίτσα χωρίς φανφάρες και τυμπανοκρουσίες.

Συμφωνώ με @Chrisous, δεν θεωρώ οτι έχει θαλασσινό - πόσο μάλλον καπνιστό, που έγραψε ο @SimoG- χαρακτήρα. Εγώ απλά βρήκα ".... βράχους στην ακτή με κρυσταλλωμένο αλάτι....", που απλώς είναι μια κλασσική νότα που παραπέμπει σε Arran....:lol:

Φρούτα, βανίλιες, καραμέλες που έγραψαν οι περισσότεροι και έπεσαν προφανώς μέσα, είναι στοιχεία που δεν βρήκα.

Ενδιαφέρον στοιχείο οτι σε 3 από εμάς έβγαλε και κάτι από grain (Celtic, @mallios, @tsapaspan)

WB link???

Είμαι έμπειρος πια...:rofl: αφού σας έκαψα τη πρώτη φορά με το As we get it, υπολόγισα τις πιθανότητες να πέσω κατακαλόκαιρο και στους πρώτους καύσωνες και είπα να βάλω κάτι ελαφρύ και καλοκαιρινό :drinks:

• Like 1
  • YES 1
Posted

Τι δεν καταλαβαίνετε? 

Link:

https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/232004/arran-10-year-old#whisky-note-holder

• Nose
    Fruity: citrus: lemon, orange; fresh fruit: apple, pear; tropical fruit: pineapple; berries. Cereal: malt. Sweet: honey, vanilla, carmel. Feints: tang, wax. Spicy: dried spices, cinnamon. Herbal: dried grass. Nutty: cocoa, hazelnut. Floral: heather. Savoury. Maritime: salt. Full body: balanced. Rich: expressive. Water turns up sweet and fruity notes.
  • Taste
    Sweet: honey, vanilla. Fruity: fresh fruit: apple; citrus; stone fruit: peach, apricot. Spicy: pickled ginger, mint, green pepper. Cereal: malt. Maritime: salted caramel. Nutty: hazelnut, cocoa. Woody. Savoury. Oily. Full body: very good transition. Rich. Water turns up sweet and fruity notes.
  • Finish
    Long. Sweet: honey, caramel, confectionery. Fruity: tropical fruit, dried fruit. Cereal. Spicy. Woo
    dy. Full body: dry. Rich. Water extends the finish and prolongs the transition into it.
  • Haha 4
Posted

Τα tasting notes από το ίδιο το αποστακτήριο

Nose

Luscious citrus fruits

Palate

The initial rush of rich vanilla sweetness gives way to a touch of cinnamon which adds a spicy edge to the soft and sweet texture. The classic Arran citrus notes have rounded with age and reveal new depths of character against a background of sweet oak.

Finish

Sweetness, Apple, Citrus, Cinnamon.

https://www.arranwhisky.com/shop-whiskies/single-malts/15-arran-10-year-old-single-malt

• Like 1
Posted
2 minutes ago, SimoG said:

Τι δεν καταλαβαίνετε? 

Link:

• Nose
    Fruity: citrus: lemon, orange; fresh fruit: apple, pear; tropical fruit: pineapple; berries. Cereal: malt. Sweet: honey, vanilla, carmel. Feints: tang, wax. Spicy: dried spices, cinnamon. Herbal: dried grass. Nutty: cocoa, hazelnut. Floral: heather. Savoury. Maritime: salt. Full body: balanced. Rich: expressive. Water turns up sweet and fruity notes.
  • Taste
    Sweet: honey, vanilla. Fruity: fresh fruit: apple; citrus; stone fruit: peach, apricot. Spicy: pickled ginger, mint, green pepper. Cereal: malt. Maritime: salted caramel. Nutty: hazelnut, cocoa. Woody. Savoury. Oily. Full body: very good transition. Rich. Water turns up sweet and fruity notes.
  • Finish
    Long. Sweet: honey, caramel, confectionery. Fruity: tropical fruit, dried fruit. Cereal. Spicy. Woo
    dy. Full body: dry. Rich. Water extends the finish and prolongs the transition into it.

Καλά ρε λαμόγιο, δεν φτάνει που βρήκες αλατια και καπνούς εκεί που δεν υπήρχε ίχνος, βάζεις και τα tasting notes αυτού που το βαθμολόγησε με 93 για επιβεβαίωση ενώ εσένα δεν σου άρεσε καθόλου;;;

• Haha 5