Jump to content
  • Dear Guest

On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

forum21.png

Slainte!

Recommended Posts

Posted

Πάμε γιατί ξεχαστήκαμε και δεν ανοίξαμε ούτε το νήμα. @tsapaspan με το καλό να μας στείλεις όλους στον κουβά, εκτός από τον @Makis που έχει δηλώσει ότι θα παίξει σοβαρά και θα κερδίσει. 

• Like 2
  • YES 1
  • mallios changed the title to Tsapaspan Blind Sample
Posted

Και τ σκεφτόμουν σήμερα αν πρέπει να ανοίξω εγώ το νήμα. Για πάμε λίγο!!!! @Makis άντε ακόμα δεν έστειλες. Μετά εμένα λες ότι αργω 😂😂😂😂

• Haha 1
Posted

Παναγιώτη, περιμένω από Classic Cut και πάνω αλλιώς θα με πιάσει η αλλεργία μου 😂😂😂

• Haha 2
  • YES 1
Posted
On 10/11/2023 at 7:04 PM, mallios said:

Πάμε γιατί ξεχαστήκαμε και δεν ανοίξαμε ούτε το νήμα

??? Έχεις λαλήσει.....Όλα τα υπόλοιπα αντίστοιχα νήματα ως τώρα άνοιγαν από τον κάτοχο, στην κατάλληλη στιγμή, όχι νωρίτερα...

Anyway

• Haha 1
Posted
48 minutes ago, Celtic said:

??? Έχεις λαλήσει.....Όλα τα υπόλοιπα αντίστοιχα νήματα ως τώρα άνοιγαν από τον κάτοχο, στην κατάλληλη στιγμή, όχι νωρίτερα...

Anyway

Είδα το πρόγραμμα και νομίζω λέει 01 Οκτωβρίου.

Είδα κάτι λάθος?!

(Τι anyway  και πουστρ...κια είναι αυτά?! Αν έκανα λάθος, Loch Dhu...

Άκου anyway?! Ντρωποι ραιιιι)

• Haha 4
Posted
7 hours ago, mallios said:

Είδα το πρόγραμμα και νομίζω λέει 01 Οκτωβρίου.

Είδα κάτι λάθος?!

(Τι anyway  και πουστρ...κια είναι αυτά?! Αν έκανα λάθος, Loch Dhu...

Άκου anyway?! Ντρωποι ραιιιι)

Μόνο;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; Ζήτα το καθαρτήριο Glenrothes του SMWS που έχει ο @tsapaspan στην Καστοριά...................😂

• Like 1
  • YES 1
Posted
15 hours ago, valasios said:

Μόνο;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; Ζήτα το καθαρτήριο Glenrothes του SMWS που έχει ο @tsapaspan στην Καστοριά...................😂

Whisky Α-Ω.. love or hate. Το μπουκάλι άδειασε χτες, κλασσικό Glenrothes.

• Thanks 1
  • Wow 1
Posted

Λοιπόν παιχταράδες μου καλησπέρα και από εδώ. 
Καταρχήν σας ευχαριστώ όλους για τον χρόνο που αφιερώσατε για το δείγμα μου. Το μπουκάλι το αγόρασα αποκλείστηκα για το blind και ήταν ένα ουισκι που δεν το είχα πιει πριν ούτε εγώ. Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι βρήκατε έναν Sherry χαρακτήρα που νομιζω ήταν ξεκάθαρος, πάμε να δούμε οκως ποσό κοντά έπεσε ο καθένας.

Η σειρά που θα ανεβαίνουν τα σχόλια είναι εντελώς τυχαία.

P.S. Σαν rookie που είμαι δεν έβγαλα φωτό όταν ετοίμαζα τα μπουκαλάκια😅😅😅

• Like 6
Posted

Πρώτος ο Κ. @mallios που έστειλε τις προβλέψεις μαζί με τον ερχομό του καλοκαιριού στις 3 Ιουνίου.

Glenfarclas 10 η επιλογή του

IMG_2797.jpeg

• Like 9
Posted

Επόμενος ο Κ. @SimoG

Blind Game No6: Tsapaspan Sample

Χρώμα: Χαλκός.

Μύτη: Δεν είναι επιθετικό το αλκοόλ, θα έλεγα κάπου στα 43%-46%. Τα δάκρυα ελαιώδεις. Γλυκιά, ζεστή κι ευχάριστη μύτη. Κόκκινα φρούτα, σέρυ,,κανέλα, γαρίφαλο, ξηροί καρποί, σοκολάτα. Νότες ξύλου, τσάι, μέλι.

Στόμα: Η αίσθηση είναι κρεμώδης και μέτριας έντασης. Μετά από λίγο ξεφουσκώνει και στο στόμα αρκετά υδαρές αλλά ικανοποιητικό όταν κατεβαίνει. Νομίζω ότι δεν έχει δέσει το αλκοόλ πολύ καλά. Σέρυ με γεύση γλυκιά, κεράσι, σοκολάτα, κανέλα, γαρίφαλο. Κρεμ καραμελέ, μέλι, ψωμί, ξηροί καρποί.

Επίγευση: Μέτρια που ακολουθεί την μύτη και το στόμα. Γλυκιά, ζεστή επίγευση.

Κουβάς: Ευκολόπιοτο, καθημερινό και συμπαθητικό. Για να πούμε κάτι… λέω Tomatin 12yo, 43%, Bourbon & Sherry Casks

Ευχαριστώ Παναγιώτη!

• Like 8
Posted

Συνεχίζουμε με το φιλαράκι @Alkisd8

Blind tasting game #6 by Whiskyforum/Hmhs
Sample by tsapman(ty bro)

Nose:μύτη λίγο κλειστή στην αρχή. Μετέπειτα αρκετά γλυκά στοιχεία αλλά εδώ δεν έχουμε shwrry. Πιθανότατα υπάρχει παλαίωση σε δύο βαρέλια και το δεύτερο είναι κρασοβαρελο πιθανότατα tawny/ mashala. Ζεστασιά φρούτων,μαύρα φρούτα, σταφίδα, σταφύλι και κρασοβαρελο. Πιθανότατα  finishing και πρέπει να ναι και σχετικά μικρό. Έχει και μια κάπνα αλλά αυτή του βαρελιού,όχι καμμένου ξύλου περισσότερο toasted 

Palate:xmmmm και δω  πλέον κατοχυρώνω το κρασοβαρελο. Γλυκά μπαχαρικά, ζεστασιά φρούτων ώριμων,σταφίδα, γλυκό τσίλι ,κανελα,μαύρα φρούτα,γλυκο σοκολατάκι με λικέρ, αμύγδαλα,έχει και μια ωραία οξύτητα που την βρίσκω στο κρασί.Γεματο σώμα,

Finish:σχετικά μακρύ τελείωμα με ωραία ζεστασιά γλυκών μπαχαρικών και δω,αρκετά σταφίδα και περισσότερο σοκολάτα αμυγδάλου για τελειωμα. Είναι και ταννικο άλλο ένα στοιχείο κρασιού....
Score:86

Λοιπον θα νομίζω είναι το πολύ 12 χρόνων, 46-50 αλκοολικούς βαθμούς και τείνω να πάω προς Speyside.Τελείωμα σε american oak kai marsala

πρόβλεψη glenallachie 12yo

• Like 8
Posted

Συνεχίζουμε με την κυρία της παρέας @Χεντυ

Παναγιώτη καλημέρα.

Το δείγμα σου το απόλαυσα πραγματικά.

Χρώμα: βαθύ κόκκινο με ανταύγειες χρυσού.

Σώμα: πλούσιο και πυκνό..με δάκρυα αργα .

Μύτη: δυνατή ..με αίθηση οτι προκειται για έντονο whisky...και πικραμύγδαλο.

Γεύση: πικάντικο με χαρακτήρα ..φουντούκι πραλίνα και spicy..καφέ..και μου θύμησε έντονα κέικ Χριστουγεννων ..που είναι βουτιγμένο σε μπράντι.

Επίγευση: βσθια..με γλύκα στον λαιμό.

Σχόλια: δυνατο με χαρακτήρα χειμωνιάτικο..και σίγουρα θα το ταίραζε ενά πούρο..μια και έχει εντονη γεύση...και δεν θα το σκέπαζε ενα πούρο.

Μαντεψιά:  Gienfarclas 105.
Φιλάκια παίδες🙂

• Like 8
Posted

Πάμε στο είδωλο @Makis

Μύτη: Φουλ του κόκκινου φρούτου με την φράουλα να ξεχωρίζει. Αλκοόλ χαμηλό. Πολύ ευχάριστα αρώματα γενικά, ωραία μύτη!

Στόμα: Όπως και η μύτη. Φράουλα, βατόμουρο, φουλ φρουτώδες. Αλκοόλ χαμηλό κι εδώ. Και μια ιδέα από ξηροκαρπια, χαρακτηριστικό γνώρισμα των σερατων ουισκι. Γενικότερα το σερι φαίνεται παντού, από το πρώτο δευτερόλεπτο.

Επίγευση: Καλουτσικη, ελαφρώς όξινη και μέτριας διάρκειας.

Είναι first fill sherry εμφιάλωση με χαμηλό αλκοόλ σχετικά και πολύ σκούρο χρώμα. Θα μπορούσε να είναι κάποιο Aberlour αλλά μου φαίνεται υπερβολικά σκούρο για τέτοιο... Γευστικά είναι πολύ κοντά στο Naked Malt αλλά κι αυτό ήταν πιο ανοιχτόχρωμο. Θα πάω λοιπόν σε κάποιο Glenrothes. Το Maker's Cut 48.8% ελπίζοντας να έχει χαθεί στην πορεία λίγο αλκοόλ γιατί αυτό που γευομαι είναι κοντά στο 40%.

Σ' ευχαριστώ Παναγιώτη! Ωραίο ουισκακι για χαλαρές βραδιές!

• Like 8
Posted

Συνέχεια με @Celtic

Καλημέρα!

ΜΥΤΗ  - Πανδαισία φρούτων! Έντονο το στοιχείο sherry matured. Σοκολάτα, σταφίδα σουλτανίνα, κέικ δασικών-σκούρων φρούτων, κρέμα καραμελέ, κόκα κόλα. Υπέροχο άρωμα που πραγματικά δεν το χορταίνω!

ΣΤΟΜΑ - Spicy, ξηρό και πικρό. Πολύ ξηρό! Έχει αυτη την στυφή 'υφασματίλα', είναι τρομακτική η ενσωμάτωση του σέρυ στοιχείου. Σκούρο ξύλο, πιπέρι, ξύσμα φλούδας πορτοκαλιού. Μικρό σώμα και μικρή επίγευση.

OVERALL - Ένα ουίσκυ πολύ καλό, ιδανική συντροφιά για τους λάτρεις των sherry bombs. Ωστόσο θα το ήθελα να γλυκίζει λίγο και να ήταν πιο πλούσιο, πιο παχύ. Φυσικά πρόκειται για Scotch single malt, με ωρίμανση σε oloroso sherry casks. Αλκοόλ κάπου στο 46%, ηλικία 8-12 χρόνια, ανάλογα και τον συνδυασμό βαρελιών (first ως third fill casks).

Θεωρώ πως οι κλασσικοί παραγωγοί του είδους αυτού (Glendronach, Macallan, Glenallachie, Aberlour, Glenfarclas), βγάζουν κάπως πιο μεστά-παχιά και ελαφρώς γλυκά αποστάγματα. Γι'αυτό θα πάω με ενα όχι τόσο κλασσικό εκπρόσωπο, που παράγει ουίσκυ σε ένα πανέμορφο μικρούλι αποστακτήριο, κάπου στα μέσα της διαδρομής από τα Lowlands στα Highlands, στο χωριό Pitlochry. Άλλωστε, μου θύμισε αρκετά ένα Edradour 46%, Signatory Unchillfiltered bottling. Αλλά θα παίξω με το ΟΒ αδελφάκι του, το 'Καληδόνιο'

Ευχαριστώ φίλε!

• Like 8
Posted

Πάμε στις αγαπημένες μου Σέρρες και τον @Chrisous

ΟΨΗ : Έχουμε σιγουρα πέρασμα από κρασοβάρελο. Τα δάκρυα δείχνουν 40%-43%  alcohol
ΜΥΤΗ : Όμορφη αλλά αδύναμη. Δερματιλα, στάβλος (με την καλή έννοια 😁), τζιντζερ (βγάζει κάτι πικάντικο), σκούρα φρούτα, γλυκό του κουταλιού βύσσινο. Μικρή υποψια καπνού από απλυτο τασάκι

ΣΤΟΜΑ: Μμμμ, μεγάλη η επιρροή από το sherry Cask. Μουδιάζει το στόμα όχι από το αλκοόλ αλλά από τις υψηλές τανίνες. Spicy αρκετά, περισσότερο απ' ότι στη μύτη. Πιπέρι και γαρύφαλλο ξεχωρίζω. Σε κάποια φάση εμφανίστηκε αμυδρά και το πικρό στοιχείο.
ΤΕΛΕΙΩΜΑ : Ικανοποιητικα μέτριο σε διάρκεια. Μένει μια γλύκα στο στόμα που με φωνάζει να τραβήξω ακόμη μια γουλιά

ΚΟΥΒΑΣ: Ενδιαφέρον γενικά. Δείχνει ένα χαρακτήρα "ελαφράς πολυτέλειας". Το αλκοόλ είναι 40-43%, όχι παραπάνω. Είναι από Speyside. Δεν είναι παραπάνω από 12 ετών και μάλλον ούτε παρακάτω από 10

Εδώ λοιπόν σου θυμίζω ότι το ουίσκι σου είναι το......

Glenfarclas 12

• Like 8
Posted

Επόμενος «νικητής» ο Κ. @Islaynder

Καλησπέρα Παναγιώτη, είμαι έτοιμος.

Τριτοξαδελφε του @anspan γεια σου! Τα κατάφερα παρόλο το επίμονο συνάχι μου.

Χρώμα: Σκούρο και αισθησιακό 

Μύτη: Πυκνή, σοκολατένια και γλυκιά, έντονα σερατη με ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα. Η ξανθή σταφίδα ξεχωρίζει. Η παραμονή στο ποτήρι αναδύει και στοιχεία του βαρελιού. Πλούσια και ολοκληρωμένη η μύτη αλλά κάπως αδύναμη.

Στόμα: Μέτριο σώμα και ίσως λίγο τραχύ (μάλλον φταίει το συνάχι μου εδώ), ήπιο αλκοολικά με έντονη τη bitter σοκολάτα και πλούσιο ξύλο. Βγάζει κάποια spicy μπαχαρικά και λιγότερα αποξηραμένα φρούτα. Είναι κάπως μονοδιάστατο και δεν έχει το αναμενόμενο βάθος. Εδώ το στόμα ήρθε ισόπαλο με τη μύτη.

Επίγευση: Καλή, με bitter σοκολάτα, αρκετό ξύλο και μπαχαρικά.

Χμμμ, δεν είναι του γούστου μου και ίσως το αδικώ. Πίνεται όμως εύκολα, είναι νόστιμο και έχει μια ποιότητα. Του λείπει όμως ο smoothie  χαρακτήρας και το βάθος που συνήθως έρχεται με το αντίστοιχο χρώμα.

Δεν θα ξεφύγω από τη γνωστή κοιλάδα και θα πω το...

https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/226889/linkwood-2012-sv

Παναγιώτη σ' ευχαριστώ, αν και συναχωμενος, πέρασα όμορφα μαζί του.

• Like 8
Posted

Και με γκολ στο 90 ο τελευταίος «νικητής» για σήμερα @damianm

Όψη:
Πορτοκαλί σκούρο χρώμα
Μύτη:
Στοιχεία sherry και βανίλια 
Στόμα:
Έντονο sherry με μπαχάρια
Τελείωμα:
Μεγάλης διαρκείας επίγευση.

Notes:
Ένα sherry cashed whisky 10-15 ετών με αλκοόλ κοντά στο 43%. 

Θα ποντάρω:
Περιοχή: Speyside
Αποστακτήριο: Glenfarclas

Και συγκεκριμένα σε Glenfarclas 12Υ

• Like 9
Posted

Πάμε στα αποκαλυπτήρια κυρία και κύριοι. 
ειπαμε το Sherry finish το βρήκαν αρκετοι

• Like 2
Posted

Περιοχή νομιζω κανενας( διορθώστε με αν κάνω λάθος)αφού είμαστε στα highlands…

• Like 1
  • Wow 1
Posted
1 minute ago, tsapaspan said:

Περιοχή νομιζω κανενας( διορθώστε με αν κάνω λάθος)αφού είμαστε στα highlands…

Θα ελεγχθεις!

• Haha 2
Posted

Νομιζω ότι όλοι πέσατε αρκετα κοντα

σας υπόσχομαι την επόμενη φορά θα σας δυσκολέψω περισσοτερο

σας ευχαριστω ολους

για μενα νικητής είναι ο……..

• Like 1
Posted

Ο @Celtic είπε Edradour που είναι Highland. Μπράβο του που ξέφυγε από τις κλασικές επιλογές των υπολοίπων.

• Like 1
  • Haha 1
  • YES 1