Jump to content
  • Welcome to our whiskyforum

    Dear Guest,

    On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

    forum21.png

    Slainte!

Recommended Posts

EXCLUSIVE: Dunphail Distillery starts production

Η παραγωγή ξεκίνησε στο νέο αποστακτήριο Dunphail στο Speyside, το οποίο έχει δεσμευτεί να κάνει το ουίσκι «όπως γινόταν παλιά».

Μετά την υπογραφή όλων των εγκρίσεων που απαιτούνται για την έναρξη λειτουργίας, η πρώτη του  απόσταξη «με ελαιώδη και φρουτώδη χαρακτηριστικά» new make πραγματοποιήθηκε στις 10:15 π.μ. στις 6 Οκτωβρίου.

Το αποστακτήριο ιδρύθηκε από τον Dariusz Plazewski έναν moonshiner τρίτης γενιάς κατά τον ιδιο ο οποιος είναι και ιδρυτής του πολυαναγνωρισμένου Distillery Bimber στο Λονδίνο, ο οποίος υπόσχεται να επαναφέρει τις παραδοσιακές μεθόδους απόσταξης στο προσκήνιο.

full-malt-floor.jpeg?width=960&rnd=13339

Αρχιτέκτονας και μηχανικός στο επάγγελμα, ο Plazewski κατάγεται από μια σειρά moonshiners, μια κληρονομιά που έχει επηρεάσει σημαντικά την προσέγγισή του στην παραγωγή ουίσκι. Το ταξίδι του στον κόσμο του ουίσκι ξεκίνησε με τη μετακόμισή του στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου ερωτεύτηκε τη Σκωτία, την κουλτούρα της και φυσικά το ουίσκι της. Εμπνευσμένος από τα πολλά ταξίδια του στη Σκωτία ο Plazewski αποφάσισε να φέρει τις παραδοσιακές του μεθόδους απόσταξης στο Ηνωμένο Βασίλειο, ιδρύοντας το Bimber Distillery με έδρα το Λονδίνο. Ωστόσο, παρά τη γρήγορη επιτυχία του, ένιωσε ότι κάτι του έλειπε: η βυνοποίηση στο malting floor, μια διαδικασία αναπόσπαστη στην παραδοσιακή παρασκευή ουίσκι, αλλά μη πρακτική στο Λονδίνο.

stills.jpg?width=960&rnd=133395025185870

Το Dunphail θα παράγει αποστάγματα χωρίς τύρφη και με τύρφη (με τύρφη από τα Highland). Υπάρχουν 12 washbacks Douglas Fir 5.000 λίτρων που θα φιλοξενήσουν ζυμώσεις έξι ημερών (144 ωρών), συμπεριλαμβανομένης μιας δευτερογενούς μηλογαλακτικής ζύμωσης. Οι τρεις αποστακτήρες του – δύο wash, ένας spirit  θα θερμαίνονται απευθείας. Η αρχική παραγωγική ικανότητα θα είναι περίπου 100.000 lpa, με δυνατότητα αύξησης σε 200.000 τα επόμενα χρόνια. Μια ευρεία γκάμα βαρελιών θα χρησιμοποιηθεί για ωρίμανση, από  hogsheads και butts μέχρι quarter casks.

image.png

 

https://www.dunphaildistillery.com/

  • Like 5
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

37 minutes ago, apo21 said:

EXCLUSIVE: Dunphail Distillery starts production

Η παραγωγή ξεκίνησε στο νέο αποστακτήριο Dunphail στο Speyside, το οποίο έχει δεσμευτεί να κάνει το ουίσκι «όπως γινόταν παλιά».

Μετά την υπογραφή όλων των εγκρίσεων που απαιτούνται για την έναρξη λειτουργίας, η πρώτη του  απόσταξη «με ελαιώδη και φρουτώδη χαρακτηριστικά» new make πραγματοποιήθηκε στις 10:15 π.μ. στις 6 Οκτωβρίου.

Το αποστακτήριο ιδρύθηκε από τον Dariusz Plazewski έναν moonshiner τρίτης γενιάς κατά τον ιδιο ο οποιος είναι και ιδρυτής του πολυαναγνωρισμένου Distillery Bimber στο Λονδίνο, ο οποίος υπόσχεται να επαναφέρει τις παραδοσιακές μεθόδους απόσταξης στο προσκήνιο.

full-malt-floor.jpeg?width=960&rnd=13339

Αρχιτέκτονας και μηχανικός στο επάγγελμα, ο Plazewski κατάγεται από μια σειρά moonshiners, μια κληρονομιά που έχει επηρεάσει σημαντικά την προσέγγισή του στην παραγωγή ουίσκι. Το ταξίδι του στον κόσμο του ουίσκι ξεκίνησε με τη μετακόμισή του στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου ερωτεύτηκε τη Σκωτία, την κουλτούρα της και φυσικά το ουίσκι της. Εμπνευσμένος από τα πολλά ταξίδια του στη Σκωτία ο Plazewski αποφάσισε να φέρει τις παραδοσιακές του μεθόδους απόσταξης στο Ηνωμένο Βασίλειο, ιδρύοντας το Bimber Distillery με έδρα το Λονδίνο. Ωστόσο, παρά τη γρήγορη επιτυχία του, ένιωσε ότι κάτι του έλειπε: η βυνοποίηση στο malting floor, μια διαδικασία αναπόσπαστη στην παραδοσιακή παρασκευή ουίσκι, αλλά μη πρακτική στο Λονδίνο.

stills.jpg?width=960&rnd=133395025185870

Το Dunphail θα παράγει αποστάγματα χωρίς τύρφη και με τύρφη (με τύρφη από τα Highland). Υπάρχουν 12 washbacks Douglas Fir 5.000 λίτρων που θα φιλοξενήσουν ζυμώσεις έξι ημερών (144 ωρών), συμπεριλαμβανομένης μιας δευτερογενούς μηλογαλακτικής ζύμωσης. Οι τρεις αποστακτήρες του – δύο wash, ένας spirit  θα θερμαίνονται απευθείας. Η αρχική παραγωγική ικανότητα θα είναι περίπου 100.000 lpa, με δυνατότητα αύξησης σε 200.000 τα επόμενα χρόνια. Μια ευρεία γκάμα βαρελιών θα χρησιμοποιηθεί για ωρίμανση, από  hogsheads και butts μέχρι quarter casks.

image.png

 

https://www.dunphaildistillery.com/

Μακάρι να δοκιμάσουμε ωραία whiskies. To Bimber έχει κάνει για καινούργιο αποστακτήριο αξιόλογα αποστάγματα έως τώρα.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Ακούγεται πολύ υποσχόμενο. Ας είναι στον δρόμο που χαράζουν springbank και άλλα αυτού του είδους αποστακτήρια. Αναμένονται ενδιαφέροντες καιροί. Για να δουμε

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

On 10/20/2023 at 1:14 PM, apo21 said:

EXCLUSIVE: Dunphail Distillery starts production

Η παραγωγή ξεκίνησε στο νέο αποστακτήριο Dunphail στο Speyside, το οποίο έχει δεσμευτεί να κάνει το ουίσκι «όπως γινόταν παλιά».

Μετά την υπογραφή όλων των εγκρίσεων που απαιτούνται για την έναρξη λειτουργίας, η πρώτη του  απόσταξη «με ελαιώδη και φρουτώδη χαρακτηριστικά» new make πραγματοποιήθηκε στις 10:15 π.μ. στις 6 Οκτωβρίου.

Το αποστακτήριο ιδρύθηκε από τον Dariusz Plazewski έναν moonshiner τρίτης γενιάς κατά τον ιδιο ο οποιος είναι και ιδρυτής του πολυαναγνωρισμένου Distillery Bimber στο Λονδίνο, ο οποίος υπόσχεται να επαναφέρει τις παραδοσιακές μεθόδους απόσταξης στο προσκήνιο.

full-malt-floor.jpeg?width=960&rnd=13339

Αρχιτέκτονας και μηχανικός στο επάγγελμα, ο Plazewski κατάγεται από μια σειρά moonshiners, μια κληρονομιά που έχει επηρεάσει σημαντικά την προσέγγισή του στην παραγωγή ουίσκι. Το ταξίδι του στον κόσμο του ουίσκι ξεκίνησε με τη μετακόμισή του στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου ερωτεύτηκε τη Σκωτία, την κουλτούρα της και φυσικά το ουίσκι της. Εμπνευσμένος από τα πολλά ταξίδια του στη Σκωτία ο Plazewski αποφάσισε να φέρει τις παραδοσιακές του μεθόδους απόσταξης στο Ηνωμένο Βασίλειο, ιδρύοντας το Bimber Distillery με έδρα το Λονδίνο. Ωστόσο, παρά τη γρήγορη επιτυχία του, ένιωσε ότι κάτι του έλειπε: η βυνοποίηση στο malting floor, μια διαδικασία αναπόσπαστη στην παραδοσιακή παρασκευή ουίσκι, αλλά μη πρακτική στο Λονδίνο.

stills.jpg?width=960&rnd=133395025185870

Το Dunphail θα παράγει αποστάγματα χωρίς τύρφη και με τύρφη (με τύρφη από τα Highland). Υπάρχουν 12 washbacks Douglas Fir 5.000 λίτρων που θα φιλοξενήσουν ζυμώσεις έξι ημερών (144 ωρών), συμπεριλαμβανομένης μιας δευτερογενούς μηλογαλακτικής ζύμωσης. Οι τρεις αποστακτήρες του – δύο wash, ένας spirit  θα θερμαίνονται απευθείας. Η αρχική παραγωγική ικανότητα θα είναι περίπου 100.000 lpa, με δυνατότητα αύξησης σε 200.000 τα επόμενα χρόνια. Μια ευρεία γκάμα βαρελιών θα χρησιμοποιηθεί για ωρίμανση, από  hogsheads και butts μέχρι quarter casks.

image.png

 

https://www.dunphaildistillery.com/

Πρέπει να του στείλουμε μήνυμα για τον Ζάχο. 

Link to comment
Share on other sites

Screenshot 2021-10-28 at 18_22_59.webp

To σχέδιο του αποστακτηρίου. 

Να συμπληρώσω στον @apo21 (kudos) ότι στο σημείο που αναφέρει ότι 

On 10/20/2023 at 1:14 PM, apo21 said:

Οι τρεις αποστακτήρες του – δύο wash, ένας spirit  θα θερμαίνονται απευθείας

η ακριβής περογραφή είναι

"Distillation takes place in copper pot stills using direct fire – a traditional method that produces a spirit of great body and depth. The unique design of our stills ensures a high volume of copper contact, with the distillation producing a crisp, clean and refined spirit".

https://www.dunphaildistillery.com/our-craft

οπότε μιλάμε για απευθείας θέρμανση με φωτιά.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, mallios said:

οπότε μιλάμε για απευθείας θέρμανση με φωτιά.

Πολύ σωστά το έγραψε ο @apo21, νομίζω όλοι αυτό κατάλαβαν. Εσύ γιατί έπρεπε να διαβάσεις το κείμενο και στην Αγγλική??? :biggrin1: :sarcastic_blum:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...