Jump to content
  • Welcome to our whiskyforum

Dear Guest,

On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

forum21.png

Slainte!

Recommended Posts

Καταρχάς, χαίρομαι που αποτελώ μέλος εδώ και λίγη ώρα του εκλεκτού forum. 

Κατά δεύτερο, συγχωρέστε με αν το έχω βάλει σε λάθος σημείο, το κοίταξα και μου φάνηκε το πιο ταιριαστό. 

Κατά τρίτο, αν αντιβαίνει τους κανόνες του forum για κάποιο λόγο, ας σβηστεί. 

Ύστερα από αυτή την εισαγωγή, θα ήθελα τη βοήθεια σας. 

Θέλω να αγοράσω ένα φλασκί και θα ήθελα τις προτάσεις σας. 

Να είστε καλά. 

• Like 4

Καλησπέρα και καλώς όρισες στο φόρουμ!

Εγώ προσωπικά έχω ένα πολύ φθηνό φλασκί που το χρησιμοποιώ μόνο για το γήπεδο. Επειδή το φοβάμαι να αφήσω μέσα whisky για πολλές μέρες συνήθως βάζω τόση ποσότητα όσο θα χρειαστεί για μια φορά. 

Έχω δει στο internet κάτι υπέροχα γυάλινα πάντως που μου είχαν κινήσει το ενδιαφέρον, με τα οποία γλυτώνεις το θέμα της οξείδωσης. 

https://www.amazon.com/Modern-Whiskey-Spirits-Single-Silicone/dp/B08LV53T11

• Like 4

4 minutes ago, apo21 said:

Καλησπέρα και καλώς όρισες στο φόρουμ!

Εγώ προσωπικά έχω ένα πολύ φθηνό φλασκί που το χρησιμοποιώ μόνο για το γήπεδο. Επειδή το φοβάμαι να αφήσω μέσα whisky για πολλές μέρες συνήθως βάζω τόση ποσότητα όσο θα χρειαστεί για μια φορά. 

Έχω δει στο internet κάτι υπέροχα γυάλινα πάντως που μου είχαν κινήσει το ενδιαφέρον, με τα οποία γλυτώνεις το θέμα της οξείδωσης. 

https://www.amazon.com/Modern-Whiskey-Spirits-Single-Silicone/dp/B08LV53T11

Σ ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Υπάρχει κάτι από ελληνικά καταστήματα; 

Γενικά πέραν του ανοξείδωτου ατσαλιού και της χωρητικότητας, χρειάζεται να προσέξω κάτι άλλο; 

Eγω έχω απογοητευτεί από όλα τα μεταλλικά που έχω πάρει. Έχω καταλήξει να γεμίζω ένα 100αρι γυάλινο μπουκαλάκι και να το παίρνω στις συναυλίες. Είναι σαν δυο ποτά.

• Like 5

3 hours ago, Leftis said:

Eγω έχω απογοητευτεί από όλα τα μεταλλικά που έχω πάρει. Έχω καταλήξει να γεμίζω ένα 100αρι γυάλινο μπουκαλάκι και να το παίρνω στις συναυλίες. Είναι σαν δυο ποτά.

Σκέψου αν πάρεις περισσότερα μπουκαλάκια και ζωστείς σε όλες τις εσωτερικές τσέπες!

• Thanks 2

Έχω κάποια μεταλλικά φλασκιά, αλλά συμφωνώ με @Leftis και κάνω ό,τι κι ο @apo21.

Άμεση κατανάλωση και πολύ καλό πλύσιμο, στέγνωμα.

Το αγαπημένο μου πάντως είναι αυτό...

image.png.e7924dfb4c28515e6839d582294d873f.png

• Like 3
  • Haha 4

7 minutes ago, SimoG said:

Το αγαπημένο μου πάντως είναι αυτό...

image.png.e7924dfb4c28515e6839d582294d873f.png

Αυτό είναι για ώρα μεγάλης ανάγκης!!! Χωράει στην πίσω τσέπη του jean???

• Haha 2

3 hours ago, Leftis said:

Αλλοιώνει την γεύση; γιατί το λες για τα μεταλλικά; 

3 minutes ago, Benjor said:

Αλλοιώνει την γεύση; γιατί το λες για τα μεταλλικά; 

Δεν καθαρίζονται εύκολα και τα στόμια συνήθως μετά από λίγο χαλάνε και ξεκολλάνε.

• YES 1

2 minutes ago, Leftis said:

Δεν καθαρίζονται εύκολα και τα στόμια συνήθως μετά από λίγο χαλάνε και ξεκολλάνε.

Γυαλινο μπουκαλάκι λοιπόν; 

• YES 1

image.png.5bfecb1761381a52bfd6e0fa303e30da.png

Εγώ έχω το εικονιζόμενο φλασκί ΑΕΚ που υποτίθεται ότι είναι inox. Όπως ακριβώς και ο @apo21 το χρησιμοποιώ κυρίως στο γήπεδο, ενίοτε όμως μου έχει χρησιμεύσει αρκετά σε συναυλίες και σινεμά. Είναι ό,τι πρέπει για την κωλότσεπη, ακόμα και στον αστυνομικό έλεγχο δεν μου έχουν πει ποτέ τίποτα (μάλλον νομίζουν ότι είναι πορτοφόλι) και παίρνει αρκετή ποσότητα. Για να το γεμίζω έχω προμηθευτεί ένα χωνί με πολύ μικρό στόμιο. Για να αποφύγω την οξείδωση μετά το πλύσιμο το αφήνω ανάποδα σε πετσέτα όλο το βράδυ και την επόμενη ημέρα το στεγνώνω και λίγο για σιγουριά με πιστολάκι. Αν και μια φορά το ξέχασα για μήνες με ουίσκυ μέσα και δεν παρατήρησα καμία εμφανή αλλοίωση ούτε στο χρώμα του ουίσκυ που πέταξα, ούτε στη μυρωδιά. Υποθέτω πως η οξείδωση με ουίσκυ είναι πολύ πιο αργή ( @Celtic τα φώτα σου). Επειδή είναι προφανές ότι το στενό του στόμιο στερεί πολύ μεγάλο μέρος της απόλαυσης που είναι η μύτη, όποτε είναι εφικτό βρίσκω ένα άδειο ποτήρι (π.χ. από καντίνα ή μπαρ) και το μεταγγίζω εκεί λίγο-λίγο για να το απολαμβάνω περισσότερο.

• Like 4

24 minutes ago, Wisdom said:

image.png.5bfecb1761381a52bfd6e0fa303e30da.png

Εγώ έχω το εικονιζόμενο φλασκί ΑΕΚ που υποτίθεται ότι είναι inox. Όπως ακριβώς και ο @apo21 το χρησιμοποιώ κυρίως στο γήπεδο, ενίοτε όμως μου έχει χρησιμεύσει αρκετά σε συναυλίες και σινεμά. Είναι ό,τι πρέπει για την κωλότσεπη, ακόμα και στον αστυνομικό έλεγχο δεν μου έχουν πει ποτέ τίποτα (μάλλον νομίζουν ότι είναι πορτοφόλι) και παίρνει αρκετή ποσότητα. Για να το γεμίζω έχω προμηθευτεί ένα χωνί με πολύ μικρό στόμιο. Για να αποφύγω την οξείδωση μετά το πλύσιμο το αφήνω ανάποδα σε πετσέτα όλο το βράδυ και την επόμενη ημέρα το στεγνώνω και λίγο για σιγουριά με πιστολάκι. Αν και μια φορά το ξέχασα για μήνες με ουίσκυ μέσα και δεν παρατήρησα καμία εμφανή αλλοίωση ούτε στο χρώμα του ουίσκυ που πέταξα, ούτε στη μυρωδιά. Υποθέτω πως η οξείδωση με ουίσκυ είναι πολύ πιο αργή ( @Celtic τα φώτα σου). Επειδή είναι προφανές ότι το στενό του στόμιο στερεί πολύ μεγάλο μέρος της απόλαυσης που είναι η μύτη, όποτε είναι εφικτό βρίσκω ένα άδειο ποτήρι (π.χ. από καντίνα ή μπαρ) και το μεταγγίζω εκεί λίγο-λίγο για να το απολαμβάνω περισσότερο.

Καταλήγουμε ότι η βέλτιστη λύση είναι ένα γυάλινο μπουκαλάκι και ότι όλα τα φλασκια πάνω κάτω είναι το ίδιο; 

Το γυάλινο μπουκαλάκι σε σχήμα φλασκιού έχει λογική για την αποφυγή οξείδωσης αλλά έχει άλλο ρίσκο. Αν είσαι ξεχασιάρης όπως εγώ και κάτσεις απότομα σε σκληρή επιφάνεια με αυτό στην κωλότσεπη, μετά δεν αποκλείεται να μην κάθεσαι καθόλου και να ξαπλώνεις μόνο μπρούμυτα για κανά-δυο μήνες  :tongue:

• Like 2
  • Haha 3

Αν βάλεις ένα απλό μαλτ σε φλασκί και το καταναλώσεις εντός ολίγων ωρών δεν υπάρχει θέμα οξείδωσης. τα γυάλινα είναι μπελάς και πολλές φορές δεν παιρνούν τον έλεγχο. Tο μεταλικό φλασκί όπως λέει ο @Wisdom περνάει παντού! όσον αφορά την μύτη (flavour) το ίδιο θέμα έχει είτε έχεις φλασκί ή γυάλινο μπουκαλάκι 

9 minutes ago, tolisrocks said:

Αν βάλεις ένα απλό μαλτ σε φλασκί και το καταναλώσεις εντός ολίγων ωρών δεν υπάρχει θέμα οξείδωσης. τα γυάλινα είναι μπελάς και πολλές φορές δεν παιρνούν τον έλεγχο. Tο μεταλικό φλασκί όπως λέει ο @Wisdom περνάει παντού! όσον αφορά την μύτη (flavour) το ίδιο θέμα έχει είτε έχεις φλασκί ή γυάλινο μπουκαλάκι 

Σ ευχαριστώ και εσένα για τη συνεισφορά σου. Κάποια πρόταση υπάρχει παιδιά; 

On 11/27/2023 at 6:49 PM, Wisdom said:

Υποθέτω πως η οξείδωση με ουίσκυ είναι πολύ πιο αργή ( @Celtic τα φώτα σου).

Γενικά το ανοξείδωτο ατσάλι δημιουργήθηκε και χρησιμοποιείται για αυτόν ακριβώς τον σκοπό. Το να αντέχει στην οξείδωση.  Η οποία, ναι, θα είναι πιο αργή με ουίσκυ αντί για νερό, αλλά δεν έχει νόημα η κουβέντα στο θέμα μας. Αλίμονο αν ανησυχούμε για θέμα οξείδωσης του μετάλλου σε ένα ανοξείδωτο φλασκί. Εδώ κάθε λίγες μέρες βράζουμε αλατισμένο νερό σε κατσαρόλα για να φτιάξουμε μακαρόνια....Αυτό για το οποίο πρέπει να ανησυχούμε είναι για την αλλοίωση του ουίσκυ μέσα στο φλασκί. Αν είχες και γευστική εμπειρία με το ουίσκυ που έμεινε μήνες και το πέταξες, θα το καταλάβαινες. Το μεταλλικό φλασκί προϋποθέτει άδειασμα μετά τη χρήση και καλό καθάρισμα. Ειδικά εσωτερικά στο βιδωτό πώμα του, εκεί πάσχει πολύ.

On 11/27/2023 at 7:15 PM, Benjor said:

Καταλήγουμε ότι η βέλτιστη λύση είναι ένα γυάλινο μπουκαλάκι και ότι όλα τα φλασκια πάνω κάτω είναι το ίδιο; 

Είναι θέμα προσωπικού γούστου και αισθητικής. Το καθένα έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του. Όποιο και να επιλέξεις, πρέπει να το αντιμετωπίσεις σαν ένα σκεύος επαναχρησιμοποιούμενο μεν, αλλά που θέλει τη φροντίδα του για να κρατήσει στο χρόνο. Καλώς ήρθες στο φόρουμ, με την ευκαιρία.

• Like 1

1 hour ago, Celtic said:

Γενικά το ανοξείδωτο ατσάλι δημιουργήθηκε και χρησιμοποιείται για αυτόν ακριβώς τον σκοπό. Το να αντέχει στην οξείδωση.  Η οποία, ναι, θα είναι πιο αργή με ουίσκυ αντί για νερό, αλλά δεν έχει νόημα η κουβέντα στο θέμα μας. Αλίμονο αν ανησυχούμε για θέμα οξείδωσης του μετάλλου σε ένα ανοξείδωτο φλασκί. Εδώ κάθε λίγες μέρες βράζουμε αλατισμένο νερό σε κατσαρόλα για να φτιάξουμε μακαρόνια....Αυτό για το οποίο πρέπει να ανησυχούμε είναι για την αλλοίωση του ουίσκυ μέσα στο φλασκί. Αν είχες και γευστική εμπειρία με το ουίσκυ που έμεινε μήνες και το πέταξες, θα το καταλάβαινες. Το μεταλλικό φλασκί προϋποθέτει άδειασμα μετά τη χρήση και καλό καθάρισμα. Ειδικά εσωτερικά στο βιδωτό πώμα του, εκεί πάσχει πολύ.

Είναι θέμα προσωπικού γούστου και αισθητικής. Το καθένα έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του. Όποιο και να επιλέξεις, πρέπει να το αντιμετωπίσεις σαν ένα σκεύος επαναχρησιμοποιούμενο μεν, αλλά που θέλει τη φροντίδα του για να κρατήσει στο χρόνο. Καλώς ήρθες στο φόρουμ, με την ευκαιρία.

Καλώς σας βρήκα. Ήσουν αρκετά ξεκάθαρος νομίζω. Προφανώς και είχα στο μυαλό μου τον καθαρισμό του φλασκιού ύστερα από κάθε χρήση. Πολύ χρήσιμες οι συμβουλές σου, σ'ευχαριστώ, όπως και όλους όσους συνεισέφεραν στο θέμα.

Οπότε θα προχωρήσω σε κάποια αγορά, έχοντας στο μυαλό μου όλα όσα είπαμε. Όταν καταλήξω, θα το μοιραστώ μαζί σας.

• Like 1

• 3 weeks later...
22 minutes ago, Benjor said:

Τελικά, αγόρασα το συγκεκριμένο. Μέχρι στιγμής είμαι ικανοποιημένος

https://www.nakasconcept.gr/el/proionta/eidi-spitiou/gia-to-mpar/vin-bouquet-flaski-karo-vin-bouquet_496745/

Ωραίος! Καλοταξιδο! Με τι το γέμισες?

• Like 1