Jump to content
  • Welcome to our whiskyforum

    Dear Guest,

    On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

    forum21.png

    Slainte!

Recommended Posts

Posted

Λαμβάνοντας υπόψη την ιστορική του σημασία, το αποστακτήριο Lindores Abbey έχει χτιστεί ως ένα αισθητικής αξίας μνημείο για την 800-χρονη Tironensian structure, χρησιμοποιώντας ντόπιο ξύλο από το Denmylne και πέτρα από το Clatchard Quarry.

Χτισμένο ως θυγατρικό του Kelso Abbey, το Lindores Abbey ιδρύθηκε στην άκρη του Newburgh, στο Fife, στα τέλη του 12ου αιώνα από τον κόμη του Huntingdon. Κάποτε το επισκέφτηκαν βασιλιάδες και βασίλισσες, αλλά το αβαείο Tironensian είναι τώρα κάτι περισσότερο από ένα κατάφυτο ερείπιο. Το 1912 το Αβαείο και ένα γειτονικό αγρόκτημα πουλήθηκαν στον John Howison. Τα εδάφη πέρασαν από γενιά σε γενιά και ανήκουν πλέον στον δισέγγονο του Howison και τον σημερινό «θεματοφύλακα του Lindores», Drew Mackenzie Smith και τη σύζυγό του, Helen.

Υποστηρίζεται ότι η πρώτη γραπτή αναφορά για ουίσκι που παράγεται στη Σκωτία σχετίζεται με το Lindores Abbey. Το Exchequer Rolls του 1494 αναφέρει ότι, με εντολή του Βασιλιά James IV, το «eight bols malt» παρουσιάστηκε στον Τιρονήσιο μοναχό Friar John Cor για να παραχθεί το «aqua vitae» - το νερό της ζωής. Πιστεύεται ότι ο Friar Cor διέμενε στο Lindores και το Abbey έχει γίνει γνωστό ως το «spiritual home of Scotch whisky».

Ο Mackenzie Smith είχε από καιρό σκεφτεί την κατασκευή ενός αποστακτηρίου στο Lindores και τελικά ξεκίνησε ένα έργο 10 εκατομμυρίων λιρών το 2013, με την υποστήριξη τριών Ευρωπαίων επενδυτών. Μια ανασκαφή της γης δίπλα στο Αβαείο, αποκάλυψε έναν αρχαίο τοίχο 18 μέτρων μόλις πέντε ίντσες κάτω από την επιφάνεια της γης.

Η ανασκαφή και οι επακόλουθες αρχαιολογικές έρευνες καθυστέρησαν την κατασκευή μέχρι τον Ιούλιο του 2016. Το κέντρο επισκεπτών «world class» του Lindores Abbey άνοιξε τελικά για το κοινό τον Οκτώβριο του 2017.

Σύμφωνα με τον Mackenzie Smith, παρά τις ιστορικές ρίζες του Lindores, η εταιρεία είχε να αντιμετωπίσει τουλάχιστον μία πρόκληση εμπορικού σήματος από καταναλωτικές μάρκες σχετικά με τη χρήση του ονόματος του Abbey.

LINDORES ABBEY FACTS

CAPACITY (MLPA): 0.26

CONDENSER TYPE: Shell and tube

FERMENTATION TIME: Two washbacks at 72 hours; two washbacks at 96 hours

FILLING STRENGTH: 63.5% abv

GRIST WEIGHT (T): 2

HEAT SOURCE: Kerosene-fired Cochran steam boiler to Internal Stainless-steel radiator

MALT SPECIFICATION: 0.5ppm

MALT SUPPLIER: Muntons

MASH TUN TYPE: Semi-lauter

SINGLE MALT PERCENTAGE: 95%. Other 5% for Aqua Vitae production

SPIRIT STILL SHAPE: Boil ball

SPIRIT STILL SIZE (L): 3,500

STILLS: Three - one wash, two spirit

WAREHOUSING: Dunnage and racked

WASH STILL SHAPE: Boil ball

WASH STILL SIZE (L): 10,000

WASHBACK CHARGE (L): 10,000

WASHBACK SIZE (L): 13,000

WASHBACK TYPE: Wooden (douglas fir)

WASHBACKS: 4

WATER SOURCE: Borehole

WORT CLARITY: Clear, using vorlauf

YEAST TYPE: Anchor Lallemend Distillers Dried Yeast

OWNER: Lindores Distilling Co.

 image.png

image.png

 image.png

 image.png

Πηγές:

1.-lindoresabbeydistillery.com/

2.-scotchwhisky.com/whiskypedia

  • Like 3

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...