Jump to content
  • Welcome to our whiskyforum

Dear Guest,

On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

forum21.png

Slainte!

Recommended Posts

Posted

Καλημέρα σας, καλή Κυριακή να έχουμε και το ευχάριστο είναι πως δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος μεγάλος κουβάς. 

Καταρχάς (το πιο σημαντικό για εμένα) να πω ότι χάρηκα που σας άρεσε και το βρήκατε δυνατό και αρκετά αντρίκιο.

Το συγκεκριμένο μπουκάλι ήταν δώρο από φίλο, μέλος του forum, στο περσινό μας ταξίδι στην Σκωτία, και τον ευχαριστώ και δημόσια για το δώρο του (δεν υπάρχει λόγος να πω όνομα, σίγουρα θα διαβάσει το νήμα).

Από την πρώτη στιγμή, πριν καν ανοίξω την σακούλα και δω τι είναι, αισθάνθηκα ότι το καλύτερο ευχαριστώ για εκείνον θα ήταν να το μοιραστώ μαζί σας. Όταν είδα και τι ήταν, δεν υπήρχε πλέον κανένας ενδοιασμός, θα το μοιραζόμουν 100%. Ότι δεν μπήκε σε samples «έφυγε» λίγο μετά την πρωτοχρονιά μέσα σε μία ώρα περίπου με άλλους δύο φίλους.

Προσωπικά μου άρεσε πάρα πολύ, χειμώνας, μπαλκόνι και ελάχιστο νεράκι για να ανοίξει και αυτή η ιδιαίτερη dirty-sweet-peat αίσθηση το έκανε να ξεχωρίζει.

Πάμε λοιπόν τώρα στις γευσηγνωσίες, με την σειρά που τα έλαβα. 

• Like 8
Posted

Το ανυπέρβλητο είδωλο, ο άνθρωπος που απλά περιμένει το πολιτικό μας σύστημα να τον καλέσει για πρωθυπουργό, ο αγαπητός @Makis

=====================================================

Μύτη: Έντονο τσάι και κάτι βοτανικό. Πολύ γνώριμα αρώματα. Γιασεμί και αγιόκλημα μαζί... Λεπτεπίλεπτη μυτούλα, δεν έχει τίποτα βαρύ, κουραστικό ή ενοχλητικό. Στην πορεία εξελίσσεται κι άλλο. Φλούδα μανταρινιού και υποψία κηρήθρας... Πραγματικά θαυμάσια μύτη!

Στόμα: Κοντά με τη μύτη, βγάζει όμως και ξύλο που δεν φαινόταν στη μύτη. Λιγότερο εντυπωσιακό γευστικά, μία όξινη υπόνοια και μία γευστική αδυναμία διακρίνω. Είναι νεαρό το απόσταγμα και όχι καλά δεμένο το σώμα. 

Επίγευση: Γλυκόπικρη και αρκετά μακριά λόγω υψηλού αλκοόλ.

Από το χρώμα προσανατολιζόμουν σε μπερμπονοβαρελο, με το που το μύρισα μου περνάει από το μυαλό και τελείωμα σε βαρέλι που περιείχε λευκό κρασί. Πιθανότατα όμως first fill ex-bourbon cask, cask strength μέχρι 12 ετών πιστεύω. Από την αρχή μου κόλλησε ότι είναι κάποιο Auchroisk από SMWS οπότε βρίσκω ένα στην τύχη και λέω 95.81 το οποίο παρεμπιπτόντως βλέπω ότι είναι second fill ex-bourbon και 12 ετών... Ο,τι να' ναι πραγματικά!

https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/236166/auchroisk-2010-smws-9581

image.png

Thanks @mallios! Ωραίο ουίσκι με τις αδυναμίες του βέβαια.

• Like 7
Posted

Ο ένας και μοναδικός, ο γνήσιος, ο σωστός, αυτός που όλοι θαυμάζουμε ο Luka Modrić της καρδιάς μας, ο δικός μας και μόνο @Leftis

========================================================================

Χρώμα

• 0.2 - 0.3 pale gold μου φαίνεται.

Μύτη

• Βανίλιες
  • Από φρούτα θα πήγαινα σε μπανάνες. Πιο γλυκά και λευκά.
  • Απαλό βερνίκι και ξύλο.
  • Λίγο πιπέρι.

Στόμα

• Γεμάτο σώμα.
  • Βανίλια. Κλασικό λευκό κέικ.
  • Ελάχιστο ginger και λευκό πιπέρι.
  • Λιπαρό - oily κάπως.

Αλκοόλ

• Στην μύτη είναι επιθετικό στην αρχή αλλά και στην συνέχεια.
  • Επίσης το καταλαβαίνω στο στόμα σαν υψηλόβαθμο, ειδικά στην επίγευση. Γεμάτo σώμα.
  • Είναι πάνω από 56%. Θα έλεγα κάτι κοντά στο 60%.

Περιοχή

• Σκωτία μου κάνει, Speyside.

• Για την ηλικία θα πω ότι είναι σχετικά νεαρό, μεταξύ 7 και 11 ετών.

Βαρέλι

• Νιώθω είναι ex Bourbon βαρελι. 1st / 2nd fill.

Επιλογή για κουβά:

• Eμφιάλωση: SMWS
  • Προφίλ: Juicy, Oak & Vanilla
  • Περιοχή: Speyside
  • Αποστακτήριο: Linkwood
  • (Και με τα χαρακτηριστικά που λέω παραπάνω - ηλικία, βαρέλι, αλκοόλ, κτλ.)
  • Like 7
Posted

O πρόεδρος, φίλος, καβαλάρης της Καστοριάς, οινοποιοός, αποσταγματοποιός, ζυθοποιός, ο άνθρωπος ορχήστρα, @Alkisd8  o μόνος νομίζω που πήγε λιγάκι κουβά αλλά η ιδιαιτερότητα αυτού του βισκι στην παραγωγή του, τον σώζει!

================================================================

Blind Tasting Game #7 Sample from The great enomatarxa(ty!)

Nose: μια πολύ ωραία και γλυκιά μύτη. Φουλ βούτυρο, καραμέλες μπαμπαλου, το μπερμπον είναι κυρίαρχο. Γλυκά μπαχαρικά επίσης, τσιμπάει λίγο και μια πολύ ωραία νότα βαρελιού και παλιάς αποθήκης. Η μύτη σου δίνει την αίσθηση ότι θα πιεις κάτι γεμάτο, βουτυρώδες, με ωραίο όγκο. Μου έρχονται επίσης και κάποιες νότες μαύρων φρούτων, σταφίδας ζουμερής, δαμάσκηνο ώριμο.

Palate: και ναι το στόμα ακολουθεί την μύτη. Πολλά μπαχαρικά,ο αλκοολικός του βαθμός είναι πάνω από 58% και δω φουλ μπερμπονιλα, Τα μπαχαρικά σκάνε στην αρχή σαν να σου λένε ,’φίλε μπήκα, πρόσεχε ‘. Έχει κόκκινο πιπέρι, με το που καταλαγιάζουν τα μπαχαρικά μια πολύ ωραία bitter sweet γεύση, μαύρα και κόκκινο φρούτα, καμένο βαρέλι, κάπνα του βαρελιού, η βανίλια κάνει καραμπαμ

Finish: το τελείωμα είναι medium k αρκετά μπιτερ,σαν να τρως σοκολάτα μαύρη 90% με πικραμύγδαλα. Στο τέλος έχει μια καρβουνίλα μαζί με πολλούς ξηρούς καρπούς παραψημένους.

Score:87

Πρώτον να πω ότι μου άρεσε πολύ. Ένα ουίσκι με προσωπικότητα. σίγουρα πρόκειται για cask strength, όχι τόσο νεαρό δλδ κοντά στα 10 χρόνια, μπερμπον βαρέλι και αρκετό active θα έλεγα αλλά όχι τόσο όσο να σε κουράσει. Εδώ νομίζω έπαιξε ρόλο και η παλαίωση. Η μπερμπονιλα ήταν τόσο έντονη σε που θα πάω σίγουρα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και θα πω ότι πρόκειται για ένα Bourbon με υψηλό αλκοολικό βαθμό.

Σ ευχαριστώ πολύ κύριε ενωματάρχα πραγματικά με έκανε και πέρασα ένα πολύ ωραίο βράδυ σε μια πολύ παραγωγική συζήτηση. Είχαμε να πούμε πράγματα με το συγκεκριμένο. Πάμε τώρα στον σίγουρο κουβά.

https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/99723/elijah-craig-barrel-proof-release-14

Elijah Craig Barrel Proof - Release #14

• Like 8
Posted

Ο ένας και μοναδικός απόγονος (μπορεί και πατέρας δεν ξέρω) του Highlander. Ο φίλος @Celtic που υποσχέθηκε μετά από αυτό το Blind tasting να αποκαλύψει δημόσια σε ποιον αιώνα γεννήθηκε και αν κατά την διάρκεια του Auld Alliance και μέχρι το 1560 και το Treaty of Edinburgh, είναι αλήθεια πως απέσταζε whisky στην Ιρλανδία και το πουλούσε στους φτωχούς συγγενείς στην Σκωτία.

======================================================

Καλησπέρα καλησπέρα...

Μύτη 👃 Πολύ έντονο αλκοόλ, μέχρι να πάρει αέρα σκεπάζει ότι άρωμα πάει να βγει προς τα έξω....Πίσω λοιπόν από την αλκοόλη διακρίνω μια herbal κατάσταση , με lime, βότανα και δημητριακά. Με λίγο νερο τα δημητριακά ξεμυτιζουν περισσότερο.

Στόμα - Πολύ καυτερό και πικάντικο η η γλώσσα μου έχει αρχίσει να τα παίζει και θέλει ρεκτιφιε. Συνάμα είναι ελαιώδες στην υφή. Έντονα κι εδώ στοιχεία βοτανικής φύσης, δυόσμος, μέντα και τέτοια...Το υψηλό αλκοόλ και τα καυτερά κάνουν την κατάποση χωρίς νερό να είναι κάποιο στάδιο μαζοχισμού....

Τελείωμα γλυκό σαν καραμέλα βουτύρου 

Ένα "αντρίκειο" ουίσκυ, χωρίς όμως πολυπλοκότητα. Πιστεύω το βαρέλι αδικεί το spirit, που έχει χαρακτήρα. Με κάποιο sherry finish θα είχε πολλά να πει. 

Θα ποντάρω σε ανεξάρτητη εμφιάλωση, single bourbon cask, cask strength, 8-10yo, περιοχή Speyside.

Επιλέγω για Κούβα Benrinnes 10yo, 50.5%, 

Peace, Love & Whisky από Simply Whisky που ξέρω ότι αγαπάς...

Peace, Love & Whisky - Simply Whisky

Thanks Enomotarcha!

peace-love-and-whisky-simply-whisky.webp

• Like 6
Posted

Η τελευταία Ελληνίδα αμαζόνα, το αντίπαλο δέος του Ninja @D.M. η Ελληνίδα Σινόμπι, γνήσια απόγονος της Μοτσιτζούκι Τσιγιόμε αλλά και η Cigar expert, η Αρχόντισα της Καρδίτσας @Χεντυ !

=========================================================

Αγαπητέ μου φίλε Γιάννη έφτασε η ώρα να σου γράψω την μαντεψιά μου.

Χρώμα:  ανοιχτό σαν λευκό κρασί..ντελικάτο.!

Μύτη: φρουτώδες..αχλάδια και πράσινα μήλα.

Γεύση   εσπεριδοειδή..όξινο πλούσιο ..που στο τέλος σου σκάει βανίλια.

Επιγεύση:  γλυκιά επίγευση καλοκαιρινή… που σου αφήνει στην γλώσσα μπαχάρια.

Σχόλια: αν πω ότι δεν μου άρεσε θα ήταν ΨΕΜΑ.! .υπέροχο, καλοκαιρινό, φανταστικό..

Το γνωρίζω αυτό το δείγμα.

Μαντεψιά: λοιπόν Γιάννη νομίζω τα κατάφερα αυτή την φορά.

Arran Barrel Reserve

Σε ευχαριστώ φίλε ήταν αφάνταστα ωραίο.!

https://www.masterofmalt.com/whiskies/arran/arran-barrel-reserve-whisky/

Arran Barrel Reserve

• Like 6
  • Haha 1
Posted

Η έκπληξη, το αναπάντεχο γεγονός, ο φίλος, ταμίας, εφοπλιστής, και για πρώτη φορά (με τιμάει ιδιαίτερα) δεν έστειλε τελευταίος, παίρνωντας την τελευτιά (όπως πρωτία) από τον @tsapaspan, ο συνοδοιπόρος τόσα χρόνια @SimoG !

=================================================================

Χρώμα: Λευκό κρασί 

Μύτη: Τσιμπάει το αλκοόλ, δύναμη, Cask Strength, πάνω από 50%. Δεμένη, πλούσια, ζεστή αίσθηση, κάπως ξηρή. Πικάντικη και πολύ ευχάριστη. Καθαρό το αλάτι που κυριαρχεί, Θαλάσσια αύρα, βρεγμένο παλιό ξύλο, βαπορίσιο βερνίκι, φύκια, υπόγεια αποθήκη και λεμόνι. Μπέρμπον βαρέλι, αλλά νομίζω ότι έχει και κρασί ή sherry. Μου βγάζει κρασί και θειάφι αλλά δεν ενοχλεί.

Στόμα: Κρεμώδης, αλμυρή, πικάντικη και γλυκιά γεύση που γεμίζει το στόμα. Μαρμελάδα, μηλόπιτα, καραμέλα, σοκολάτα, σταφίδες, βανίλια, μέλι. Αλατισμένοι ξηροί καρποί, πιπέρια, ξύλο και δέρμα. Αφυδατώνει το στόμα.

Επίγευση: Μεγάλης έντασης, ευχάριστη, ζεστή, στρογγυλή και ισορροπημένη. Αλάτι, ξηροί καρποί και μπαχαρικά.

Κουβάς: Μου φέρνει από Glen Scotia, οι επιλογές άπειρες. Αν και δεν μου ταιριάζει πολύ το χρώμα, ας διαλέξω…  Glen Scotia 12yo, 54.1% The Mermaid Edition

https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/239462/glen-scotia-12-year-old 

Μου άρεσε πολύ, ευχαριστώ Γιάννη!

Glen Scotia 12-year-old

• Like 7
Posted

Η ξανθιά γλυκιά Παναγιά (που έλεγε ο Τόλης) του forum, η γλωσσοπλάστης και λεξηπλάστης, η μητέρα του "αυταρχικού μας πρόεδρε", μας ανέχετε τόσα χρόνια και την αγαπάμε όλοι μας πολύ, η Βασίλισσα της Τιθορέας (το γράφω γιατί μάλλον έρχεται εκδρομούλα εκεί) η μοναδική @Ρένα !

===============================================================

Πω πωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω

Πολυμορφικέ μη αναμενόμενε Πρόεδρε της καρδιάς μου!

Τι άρωμα είναι αυτό; Μόλις το έβαλα στη μύτη !!! Αμέσως μου ήρθε στο μυαλό αυτή η παλιά καραμέλα βουτύρου διάφανη  :

image.png

Δεν είναι τυχαίο αυτό καθώς και το χρώμα του είναι ανοιχτό σαν την καραμέλα αυτή την κρυστάλλινη στο πιο διάφανο όμως. Πολύ γλυκιά μυρωδιά που με παραπέμπει σε ψητά πασχαλιάτικα κουλουράκια

Το αλκοόλ είναι έντονο στη μύτη και όσο το μυρίζω γίνεται και πιο έντονο. Σίγουρα είναι κοντά στους 60 με την αίσθηση ότι τους υπερβαίνει. Μου αρέσει πολύ στη μύτη η γλυκάδα που βγάζει σε συνδυασμό με το αλκοόλ.

Προχωράω στη γευστική δοκιμή και καίγεται όλο μου το είναι… το νιώθω πολύ δυνατό να κατεβαίνει στον οισοφάγο οπότε επιβεβαιώνομαι ως προς τους 60 φεύγα βαθμούς. Δεν ξέρω … πολύ πολύ δυνατό αλλά πολύ ευχάριστο για μένα.

Παραμένει γλυκό και στο στόμα , παραμένει η γεύση από την καραμέλα βουτύρου , φέρνει λίγο σε καμένη ζάχαρη που γίνεται καραμέλα σιγά σιγά η οποία  όσο πιο πολύ καίγεται λίγο πικρίζει… μουδιάζει το εσωτερικό του στόματος.

Όσο δοκιμάζω τόσο καίει… το μυαλό κόλλησε ήδη σε ποιο ουίσκι μου έχει συμβεί αυτό ξανά και θα το φανερώσω σε λίγο. Έχει εντoνα πιπεράτη γεύση αλλα γλυκων πιπεριών και μπαχαρικών…ελαφρώς ξυλώδη γεύση, με πρωταγωνιστική γεύση πέρα της βουτυροκαραμελένιας βανίλιας και των γλυκών αχλαδιών και σταφυλιών καθώς και γλυκών αποξηραμένων φρούτων όπως παπάγια.

Θέλει νερό , δεν έβαλα σταγόνα ενώ είμαι σίγουρη ότι με το νερό θα ανοίξει και θα αναδείξει πολλά περισσότερα αρώματα και γεύσεις

Η επίνευση είναι καλή κυρίως στον οισοφάγο…μένει η αίσθηση του έντονου αλκοόλ να καίει ως πιπεράτη ανάμνηση με αποτέλεσμα να αφήνει μια πικράδα στο τέλος κριθαρένια διόλου δυσάρεστη αλλά με αρκετά καλή διάρκεια.

Παρόλο που κάπως το χρώμα με προβληματίζει διότι μου φαίνεται πιο ανοικτό…. την αίσθηση του δείγματος σου Ανυπέρβλητε Πρόεδρε της καρδιάς μου την είχα στο παρελθόν δοκιμάζοντας το  με παρακάτω cask strength :

As We Get It – Highland Single Malt

https://www.masterofmalt.com/whiskies/ian-macleod/highland-single-malt-as-we-get-it-ian-macleod-64-whisky/

Σ ευχαριστωωωωωωωωωωωωωωωω πολυυυυ

Highland Single Malt - As We Get It (Ian Macleod) 64%

• Like 8
Posted

Ο τίγρης της Καστοριάς (δυστυχώς το λιοντάρι το πρόλαβε άλλος) ο μόνος άνθρωπος στον κόσμο που αντέχει 24x7 τον @Alkisd8 , ο Άρχοντας του καπουτσίνο, φρεντοτσίνο, εσπρεσσο, brunch, πρωινού (καλές δουλειές και πάλι) και αυτός που θα χάσει στο blind sample 7 και θα βάλει μία σούβλα κατσικάκι, ο καλός φίλος @tsapaspan 

==============================================

Χρώμα: ανοιχτό κίτρινο σχεδόν διάφανο

Μύτη: τροπικά φρούτα, ανανάς, μπανάνες, κάποια πιπεριά και μια φρεσκάδα σαν γρασίδι φρεσκοκομμένο έντονο το αλκοόλ σίγουρα πάνω από 46 ίσως κάτι κοντά στο 50- 55%. Πολύ καλή μύτη. Πολλά αρώματα , με ενθουσίασε για το τι  ακολουθεί.

Στόμα: με την πρώτη γουλιά τρώω χαστούκι. Αρκετά πιπεριά, πολύ αλκοόλ. Μετά από κάνα εικοσάλεπτο αρχίζω να διακρίνω κάποιες γεύσεις κυρίως μια γλύκα σαν σοκολάτα. Πάντως έχει αρκετά γεμάτο στόμα και αρκετά λιπαρό. Και εδώ έχουμε κάποια φρούτα ανανάς ή μάνγκο. Το πιπέρι πάντως μένει αρκετά έντονο. Δύσκολο στόμα. Φαίνεται ότι έχει να δώσει πράγματα αλλά εμένα με « σκοτώνει» το αλκοόλ, ίσως είναι για πιο έμπειρους. 

Επίγευση μέτρια γλυκιά . 

Σε ευχαριστώ φιλαράκι για το ουίσκι σου η μύτη με ενθουσίασε, το στόμα με δυσκόλεψε αρκετά. Θα ήθελα να το ξανά δοκιμάσω γιατί  μου αφήνει μια εντύπωση ότι έχει πολύ πράγμα να δώσει. 

Αν και ξέρω ότι η μαντεψιά μου είναι πολύ έκτος θα πω το 

Glen Scotia 10-year-old - Ratings and reviews - Whiskybase

Κυρίως λόγο της μύτης που την θύμισε αρκετά. 99,9% έχω πέσει έξω αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιο άλλο αυτή την στιγμή. Η μύτη με οδηγεί εκεί!!!

Glen Scotia 10-year-old

• Like 6
Posted

Ο "παίζω μόνος μου χωρίς ανταγωνισμό", ο άνθρωπος που έκανε τον @mitsubae να μοιάζει ξεπουπουλιασμένο κοτοπουλάκι στο BBQ, το χταπόδι - ψήστης που ψήνει / γυρίζει / ανάβει κάρβουνα / πίνει μπύρα / δοκιμάζει whisky / χαιρετάει τους οπαδούς του την ίδια στιγμή! Η κακιά πεθερά των tasting notes ο φίλος @Islaynder !

=======================================================

Καλημέρες!

Χρώμα: Sauvignon Blanc 

Μύτη: Έντονο αλκοόλ έως τσουξιματος το οποίο αναδύει υπέροχες βανίλιες, μουλιασμένο ψωμί και με μία ιδέα γύψου ή ασβέστη. Όσο ηρεμεί στο ποτήρι βγάζει όξινα φρούτα όπως λεμόνι και γκρέιπφρουτ. Προς το τελείωμα εμφανίζει αρώματα από ανθούς γιασεμί και γαρδένιας. Με νερό πιθανόν να έβγαζε και άλλα αρώματα. Δεν θα του βάλω όμως γιατί μου αρέσει ο brutal χαρακτήρας του.

Στόμα: Αλκοολικά είναι όσο πρέπει δυνατό για να φανεί. Ο brutal χαρακτήρας της μύτης περίμενα να με τσακίσει, τελικά είναι αρκετά πολιτισμένο και η ένταση του δεν είναι επιθετική. Έχει μέτριο σώμα χωρίς γωνίες και αναβλύζει μια  φρεσκάδα. Και εδώ υπάρχουν οι βανίλιες του που ξεκάθαρα είναι λιγότερες. Ελαφρώς βοτανικό προσφέρει τροπικά φρούτα μαζί με πικάντικα μπαχαρικά. Μου θυμίζει το γλυκό τραγανό καρπούζι της γιαγιάς μου. Υπάρχουν ξύλινες νότες που του δίνουν κάποιο βάθος χωρίς να το πνίγουν. Και εδώ δεν έβαλα νερό, με εξέπληξε ευχάριστα και το απόλαυσα σκέτο!

Επίγευση: Μικρή, γλυκιά και ελαφρώς δρύινη 

Συμπέρασμα: Ήταν πραγματικά απολαυστικό! Διαφορετικό, ποιοτικό, τροπικό και φρέσκο. Τα χρόνια του θα είναι λιγοστά σε κάποιο first fill βαρελάκι ή λίγα παραπάνω (8-9) σε κάποιο καλό second fill. Με όλα τα παραπάνω αποκλείω κάποια NAS εμφιάλωση επίσημου αποστακτηρίου που ήταν η αρχική μου σκέψη και θα κινηθώ σε ανεξάρτητο εμφιαλωτή. Στη τύχη λοιπόν λέω...

https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/244678/croftengea-2014-smws-12258

Γιάννη σ' ευχαριστώ, το παιχνίδι μαζί του ήταν απολαυστικό!

image.png

• Like 7
  • Haha 1
Posted

Πάμε λοιπόν μία μικρή εισαγωγή.

==========================================

Νομίζω ότι και σπάνια έχουμε δοκιμάσει κάτι τέτοιο, είναι ένα 100% malted barley whisky το οποίο όμως δεν μπορούμε να το πούμε single malt γιατί αποστάζεται σε συνεχή στήλη. Το όνομά του ήταν κάποτε μία συγκεκριμένη γραμμή παραγωγής σαν Single Malt ενώ τώρα εντάσσεται στην κατηγορία Single Grain από το αποστακτήριο – εργοστάσιο και κυκλοφορεί με το όνομα του αποστακτηρίου.

Δοκιμάσαμε όλοι ένα Old Rosdhu (τώρα Loch Lomond Single Grain) cask strength.

Λίγες παραπομπές για το Old Rosdhu

https://scotchwhisky.com/whiskypedia/2070/old-rhosdhu/

Single malt Old Rhosdhu was last made at the versatile Loch Lomond distillery around 2000, but bottles dating back as far as the 1960s still turn up occasionally at auction. Distillery bottlings have included NAS and five-year-old expressions, while independent bottlings have been released in a variety of age statements and vintages.

The whisky itself exuded fruity and floral characteristics, a testament to Loch Lomond’s distillery set-up that tends toward maximising reflux.

The name Rhosdhu is today used internally by the distillery’s owner to classify one of its many spirit types: an unusual single grain produced by distilling 100% malted barley in a continuous still. The resulting whisky is bottled as Loch Lomond Single Grain. 

https://www.lochlomondwhiskies.com/collections/single-grain-whisky

At Loch Lomond, our single grain is distilled in our continuous still using 100% malted barley, which is very rare for a single grain, as most would use other cereals such as rye or corn. This results in a smooth and sweet spirit with an added complexity not usually found in single grain whisky. You can expect a delicate flavour profile of crisp green apple, creamy vanilla and soft fruits.

• Like 6
  • Wow 2
Posted

Ωωωωωω! 

Οι περισσότεροι έχουμε πολλά κοινά σημεία, σκέφτηκα και εγώ το Simply που έγραψε ο @Celtic το απέκλεισα για τους προφανείς λόγους. Νομίζω όμως πως αυτός θα είναι ο νικητής!

Πραγματικά ωραίο βισκι και για μένα πολύπλοκο για το νεαρό της ηλικίας του

• Like 3
Posted

Και τώρα η συγκεκριμένη εμφιάλωση, όπως σωστά μαντέψανε κάποιοι, από την SMWS και τα tasting notes. Νομίζω όλοι πέσατε μέσα και βρήκατε τα κύρια χαρακτηριστικά του, ίσως όχι όλοι την κάπνα. Απόδειξη ότι υπάρχουν καλά whisky, single casks, cask strength, εκτός από τα single malts και σε πολύ λογικές τιμές.

Επίσης απόδειξη ότι καλές είναι οι κριτικές από τους «έμπειρους» που διαμορφώνουν άποψη (two whisky bros) αλλά είναι η δική μας παλέτα που μετράει. Να πω ότι το συγκεκριμένο, είναι ένα 100% χειμωνιάτικο whisky, πίνεται νεράκι (τουλάχιστον στο μπαλκόνι μου) με καλή παρέα και λίγο κρύο.

Αδιαφιλονίκητος νικητής ο @Islaynder που βρήκε το αποστακτήριο, τον εμφιαλωτή και απλά έχασε την γραμμή παραγωγής!

https://smws.eu/peat-tea/

CASK NO. G15.32 (Loch Lomond – Old Rosdhu)

PEAT TEA

ABV 60.7%

AGE 8 years

DISTILLED DATE 20/5/2014

CASK TYPE 2nd fill ex-bourbon barrel

REGION Highland

Bottle and tasting notes.PNG

• Like 7
  • mallios changed the title to Mallios sample _ SMWS G15.32 (Loch Lomond – Old Rosdhu) PEAT TEA | 60,7%
Posted
8 minutes ago, mallios said:

Δοκιμάσαμε όλοι ένα Old Rosdhu (τώρα Loch Lomond Single Grain) cask strength.

Κέρδισα?

Κέρδισα??

ΚΕΡΔΙΣΑ???

Κ Ε Ρ δ ι Σ α α α α α Α!!!

Είμαι ο πιο κοντινός, δηλαδή έπεσα μέσα, τι κοντά και μ@@ακιες!

ΚΕΡΔΙΣΑΑΑΑΑ!

Μαμά κέρδισα!!!

• Like 4
  • Haha 3
  • YES 1
Posted
9 minutes ago, mallios said:

Αδιαφιλονίκητος νικητής ο @Islaynder που βρήκε το αποστακτήριο, τον εμφιαλωτή και απλά έχασε την γραμμή παραγωγής!

Βρήκα και τα χρόνια και το βαρέλι 

Δεν βρήκα καθόλου peat ή smoke μάλλον έχει πιάσει πίσσα το ΩΡΛ μου σύστημα :D

• Haha 4
Posted

Απολαυστικές οι προσωπικές περιγραφές του @mallios για τον καθένα απο μας :lol:

Δεν θα έλεγα το ίδιο για το ουίσκυ αυτό.....

Και το έχω απορία, είμαι ο μόνος που δεν του άρεσε? Ο μόνος που το βρήκε πολύ επιθετικό, πολύ κουραστικό και μονοδιάστατο?

Συγχαρητήρια στον τελευταίο και καταιδρωμένο @Islaynder που μας έβαλε τα γυαλιά, και βρήκε και τον εμφιαλωτή και το αποστακτήριο !!!!

• Like 5
  • Thanks 1
Posted
1 hour ago, Celtic said:

Και το έχω απορία, είμαι ο μόνος που δεν του άρεσε? Ο μόνος που το βρήκε πολύ επιθετικό, πολύ κουραστικό και μονοδιάστατο?

Απ' ό,τι φαίνεται τα γευστικά κριτήρια σε ολάκερο το κόσμο εκτός από υποκειμενικά είναι και εκ διαμέτρου αντίθετα. Προσωπικά το καταευχαριστήθηκα, το βρήκα να μειονεκτεί στην επίγευση σε σχέση με μύτη-στόμα χωρίς όμως να είναι τροχοπέδη για τη συνολική του εικόνα. Για την επιθετικότητα που γράψατε οι περισσότεροι, μάλλον προετοιμάστηκα καλύτερα, βάζοντας μισή ώρα νωρίτερα το 24αρι A/C στο σαλόνι, στους 23C στη μεγαλύτερη ταχύτητα, το inverter πρέπει να σφυριζε στις υψηλές συχνότητες σαν μονοθέσιο της F1. Πιθανότατα, αν το δοκίμαζα στο μπαλκόνι μου να πάθαινα εγκαύματα στις αμυγδαλές :biggrin1:

Ήταν ωραίο και ήταν διαφορετικό 

• Like 2