Jump to content
  • Welcome to our whiskyforum

Dear Guest,

On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

forum21.png

Slainte!

Single barrel..σχετικα με ημερομηνιες...

Recommended Posts

Πολύ συχνό με αυτά τα 15 αρια να ήταν 16 ,17 ή 18 ετών όπως το δικό σου. Λίγο οριακή η στάθμη, γενικά ένα που είχα ανοίξει ήταν ωραίο και αρκετά βοτανικό. Καλόπιοτο, αν ανοιχτεί και προσοχή στον φελό γιατί μπορεί να σπάσει.  Αν ψάχνεσαι να το πουλήσεις μην περιμένεις με τίποτα πάνω από 150 ευρώ για άμεση πώληση, αν έχεις υπομονή ίσως βρεις κάποιον από εξωτερικό κυρίως που για συλλεκτικούς λόγους να είναι διατεθειμένος να δώσει μέχρι 250.

• Like 1

1 hour ago, Eilean a' Cheo said:

Πολύ συχνό με αυτά τα 15 αρια να ήταν 16 ,17 ή 18 ετών όπως το δικό σου. Λίγο οριακή η στάθμη, γενικά ένα που είχα ανοίξει ήταν ωραίο και αρκετά βοτανικό. Καλόπιοτο, αν ανοιχτεί και προσοχή στον φελό γιατί μπορεί να σπάσει.  Αν ψάχνεσαι να το πουλήσεις μην περιμένεις με τίποτα πάνω από 150 ευρώ για άμεση πώληση, αν έχεις υπομονή ίσως βρεις κάποιον από εξωτερικό κυρίως που για συλλεκτικούς λόγους να είναι διατεθειμένος να δώσει μέχρι 250.

Οταν το πηρα και ειδα τις ημερομηνιες το εψαξα παρα πολυ...και διαβασα οτι ο master distiller του αποστακτηριου οταν το δοκιμασει και  δεν ειναι ετοιμο για τις γευσεις του που ειναι να βγαλει(δεν εχει προσδωσει τις γευσεις που θελει) για 15χρονο καποια βαρελια τα αφηνει απο 2 εως 5 χρονια μεχρι να βγαλει τις γευσεις που θελει...συμφωνω με την τιμη αλλα επειδη εχει διακοπει και αντικατασταθηκε απο το sherry cask...πιστευω μπορει να πιασει αρκετα παραπανω λογω διακοπης(το ειχα δει εξωτερικο απο 250 μεχρι και 500 φυσικα μετα απο πολυ ψαξιμο....αν βρω τη σελιδα θα σου τη στειλω...τωρα η σταθμη δεν ξερω που οφειλεται ειναι το 750αρι μπουκαλι αλλα και παλι...αν εχεις καπια γνωμη σχετικα με τη σταθμη και οχι μονο πες μου...

Just now, love-malt said:

Οταν το πηρα και ειδα τις ημερομηνιες το εψαξα παρα πολυ...και διαβασα οτι ο master distiller του αποστακτηριου οταν το δοκιμασει και  δεν ειναι ετοιμο για τις γευσεις του που ειναι να βγαλει(δεν εχει προσδωσει τις γευσεις που θελει) για 15χρονο καποια βαρελια τα αφηνει απο 2 εως 5 χρονια μεχρι να βγαλει τις γευσεις που θελει...συμφωνω με την τιμη αλλα επειδη εχει διακοπει και αντικατασταθηκε απο το sherry cask...πιστευω μπορει να πιασει αρκετα παραπανω λογω διακοπης(το ειχα δει εξωτερικο απο 250 μεχρι και 500 φυσικα μετα απο πολυ ψαξιμο....αν βρω τη σελιδα θα σου τη στειλω...τωρα η σταθμη δεν ξερω που οφειλεται ειναι το 750αρι μπουκαλι αλλα και παλι...αν εχεις καπια γνωμη σχετικα με τη σταθμη και οχι μονο πες μου...

Ειχα στειλει και στο αποστακτηριο e-mail και μου απαντησαν ειναι τουλαχιστον 15 χρονων οποτε και εκει καταλαβα οτι κατι παιζει αλλο και οχι τυπογραφικο...

46 minutes ago, love-malt said:

Μόνος-μόνη σου απάντησες μετά από ψάξιμο το βρήκες 250 με 500, τιμές καταστημάτων που είναι σχεδόν πάντα πολύ υψηλότερες από όσο θα έπιανε σε δημοπρασία , άρα όσο το ταβάνι που σου έβαλα αν έχεις υπομονή και επιμονή. Κάποιος που θα το αγοράσει για να το πιει και γνωρίζει δεν πρόκειται να δώσει πάνω από 100 με 150 ευρώ. Η στάθμη συνήθως είναι τουλαχιστον μισό με ένα δάκτυλο πάνω, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι έχει πέσει στο δικό σου μπουκάλι, μπορεί να ήταν έτσι εξ αρχής, απλά σε ένα μπουκάλι εμφιαλωμένο προ 16ετιας ειναι ένα μικρό ρίσκο που συνυπολογίζεται στο πόσα θα δώσει κάποιος που έχει σκοπό να το πιει 

Γενικά συμβουλή προς όσους προσπαθούν να πωλήσουν "θησαυρούς" μέσω αυτού του φόρουμ, μην προσδοκούν σε τιμές καταστημάτων πάρα μόνο σε κάτι λίγο καλύτερο από τιμές δημοπρασιών.  

• YES 2

9 hours ago, Eilean a' Cheo said:

Μόνος-μόνη σου απάντησες μετά από ψάξιμο το βρήκες 250 με 500, τιμές καταστημάτων που είναι σχεδόν πάντα πολύ υψηλότερες από όσο θα έπιανε σε δημοπρασία , άρα όσο το ταβάνι που σου έβαλα αν έχεις υπομονή και επιμονή. Κάποιος που θα το αγοράσει για να το πιει και γνωρίζει δεν πρόκειται να δώσει πάνω από 100 με 150 ευρώ. Η στάθμη συνήθως είναι τουλαχιστον μισό με ένα δάκτυλο πάνω, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι έχει πέσει στο δικό σου μπουκάλι, μπορεί να ήταν έτσι εξ αρχής, απλά σε ένα μπουκάλι εμφιαλωμένο προ 16ετιας ειναι ένα μικρό ρίσκο που συνυπολογίζεται στο πόσα θα δώσει κάποιος που έχει σκοπό να το πιει 

Σιγουρα αλλο το καταστημα αλλο δημππρασια....αυτο που εχω ψαξει παρα πολυ ειναι και θεμα ετικετων...π.χ. ας παρουμε tο glenfiddich 18 αλλη τιμη εχει η ετικετα του 90 του 10 και αλλη του 24(ουσιαστικα ιδια ειναι η τιμη τους αλλα ειναι στη κριση του αγοραστη ποσα δινει για αποκτησει την συγκεκριμενη ετικετα)και αυτο που ισχυει κατα την ταπεινη μου γνωμη ειναι   στα ποσα ml ειναι το μπουκαλι απο που προηλθε ειναι στην αγορα? Ποσο κοστιζει?  Εχει διακοπει? Ασχετως αν ειναι singke cask αν ειναι malt, blend,grain ο αλλος σου λει θελω την ετικετα αυτη θα την πληρωσω (φυσικα μιλαμε για ατομα γνωστες-συλεκτες που γνωριζουν το "αθλημα"Π.χ. το balvenie που ανεβασα μπορει να ειχε 80 100 € εχει διακοπει ειναι και το 750(παιζει ρολο)...οποτε εκει μπορει και να ανεβαινει η τιμη του...αλλα η λεξη που ειπες τα κυκλωνει ολλα οσα προανεφερα   "ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ"   εκει σου λεει μα κανει 100 € εντωμεταξυ δεν υπαρχει η φιαλη ευκολα στην αγορα παλια ετικετα αν ειναι 700 η 750ml και πολλα αλλα. Του λες εγω το δινω 300 αν σου πει μα και πως πηγαινε βρες το αλου οποτε με τη λεξη σου τα ειπες ολα. Ποσο ειναι διατεθημενος ο αλλος να δωσει για τη φιαλλη σου οποια και να ειναι αυτη.  (απλα μου αρεσει να τα αναλυω εξου και το κατεβετο)θελω να σε ευχαριστησω για το χρονο σου και για τη γνωμη-γνωση που μοιραζεσαι μαζι μου και φανταζομαι και με τους αλλους "ουισκοσυναθλητες"...

• Like 1

10 hours ago, Eilean a' Cheo said:

750αρι US market? 

Οπως το balvenie ετσι και τις πλοιστες φιαλες που εχω τις εχω παρει απο κυπρο απο μια καβα μετα γνωριστηκαμε καλυτερα και μου αποκαλυψε πολους απο τους θησαυρους του....το balvenie το πηρε αυτος απο us του το φερανε δεν ξερω παντως εχει πολους φιλους που ταξιδευουν και του φερνουν σπανιες φιαλες...(α και κατι αλλο η φιαλη που εχω ειναι απο τις τελευταιες 750 ml απο το 95  με 00 εβγαλε 700  ml και για us market...και μετα διακοπηκε)ολα αυτα ειναι οτι εχω διαβασει δεν τα δενω και κομπο..αυτο που ξερω σιγουρα ομως ειναι οτι εχω μια υπεροχη φιαλη με ενα εκλεπτισμενο αποσταγμα (οπιας τιμης και ας ειναι)...

10 hours ago, Eilean a' Cheo said:

απλά σε ένα μπουκάλι εμφιαλωμένο προ 16ετιας ειναι ένα μικρό ρίσκο που συνυπολογίζεται στο πόσα θα δώσει κάποιος που έχει σκοπό να το πιει 

Αυτο δεν το καταλαβα αν εχεις τον χρονο καντο μου λιγο πιο λιανο....

4 minutes ago, love-malt said:

Οπως το balvenie ετσι και τις πλοιστες φιαλες που εχω τις εχω παρει απο κυπρο απο μια καβα μετα γνωριστηκαμε καλυτερα και μου αποκαλυψε πολους απο τους θησαυρους του....το balvenie το πηρε αυτος απο us του το φερανε δεν ξερω παντως εχει πολους φιλους που ταξιδευουν και του φερνουν σπανιες φιαλες...(α και κατι αλλο η φιαλη που εχω ειναι απο τις τελευταιες 750 ml απο το 95  με 00 εβγαλε 700  ml και για us market...και μετα διακοπηκε)ολα αυτα ειναι οτι εχω διαβασει δεν τα δενω και κομπο..αυτο που ξερω σιγουρα ομως ειναι οτι εχω μια υπεροχη φιαλη με ενα εκλεπτισμενο αποσταγμα (οπιας τιμης και ας ειναι)...

Όντως αυτά τα 15αρια ήταν τα περισσότερα πολύ ποιοτικά 

• Like 1

6 minutes ago, love-malt said:

Αυτο δεν το καταλαβα αν εχεις τον χρονο καντο μου λιγο πιο λιανο....

Ότι αν όντως έχει πέσει ένα δάκτυλο η στάθμη μπορεί να έχει αρχίσει να αλλοιώνεται η γεύση. Άρα για κάποιον που θα το πάρει για να το πιει είναι ένα ρίσκο. Επίσης αν όντως έχει αρχίσει να πέφτει λίγο, πρέπει να ανοικτει γιατί αν πέσει άλλο ένα δάκτυλο η μεταπωλητική του αξία θα πέσει πλέον παρά πολύ 

2 minutes ago, Eilean a' Cheo said:

Ότι αν όντως έχει πέσει ένα δάκτυλο η στάθμη μπορεί να έχει αρχίσει να αλλοιώνεται η γεύση. Άρα για κάποιον που θα το πάρει για να το πιει είναι ένα ρίσκο. Επίσης αν όντως έχει αρχίσει να πέφτει λίγο, πρέπει να ανοικτει γιατί αν πέσει άλλο ένα δάκτυλο η μεταπωλητική του αξία θα πέσει πλέον παρά πολύ 

Συμφωνω συμφωνω συμφωνω....εντωμεταξυ αυτο με την αλλοιωση της γευσης ποτε δεν το καταλαβα.να αλλοιωθει-αλλαξει η μπορει και χαλασει?...πρεπει να εισαι master taster για να καταλαβεις ενα τετοιο αποσταγμα η και ενας αρχαριος μπορει...?

Just now, love-malt said:

Συμφωνω συμφωνω συμφωνω....εντωμεταξυ αυτο με την αλλοιωση της γευσης ποτε δεν το καταλαβα.να αλλοιωθει-αλλαξει η μπορει και χαλασει?...πρεπει να εισαι master taster για να καταλαβεις ενα τετοιο αποσταγμα η και ενας αρχαριος μπορει...?

Και φυσικα οποιος-οποια εχει δοκιμασει ενα τετοιο αποσταγμα εννοειτε περιμενουμε να "αρπαξουμε" απο τα μαλλια τη γνωμη-γνωση του πανω σε αυτο και οχι μονο..!!! (τουλαχιστον εγω)...

7 hours ago, love-malt said:

Οπως το balvenie ετσι και τις πλοιστες φιαλες που εχω τις εχω παρει απο κυπρο απο μια καβα μετα γνωριστηκαμε καλυτερα και μου αποκαλυψε πολους απο τους θησαυρους του.

Πάφο? 

(βασικά όποια κάβα και να ειναι, την ξέρω)

3 hours ago, mallios said:

Πάφο? 

(βασικά όποια κάβα και να ειναι, την ξέρω)

GF1_g9uWwAEyaA-.jpg

• Haha 5

10 hours ago, love-malt said:

Λαρνακα...cava  (the art of whisky)

Yeap... γνωστή και μη εξαιρετέα, αν και Λάρνακα σύχναζα στα Λιβάδια στην Cavaway. Γενικά η Κύπρος μετά το 2013 έκανε ένα τεράστιο μπαμ στο whisky και οι ετικέτες που υπάρχουν (βοηθάει και η μικρότερη φορολογία) είναι εξαιρετικές και μάλλον αρκετά περισσότερες ακόμα και σήμερα από Ελλάδα.

• YES 1

2 hours ago, mallios said:

Yeap... γνωστή και μη εξαιρετέα, αν και Λάρνακα σύχναζα στα Λιβάδια στην Cavaway. Γενικά η Κύπρος μετά το 2013 έκανε ένα τεράστιο μπαμ στο whisky και οι ετικέτες που υπάρχουν (βοηθάει και η μικρότερη φορολογία) είναι εξαιρετικές και μάλλον αρκετά περισσότερες ακόμα και σήμερα από Ελλάδα.

Για φορολογια δεν το συζηταω..οπως ειπες(καμια σχεση με ελλαδα)υπηρχαν και υπαρχουν φιαλες πολυ πιο προσιτες σε τιμη απο οτι ελλαδα και υπαρχουν και σπανια κοματια που δεν βρισκεις εδω..(μιλαω για καβες οχι για ιδιωτικες συλλογες)...cavaway και εκει σκοτωνα καποιες απο τις ωρες μου..και φυσικα προμηθευτικα και απο εκει καποια απο τα μπουκαλια μου...

• YES 1