Jump to content
  • Welcome to our whiskyforum

    Dear Guest,

    On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

    forum21.png

    Slainte!

MIDLETON DISTILLERY


Recommended Posts

Η αρχή, στα ηνία του Jameson.

1780
Ο πρώτος (original) John Jameson (Ή απλά John τότε)

John-Jameson-Desktop-1.webp
Πολύ πριν την εποχή των selfies, ιδρυθήκαμε από τον άνθρωπο αυτόν, τον John Jameson. Γεννήθηκε στο Alloa της Σκωτίας το 1740 και ήρθε στο Δουβλίνο στα τέλη της δεκαετίας του 1770. Τέσσερις από τους γιους του ακολούθησαν τα βήματά του στην απόσταξη στην Ιρλανδία, δημιουργώντας μια οικογενειακή δυναστεία που θα διαρκούσε για γενιές. Πέθανε στις 3 Δεκεμβρίου 1823 σε ηλικία 83 ετών. Τώρα, κοιτάξτε πόσες φορές εμφανίζεται ο αριθμός 3 στην τελευταία πρόταση. Δεν είναι παράξενο που εξακολουθούμε να αποστάζουμε τρεις φορές μέχρι σήμερα. Είναι ένας αριθμός πολύ σημαντικός για εμάς.

1780
Το Αποστακτήριο Jameson στη Bow St.  μπαίνει σε πλήρη λειτουργία. Δουβλίνο, μία πόλη σε πλήρη ανάπτυξη.

1780_jameson_distillery_desktop-1.webp
Το 1780, το Δουβλίνο ήταν μια ακμάζουσα πόλη γεμάτη ευκαιρίες - η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στη Βρετανία και την Ιρλανδία, με μόνο το Λονδίνο να είναι μεγαλύτερο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, πάνω από εκατό ζυθοποιεία και αποστακτήρια λειτουργούσαν στο Δουβλίνο. Ο ανταγωνισμός ήταν έντονος, αλλά ο John Jameson δημιούργησε ένα καλό όνομα για τον εαυτό του, και το ουίσκι του ξεχώρισε ενσαρκώνοντας το πνεύμα "Ζήσε λίγο περισσότερο και φοβήσου λίγο λιγότερο!" | ‘Live a bit more and fear a bit less!’.

 Μέχρι τη δεκαετία του 1880, το Bow Street εκτεινόταν σχεδόν σε 6 στρέμματα στο κέντρο της πόλης του Δουβλίνου.

1785
Φόρος στο βυνοποιημένο κριθάρι.    

Malt-Tax-Irish-Parliament-aspect-ratio-585-440-1024x770.webp
Φόρος. Ξέρουμε, υπομονή. Μεταξύ 1785 και 1825, οι αποσταγματοποιοί πλήρωναν δασμούς τόσο στη βύνη όσο και στο απόσταγμα, οπότε φυσικά ήταν επιθυμητό να χρησιμοποιούν λιγότερη βύνη. Ο John, θέλοντας να ξεγελάσει τον φοροεισπράκτορα, άρχισε να πειραματίζεται με μείγματα από βυνοποιημένο και μη βυνοποιημένο κριθάρι. Το κοινό σύντομα προτίμησε αυτόν τον τύπο ουίσκι τόσο πολύ που το εισαγόμενο malt σκωτσέζικο ουίσκι ήταν δύσκολο να πωληθεί στο Δουβλίνο και οποιοδήποτε αποστακτήριο του Δουβλίνου που έφτιαχνε malt whiskey δυσκολευόταν να το πουλήσει.

1804 – 1851   
Ο Επόμενος στο Θρόνο

1804
John Jameson II      

john_jameson_II_desktop-1.webp
Ένας ακόμη John για να συνεχίσει την κληρονομιά. Ανέλαβε τα ηνία στη Bow Street από τον πατέρα του το 1804 και άρχισε να “φυτεύει τους σπόρους” για την ανάπτυξη που γνώρισε το Jameson τον 19ο αιώνα. Μας άφησε μια σειρά από σημειωματάρια με τις δικές του συνταγές για το ουίσκι Jameson.

1851 – 1875   
Ο επόμενος που φορά το στέμμα

1851
John Jameson III     

john_jameson_III_desktop-1.webp
Ο τρίτος John Jameson που διοικεί τη Bow Street. Μια ακόμη «παράδοση» που υπηρέτησε με επιτυχία και είχε καλά αποτελέσματα. Ο John ήταν Δικαστής Justice of the Peace (Ειρηνοδίκης), Αρχιφύλακας και σημαντικό μέλος της κοινωνίας του Δουβλίνου. Σπούδασε στο Trinity College και ζούσε στο Portmarnock του Δουβλίνου με τη σύζυγό του Anne.

1870
Μια πόλη μέσα σε μια πόλη           

1870_city_within_a_city_desktop-1.webp
Μέχρι το 1870, το αποστακτήριο της Bow Street ήταν κυριολεκτικά μια πόλη μέσα σε μια πόλη, απασχολώντας εκατοντάδες εργαζόμενους, όπως βαρελοποιοί, ξυλουργοί, σιδηρουργοί, ζωγράφοι και κτίστες (
stone masons – χτίστες ειδικοί στην πέτρα | λιθοξόοι) - και μερικές γάτες επίσης! Η γύρω περιοχή του Smithfield εξακολουθεί να είναι γεμάτη από craft μέχρι και σήμερα.

1875 – 1905   
Ζήτω ο John:

1875
John Jameson IV     

john_jameson_IV_desktop-1.webp
Γνωστός ως Jack, ακολούθησε τα βήματα του πατέρα του σε πολλά επίπεδα. Όπως εκείνος, Ειρηνοδίκης και Αρχιφύλακας του Δουβλίνου, ήταν επίσης ένας από τους Επιτρόπους για τα Ιρλανδικά Φώτα (Irish Lights), το σώμα που ήταν υπεύθυνο για τη διαχείριση των φάρων γύρω από τις ακτές της Ιρλανδίας. Παντρεύτηκε δύο φορές, την Elizabeth Banfield και τη Mary Haig, αλλά δεν είχε παιδιά.

1891
Μια Αυθεντική | Αρχική Ετικέτα     

1891_bottle_Desktop-1.webp
Η εταιρεία John Jameson & Son συστάθηκε ως ανώνυμη εταιρεία το 1891 και από τότε η λέξη "Limited" εμφανίζεται στις ετικέτες. Η ταινία του λαιμού της φιάλης τροποποιήθηκε το 1891 για να αντικατοπτρίζει την εταιρική της μορφή (μια λεπτομέρεια για τους νομικούς εκεί έξω).

1896
Μια Ετικέτα με αστέρια       

1896_bottle_Desktop.webp
Το Σύστημα των Αστεριών (Star System) που υποδείκνυε την ηλικία χρησιμοποιήθηκε για το επτάχρονο ουίσκι της αποσταγματοποιίας σε ορισμένες αγορές ήδη από το 1885. Και μέχρι σήμερα, αν κοιτάξετε προσεκτικά, υπάρχει ακόμη ένα αστέρι που λάμπει.

1900
Οι ζεστοί τοίχοι.

1900_the_hot_wall_desktop-1.webp

Οι εξωτερικοί τοίχοι του αποστακτηρίου εξέπεμπαν θερμότητα από τη διαδικασία της απόσταξης, προσελκύοντας ορισμένους άτυχους / φτωχούς (down on their luck) κατοίκους που έψαχναν λίγη ζεστασιά.

1904
Βασιλικά Εμβλήματα του Εδουάρδου VII 

Royal-Warrant-aspect-ratio-585-440-1024x770.webp
Ο βασιλιάς Εδουάρδος VII ανέβηκε στον θρόνο της Αγγλίας το 1901, και στα μέσα της σύντομης βασιλείας του, η John Jameson & Son έλαβε ένα Royal Warrant (Βασιλικό Ένταλμα – whiskey that has the British Royal Family's seal of approval).

1905 – 1941   
Πίσω στα ηνία του αποστακτηρίου

1905
Andrew Jameson     

andrew_jameson_desktop-1.webp
Ένας από τους γίγαντες της παγκόσμιας αποσταγματοποιίας ουίσκι, ο Rt Hon ( Right Honourable) Andrew Jameson κατείχε πολλές θέσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση και ήταν γνωστός προστάτης των τεχνών. Ως διεθνώς αναγνωρισμένος επιχειρηματίας, είχε στενές φιλίες με τον Αμερικανό Πρόεδρο Teddy Roosevelt. Σε αναγνώριση της αξίας του, ο Andrew Jameson έγινε γερουσιαστής στην πρώτη Ιρλανδική Γερουσία μετά την ανακήρυξη της Δημοκρατίας, υπηρετώντας δίπλα στον ποιητή WB Yeats, έναν παλιό οικογενειακό φίλο.

1916
Ελεύθερος σκοπευτής στη στέγη

1916_sniper_on_roof_desktop-1.webp

Το 1916 έλαβε χώρα η Εξέγερση του Πάσχα στο Δουβλίνο και το αποστακτήριο της Bow Street—που βρισκόταν σε έναν από τους βασικούς διαδρόμους της σύγκρουσης—παρείχε ένα ιδανικό σημείο για έναν εθελοντή σκοπευτή που παρακολουθούσε τις έντονες μάχες στην οδό North King Street (ένα αποστακτήριο ουίσκι δεν είναι και το χειρότερο μέρος για να κρυφτεί κανείς για μερικές ημέρες). Το αποστακτήριο και το προσωπικό του επέζησαν της Εξέγερσης σχετικά άθικτα.

1918
Έλλειψη άνθρακα    

1918_coal_shortage_desktop-1.webp
Η έλλειψη άνθρακα λόγω του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου επηρέασε πάνω από 800.000 άτομα. Την ίδια στιγμή, ξέσπασε ένας θανάσιμος ιός γρίπης που επηρέασε σημαντικά τις δυνατότητες παραγωγής και διανομής του αποστακτηρίου.

1919
Αυλή με γουρούνια  

1919_piggery_yard_desktop-1.webp
Το αποστακτήριο ξεπέρασε το αρχικό του μέγεθος στη Smithfield και απορρόφησε μια αυλή με γουρούνια, όπου παλαιότερα παρασκεύαζαν μπέικον. Αν και τα γουρούνια έφυγαν, το όνομα παρέμεινε.

1919
Επιστροφή στην παραγωγή         

 Back-in-business-1919-aspect-ratio-585-440-1024x770.webp
Μετά την άρση των πολεμικών περιορισμών το 1919, το αποστακτήριο έλαβε άδεια για την παραγωγή, πραγματοποιώντας 34 κύκλους απόσταξης—τους περισσότερους μέχρι τότε. Spirits were up again  (η παραγωγή είχε πλέον αναζωογονηθεί)

1920
Αμερικανική Ποτοαπαγόρευση
      

1920_american_prohibition_desktop-1.webp
Από το 1920 έως το 1933, η ποτοαπαγόρευση επιβλήθηκε σε όλη την επικράτεια των Ηνωμένων Πολιτειών, κλείνοντας σχεδόν άμεσα μία από τις πιο υποσχόμενες αγορές μας. Έξι χρόνια μετά την ποτοαπαγόρευση, ξέσπασε ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος, που οδήγησε σε απαγόρευση των υπερατλαντικών αποστολών, επηρεάζοντας σοβαρά τη διανομή μας.

1927
Ο Άνθρωπος με το βαρέλι (
the barrelman – βαρελάς)

1927_the_barrelman_Desktop.webp

Αν κοιτάξετε προσεκτικά το μπουκάλι μας, θα δείτε ένα εικονίδιο με έναν Άνθρωπο με βαρέλι ανάγλυφο στο γυαλί. Αυτός αντιπροσωπεύει τους σκληρά εργαζόμενους ανθρώπους, παρελθόντος και παρόντος, που έχτισαν το ουίσκι μας από την αρχή. Ο "Άνθρωπος με το Βαρέλι" προέρχεται από το φημισμένο διαφημιστικό πρακτορείο του Λονδίνου W. S. Crawford στις αρχές του 20ού αιώνα. Ο διάσημος γραφίστας και καλλιτέχνης Edward McKnight Kauffer δούλεψε για την Crawford στα τέλη της δεκαετίας του 1920 και δημιούργησε έργα τέχνης για την καμπάνια ουίσκι John Jameson.

1928
Ετικέτα με τον Άνθρωπο με Βαρέλι

1928_Foot_label_desktop.png

Οι «Άνθρωποι με το Βαρέλι» εμφανίστηκαν για πρώτη φορά σε διαφημιστική καμπάνια στη Μεγάλη Βρετανία το 1927. Το 1928, αποφασίστηκε να προστεθεί μια ετικέτα με αυτούς στα μεγάλα μπουκάλια. Από το 1930, αυτό εφαρμόστηκε σε όλες τις εξαγωγικές συσκευασίες.

1930
Παράνομο Ουίσκι

Bootleg_Whiskey_Apology_Desktop.webp

Οι ζημιές από παράνομους αποσταγματοποιούς και ανέντιμους ταβερνιάρηδες που αραίωναν το ουίσκι Jameson με νερό δημιούργησαν μακροχρόνιες επιπτώσεις, δυσφημίζοντας την κατηγορία του ιρλανδικού ουίσκι και την φήμη του για ποιότητα.

1941 – 1961

Ηγείται της Κατάστασης:

1941
George Lionel Jameson

george_lionel_jameson_desktop-1.webp

Δισέγγονος του μεγάλου μας ιδρυτή, εκτός από αποσταγματοποιός, υπηρέτησε ως λοχαγός στο Σώμα Μηχανικού και έλαβε μέρος στη δράση στη Νότια Αφρική κατά τη διάρκεια του Πολέμου των Μπόερς. Παντρεμένος με την Anne Dunn, ζούσε στο Malahide, County Dublin.

1960
Οικογενειακή Επιχείρηση

1960_all_in_the_family_desktop-1.webp

Πολλές γενιές οικογενειών εργάστηκαν στο Αποστακτήριο Jameson στη Bow Street. Οι διάφορες εργασίες—ξυλουργοί, σιδηρουργοί, μηχανουργοί, ζωγράφοι κλπ.—μεταβιβάζονταν από πατέρα σε γιο, και μόλις προσλαμβάνονταν, οι εργαζόμενοι είχαν μια δουλειά για όλη τους τη ζωή.

 

1961 – 1966

Man With A Plan:

1961 ALEXANDER C CRICHTON

alexander_c_crichton_desktop-1.webp

Ο τελευταίος άμεσος απόγονος του ιδρυτή του Bow Street που ανέλαβε την ηγεσία της εταιρείας, λέγεται ότι ο Aleck Crichton ήταν επίσης ο τελευταίος άνθρωπος που χρησιμοποίησε τα υπνοδωμάτια που υπήρχαν στον χώρο για τον αποστακτή που είχε βραδινή βάρδια. Ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της John Jameson & Son, επέβλεψε τη συγχώνευση της εταιρείας με δύο άλλες αποστακτικές μονάδες το 1966, για να δημιουργηθεί η Irish Distillers Limited.

1963 Eμφιάλωση στο BOW STREET

1963_bottling_at_bow_street_desktop-1.webp

Είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς, αλλά δεν εμφιαλώναμε το δικό μας ουίσκι μέχρι το 1963. Το πρώτο Jameson ουίσκι που εμφιαλώθηκε στο Bow Street κυκλοφόρησε ως Crested Ten. Τότε, το Jameson ήταν διαθέσιμο σε 68 αγορές παγκοσμίως, εξάγοντας 15.000 κιβώτια ετησίως στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τώρα ήρθε η στιγμή να ελέγξουμε πλήρως τη διαδικασία από το σιτάρι μέχρι το ποτήρι.

1964 CRESTED TEN

1964_crested_ten_Desktop.webp

Για χρόνια, το Jameson είχε μια μονάδα εμφιάλωσης στο Λονδίνο για να εξυπηρετεί τις εξαγωγικές αγορές, αλλά η ιρλανδική αγορά πάντα γινόταν σε βαρέλια για τους εμπόρους. Το Jameson Ten ήταν το πρώτο ουίσκι που εμφιαλώθηκε από την αποστακτική μονάδα Jameson. Ένα χρόνο μετά την εισαγωγή του Jameson Ten, μετονομάστηκε σε ‘Crested Ten’ και παρέμεινε έτσι μέχρι το 2016. Τώρα μπορείτε να απολαύσετε ένα ποτήρι Crested στο JJ's Bar! Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πλέον για εκείνους τους επιτήδειους bartenders.

1970 – 2018 Οι Τελευταίες Σταγόνες

1970 ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΤΑΓΟΝΕΣ

1970_the_last_drops_desktop-1.webp

Στις 5 Ιουνίου 1970, οι τελευταίες σταγόνες ουίσκι αποστάχθηκαν στο αποστακτήριο Jameson στο Bow Street, κλείνοντας σχεδόν 200 χρόνια παραγωγής ουίσκι στο Dublin 7. Αργότερα θα γινόταν το πνευματικό μας σπίτι και το σπίτι εκατομμυρίων επισκεπτών. Αλλά προτρέχουμε.

1970 ΕΤΙΚΕΤΑ 1970

1970_bottle_Desktop.webp

Αυτός ο σχεδιασμός ετικέτας είχε μεγάλη διάρκεια ζωής και χρησιμοποιήθηκε μέχρι το 1987.

1972

Το αποστακτήριο έκλεισε

1972_distillery_closed_desktop-1.webp

Η ανάδειξη και η ανάπτυξη του ιρλανδικού ουίσκι σήμαινε ότι χρειαζόμασταν έναν μεγαλύτερο χώρο για την παραγωγή των ουίσκι μας. Το 1975, μετακομίσαμε από το Bow Street στο Midleton, στην Κομητεία Cork. Μέχρι σήμερα, κάθε σταγόνα Jameson που απολαμβάνεται σε όλο τον κόσμο προέρχεται από εκεί.

1987 ετικετα 1987

1987_bottle_Desktop.webp

Αυτή η ετικέτα σχεδιάστηκε από την Minale Tattersfield του Λονδίνου. Επαναχρησιμοποιήθηκε το σύμβολο των Barrelmen, που παραμένει κεντρικό μέρος της φιάλης έκτοτε.

1990 Παραμέληση και φωτιά

1990_disrepair_and_fire_desktop-2.webp

Το αποστακτήριο παρέμεινε κλειστό και παραμελημένο, και αργότερα μια φωτιά κατέστρεψε τον χώρο. Ακόμα μας είναι δύσκολο να το συζητήσουμε.

1997 Επιστροφή στη δόξα

1997_return_to_glory_desktop-1.webp

Το Old Jameson Distillery άνοιξε ξανά ως κέντρο επισκεπτών το 1997 και αναβαθμίστηκε περαιτέρω μετά από μια μεγάλη ανακαίνιση το 2007.

2006

Ετικέτα 2006

2006_bottleL_Desktop.webp

Μετά από πιέσεις από αρκετούς λάτρεις της ιστιοπλοΐας στο Jameson, το πλοίο στο έμβλημα επανασχεδιάστηκε το 2006 με δύο ιστία, καθιστώντας το πιο ακριβές και, αν κατασκευαζόταν σε πραγματικό μέγεθος, θα ήταν καλύτερος σχεδιασμός για ιστιοπλοΐα.

2018 Βραβεύτηκε ως το κορυφαίο Distillery tour στον κόσμο

Bow_street-1-aspect-ratio-585-440-1024x770.webp

Δεν θέλουμε να παινευόμαστε, αλλά το 2018 είμαστε πιο υπερήφανοι και όχι μόνο για το ουίσκι μας. Και αυτό σημαίνει κάτι για εμάς. Το Jameson Distillery Bow St. βραβεύτηκε ως το κορυφαίο Distillery tour στον κόσμο στα 25α Βραβεία World Travel. Ένας ωραίος φόρος τιμής σε όλους τους barrelmen του Bow St.

ΣΗΜΕΡΑ

Μια ζωντανή κληρονομιά

Midleton-aspect-ratio-585-440-1024x770.webp

Οι πιο πρόσφατες ανακαινίσεις μας εστιάζουν στο να γιορτάσουν την ζωντανή κληρονομιά του John Jameson και τις ιστορίες των Barrelmen που συνέβαλαν στην οικοδόμησή της. Και φυσικά, τιμούμε επίσης τους ανθρώπους που συνεχίζουν να καινοτομούν το μέλλον του καλύτερου ιρλανδικού ουίσκι στον κόσμο στο Midleton.

https://www.jamesonwhiskey.com/en/our-story/our-history/

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Τον Σεπτέμβριο του 2022 η Irish Distillers ανακοινώνει το πλάνο επέκτασης του αποστακτηρίου. 

https://www.irishdistillers.ie/article/irish-distillers-announces-e250-million-investment-plan-for-new-distillery-in-midleton/ 

Cork, 5th September 2022: Irish Distillers, producer of some of the world’s most well-known and successful Irish whiskeys, has today announced it will invest 250 million euro to build a new distillery in Midleton Co. Cork in order to meet demand and ensure the necessary future production capacity for its portfolio of Irish whiskeys globally.

The distillery will produce some of the world’s most well-known and successful Irish whiskeys, including Jameson, Powers, Redbreast, Midleton Very Rare, the Spot family and Method and Madness.

The new distillery will be situated on a 55-acre site adjacent and connected to the world-famous Midleton Distillery. Subject to a successful planning application and meeting all licensing requirements, the new distillery will distil pot still and grain whiskey with grain intake, brewing, fermentation, and distillation facilities incorporated into the new 55-acre site.

The new distillery is expected to generate up to 100 highly skilled new jobs for the region over time once the distillery is operational in 2025, and circa 800 jobs during the construction phase. Irish Distillers recently announced plans to invest €50 million to fund projects aimed at transforming Midleton Distillery into a carbon neutral operation by the end of 2026 by leveraging breakthrough emissions reducing technology to reduce energy use. In line with Irish Distillers’ ambition, the new distillery will also be a carbon neutral operation.

The new site will also incorporate various environmental projects which will be developed in order to enhance biodiversity and protect local wildlife. An expanded distilling capacity is expected to increase Midleton Distillery’s requirement for barley and malted barley by up to 50%, which the company intends to source from Irish farmers. The Irish Distillers project team is partnering with engineering and architecture consultancy firm Arup on the initial design and with Harry Walsh Associates on the planning application. Irish Distillers is engaging with all relevant stakeholders and consulting with community groups in the locality as part of the pre-planning process.

A planning application is expected to be submitted to Cork County Council towards the end of 2022 and, if successful, construction will commence in 2023 with plans for the distillery to be operational in 2025.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Τον Φεβρουάριο του 2024 τα πλάνα για επέκταση εγκρίνονται με συγκεκριμένους όρους.

https://www.irishexaminer.com/news/munster/arid-41323453.html

Irish Examiner Logo

image.png

Irish Distillers have been given planning permission for a €250m expansion in Midleton, with one of the conditions attached allowing the public to gauge environmental emissions generated by the project.

The makers of popular whiskey brand Jameson said that the proposed development will secure its long-term future in the region and will create around 100 jobs in East Cork once completed. Some 800 jobs are expected during the 29-month construction phase.

Expansion of its current site is essential as the growth in sales showed that it will “shortly outgrow their current operations at Midleton Distillery”, a report on behalf of Irish Distillers by HW Planning said, with the aim to create the first and largest carbon-neutral distillery in Ireland.

The green light for the plans comes with 64 conditions attached by Cork County Council, including payments of just under €2.45m for necessary works to support the development and a programme to ensure members of the public can obtain information concerning all environmental emissions related to the works.

A spokesperson from Irish Distillers said: "Following a planning application process, which included public consultation and engagement with the local community, we can now confirm that Cork County Council have made a decision to grant planning permission."

However, they said they are still in the planning process and await a final grant of planning permission.

"We are hopeful of a final grant of planning permission and look forward to beginning construction of our new distillery.”

The proposed works include a new pot still building to be designed as a “unique feature recognising the industrial and whiskey distilling heritage of Midleton”. A column still building for grain proccessing, a brewhouse building and biogas plant were all also included as part of the planning application.

From a tourism perspective, planners claimed that the expansion would also further advance Midleton’s reputation as “one of the leading tourist and cultural attractions” in Cork.

HW Planning said: “The proposed development will ensure that the almost 200-year history of whiskey production in Midleton continues well into the 21st century. The renaissance in Irish whiskey has been driven from Midleton and by Irish Distillers, and the Jameson brand in particular. 

"The proposed development will ensure Irish Distillers doesn’t outgrow its current facility, will secure the long-term future in Midleton and guarantee Midelton’s position in the forefront of one of the country’s most successful exports.” 

The planning application took some time to be approved by the council, having first been lodged in March 2023. However, it attached dozens of conditions for Irish Distillers to adhere to including aspects relating to emissions.

The council said: “For the duration of the construction phase, the developer shall put in place a programme to ensure that members of the public can obtain information concerning all emissions.

“The developer shall ensure that a responsible and suitably qualified person is available on the site at all times during which emissions to the environment are occurring. A designated member of the company’s staff shall interface with the planning authority or members of the public in the event of complaints or queries in relation to environmental emissions.” 

The green light for the development was hailed as “fantastic news” by Midleton and Area Chamber president Adrianna Hegarty.

“We need a good boost after the flooding last year,” she said. “The distillery is a great support to the town. It’s a great boost, hopefully that will bring footfall to the town which is badly needed.”

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Το έργο για την επέκταση του Midleton το αναλαμβάνει η Frilli η οποία πλέον είναι μέλος του Omnia Technologies group.

https://www.omniatechnologiesgroup.com/story/midleton-distillery/ 

Ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο για το τι θα κάνει η Frilli στο νέο αποστακτήριο μπορούμε να δούμε εδώ (άκρως εντυπωσιακό).

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...