Jump to content
  • Welcome to our whiskyforum

Dear Guest,

On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

forum21.png

Slainte!

Tsapaspan’s Sample_Dewar's 12 y.o. 43%

Recommended Posts

Η σειρά που θα ανεβαίνουν οι προβλέψεις θα είναι τυχαία γιατί βαριέμαι να ψάχνω ποιος έστειλε πρώτος -δεύτερος κτλ😂😂😂

• Like 4

Ξεκινάμε με @Leftis που νομιζω ήταν και ο πρώτος που έστειλε μέσα Αυγούστου!!

Χρώμα

• Γύρω στο 1.1 νομίζω

Μύτη

• Γεμάτη. Γλυκιά. Φουντούκια. Καβουρδισμένο αμύγδαλo
  • Με πάει και σε μόκα.
  • Ελάχιστα μπαχαρικά και κανέλα

Στόμα

• Ισσοροπημένο. Όχι τεράστιο σώμα και η επίγευση δεν μου είναι πολύ μεγάλη.
  • Mπισκότα και βούτυρο αλλά και βανίλια.
  • Ίσως πολύ λίγο πιπέρι προς την επίγευση το οποίο αμέσως μετά γλυκαίνει.

Αλκοόλ

• Θα έλεγα 40% - 43%
  • Στρογγυλεμένο είναι. Δεν με τσίμπησε.

Περιοχή

• Σκωτία. Θα πάω προς Speyside.

Βαρέλι

• Και bourbon και sherry

Επιλογή για κουβά:

Θα πω Cardhu Gold Reserve

• Like 7

Πάμε στον φίλτατο @Celtic που γλυκάθηκε πολύ απ ότι καταλαβα

Καλησπέρα Παναγιώτη,

Πάμε κατευθείαν στο ψητό...ή μάλλον στο γλυκό :lol:

ΜΥΤΗ - Ξαφνικά οι πάγκοι της Σαββατιάτικης λαϊκής αγοράς της Γκράβας, τουλάχιστον όσοι πάγκοι είναι γεμάτοι με φρούτα, μεταφέρθηκαν σπίτι μου. Ακούω φωνές ..."έλα πάρε πάρεεεεε"... "εδώ τα πιο γλυκά μανταρίνιααααα"..." Όλα ένα ευρώ τώρα ! Τρέξτε να προλάβετεεεεε!!!"..." Μην τα κοιτάς κυρία.....είναι μέλι τα αχλαδια...πρώτο πράμα"...."Εδώ τα πιο νόστιμα μήλαααααααα...πάρε κόσμεεε!"..."Τα πιο γλυκά και ζουμερά πορτοκάλια έχωωωωωωω" "έλα παλληκάρι....πάρε να δώαεις στα μωρά λέμε"...."Μόνο ένα και είκοσι τα νεκταρίνια τώρα λέμεεεεεεεε....." " έλα να πάρεις ...όσες μπανάνες μείνανε παιδιά....παρτε τώρα με 1 ευρώ να φύγουμε"........"Πωπωπω...τι γιαρμάδες έχω εγώ!!"......ΧΑΜΟΣ!

ΣΤΟΜΑ - Γλυκιά μελένια φρουτίλα που ξεχειλίζει. Βανίλια, λουκούμια κάθε είδους με μπόλικη ζάχαρη άχνη. Λιπαρό με μέτριο σώμα και αίσθηση chewy-lingering. Λουκούμι! Τό'παμε? ΟΚ, δεν πειράζει , το ξαναλέμε, Λουκούμι! Βανίλια! Φρούτα με μέλι....ΛΟΥΚΟΥΜΙ !!! 

Ελαφρώς spicy τελείωμα και επίγευση

Thanks Παναγιώτη! Το ευχαριστήθηκα. Αλλά πολύ γλύκα ρε αδελφέ.......

Μην είναι το ΡΕΖΕΡΒΕ ΒΑΡΕΛΙ ΤΟΥ ΑΡΑΝ ??? :lol:

Arran Barrel Reserve Single Malt Scotch Whisky 700ml

• Like 7

Πάμε στον @Makisπου έχω καιρό να τον δω και μου έχει λείψει

Μύτη: Κριθαριλα - μαλτιλα και σεριλα. Κάτι ανεπαίσθητα θαλασσινό επίσης. Πρέπει να υπάρχει και μπερμπονοβαρελο εκτός από το σεροβαρελο. Αλκοόλ χαμηλό, 40-43%.

Στόμα: Έντονες πικρές νότες ξύλου και κριθαριλα κι εδώ. Οπωσδήποτε σεροβαρελο αλλά υπάρχουν και οι γλύκες του μπερμπονοβαρελου.

Επίγευση: Καλουτσικη, γλυκόπικρη μέτριας διάρκειας. Νομίζω υπερέχει η γλύκα.

Δεν έχω βρει ίχνος καπνας και αλμύρας, παρόλα αυτά δυσκολεύομαι να πάω σε Speyside. 100% Scotch Single malt είναι αλλά τι...

Αποκλείω το Bunnahabhain και Glen Scotia λόγω χαμηλού αλκοόλ, νομίζω ότι αυτά τα δύο αποστακτήρια εμφιαλωνουν κατά κανόνα από 46% και πάνω...

Έτσι για την αλητεία θα πω Dalwhinnie The Distillers Edition 43%

https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/220999/dalwhinnie-the-distillers-edition

Σ' ευχαριστώ Παναγιώτη! Μπορεί να μην ήταν ιδιαίτερα πολύπλοκο αλλά το κατέβασα ευχάριστα, σαν νεράκι!

• Like 7

Σειρά έχει ο @Islaynder που νομιζω έκανε πολύ καλή μαντεψια. Για να δούμε….

Φιλτατε καλημέρες!

Χρώμα: 

Χρυσό 

Μύτη: 

Φρουτένια, ανθική και γλυκιά με αρώματα ώριμου μήλου και πεπονιού. Βγάζει λίγο ξερό στάχυ και αναβλύζει μια ελαφριά grainila. Δεν έχει βάθος και αλκοολικά βρίσκεται χαμηλά.

Στόμα: 

Ελαφρύ, κάπως ελαιώδες, γλυκό με grain χαρακτηριστικά. Βγάζει λίγα πιπέρια και αρκετό ξύλο. Το στόμα συμβαδίζει με τη μύτη χωρίς εκπλήξεις. 

Επίγευση: 

Μικρή και ξύλινη 

Συμπέρασμα - εμφιάλωση:

Ένα ταπεινό blended whisky ή whiskey. Η έλλειψη έντονων χαρακτηριστικων sherry κλπ στοιχείων με οδηγεί κάπου πιο συγκεκριμένα χωρίς όμως να αποκλείω μια μίξη 80-20% bourbon-sherry casks η κάποια  μίξη όπως grain+malt+pot still. Οι εμφιαλώσεις πολλές, για τη κόντρα στο κατεστημένο θα πάω Ιρλανδία και θα επιλέξω το:

https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/97706/slane-irish-whiskey

@tsapaspan μετά τη μεγάλη διακοπή ήταν (έτυχε) μια αναίμακτη εισαγωγή στο παιχνίδι. Back to school λοιπόν με tsapεs! Ευχαριστώ φίλε μου!

• Like 8

Σειρά το κολληταρι @Alkisd8 που και εδώ βρήκε λίγο κάπνα (όχι τύρφη)…

Blind Tasting Game 7 Sample from Tsapman) Ty bro

Nose:Μια ελαφριά sherry νότα.Γαργαλαει ελάχιστα το αλκοόλ στην μύτη. Αρκετά φρουτένιο. Ώριμο νεκταρινι,κανέλα, γαρύφαλλο. Η μύτη του είναι πολύ γνωστή…. Επίσης φρέσκο βαρέλι, δρύινο. Αρκετά ωραία μύτη,βρε τον μπαγασα τον συντοπίτη τι μας έβαλε…

Palate:οκ. Μιλάμε για ψηλούς αλκοολικούς βαθμούς, γύρο 50+. Με το που μπαίνει στο στόμα σου λέει ήρθα! Μπιτερ sweet με φρουτενιες νυξης,εδώ νιώθεις το αλκοόλ ,μαζί με.το.ξυλο του βαρελιού και αρκετές νότες καπνας,όχι τύρφης….Περισσότερο γλυκό στην αρχή μετά μέχρι την μέση αρχίζουν μαύρες σοκολάτες όχι όμως έντονες,νότες καφέ,αρκετά καρπικο επίσης. Αμύγδαλο, φουντούκι. Λίγες νότες καψίματος βαρελιού.

Finish:μικρό. Πολύ ταννικο. Μουδιάζει κατευθείαν ολο το στονα με μια αισθηση αφυδάτωσης,με.γλυκες νότες σοκολάτας και καφέ αλλά όχι πολύ εντονες. Μέτα την μέση σαν να σταματαει πολύ περίεργο. Και μένει μόνο η στυφαδα.

Score:82

Η μύτη του μου άρεσε,που την βρήκα πιο ενδιαφέρων και από τα άλλα δύο. Το στόμα μέχρι το ξεκινημα και την μεση καλα ωστου ξαφνου χάνεται και μένει μια στιφαδα…

Δεν έχει τόσο πολυπλοκότητα. Νομίζω είναι ένα nas γιατί το ξεκίνημα ήταν ζωηρό αλλά διερκησε πολύ λίγο. Του λείπει η πολυπλοκότητα.Αρα nas sherry olloroso,όχι όμως πολύ active.θα πάω σε Glenrothes .

Ευχαριστώ πολύ φίλε!!

https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/251580/glenrothes-whisky-makers-cut

• Like 8

Επόμενη η μακρινή φίλη @Ρένα με τα πολυ καλά notes 

Γεια σου μακρινε μας φιλε Παναγιωτη

Τι ωραιο χρωμα!!!! Ισως το πιο ωραιο χρωμα εως τωρα ! Ανοιχτο χρωμα χαλκου πολύ θελκτικο στο ματι!

Η μυτη του επισης είναι πολύ αρωματικη και λουλουδενια! Δεν μου βγαζει εντονο αλκοολ , μπορει να φταιει ο συγκεκριμενο μπουκαλακι αλλα μπορει και όχι…συνεχιζω να το μυριζω…πολλα λουλουδια, λειβαδια και από μακρια ερχεται και μια ελαφρια δερματιλα… μου αρεσει όμως … το απολαμβανω πολύ με την οσφρηση γιατι συνδυαζει δροσια(πορτοκαλοφλουδες) με ελαφρια γλυκα όπως πιο καραμελε αρωματα..

Προχωραω στη γευση και γουαου! Τι ευχαριστη εκπληξη είναι αυτή! Εντονη γευση καφε και ξηρων καρπων που κυριαρχουν… εντονο ξυλο … πολύ μεστη γευση, πολυ πλουσιο σωμα , λιπαρο οσο χρειαζεται ή τουλαχιστον οσο μου ταιριαζει… εχει και ελαφρια πιπερατη γευση με πιο γλυκα μπαχαρικα οπως κανελλα . Όλα σε ισορροπια, είναι γενικα απαλο 

Κι εδώ το αλκοολ είναι νορμαλ και το τοποθετω αναμεσα σε 40% εως 46% και αρχιζει το μυαλο μου και παει και σε blended συγκεκριμενο αλλα δεν θελω να βιαστω να το πω… 

Επιγευση επισης καλη, όχι μεγαλη αλλα ευχαριστη καθως μενει η καραμελενια αισθηση

Ομορφα πολυπλοκο ουισκι, υπεροχο χρωμα (για μενα) και ένα ουισκι που θα μπορουσα να απολαμβανω σε κάθε περισταση, περιπτωση και εποχη

Σ ευχαριστω πολύ Παναγιωτη και πονταρω στο :

Chivas Regal18

https://www.chivas.com/en/collection/chivas-18/

• Like 8

Ο @SimoG που όλοι τον κατηγορείται αλλά έστειλε μια ολόκληρη μέρα πριν την λήξη της διοριας

Blind Game No7: Tsapaspan Sample - SimoG Notes

Χρώμα: Χρυσό, κεχριμπάρι 

Μύτη:  Το αλκοόλ δεν τσιμπάει, θα έλεγα κάπου στα 40-43%. Δείχνει ενδιαφέρον, αν και απλό, χωρίς εξάρσεις, όχι όμως αδιάφορο. Βγάζει ζεστή αίσθηση, γλυκόξινη, λουλούδια, καραμέλα, βερνίκι. Ξεχωρίζει το βερνίκι, βρεγμένο νέο ξύλο, βανίλια, μπαχαρικά κι εσπεριδοειδή. Μπορεί να είναι μπλεντ.

Στόμα: Βουτυρένια αίσθηση, κάπως ξηρή αφήνοντας πικράδα. Μπέρμπον βαρέλι, σανδαλόξυλο, φλούδες πορτοκαλιού, χυλός δημητριακών, βρασμένο μήλο, καραμέλα, βανίλια, μέλι. Κανέλα, πιπέρι και ξηροί καρποί. Όσο περνά η ώρα, η αρχική ένταση του αλκοόλ εξαφανίζεται.

Επίγευση: Μικρή προς μέτρια επίγευση με καραμέλα, ξηρούς καρπούς και νότες ξύλου που πικραίνουν το στόμα.

Κουβάς: Συμπαθητικό, ευκολόπιοτο και χαλαρό για ένα απογευματινό απεριτίφ το φθινόπωρο. Στο μυαλό μου ήρθε στην αρχή κάτι από Cardhu ή Chivas Regal. Ας επιλέξω Cardhu Amber Rock 40%

Ευχαριστώ πολύ Παναγιώτη! 

• Like 8

Πάμε στον πρόεδρο @mallios που αν και ταλαιπωρήθηκε η μυτούλα του από αλλεργία κατάφερε να φέρει εις πέρας το tasting

Καλησπέρα Παναγιώτη και ευχαριστώ για την συμμετοχή και το sample (βασικά τα δύο sample αφού έστειλες ένα παραπάνω).

Πάμε λοιπόν, με κάποια μικροπροβληματάκια στην μύτη. 

Χρώμα:πάει προς το deep coper 1.0 / 1.1

Μύτη: Εξασθενημένη, λιγο αλκοόλ, δεν τσιμπάει και γενικά δείχνει συνδυασμό βαρελιών και αρκετό νεράκι (40%). Μου δίνει μια γνώριμη αίσθηση με το καλημέρα, με μία μικρή νότα από κάτι κράσινο και καθόλου καπνό (υπάρχει στο βάθος ένα καμένο ξύλο με τα κλασικά κανελοφαρύφαλα) Ισορροπημένη, χωρίς ακμές και κάτι να τονίζεται πιο πολύ, θα έλεγα ένα ήρεμο highland, και ίσως NAS. (μάλλον θα το αποφύγω το NAS). Μαρμελάδες, γλυκά φρούτα και ίσως κάτι σε ψητό μήλο / μηλόπιτα, και γλυκά μπαχαρικά τα οποία στην συνέχεια αφήνουν (στο στόμα) μια πίκρα.
Με τον χρόνο έρχεται αρκετό λεμονάκι και γενικά αρκετά εσπεριδοειδή. 

Στόμα: Εδώ βοηθάει πολύ να βρεθούν σε συνδυασμό με την μύτη πολλές βανίλιες, ενώ επιβεβαιώνει το χαμηλό αλκοόλ (40-43 max). Μαρμελάδες, εσπεριδοειδή και η πίκρα υπάρχει αλλά θα έλεγα μάλλον από το ξύλο (refill oak) και λίγες αλκαλικές νότες. Γενικά το στόμα επιβεβαιώνει την μύτη και βγάζει επιπλέον κάτι σαν αλάτι? ενώ η κανέλα σε ξύλο είναι εμφανής και γενικά κάποια γλυκά μπαχάρια..

Επίγευση: Μέτρια, λίγο πικρή και μετά βανίλιες και μαρμελάδα. Εδώ το ξύλο φαίνεται πιο πολύ και είναι αρκετά κυριαρχικό .

Έτσι κι αλλιώς κουβά θα πάμε (και όχι Κούβα). Θα μείνω με την πρώτη εντύπωση και θα πάω σε ένα Glenmorangie προσπαθώντας να επιλέξω ανάμεσα στο κλασσικό 10ράκι και το Nectar d' Or.
Το αλκοόλ με πάει στο πιο ελαφρύ, αλλά θα τζογάρω αφού έχει περάσει καιρός και η γλώσσα μου (γενικά μύτη - γλώσσα) δεν είναι και στα πιο ευαίσθητά της.

Ευχαριστώ Παναγιώτη, είναι ένα dram που δεν προβληματίζει θεωρώ πάρα πολύ easy drinking και της παρέας. Δεν θα δώσεις σοβαρό χρόνο σε αυτό, θα ανοίξεις το μπουκάλι και θα περάσεις ευχάριστα με την παρέα σου και πριν προλάβει να το καταλάβεις θα έχει τελειώσει (έτσι ήταν και το Laddie 10 του Mark, απροβλημάτιστο και ευκολόπιοτο).

• Like 7

Last but not least η αγαπημένη @Χεντυ που μας έκανε το πρώτο ίσως live tasting

Αγαπητέ Παναγιώτη έφτασε η ώρα να σου γράψω για το φανταστικό δείγμα σου.

Χρώμα: Καραμέλας

Μύτη: Δαμάσκηκο και άρωμα βελανιδιάς.

Γεύση: βανίλια φρέσκα φρούτα και γλυκά λουλούδια..πολύ μικρή οξύτητα.

Επίγευση: μακριά και έντονη..

Σχόλια: ήταν η εποχή που το δοκίμασα..μια ανάσα από την Θάλασσα .ακούγοντας το κύμα...τι να πω με ενθουσίασε..θα μου θυμίζει διακοπές και ξεγνοιασιά..

Μαντεψιά: λοιπόν λέω το....
GLENLIVET 12 OLD DOUBLE OAK🌹🌹

• Like 8

Λοιπόν νομιζω δεν ξέχασα κάποιον και ανέβασα όλα τα tasting. 
κάποιοι τα πήγαν καλά, άλλοι όχι και τόσο, σε κάποιος άρεσε σε άλλους πέρασε ψιλοαδιαφορο, σημασία έχει ότι βγήκε άλλο ένα tasting και φτάνουμε πιο κοντά στο κατσίκι που θα κεράσει ο @mallios 😂😂😂😂

• Like 3
  • Haha 1
  • YES 1

Λοιπόν το ουισκι που επέλεξα είναι μια ετικέτα που με εντυπωσίασε πιο πολυ γιατί δεν έχει καμία σχέση με την βασική ετικέτα του brand( το οποίο δεν πίνετε) και γιατί είναι πολύ κοντά στις γεύσεις μου και στα γούστα μου. 

• Like 1
  • Wow 1

• apo21 changed the title to Tsapaspan’s Sample
  • mallios changed the title to Tsapaspan’s Sample_Dewar's 12 y.o. 43%