Jump to content
  • Welcome to our whiskyforum

Dear Guest,

On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

forum21.png

Slainte!

Recommended Posts

Posted

Πέρασαν κιόλας 5 χρόνια από το πρώτο μας Gathering... 

• 2019/20/21/22/23/24 Αθήνα 
  • 2022 Θεσσαλονίκη
  • 2023 Καστοριά και Λεμεσό

Δεν είναι η ώρα για απολογισμούς, έχουμε πάρα πολύ δρόμο μπροστά μας, αλλά μάλλον κάτι καλό κάναμε. Από την πρώτη μας φορά στο Οινότρια, αυτή η ομάδα μεγάλωσε και κάθε χρόνο προσπαθεί για πιο καλά, πάντα μέχρι εκεί που φτάνουν τα πόδια μας. @o_koulos έλειψες χτες, να μας φιλήσεις τις μελισσούλες σου.

ALs6j_F_q791ojfqxg55V7mmXw3C4ooDFu6tGBlp

Νομίζω το Ben Nevis έδωσε μάχη με το Inchmurin και κέρδισε με μικρή διαφορά, αλλά προσωπικά (παρά τα κακά σχόλια των whiskybros) μου ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον το Caol Ila. 

Πιο σημαντικό για εμένα (εκτός από την φωτογραφία σε πιο πάνω post με κάτι δεινόσαυρους) τα νέα μέλη και οι πολλοί φίλοι που ήρθαν και πήραν μια μικρή γεύση από αυτό που κάνει το whiskyforum μια παρέα.

Να ευχαριστήσω και από εδώ το Μαντζάρου 3 και ιδιαίτερα τον ακούραστο Σταύρο και τον Κώστα κάτω στο μπαρ, την SMWS που είναι τόσα χρόνια δίπλα μας, ακόμα και τώρα που η καλή μας φίλη Helen έχει αποχωρήσει, και όλα τα μέλη που προσέφεραν μπουκάλια και είχαμε ένα φανταστικό lineup χτες.

Με το καλό στα επόμενα!

• Like 12
Posted
5 hours ago, Wisdom said:

Τι ωραία βραδιά η αποψινή!

Απλά να πω (και όσοι ξέρουν, καταλαβαίνουν) ότι πρέπει να ήταν η πρώτη φορά χτες που έκλεισες το τετράδιό σου και δεν κράτησες σημειώσεις! Στην αρχή νόμιζα πως μας κάνεις πλάκα.

• Haha 1
  • YES 1
Posted
1 hour ago, mallios said:

Πέρασαν κιόλας 5 χρόνια από το πρώτο μας Gathering... 

• 2019/20/21/22/23/24 Αθήνα 
  • 2022 Θεσσαλονίκη
  • 2023 Καστοριά και Λεμεσό

Δεν είναι η ώρα για απολογισμούς, έχουμε πάρα πολύ δρόμο μπροστά μας, αλλά μάλλον κάτι καλό κάναμε. Από την πρώτη μας φορά στο Οινότρια, αυτή η ομάδα μεγάλωσε και κάθε χρόνο προσπαθεί για πιο καλά, πάντα μέχρι εκεί που φτάνουν τα πόδια μας. @o_koulos έλειψες χτες, να μας φιλήσεις τις μελισσούλες σου.

ALs6j_F_q791ojfqxg55V7mmXw3C4ooDFu6tGBlp

Νομίζω το Ben Nevis έδωσε μάχη με το Inchmurin και κέρδισε με μικρή διαφορά, αλλά προσωπικά (παρά τα κακά σχόλια των whiskybros) μου ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον το Caol Ila. 

Πιο σημαντικό για εμένα (εκτός από την φωτογραφία σε πιο πάνω post με κάτι δεινόσαυρους) τα νέα μέλη και οι πολλοί φίλοι που ήρθαν και πήραν μια μικρή γεύση από αυτό που κάνει το whiskyforum μια παρέα.

Να ευχαριστήσω και από εδώ το Μαντζάρου 3 και ιδιαίτερα τον ακούραστο Σταύρο και τον Κώστα κάτω στο μπαρ, την SMWS που είναι τόσα χρόνια δίπλα μας, ακόμα και τώρα που η καλή μας φίλη Helen έχει αποχωρήσει, και όλα τα μέλη που προσέφεραν μπουκάλια και είχαμε ένα φανταστικό lineup χτες.

Με το καλό στα επόμενα!

Να εγώ στη φωτογραφία ήμουν το παιδάκι το μικρό να φανταστείς!

• Like 1
  • Haha 2
Posted

What a night??? 

Και ωραία τα είπαμε και τις ουισκάρες μας ήπιαμε. 

Προσωπικά το χάρηκα πολύ, εύχομαι να είμαστε καλά όλοι και να απολαμβάνουμε τέτοιες βραδιές! 

Το Ben Bevis εξαιρετικό και το Glen Spey μεγάλη έκπληξη. Και από τα κανονικά ουίσκι το Caol Ila αποθέωση και το Glen Scotia όπως όλα της SMWS από το συγκεκριμένο αποστακτήριο πολύ καλό!

• Like 10
Posted

Τρομερό Gathering!!!

Ευχαριστώ πολύ που διαλέξατε μία ημερομηνία που μπορούσα. Ξέρω ότι το κάνατε για ξεκάρφωμα και ότι θα επανέλθετε στον παλιό καλό σας εαυτό.

Xάρηκα που είδα τους γνωστούς άγνωστους (ξέρετε ποιοι είστε) και που γνώρισα τον πολύ παλιό @ALEKOS!

Xάρηκα όμως και για την επιστροφή στην Αθήνα και τα μαζέματα του @kostis αλλά και τις νέες και πολλά υποσχόμενες εμφανίσεις των @Potstill και @kyriakos_pier!

Μάθαμε καινούρια και ενδιαφέροντα πράγματα ως προς την χημεία το τερουαρ και την αλλαγή του αποστάγματος μέσα στο μπουκάλι, στην πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με την @Maria Kyraleou και τον @Nicolas (που παρέλαβε επιτέλους τα μπουκάλια της λοταρίας).

Δεν κατάλαβα γιατί είναι μεγάλη έκπληξη το Glen Spey αλλά είναι καλό να διαφωνώ και καμία φορά με τον @apo21!

Mου άρεσε πολύ το Aultmore που είναι ίσως από τα καλά τις κίτρινης ετικέτας η οποία δεν είναι και αδυναμία μου. Μου αρέσε το Ben Nevis και το Caol Ila το οποία το τίμησα και παραπάνω καθώς ο @DMTK μέτραγε με ακρίβεια το πόσο από το καταπληκτικό peated Glen Scotia έβαζα! 😭

Άντε και στα επόμενα!

🥃

• Like 9
  • Haha 2
Posted

Όμορφη κι η χθέσινή ετήσια σύναξη, όπως κάθε χρόνο άλλωστε. Ότι δοκίμασα ήταν εξαιρετικό. 

Θερμές ευχαριστίες στον @mallios για την οργάνωση, στον κέρβερο @apo21 που στέκει αγέρωχος όπως πάντα πίσω απ' την μπάρα και σε όλα τα παιδιά που προσέφεραν τα μπουκάλια τους για να τα δοκιμάσουμε. 

Κρίμα που πολλοί φίλοι και φίλες δεν κατάφεραν να έρθουν. 

Αν κάτσουμε και το σκεφτούμε λίγο, μιλάμε για μια ανοικτή σε όλα τα μέλη ετήσια συγκέντρωση που έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε κορυφαία αποστάγματα χωρίς καμία υποχρέωση.

Δεν είναι και λίγο, άνθρωποι με οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις σε άλλους τομείς να οργανώνουν και να συντονίζουν όλο αυτό, με το ύφος και το κλίμα που έχουμε συνηθίσει και πρεσβεύουμε και άνθρωποι να βγάζουν απ' τις κάβες τους και να μοιράζονται τα μπουκάλια τους με όλους. 

Αν κάτσουμε και το σκεφτούμε λίγο, θα καταλάβουμε πολλά!

• Like 12
Posted

Πολύ ωραία βραδιά! Πέρα από παιδιά που δεν μπόρεσαν, μαζεύτήκαμε παλιοί και καινούργιοι, ξεχασμένοι και ξεχασιάρηδες, μόνιμοι και περαστικοί, σχολικοί κι εξωσχολικοί. Πολύ καλές επιλογές στα μπουκάλια, είχαν όλα κάτι να δώσουν, με κέρδισε το Glen Spey από το οποίο αποστακτήριο έχω δοκιμάσει 2-3 φορές κι όλες από SMWS. Ήταν το πρώτο που δοκίμασα και μου έφτιαξε την διάθεση για την συνέχεια. Εξαιρετικό το Glen Scotia. Συγχαρητήρια για την διοργάνωση, ευχαριστώ πολύ τα παιδιά που μας κέρασαν από τα υπέροχα μπουκάλια τους SMWS. Έξτρα ευχαριστίες στον @mallios που είναι ασταμάτητος και κόβει κεφάλια, κάτι σαν τον Μπρινιόλι χθες, αλλά ο πρόεδρος μόνο μεταφορικά. Αλλά και στον @apo21 που κινήθηκε αποκλειστικά εντός περιοχής (του μπαρ) και με επαγγελματισμό βοήθησε όλη την ομάδα, χειρίστηκε άψογα το παιχνίδι και κερδίσαμε όλοι αρώματα και γεύσεις. Κι επειδή με κάτι πρέπει να γκρινιάξω (δεν το έκαναν ακόμα οι γνωστοί άγνωστοι του φόρουμ), περιμένω καρτερικά την λίστα με αυτά που δοκιμάσαμε. Δυνατή ομάδα, πάντα τέτοια και πάμε για άλλα!

• Like 8
Posted

Στις παραπάνω φωτογραφίες βλέπετε...

- τον @apo21 επί τω έργω

- τον @mallios να κλείνει συμφωνία για επόμενη μάζωξη

- τον @Vaggelis82 να βλέπει τον @apo21 και να σκέφτεται τι παπάτζες ακούει

- τον @DMTK να βλέπει λάγνα και με θαυμασμό τον @apo21.

Μακάρι έτσι να μας έβλεπαν κι οι γυναίκες μας!

• Like 3
  • Haha 9
Posted

Θερμές ευχαριστίες σε όλα τα παιδιά που προσέφεραν τα μπουκάλια τους για να τα δοκιμάσουμε και σε όσους εργάστηκαν για να περάσουμε μια εξαιρετική βραδιά. Μου αρεσε πολύ το Ben Nevis. Και σε άλλα με υγεία

Messenger_creation_52593DCE-1A6E-4F3B-9EC5-B8560071CF29.jpeg

• Like 9
Posted

Νομίζω ότι ηταν μια ακόμα πολύ πετυχημένη εκδήλωση!

Θέλω να ελπίζω οτι όλοι οι φιλοξενουμενοι αλλά και όλοι οι νεοι και οι παλιοι ενιωσαν καλά, ζεστά και απηλαυσαν την βραδιά,  την παρέα πρωτίστως αλλά και τα αποστάγματα. 

Θέλω να ελπίζω ότι όλοι νιώθουμε και μια μικρή ευγνωμοσύνη για οσους ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ έτρεξαν και διεθεσαν το χρονο τους,  και τις φιάλες τους ακομα πολλοί. Δύσκολα πλεον το συναντας αυτό,  ανεξαρτήτως αποτελέσματος το οποίο ηταν εν τούτοις και αυτό εξαιρετικό! Την καρδιά!

• Like 8
Posted

Δεν έχω να πω τίποτα παραπάνω από ότι έχετε ήδη γράψει! Πολλά μπράβο σε όσους διοργάνωσαν, ασχολήθηκαν και συμμετείχαν!!

• Like 6
Posted
On 10/30/2024 at 2:20 AM, Wisdom said:

Λεπτομέρειες περί SMWS Gathering και ευχαριστίες σε διοργανωτές και όσους προσέφεραν τα μπουκάλια που δοκιμάσαμε αύριο.

Sorry που άργησα αρκετά, αλλά είχα κάτι απρόοπτα και δεν προλάβαινα να μπω καθόλου στο forum.

On 10/30/2024 at 7:59 AM, mallios said:

Απλά να πω (και όσοι ξέρουν, καταλαβαίνουν) ότι πρέπει να ήταν η πρώτη φορά χτες που έκλεισες το τετράδιό σου και δεν κράτησες σημειώσεις! Στην αρχή νόμιζα πως μας κάνεις πλάκα.

Για να είμαι απολύτως ειλικρινής, εκτός της καλής παρέας που ήθελα να απολαύσω (είδα μετά από πολύ καιρό τον @ALEKOS, ενώ και τους @tomy και @sir mihas τελευταία δεν τους βλέπουμε και πολύ συχνά σε μαζώξεις) στην μη τήρηση σημειώσεων συνέβαλε και το ότι ξέχασα τα γυαλιά πρεσβυωπίας μου στο αμάξι :biggrin1:

Το κακό είναι, ότι χωρίς το λυσάρι μου όχι μόνο δεν έχω κρατήσει tasting notes, αλλά καλά-καλά μετά από τόσες ημέρες δεν θυμάμαι τι ήπια και τι όχι, καθώς και ποια whiskies μου άρεσαν περισσότερο!

Τέλος πάντων, έχω την εντύπωση, χωρίς να είμαι και σίγουρος, ότι δοκίμασα 8 διαφορετικές εμφιαλώσεις, με τα δύο που μου ξέφυγαν να είναι τα Aultmore και Miltonduff. Νομίζω το καλύτερό μου ήταν το εξαιρετικό Caol Ila, με αμέσως επόμενο το υπέροχο Ben Nevis και μετά συναγωνίζονται για τις θέσεις 3-5 (αρκετά κοντά μεταξύ τους) τα πολύ καλά Royal Brackla, Glen Scotia και Glen Moray (η σειρά μεταξύ των τριών τυχαία). Ομολογώ ότι τα δοκίμασα όλα χωρίς προσθήκη νερού (αν και κάποια από αυτά μάλλον θα ήθελαν λίγο νεράκι) και κάποια από αυτά κατά τη διάρκεια ή αμέσως μετά που καταβρόχθισα το burger μου.

Κι ένα αστείο περιστατικό σχετικά με τις δοκιμές: Έπρεπε να ήσασταν μπροστά όταν ανταλλάζαμε εντυπώσεις για τα δύο διαφορετικά Alt-a-Bhainne, ενώ νομίζαμε ότι επρόκειτο για την ίδια εμφιάλωση. Λέγαμε τόσο διαφορετικά πράγματα (μιλάμε για μέρα-νύχτα, όχι για μικρές διαφορές) που κοιτούσε ο ένας τον άλλον με καχυποψία για αρχικά συμπτώματα γεροντικής άνοιας :biggrin1: Ευτυχώς γρήγορα μας σφύριξε κάποιος ότι υπήρχαν δύο διαφορετικές εμφιαλώσεις από το ίδιο αποστακτήριο και ησυχάσαμε.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ τους διοργανωτές, κυρίως τον ακούραστο εργάτη @mallios, που φρόντισε να περάσουμε καλά κάτι κηφήνες σαν και του λόγου μου. Επίσης να ευχαριστήσω τα παιδιά που πέρασαν την περισσότερη ώρα όρθιοι πίσω από τον πάγκο, βάζοντας drams και εξηγώντας ακούραστα σε όλους ποιο μπουκάλι είναι ποια εμφιάλωση και στους λιγότερο μυημένους της παρέας τα βασικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα του κάθε αποστακτηρίου και γενικά απαντώντας τους κάθε απορία. Ειδική μνεία στο σημείο αυτό προφανώς πρέπει να γίνει στον @apo21 ο οποίος ήταν λες και συνέχισε το πόστο που είχε εθελοντικά στο Whisky Live, με τον ίδιο ζήλο και επαγγελματισμό, αυτή τη φορά όμως σε βάρος της δικής του καλοπέρασης, βλέποντας πολλούς από εμάς (τους κηφήνες που είπα πριν) να καθόμαστε στα τραπέζια, να τρώμε, να πίνουμε και να γελάμε με διηγήσεις παλιών ιστοριών, ενώ εκείνος εξηγούσε μέχρι και εντελώς βασικά πράγματα στους καλεσμένους μας. Respect φίλε!

Μην ξεχάσουμε να ευχαριστήσουμε το πάντοτε φιλόξενο "Μαντζάρου 3" (νομίζω το έχω ξαναπεί, αλλά το burger του είναι εξαιρετικό!).

Τέλος να ευχαριστήσω τους φίλους που προσέφεραν εντελώς αφιλοκερδώς τα μπουκάλια που δοκιμάσαμε. Εκτός το ότι τα περισσότερα ήταν εξαιρετικές επιλογές από ό,τι αποδείχθηκε, θα ήταν χρήσιμο να τονίσουμε ότι δεν πρόκειται για φθηνά whiskies (θυμίζω ότι όλα είναι cask strength και δεν υπάρχουν διαθέσιμα σε ράφια ελληνικών καταστημάτων) και ότι τα περισσότερα είναι εξ'ορισμού συλλεκτικά, υπό την έννοια ότι πρόκειται για παλιές κυκλοφορίες, πάντοτε limited, που πολύ δύσκολα τις βρίσκεις στην δευτερογενή αγορά. Μάλιστα κάποιοι που προσέφεραν μπουκάλια, δεν είναι καν μέλη της SMWS!

Πάντα τέτοια! Και του χρόνου με το καλό!

• Like 11