Jump to content
  • Welcome to our whiskyforum

Dear Guest,

On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

forum21.png

Slainte!

Recommended Posts

Posted

Με το δείγμα μου έφτασε στο τέλος του το συναρπαστικότερο παιχνίδι που έχω συμμετάσχει. Οι νέοι κανόνες λειτούργησαν θετικά κάνοντας το παιχνίδι απολαυστικό και blind!

Θέλω να ευχαριστήσω όλες και όλους για τη συμμετοχή και εύχομαι πραγματικά να το απολαύσατε. Κάποιους τους δυσκόλεψε (δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου), στους περισσότερους άρεσε και αυτός ήταν ο στόχος μου. Το τελευταίο είναι και το πιο σημαντικό, αφιερώνω αρκετό χρόνο ώστε να βρω μια εμφιάλωση που να ''κουμπώνει'' γευστικά στους περισσότερους και μαζί με εσας να δοκιμάσω νέα whiskies. Το έχω αναφέρει αρκετές φορές, το γράφω και εδώ για να υπάρχει. Όλες οι εμφιαλώσεις που έχω βάλει και θα συνεχίσω βάζω στο παιχνίδι δεν τις έχω δοκιμάσει ποτέ ξανά!

Οι αναρτήσεις είναι με τη σειρά που στείλατε τα tasting notes σας.

• Like 9
Posted

Ξεκινώ με τον @Leftis το αναρχοαλάνι της πρωτεύσας, τον επισκέπτη κακόφημων μπαρ, τον άνθρωπο που γνωρίζει κάθε καταγώγιο στο κέντρο της Αθήνας! Εύχομαι να του άρεσε και να το θυμάται.

Χρώμα

• Γύρω στο 1.2 νομίζω

Μύτη

• Αρχικά πιάνω για κάποιο λόγο κρασί
  • Μετά όπως αυτό υποχώρησε και πάω προς βανίλιες
  • Στο βάθος λίγο καβουρδισμένο φουντούκι

Στόμα

• Πολύ γλυκιά η πρώτη γεύση σαν γενική παρατήρηση
  • Δεν μου βγάζει ξηρότητα αρχικά
  • Ελάχιστα μπαχαρικά και κανέλα
  • Mέλι
  • Δεν μου βγάζει φρούτα νομίζω
  • Επίγευση μου είναι προς μέτρια. Πιάνω στοιχεία κρασοβάρελου στην επίγευση ειδικά

Αλκοόλ

• Θα έλεγα γύρω στο 43% - 46%

Περιοχή

• Σκωτία. Θα πάω προς Highland.

Βαρέλι

• Bourbon και Sherry

Επιλογή για κουβά:

Είναι τόσο γεμάτο και γλυκό που μοιάζει τεχνιτά ισορροπημένο και θα ήθελα να πάω προς blend για κάποιο λόγο.

Πάω κόντρα όμως για να μείνω στην αρχική μου εκτίμηση.

Glenmorangie 12 La Santa

glenlasanta12.jpg.ee9b27dea3d682c8cfa2f5971f293193.jpg

• Like 9
Posted
Συνεχίζω με τον @Celtic την λογοτεχνική πένα αυτού του φόρουμ, τον τύπο που με δύο αράδες μπορεί να σε ''ξεσηκώσει'' για τα καλά. Σας παρουσιάζω μια άκρως ερωτική περιγραφή που καταλήγει σε happy ending!

Hello Lord of the waters, master of reverse osmosis etc etc....

Το λοιπόν..

ΜΥΤΗ - Floral basically, με μέλι, κάποια μπαχαρικά και κάποια εσπεριδοειδή. Sexy, σαγηνευτική, και πολλά υποσχόμενη...

ΣΤΟΜΑ - Οι πρώτες γουλιές είναι επιθετικές, πικάντικα μπαχάρια, καύτρα....μου κόβεται η ανάσα...Ώπα μεγάλε ...τρανκίλα...τρανκίλα φωνάζω....Και έτσι μετά καλμάρει, βγάζει έναν φρουτώδη μανδύα και salted caramel. Γεμάτο στόμα, παχύ.

Επίγευση που διαρκεί, θερμή με bitter salted caramel chocolate

Μυστήριο, δεν μπορώ να το προσδιορίσω. Ενώ το αλκοόλ κρύβεται νωχελικά πίσω από την σκηνή, το feeling στη γεύση μου λέει οτι πρόκειται για single cask, οπότε μάλλον προφανώς και cask strength, Βαρέλι δυναμικό, όχι σερυ, αλλά ίσως ακολούθησε ένα βαρέλι σέρυ ή άλλο κρασί μετέπειτα ως finish στο απόσταγμα.

Έχει φινέτσα αλλά και προστυχιά. Σαν μια εντυπωσιακή γυναίκα, μελαχροινή, με καρέ μαλλί, όπως η Mia Wallace του Pulp Fiction, αλλά με καμπύλες, που κάνει είσοδο σε ένα γκαλά, ντυμένη με ένα μαύρο φόρεμα με αβυσαλλέο ντεκολτέ, που φανερώνει ένα τμήμα από το πλούσιο μπούστο της. Και πίσω η στιγματισμένη με μελάνι πλάτη είναι γυμνή μέχρι την μέση, όπου  και καταλήγει το κεφάλι ενός κόκκινου δράκου που βγάζει φωτιά....

Και αφού έχει έναν δράκο tattoo, δεν μπορεί να είναι παρα ένα single malt από την Ουαλία

CROESO Y CYMRU που λένε καοι εκει πέρα...

Thanks Islaynder!

PENDERYN 2015/2022 - HMWS 128,24 - Rarebit Smoothie

rarrebitsmoothie7.jpg.4d9262a6cd3839e4074d92e153f0aac1.jpg

• Like 9
Posted
Περνάμε στον ξακουστό λάτρη του καπνού, στον μέγα ανιχνευτή που βρίσκει καπνό πριν ανάψει σπίθα. Σβήνεις το σπίρτο σου στη λίμνη Καστοριάς και σε παίρνει τηλέφωνο από το κελάρι του να σου πει ακριβώς που βρίσκεσαι! Φαίνεται να το απόλαυσε βρίσκοντας... καπνό!  Δεν είναι άλλος από τον @Alkisd8!

Blind Tasting Game #7 Sample from islaynder(ty bro!)

Nose:φρουτωδες μύτη με μπόλικη βανίλια,κομπόστα ροδάκινο,ζουμερα φρούτα, σταφίδα,Γλυκαδα μπόλικη δηλαδή. Δεν πολύ τσιμπάει το αλκοόλ στην μύτη. Κανελογαρυφαλα όσο ανοίγει.. κίτρινο μήλο. Ωραία μύτη.

Palate: δυνατό ξεκίνημα!Με το που μπαίνει στο στόμα σου λέει ήρθα! Οκ έχει υψηλούς αλκοολικούς βαθμούς θα έλεγα κοντά στους 50%+Και δω αρκετά φρούτα,μια αλμυρά και πικραδα έντονη. Χμμμ. Έχει έναν θαλασσινό χαρακτήρα. Καπνά ναι αλλα οχι όμως πολύ έντονη. Πιπέρι εχει μπόλικο ειδικά στο ξεκίνημα,που δεν φεύγει ,μόνο στο τελος

Finish:το τελείωμα είναι στυφο και γλυκό. .Μετά αλλαζει,σταφίδα αποξηραμένη, κακάο,νότες καφέ,bitter sweet . Στο τέλος και δω διακρίνω μια ωραία αλμυρά και ξιναδα λεμονιού.

Score:85

Πρώτον να πω ότι μου άρεσε πολύ. Η μύτη δεν σε προδιαθέτει για το στόμα. Στην μύτη είναι γλυκο, ήπιο σχετικά αλλά στο στόμα γίνεται χαμός. Πολύπλοκο,περνάει από πολλά στάδια,γλυκό,bitter ξινό, αλμυρό,σου δίνει πράγματα. Είναι single malt και επειδή μου έβγαλε πολύ έντονα τα αλμυρά στοιχεία θα πάω σε :

https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/79839/bruichladdich-the-laddie-eight

Ευχαριστώ πολύ φίλε το απόλαυσα!

Laddie8.jpg.a7ce855d4722e36e310f4db1f7583089.jpg

• Like 10
Posted

Κύριες και κύριοι σας παρουσιάζω σήμερα τον Ηγέτη του αύριο!  Τον κ. "παρίσταμαι και χαιρετώ" που βγαίνει πρώτος στις δημοτικές, στις βουλευτικές, στις ευρωεκλογές και στη super league ταυτόχρονα! Γνωστός και με το προσωνύμιο είδωλο ή κατά κόσμον @Makis. Η αλήθεια είναι πως παιδεύτηκε, όμως του άρεσε και θέλω να πιστεύω πως θα συνεχίσει να είναι πελάτης μας (πέρασε να πάρεις τα ρούχα σου, δεν έχω άλλο χώρο).

Μύτη: Αρώματα βαριά, κάτι σαν μούστος. Σκονισμένο μπαούλο και έντονη βανίλια. Στο τέλος ίσως μπανάνα. 

Στόμα: Σιρόπι καραμελας που μου φέρνει στο μυαλό αμέσως bourbon και έντονη μπανάνα. Πικρές νότες ξύλου σχεδόν ανεπαίσθητες σπάνε την γλύκα και το κάνουν ακόμα πιο ενδιαφέρον.

Επίγευση: Μικρή, η μπανάνα μου Ίσως και λίγο πορτοκάλι.

Το χρώμα είναι αρκετά σκούρο οπότε αποκλείω Deanston Virin Oak που το θυμάμαι πιο ανοιχτόχρωμο. Από το μυαλό μου πέρασε και το Yellow Spot φευγαλέα αλλά θα παω τελικά σε single malt και Bunnahabhain 12 αν και λείπει η αλμύρα.

Thanks @Islaynder! Από τα δείγματα που με παιδεψαν περισσότερο και που αναγκάστηκα να πάω σε random επιλογή. Ήταν και ωραίο και ενδιαφέρον!

Bunnahabhain12.jpg.5771ab54d92ab03b9c2646c9c1b20969.jpg

• Like 9
Posted

Προχωρώ με τη γοητευτική κυρία των βορείων προαστίων, τη γυναίκα που όταν θέλει μας κάνει πλάκα αλλά το σεμνό της επίπεδο δεν της επιτρέπει να βγαίνει συχνά στο προσκήνιο. Ναι, ναι, είναι η @Ρένα που σίγουρα θα προσθέσει τη συγκεκριμένη εμφιάλωση στη κάβα της και το ποτήρι της δοκιμής θα ευωδιάζει για καιρό το σαλόνι της! 

Αγαπητε μου φιλε Islaynder

Σου στελνω τα σχολια μου για το δειγμα σου

Με εντυπωσιαζει το χρωμα αμεσως … εντονο χρωμα φρεσκοψημενου χαλκου .

Ξεκιναω να το μυριζω και εντυπωσιαζομαι και εδώ

Δεν είναι τοσο εντονο το αλκοολ αν και λιγο τσιμπαει..ειναι εντονη όμως η γλυκα που βγαζει …

Θα τολμησω να πω για sherry βαρελι λογω μυρωδιας και χρωματος… στη μυτη βγαζει αρκετα γλυκα αρωματα όπως σοκολατα , βανιλια, ψημενα αχλαδια στο φουρνο, γενικα ψημενες γλυκιες πιτες φρουτων και καψαλισμενα αμυγδαλα αλλα και βουτυρο ζεσταμενο

Προχωραω στη γευση γιατι ειμαι περιεργη που κυμαινεται το αλκοολ του

Και ω! είναι οντως τσιμπημενο… θα πω γυρω στο 50% (μαλλον παραπανω γιατι ζεσταινει πολύ τον οισοφαγο μου)

Κι εδώ επικρατουν γλυκιες γευσεις ισως λιγο πιο δροσερες όπως τσιχλα μεντας (οποτε εχει στοιχεια πιο spicy), κεκακι – τσουρεκακι γεμιστο με σταφιδες … επισης μου βγαζει κι εδώ ξηρους καρπους αναλατους όπως φουντουκι , μακαντεμια και βραζιλιανικο φυστικι.

Η μυτη τωρα που επανερχομαι εχει γλυκανει ακομα πιο πολύ και η γευση που εναλλασσεται με την οσφρηση μου βγαζει επιπλεον αρωματα βανιλιας (όπως το φυσικο εκχυλισμα της σαν σιροπακι που είναι που βαζουμε στα γλυκα) καθως επισης και ψημενη ζαχαρη που καραμελωνει σιγα σιγα (εβαλα ελαχιστο νερο προς το τελος και βγαζει και λιγο σαπουναδα)

Η επιγευση του είναι καλη αφηνωντας πιο πολυτα γηινα στοιχεια της γευσης του αλλα ταυτοχρονα και τα ελαφρως spicy στοιχεια του

Κωνσταντινε μου μου αρεσε παρα πολύ, είναι ένα ουισκι που θα ηθελα να εχω σπιτι μου και να το απολαμβανω με πολύ καλους φιλους

Σ ευχαριστω πολύ όπως και να εχει

Θα ριξω τη μαντεψια μου στο : Tomatin cask strength

https://tomatin.com/shop/core-range/cask-strength/

Υγ : μου αρεσει πολύ η μυρωδια που εχει μεινει στο ποτηρι

TomatinCS.jpg.c07fce7b6d90d02f53e4e0311f6a37e7.jpg

• Like 10
Posted
Ο αδερφός εν whisky @SimoG, δαμαστής των επτά θαλασσών και sherrokeeper των πέντε ηπείρων ήταν παρών και on time ΓΑΤΑΚΙΑ! Είμαι χαρούμενος που του πρόσφερα στιγμές χαλάρωσης και απόλαυσης (Μην πάει ο νου σας στο πονηρό καθάρματα).

Islaynder Blind sample No7: SimoG Notes

Χρώμα: Ανοιχτό χάλκινο και παιχνιδιάρικο.

Μύτη: Τσιμπάει λιγάκι το αλκοόλ κι είναι σίγουρα δυνατό. Κάπου 46-48% αν όχι παραπάνω. Πολύ αρωματικό, λουλούδια και βόλτα σε πορτοκαλεώνα. Βγάζει αρχικά ήρεμα ο καπνός και δεν είναι επιθετικός. Γλυκιά με πικάντικη η αίσθηση. Εσπεριδοειδή και φαρμακίλα. Θαλάσσια αύρα, γάζες, βρεγμένο ξύλο και σοκολάτα. Βαρέλι μάλλον συνδυασμός από μπέρμπον και σέρυ, μπορεί και επιρροή από κρασί. 

Στόμα: Ελαιώδης, γλυκιά αλλά και λίγο ξηρή η γεύση. Σοκολάτα, μέλι και μπαχαρικά. Κανέλα, γαρίφαλο, σταφίδες και ξηροί καρποί. Κόκκινο κρασί, δέρμα και μπέικον.

Επίγευση: Μεγάλη, ευχάριστη, στρογγυλή και ισορροπημένη. Πολύ καλά ενσωματωμένο το αλκοόλ. Άρα περιμένω κάτι ποιοτικό.

Κουβάς: Κάτι πρέπει να πω, οπότε τραβάω χαρτί για…  Benromach CS κάπου στα 10 χρόνια.

Μου άρεσε πολύ Islaynder, ευχαριστώ!

Benromach20212CS.jpg.ee02fb0ce5aa9e1a4a2dd1fbbd7ebfa1.jpg

• Like 10
Posted

Έχω την τιμή να έχω συμπαίκτη και αντίπαλο τον mr. president @mallios, ναι τον δικό μας ενωμοτάρχη, την κινητήριο δύναμη πίσω από τα τεκταινόμενα στο παγκόσμιο whisky. Στην καλή του μέρα βρίσκει τα πάντα, μέχρι και από πιο δέντρο φτιάχτηκε ο φελλός της εμφιάλωσης. Στη κακή του μέρα θυμίζει την άμυνα της ΑΕΚ σε ελαφρύ βοριαδάκι. Δεν του άρεσε, ήταν άρρωστος, πήγε στην Ιρλανδία, κατέληξε... άραγε θα το πάρει το ματσάκι? Καρδιοχτύπια μέχρι το τέλος!

Καλησπέρα φίλε και ευχαριστώ για το δείγμα.

Θα προσπαθήσω να φανώ αντάξιος των προσδοκιών, αν και βλέπω να πηγαίνω έναν τεράστιο κουβά, δυστυχώς η ίωση δεν βοηθάει καθόλου.

Χρώμα:. θα έλεηα Ε150 και 1.3 με 1.4, προς το tawny
image.png

Μύτη: Εντονη grainiλα, δείχνει 100% blend η κάποια single grain. Δεν ειναι malt, είμαι 99,99% σίγουρος και ο μόνος λόγος να αλλάξω γνώμη ειναι να έχω επηρεαστεί τόσο από την ίωση (αλλά δεν τον πιστεύω).
Δεν ειναι του γούστου μου (σόρρυ φίλε) μου θυμίζει λίγο το Nika Coffee Grain αλλά θα επιλέξω να μείνω Σκωτία και να κοιτάξω προς Single grain και επειδή με τσιμπάει το αλκοολ (εδώ 100% μπορεί να φταίει η ίωση που τα έχει κάνει όλα υπερευαισθητα) θα πω και cask strength.(αρχίζει να μου χαμογελάει η SMWS και το Loch Lomond group).
Λίγος καφές, καμένη ζάχαρη και καραμέλα, λίγο φωτιστικό οινοπνευμα (αυτό που για εμένα είναι από τα πιο αρνητικά σε ένα whisky) και αρκετό, πολύ θα έλεγα ξύλο. Νεαρό whisky, λογικά NAS και κάτω από 8 ετών.

Στόμα: Ξύλο, καραμέλα, πικρά αμύγδαλα και καρύδι, κάπως βουτυρώδες και αρκετά spicy με πιο έντονο το πιπέρι. Μπαχαρικά, ξύλο γαρύφαλλο και καθόλου αλατίλα, Πικρό, γλυκό και τέρμα.

Επίγευση: Μέτρια. έντονο το αλκοολ, το ξύλο δεσπόζει και το grain γίνεται ιδιαίτερο. 
Πρέπει να ειναι πάνω από 50% (θα έλεγα κάπου στο 55-56%).

Εννοείται τεράστιος κουβάς, αδύνατο να παώ κάπου (όσο άνετα πήγα Ιαπωνία, θα πήγαινα και Αμερική σε κάποιο με υψηλό ποσοστό corn). 
Θα σεβαστώ τον πόνο του καλού μου φίλου που σήμερα έχασε από τον Αστέρα και είχε και τραυματία παίκτη, 

Μπερδεύει πολύ, είμαι 50% - 50% μεταξύ single grain και blended, θα παίξω τελικά σε single grain, θα φύγω από Σκωτία και θα παώ λίγο πιο κάτω με την μικρή ένσταση ότι ειναι αδύνατο να καταλάβω τους αλκοολικούς.
Κατεβαίνω λιγάκι από το 55-56% και πάω ... κουβά.

Teeling Single Grain.

Ευχαριστώ πολύ Κώστα, not my style... αλλά δεν πειράζει. Θα κεράσεις ένα Laphroaig 40 y.o. και όλα καλά. 

Teelingsinglegrain.jpg.100abf5f5311d4419cff0467ad8d56d0.jpg
  • Like 9
Posted

Εδώ τα λόγια είναι περιττά. Η συντοπίτισσα @Χεντυ είναι ο ορισμός της χαράς, με τον δικό της μοναδικό τρόπο αναλύει και παρουσιάζει τα tasting notes! Ενίοτε πέφτει αρκετά κοντά. Πιο συχνά ρίχνει φάπες και για αυτό χρειάζεται προσοχή. Πως να τα πήγε στο τέλος?

Καλημέρα  Κωνσταντίνε και χρόνια πολλά.

Το δείγμα σου ήταν πολυ δύσκολο να το καταλάβω..νομίζω ότι ήταν το μόνο απο όλα που δεν πήγαινε πουθενά το μυαλό μου...
 Χρώμα: Βαθύ χρυσο .👌

Μύτη: Έντονο πολύ ..καρυκεύματα

Γεύση: Δυνατή! Πιπεράτο..πρόσθεσα νερό για να συνεχίσω..θόλωσε λίγο αλλα έβγαλε αρώματα..καρύδι μέλι και ξύλο.

Επίγευση: μακριά ήταν πικάντικη..πιπέρι και καρύδι.

Σχολια: Δύσκολη απόφαση..μμμ δεν ξέρω..σιγουρα θα το θυμομουν αν το ειχα ξαναδοκιμάσει.😊

Κωνσταντίνε με έχεις μπερδέψει αρκετα.

Μαντεψιαά: GLENFARCLAS 105

Glenfarclas105.jpg.f12b3f73a3417c17a17d75434f125726.jpg

• Like 8
Posted

Τελευταίος, καταϊδρωμένος και εκπρόθεσμος ο φίλος @tsapaspan Μια ανερχόμενη δύναμη στη τυφλή γευσιγνωσία που στις καθυστερήσεις ψάχνει το γκολ της νίκης και του στοιχήματος. Θα το καταφέρει, θα κατατροπώσει τον αντίπαλο εραστή του κουβά? Σίγουρα θα κοιμηθεί ικανοποιημένος!

BLIND #7 ISLAYNDER

Μυτη: γλυκιά ελαφριά μύτη, καραμέλα και ξύλο φρεσκοκομμένο 

Στόμα: έντονο πιπερι τσιμπάει στην πρώτη γουλιά, έχει καραμέλα, το αλκοόλ αρκετα έντονο θα έλεγα κάτι κοντά στο 46-48%. Μου βγάζει κάτι σε εσπεριδοειδή σαν πορτοκάλι. Αρκετα κρεμώδες στο στόμα και αρκετα στρογγυλό θα έλεγα. 

Επίγευση: μεγάλη διάρκεια με το πιπέρι να μένει αρκετή ώρα στο στόμα. 

Ωραίο ουισκι, το ευχαριστήθηκα μετά από μια κουραστική μέρα. Νομιζω θα πάω σε κάτι σκωτσέζικο και θα ανάβω στα highlands. Ελπίζω να σκοράρω στο 90+ 

Deanston 12-year-old

Μου άρεσε παρά πολύ θα το πιπίλαω μέχρι να με πάρει ο ύπνος νομιζω

Deanston12.jpg.1214867eafeecceead2f7832518a7dbe.jpg

• Like 9
Posted

Αυτά ήταν, δε νομίζω να ξέχασα κανέναν? Σας αφήνω να αναρωτηθείτε, να ξεμαλλιαστείτε, (ο πρόεδρος δεν μπορεί να συμμετάσχει λόγω αξιώματος, οτιδήποτε άλλο είναι συκοφαντίες) να πέσετε σε βαθιά περισυλλογή, αυτομαστίγωμα, κλπ. Θα επιστρέψω το συντομότερο!

• Haha 6
Posted

Όλοι Σκωτία βλέπω εκτός ενός Ιρλανδού κι ενός Ουαλού. Δύο βρήκαν καπνό, ο ένας πάει σε καπνιστό απόσταγμα και ο άλλος σε non-peated. Καλά θα πάει και αυτό...

• Haha 6
Posted

Δύο παίκτες/ριες πλησίασαν αρκετά κοντά, τόσο στους αλκοολικούς βαθμούς όσο και στα γευστικά χαρακτηριστικά!

• Like 2
  • Wow 1
Posted

Αναμφισβήτητα το δείγμα που μας δυσκόλεψε όλους περισσότερο...

• YES 2
Posted

Δεν είναι άλλες από τις κυρίες του παιχνιδιού που αξίζουν πολλά συγχαρητήρια!

Δυστυχώς όμως δεν κέρδισαν...

Θα υπάρξει νικητής?

• Like 1
  • Wow 1
Posted

Αρχικά σφιχτή μύτη αλλά με ανάδευση ανοίγει. Πολλά εσπεριδοειδή, σταφίδες και αρκετή επιρροή από sherry. Δυνατό, spicy, με καλό σώμα και καλή αλκοολική ενσωμάτωση, έως δέκα χρονών θα έλεγα αν έπαιζα στη θέση σας, η νιότη του φαίνεται. Καλή και θερμή επίγευση που εναλλάσσονται το ξύλο, τα μπαχαρικά και τα στοιχεία τoυ sherry

Κατατάσσεται στα VFM core range whiskies (τουλάχιστον όταν το αγόρασα)

• Like 6
Posted

Επιλογή που μας προβλημάτισε όλους.

Λογικό να πάω μακριά του , για πολλούς λόγους, αλλά και επειδή είναι ένα αποστακτηριο που δεν μου ταιριάζει.

Ευχαριστώ @Islaynder!

• Like 3
  • Thanks 1
Posted

Εξαιρετική επιλογή! Μπράβο @Islaynder! Αυτό και το Glenglassaugh 12 της @Ρένα ήταν αυτά που απόλαυσα περισσότερο φέτος. Ειδικά με το Arran δεν είχα ιδέα τι έπινα, όταν το γεύτηκα νόμιζα ότι ήταν μπερμπον αρχικά... Πολύ ιδιαίτερο ουισκι, πολύπλοκο και όπως όλα τα Arran σε λογική τιμή.

• Like 4
  • Thanks 1
Posted
On 10/28/2024 at 11:13 PM, Islaynder said:

Αρχικά σφιχτή μύτη αλλά με ανάδευση ανοίγει. Πολλά εσπεριδοειδή, σταφίδες και αρκετή επιρροή από sherry. Δυνατό, spicy, με καλό σώμα και καλή αλκοολική ενσωμάτωση, έως δέκα χρονών θα έλεγα αν έπαιζα στη θέση σας, η νιότη του φαίνεται. Καλή και θερμή επίγευση που εναλλάσσονται το ξύλο, τα μπαχαρικά και τα στοιχεία τoυ sherry

Κατατάσσεται στα VFM core range whiskies (τουλάχιστον όταν το αγόρασα)

Άρα κέρδισα! Ευχαριστώ! Πολύ ωραίο @Islaynder.

Δεν το είχα δοκιμάσει ποτέ, το είχα όμως στην λίστα μου.

Το έχω μάλιστα εδώ και μήνες στην κάβα μου, vfm και εισήγηση από @Leftis.

Kλειστό ακόμα το μπουκάλι και το λιγουρεύομαι.

Αναφορικά με το φετινό παιχνίδι, πιστεύω ότι πήγαμε συνολικά πολύ καλά με παρόμοιες παρατηρήσεις και σημειώσεις γενικά κοντά στην πραγματικότητα.

Άντε και του χρόνου, έτοιμος πάντα να δώσω τελευταίος τις σημειώσεις δοκιμής!

• Like 4
  • Thanks 1