Jump to content
  • Welcome to our whiskyforum

Dear Guest,

On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

forum21.png

Slainte!

Recommended Posts

• apo21 changed the title to Whiskyforum Advent Calendar
Posted

Day 1 

Ξεκινάμε με ένα Linkwood 11 ετών από την σειρά The Journey των Whisky Fellas. 

Ένα whisky παλαιωμένο σε Ex-Bourbon βαρέλια με finish σε Sherry butt, εμφιαλωμένο στους 55,3%

Θα συναντήσουμε νότες βανίλιας, αποξηραμένα φρούτα και πορτοκάλι, τανίνες και σοκολάτα.

image.png

Slainte! 

• Like 12
Posted

Δεν θα έπρεπε να γίνεται κάπως σαν τυφλή γευσιγνωσία;;;

να προσπαθεί ο καθένας να μαντέψει τι ουίσκι είναι ;;;

έτσι ώστε να υπάρχει γέλιο και χαβαλές!!!

• Like 3
Posted
9 minutes ago, Judge Skin said:

Δεν θα έπρεπε να γίνεται κάπως σαν τυφλή γευσιγνωσία;;;

να προσπαθεί ο καθένας να μαντέψει τι ουίσκι είναι ;;;

έτσι ώστε να υπάρχει γέλιο και χαβαλές!!!

Θα γίνει και αυτό, και άλλα πραγματακια.

Απλά μέχρι και την Πέμπτη είμαστε φουλ απασχολημένοι!

• Like 2
Posted

Καλή αρχή να έχουμε με υγεία και αγάπη. 

Αν δεν ενοχλεί, εγώ λέω να ανεβάζω τα δικά μου σχόλια σε blind tasting που κάνω μόνος μου, μήπως κάποιος θα ήθελε να συγκρίνει τα δικά του ευρήματα. 

ΜΥΤΗ: Σούπερ Speyside, φουλ spicy, βαρέλι, κρασί, σοκολατάκι λικέρ. Καθόλου αλκοόλ στη μύτη, τα δάκρυα όμως δείχνουν 48%+. Ψημένο ψωμί, χυλός δημητριακών, μαγιά μπύρας ξινίλα από μούστο, εμετός μωρού (θειάφι). Πολύ ωραία. 

ΣΤΟΜΑ: Στιφό. Ναι, έχει αλκοόλ 50%+, μούδιασαν τα ούλα. Δεν είναι πολύ λιπαρό. Πιπέρια. Πίκρα από το βαρέλι. Επιθετικό το αλκοόλ, καλύπτει γεύσεις. Μέντα.

ΕΠΙΓΕΥΣΗ: Μακρυά. Στιφό, μένει στα μάγουλα. Έλαια πορτοκαλιού. 

Από τα καλά Linkwood, το έκανα εύκολα για 15 Y.O. ειδικά η μύτη με ενθουσίασε. 

• Like 6
Posted
17 minutes ago, Chrisous said:

εμετός μωρού (θειάφι). Πολύ ωραία. 

Εδω λίγο με μπερδεψες.....

• Haha 4
Posted

Καλό μήνα παρέα!

Θεωρώ ότι ξεκινήσαμε εξαιρετικά, πολύ καλή επιλογή!

• Like 3
Posted

Επόμενη εβδομάδα θα μπούμε σε live όσοι μπορούμε.

Λίγη υπομονή, είναι πολύ "μεγάλη" εβδομάδα για εμάς όλους στην HMWS.

• Like 3
Posted

Μπορούμε να ανοίξουμε ένα ξεχωριστό τοπικ για όσους θέλουν να γράφουν blind... Και αυτό το τοπικ να συνεχίσει όπως άρχισε.. Οπότε όποιος θέλει ανοίγει εδώ να δει τι ήταν αφού γράψει blind... 

• Like 1
Posted

Καλησπέρα κύριοι, η αποκάλυψη θα γίνει αργότερα το βράδυ σήμερα οπότε όσοι θέλετε ανεβάστε τα tasting notes σας. Η αλήθεια είναι ότι σήμερα θα είναι ηλίου φαεινότερο το ουίσκι.

• Like 2
Posted

Δυστυχώς παιδιά εδώ και 3 μέρες έχω χάσει την "μύτη" μου. Με ταλαιπωρεί μια ίωση και βλέπω ότι έχει δρόμο. Προχωράτε κανονικά. Πιθανότατα να μην ανοίξω κανένα post για να κάνω τις μαντέψιες μόνος μου...Άλλο ς θα ρωτήσω τα τρία μεγαθήρια, @malliosk @Chrisous @tsapaspan που τα ξέρουν ήδη πριν μπούμε στα μπουκάλια...

• Haha 2
  • Sad 1
Posted

Day 2

Ένα δυνατό Ardmore, από The Whisky Fellas ( https://www.angelsharespirits.com/prodotto/preorder-ardmore-13-the-whisky-fellas/ ) ακολουθεί, τελείως διαφορετικό από την πρώτη μέρα, και παρότι "μόνο" 49%, η μύτη του είναι σε πρώτη αίσθηση ιδιαίτερα δυνατή. Θέλει την ηρεμία του και φυσικά για τους "καπνιστούς" ένα γλυκό και καπνιστό malt! 

Ιδιαίτερα ελαιώδες, με έντονη την ζέστη που σου δίνει αμέσως με την πρώτη γουλιά! Χειμερινό, θέλει ίσως και το τζάκι του με λίγο παραπάνω κρύο έξω!

1733170129896.jpg.bdb5e57bbdf17833e826edba78c76a73.jpg

• Like 6
Posted

Πολύ όμορφο ουίσκι! Υγραντήρας πούρων σε υγρή μορφή! 

Σοκ στην παλέτα του @Vaggelis82!!!

• Like 1
  • Haha 2
Posted
4 hours ago, apo21 said:

Η αλήθεια είναι ότι σήμερα θα είναι ηλίου φαεινότερο το ουίσκι.

1 hour ago, apo21 said:

Σοκ στην παλέτα του @Vaggelis82!!!

Μια καταφανής προσπάθεια παραπλάνησης από τον ψηλό μουσάτο τυρφόφιλο.

To Ardmore σίγουρα δεν θα ήταν η πρώτη μου μαντεψιά.

Τιμιότατο και ευκολόπιοτο peated whisky, εκτός εαν έγινα σαν τα μούτρα σας...

Συνεχίζουμε καλά!

• Like 3
  • apo21 changed the title to ​  🎄 ​Whiskyforum Advent Calendar ​🎄 ​
Posted

Μύτη: Ψαρίλα έντονη και όχι αυτή του φρέσκου ψαριού. Λίγο σε βαρβάκειο το καλοκαίρι με τη ζέστη. Δεν μου άρεσε καθόλου

Στόμα: κάπως καλύτερο αν και η αίσθηση είναι ότι πέρασες μια σαρδέλα στη στάχτη από το σταχτοδοχείο (και όχι πχ από τζάκι) και την έχωσες σε ένα βάζο με μέλι μετά. not my type

Επίγευση: μεσαία.

Γενικά αδιάφορο ουίσκι, καμία σχέση με το linkwood της πρώτης μέρας. 

• Like 3
Posted

Day 3 και ανεβάζω το tasting μου πριν γίνει η αποκάλυψη. 

ΜΥΤΗ: Κάπνα, λεμόνια, κάπνα, μύδια, φύκια, βανίλια. Ένα πολύ ωραίο Islay whisky. Το αλκοόλ δεν είναι έντονο αλλά τα δάκρυα υποδεικνύουν 50% και κάτι ψιλά. 

ΣΤΟΜΑ: Peated bomb. Ουάου. Θέλει νεράκι, είναι δυναμίτης. Στο στόμα δεν είναι τόσο πολύπλοκο. Τα σκεπάζει όλα το αλκοόλ. Είναι νεαρό, βγάζει πίκρα. Ωρίμανση αποκλειστικά σε ex-bourbon βαρέλι. 

ΕΠΙΓΕΥΣΗ: Προς μεγάλη αλλά κυρίως η κάπνα και το κάψιμο μένει. 

OVERALL: Λόγω έντασης θα έκανε καλό pairing με θαλασσινά ή μπριζόλες. Common whisky but good. 82

• Like 5
Posted

Να πω και γώ για το 3!

στην μύτη είναι σαν κολόνια μυρτω λεμόνι με λεβάντα πασπαλισμένη με κάποια απροσδιόριστη κάπνα!

στο στόμα είναι χειρότερο! Αρκετά έντονο το αλκοόλ, που ζητάει αραίωση ! Θα έλεγα ότι είναι πολύ νεαρό ουίσκι σε 2ης χρήσης μπερμπονοβαρελο! Ο χειρότερος συνδυασμός δηλαδή ! 
Στην επίγευση κάψιμο από το αλκοόλ και κολόνια ανακατεμένη με καμένο λάστιχο!

πέτσα με λίγα λόγια!!!

• Like 2
  • Haha 8