Jump to content
  • Dear Guest

On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

forum21.png

Slainte!

Recommended Posts

Posted

Μία διαφορετική εκδήλωση όπου έχω την χαρά και τιμή να συμμετέχω σαν ομιλητής στο πάνελ για την επιχειρηματικότητα και τα αγαθά πολυτελείας. 

Θα αναφερθώ (φυσικά) στο whisky αλλά από την πλευρά της ανάπτυξης της αγοράς επενδύσεων στο whisky σαν ένα αγαθό το οποίο μπορεί (ή δεν μπορεί) να φέρει κέρδος στους επενδυτές ή "επενδυτές". Ένα θέμα που το έχουμε συζητήσει πάρα πολλές φορές εδώ και που ελπίζω να το μεταφέρω διαφορετικά, πιο απλά και κατανοητά και to the point. 

Για όσους έχουν όρεξη, πληροφορίες για το Game of Money υπάρχουν εδώ https://gameofmoneyfestival.gr/  ενώ η παρακολούθηση θα είναι είτε διαδικτυακά είτε δια ζώσης.

(Σημειώνω για τυπικούς και ουσιαστικούς λόγους ότι δεν συμμετέχω εκπροσωπώντας την HMWS, αλλά σαν ομιλητής με αρκετή εμπειρία στον λειτουργικό κίνδυνο / απάτη κλπ και φυσικά με άμεση σχέση με το whisky).  

Σαν ομιλητής, έχω κάποια "προνόμια" τα οποία τα μοιράζομαι εδώ, για όσους επιθυμούν δωρεάν να παραβρεθούν στον κυρίως χώρο.

=================================================

• ΔΙΠΛΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για τον εκθεσιακό χώρο και για τις 2 ημέρες του φεστιβάλ! Την πρόσκληση αυτή έχετε την δυνατότητα να την στείλετε σε 100 άτομα της επιλογής σας, τα οποία μπορούν να έρθουν μαζί με τον/την συνοδό/φίλο/συνεργάτη τους!

Για να καταχωρηθούν τα στοιχεία τους και να εισέλθουν στον χώρο χρειάζεται:

1.     Να αποθηκεύσουν ο καθένας το γραφιστικό της πρόσκλησης προκειμένου να την υποδείξουν στην είσοδο του χώρου 

2.     Να συμπληρώσουν, τόσο τα δικά τους στοιχεία όσο και του/της συνοδού τους, στην  φόρμα εγγραφής

Επισημαίνουμε πως μόλις συμπληρωθεί ο αριθμός των 100 εγγραφών η φόρμα θα κλείσει αυτόματα.  

Keep in mind, ότι η περιήγηση στον εκθεσιακό χώρο είναι μια πολύ ωραία ευκαιρία να γνωρίσετε τους εκθέτες μας και τις υπηρεσίες τους, να παρακολουθήσετε μοναδικά, διαδραστικά workshops και δρώμενα και πάνω απ΄όλα να γνωρίσετε νέους επαγγελματίες και να κάνετε networking. Και που ξέρετε...μπορεί ο επόμενος πελάτης/συνεργάτης σας να βρεθεί δίπλα σας!

===============================================================

Αν κάποιος επιθυμεί να αγοράσει εισιτήρια, μπορεί με τον προσωπικό μου κωδικό να αγοράσει με 20% έκπτωση.

=========================================================

• Τον προσωπικό σας PROMO κωδικό που μπορείτε να προωθήσετε στο κοινό σας για έκπτωση 20% στα εισιτήρια του φεστιβάλ 

PROMO code GOMCLUB

===================================================

omilites_1920 X 1920 GMal.jpg

• Like 7
  • Thanks 1
  • 2 weeks later...
Posted

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση, με πολλές συμμετοχές και αρκετό ενθουσιασμό από τους διοργανωτές, ελπίζω να τα πάνε καλά γενικώς, το θέμα του χρηματοοικονομικού αναλφαβητισμού είναι ένα θέμα που υπάρχει (και στην Ελλάδα και αλλού).

Από πλευράς μου, με βαριά την καρδιά αναγκάστηκα να μιλήσω για το Laddie, και στην ενότητα Luxury Entrepreneurship να αναπτύξω το θέμα αναφορικά με το αν ο τρόπος που ορίζει μία εταιρεία το τι ειναι Luxury μπορεί να έχει επίπτωση σε οικονομικά οφέλη και στο Business model της.

2aef3346-4330-47cc-87a4-6bbb28311c80.jpg 1734952043614.jpg

Φανερά και φανατικά υποστηρικτής του κινήματος της αστείας κάλτσας, έσκασα μύτη με κάλτσες Jaws (τα σαγόνια του καρχαρία) και έκλεψα την παράσταση. ☺️

Σε άλλα νέα, οι διοργανωτές φρόντισαν στο VIP να υπάρχει whisky και μαζί με τον Πάνο Γεωργούντζο, την Τερέζα Κόνσολα αλλά και τον καλό φίλο Τρύφωνα Πανούση που είχε έρθει από την WS Karoulias (Γεωργία Καρούκη ευχαριστούμε πολύ για την στήριξη), νομίζω περάσαμε πολύ καλά.

Hint, η Γεωργία από τον Κωσταρέλο (και ο ίδιος ο κ. Κωσταρέλος) η οποία μας πρόσθεσε 1-2 κιλά, πολύ γέλιο και μου είπε να κανονίσουμε τα περίπτερά μας να είναι πάλι μαζί στο WhiskyLive. 

1734952043605.jpg  1734952043596.jpg

1734952043586.jpg  1734952829080.jpg

1734952829072.jpg

To Laddie Classic αρέσει σε αυτούς που αρέσει (πάρα πολύ) και το PMC:01, ΤΑ ΣΠΑΕΙ!!!

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!

• Like 7
  • Thanks 1
Posted

Πάντως Laddie και Luxury δεν μου κολλάει 😋 χάθηκαν τα MacAllan😋 η έστω ένα  Dalmore?😂

Posted
3 hours ago, Uisge-Beatha said:

Πάντως Laddie και Luxury δεν μου κολλάει 😋 χάθηκαν τα MacAllan😋 η έστω ένα  Dalmore?😂

Αναλύθηκαν σε αντιπαραβολή και οι 2 προσεγγίσεις. Και το τι κάνει το Macallan, Dalmore κλπ με συνεργασίες και χωρίς, και η DIAGEO με τα Brand Homes κλπ αλλά και το RE|DEFINE Luxury του Laddie με την εξαιρετική καμπάνια της Thirst και την sustainable προσέγγιση. 

Το κοινό, αρκετά έμπειρο σε τέτοια θέματα, είχε ανάλογη αποδοχή σε κάθε καμπάνια, αφού δεν υπάρχει μία μόνο σωστή προσέγγιση. Υπάρχουν (κυριολεκτικά) εκατομμύρια links που αφορούν στο Luxury Whisky, η προσπάθεια ήταν να δειχτούν 2 διαφορετικές προσεγγίσεις. 

Posted

Και κάποιες χαρακτηριστικές φωτό... όπου εξηγώ τα στατιστικά που συνδέονται με το νέο μπουκάλι από το Laddie.

1 .JPG

2 .JPG

3 .JPG

4 .JPG

5 .JPG

• Like 1
Posted

Όπως καταλαβαίνουμε υπάρχουν εκατομμύρια άρθρα και reports κλπ.

Ελάχιστα από αυτά που επεξεργάστηκα (υπολογίστε και τα συνδεδεμένα reports και άρθρα) αλλά και όλα τα Linked. Ευτυχώς πάρα πολύ υλικό υπάρχει στο φόρουμ ήδη, ενώ πολλά άρθρα (όχι τα πιο κάτω) είναι αντικρουόμενα.

Οι ερωτήσεις που απαντήθηκαν (2 ανά panelist) ήταν για εμένα:

• Σε σχέση με το whisky σαν Luxury product, ο τρόπος που ορίζει μία επιχείρηση το τι είναι Luxury, μπορεί να επηρεάσει το τελικό προϊόν? Και αν ναι, μπορεί αυτό να συνδυαστεί με οικονομικό όφελος;
  • Υπάρχει market στο ουίσκι; Αξίζει να επενδύσει κανείς; Δηλαδή να κάνει κάτι αντίστοιχο όπως κάνουμε με ένα ρολόι Rolex ας πούμε.

=======================================================================================

• Like 1
Posted
19 hours ago, Uisge-Beatha said:

@mallios Υπάρχει πουθενά βίντεο της συζήτησης;

Υπαρχει όλη η εκδήλωση, θα ρωτήσω.

• Thanks 1