Jump to content
  • Dear Guest

On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

forum21.png

Slainte!

Recommended Posts

Posted

Το παρόν νήμα είναι ενημερωτικό για το πρόγραμμα της εκδήλωσης και όποιες άλλες πληροφορίες επιθυμούν οι διοργανωτές. 

Η Hellenic Malt Whisky Society, το Whiskyforum, με πιο απλά λόγια η υπέροχη αυτή παρέα, θα έχει και φέτος συμμετοχή με δικό της χώρο και με εκπλήξεις προς τους συμμετέχοντες. 

@Spiritwalker @Neph Πάνο, Χρυσούλα ευχαριστούμε για την ευγενική προσφορά, για μια ακόμα χρονιά, και ελπίζουμε με την βοήθεια των μελών μας να κάνουμε πάλι τον ίδιο "θόρυβο" με την παρουσία μας.

=======================================================================

image.png

Ένα διήμερο γεμάτο Whisky αλλά και Gin, στο μεγαλύτερο whisky tasting event στην Ελλάδα!

Στις 8 & 9 Μαρτίου η απόλαυση θα φτάσει στο top στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, με τον μεγαλύτερο διεθνή θεσμό εκδηλώσεων γύρω από το ουίσκι, το Whisky Live. Το Whisky Live, το οποίο αυτή τη στιγμή γίνεται σε περισσότερες από 30 πόλεις παγκοσμίως, ξεκίνησε από το Παρίσι και το Λονδίνο το 2000 και θεωρείται το μεγαλύτερο και μακροβιότερο event ουίσκι σε όλο τον κόσμο.

Περισσότερες από 250 ετικέτες από Σκωτία, Ιρλανδία και Αμερική, ουίσκι γνωστά & άγνωστα, σπάνια & ιδιαίτερα αλλά και μερικά “διαμαντάκια” από τον υπόλοιπο κόσμο, προσφέρονται σε ένα whisky tasting event τόσο για τους μυημένους στον χρυσαφένιο αυτόν “βασιλιά” των αποσταγμάτων, όσο και σε αυτούς που θέλουν να ανακαλύψουν τα μυστικά του.

Στο Whisky Live θα δοκιμάσουμε ουίσκι από μικρούς παραγωγούς με ιδιαίτερες εμφιαλώσεις, που βγάζουν μόνο λίγα και εκλεκτά μπουκάλια, αλλά και τα πιο ιδιαίτερα και limited edition ουίσκι από γνωστές εταιρείες κολοσσούς, ενώ για τους λάτρεις του τζιν θα βρούμε ένα Gin Garden με ιδιαίτερες ετικέτες προσφερόμενες για tasting.

Φυσικά θα υπάρχει και liquer shop από την Cava Nektar, όπου θα μπορείτε να προμηθευτείτε τις ετικέτες που δοκιμάζετε καθώς και premium εμφιαλώσεις σε ειδικές τιμές, cocktail street, όπου εξαιρετικοί mixologists θα ετοιμάζουν τόσο γνωστά και αγαπημένα cocktails και street food corner με πεντανόστιμες λιχουδιές για να συνοδεύσουμε το ποτό μας.

Το ουίσκι δεν θέλει βιασύνη και άγχος. Θέλει να είσαι χαλαρός, να φέρεις το ποτήρι κοντά στη μύτη και να ανακαλύψεις τα αρώματά του αργά και σταθερά. Όποτε είσαι έτοιμος, να πάρεις μια γεμάτη γουλιά στο στόμα, χωρίς να την καταπιείς αμέσως. Να την αφήσεις για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ενεργοποιηθούν οι αδένες και έτσι να νιώσεις κάθε γεύση από το uisge beatha, όπως λέγεται το ουίσκι στη γλώσσα των Σκώτων Κελτών και σημαίνει “το νερό της ζωής”.

Το ουίσκι δεν είναι “fast drink”. Είναι απόλαυση.

====================================================================

image.png

• Like 11
Posted

Πάμε δυνατά και φέτος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, με δύο σεμινάρια την Κυριακή 9 Μαρτίου! (αναφέρονται με χρονολογική σειρά).

image.png

image.png

• Like 13
Posted

Φέτος, δίπλα μας, με πολύ χαρά για όλη την προσπάθεια που έχουμε κάνει από το 2019 σαν affiliate της The Scotch Malt Whisky Society, θα είναι με δικό της περίπτερο η SMWS.

Για όσους φίλους επιθυμούν μία μεγαλύτερη ενημέρωση, θα είμαστε και εμείς εκεί να τους βοηθήσουμε, πέρα από τον φίλο μας που θα ταξιδέψει από το Εδιμβούργο για να είναι κοντά μας.

image.png

Για την SMWS μπορείτε επίσης να μάθετε εδώ. 

https://www.whiskyforum.gr/forums/index.php?/forum/244-smws-news-updates-and-other-content/ 

• Like 12
Posted

Ένα υπέροχο διήμερο, γιορτή για το ουίσκι. Εξαιρετική η παρουσία της HMWS, του Whiskyforum και της SMWS. Χάρηκα πολύ που είδα χαμογελαστά πρόσωπα και κόσμο να την "ψάχνει" με το ουίσκι. Όσοι/ες σταμάτησαν στα περίπτερα μας, τράβηξαν χειρόφρενο. Έμειναν αρκετή ώρα, δοκίμασαν πολλά ουίσκι και γενικά καταευχαριστήθηκαν την όλη εμπειρία. 

Για εμένα η εμφιάλωση της SMWS 31 ετών ήταν εξωπραγματικά απίστευτο ουίσκι, και θεωρώ πως ήταν το καλύτερο της έκθεσης με διαφορά. Τι ήταν;

Τα περάσαμε τέλεια, και του χρόνου με υγεία 🥃

• Like 12
Posted

ok ολο το live ηταν τα 2 stand hmws  & smws!!!!!!!!!!!!!!!

οχι τραβηξαν χειροφρενο.........συγχωρεστε με αλλα τραβαγαν κατι αλλο........ουτε προκειται να τα ξαναδουν στα ματια τους ολα αυτα τα καταπρασινα μπουκαλακια στη σειρα.............

• Like 12
Posted
1 hour ago, Nicolas said:

SMWS 31

Λογικά το Mortlach πρέπει να ήταν. @apo21 αυτό δοκίμασε?

• Like 1
Posted
21 minutes ago, Ρένα said:

και η δικη μου λοιπον βασισμενη στην επισκεψη μου μονο την Κυριακη το απογευμα....

εγω ειδα λιγοτερο κοσμο απο αλλες χρονιες... ομως το δικο μας stand ηταν σε καλυτερο σημειο και φυσικα εχοντας διπλα μας την SMWS θεωρω οτι οντως ειχαμε το πιο ενημερωτικο stand του Whisky Live

τι να πω για @Nicolas, @apo21, @corpus? χωρις να θελω να αδικησω κανεναν απο τους υπολοιπους που ηταν εκει, οι συγκεκριμενοι ηταν η ψυχη των stand μας.... νομιζω οτι η βοηθεια τους ηταν καθοριστικη (οπως καθε χρονο) και παντα εντυπωσιαζομαι με την ορεξη, τη διαθεση, τις γνωσεις τους και την προθυμια τους να ειναι ορθιοι εκει , να μιλανε με τον κοσμο και να δειχνουν ποσο ωραια περναμε ως παρεα και πως ολο αυτο γινεται αποκλειστικα με παρεϊστικη διαθεση χωρις κανενα προσωπικο οφελος .

χαρηκα που ειδα ολους σας εκει (οσους ειδα) , χαρηκα που εσωσα εναν Σκοτζεζο, χαρηκα που συμμετειχα στα 2 σεμιναρια των @mallios και @Uisge-Beatha τα οποια ηταν πληρη και ακρως κατατοπιστικα

γενικοτερα θεωρω προσωπικα οτι ηταν λιγο πιο φτωχο το wl φετος απο εμφιαλωσεις στα υπολοιπα stand και με αφορμη τη συζητηση που ειχα στο Laphroaig που ζητησα το 10αρι cask strenght (αν υπηρχε) και μου παρουσιασε το απλο 10αρι λεγοντας μου "μαλλον αυτο εννοεις" αλλα και στο Ardbeg που ηταν με αδεια μπουκαλια (3 εμφιαλωσεις) νομιζω οτι γενικα ηταν πιο μαζεμενα τα πραγματα φετος... 

κλεινοντας ....last but not least καθως το θεωρω το πιο σημαντικο....

@mallios χωρις εσενα δεν θα γινοταν κατι τετοιο και αναφερομαι στη συμμετοχη του φορουμ και της HMWS στο whiskylive ολες τις χρονιες

προσωπικα σ ευχαριστω και σενα και ολους οσους το ετρεξαν ολο αυτο και ιδιαιτερα εσενα που εφερες την SMWS διπλα μας 

σε ρωτησα αν εχει υπαρξει ξανα συμμετοχη της SMWS σε WhiskyLive σε καποια χωρα και μου απαντησες "οχι, ειναι η πρωτη φορα"...αυτο απο μονο του δειχνει ποσο σηματικη ηταν η παρουσια των 2 Societies εκει και οτι οτιδηποτε γινεται μεσα στα πλαισια των εκηλωσεων μας, γινεται λογω της αγαπης μας για το whisky και μονο

@mallios σ ευχαριστω πολυ για ολο το χρονο που αφιερωνεις προκειμενου να μπορουμε να απολαμβανουμε τοσο ξεχωριστες και ιδιαιτερες εμφιαλωσεις

υγ. ωραια ιδεα οι μπλουζες σε επομενο event οποτε.... εφοσον μοντελο ειχαμε τον @DUCATI13 με τη δικια του... νομιζω χρειαζεται να το σκεφτουμε πιο σοβαρα ...  

υγ. θεωρω, απο οση ωρα ημουν εκει και ειδα, οτι ο κοσμος εφευγε απο τα stand μας ευχαριστημενος και ενημερωμενος αναγνωριζοντας οτι γινεται μια πολυ σοβαρη δουλεια μεσα στο φορουμ

σας χαιρετω ομως τωρα και να ειστε ολοι καλα :turned:

Βρήκαμε την εκπρόσωπο τύπου του forum!!! 

• Like 3
  • Haha 1
Posted

Τα είπανε όλα οι προλαλήσαντες: 

περάσαμε τέλεια...ο @Nicolas

Απίστευτη ομάδα...ο τιτανοπελώριος πρόεδρός μας @mallios

για τα μέλη που υπήρξαν η ψυχή και οι πρωταγωνιστές των stand μας (και για τα μπλουζάκια που πρέπει να φτιάξουμε για να είναι πιο δυναμική η παρουσία μας) η  @Ρένα

και φυσικά το "συγχωρεστε με αλλα τραβαγαν κατι αλλο......."  😃 για τα μπουκάλια που προσφέραμε ο γερόλυκος @tomy!

Η αλήθεια χωρίς ίχνος κομπασμού, είναι ότι και μόνο τα δικά μας stand να υπήρχαν, άξιζε η επίσκεψη στο WLA 2025. 

Αξίζει να αναφέρω το περιστατικό με δυο επισκέπτες που μπαίνοντας στην αυλή τους ενημέρωσαν ότι το δικό μας stand  ήταν το καλύτερο με διαφορά και για το λόγο αυτό ήρθαν πρώτα σε μας, από την πίσω πόρτα δίχως καν να περάσουν να πάρουν ποτήρι ...:biggrin1:

Όλα υπέροχα και φέτος λοιπόν! Τις ευχαριστίες και τις δικές μου στον πρόεδρό μας @mallios , στα παιδιά του ΔΣ και σε όλα τα μέλη του forum και της HMWS που έτρεξαν, κουράστηκαν, μόχθησαν, μάλλιασε η γλώσσα τους, προσέφεραν μπουκάλια από τη κάβα τους για να κεράσουμε τους επισκέπτες. Στην SMWS για τη πλούσια συμμετοχή και συνδρομή της. Και φυσικά σε όλους τους διοργανωτές @Spiritwalker, @Neph και λοιπούς συντελεστές για την άψογη και φέτος διοργάνωση. 

• Like 9
Posted
7 minutes ago, Vaggelis82 said:

Βρήκαμε την εκπρόσωπο τύπου του forum!!! 

ε πας γυρευοντας εσυ! :turned:

• Haha 1
Posted

Μπράβο σε όλους!

Μακράν τα ποιο ενδιαφέροντα (για καποιους ίσως και μοναδικά) περίπτερα! 

@mallios στο μέλλον ένα tasting αποκλειστικά SMWS θα είχε και πολύ ενδιαφέρον αλλά και φοβερό αποτέλεσμα.

Για εμένα το καλύτερο που ήπια ήταν το 76.153, όμως όπως λέει ο τίτλος θα ήθελα χρόνο να το αφήσω και να το σκεφθώ… για την φασαρία και περιορισμένο χρόνο του show ταίριαζε το μπουκάλι από Isle of Harris, τόσο που το επόμενο πρωί κοίταζα τι άλλο μπορώ να βρω από το αποστακτήριο!

IMG_2513.jpeg

• Like 7
Posted
47 minutes ago, jniag said:

στο μέλλον ένα tasting αποκλειστικά SMWS θα είχε και πολύ ενδιαφέρον αλλά και φοβερό αποτέλεσμα

Αυτό λέγεται SMWS Gathering και το κάνουμε εδώ και 6 χρόνια

https://www.whiskyforum.gr/forums/index.php?/forum/293-εκδηλώσεις-smws-powered-by-hmws/

• Like 4
  • Thanks 1
Posted

Έχω δύο μέρες τώρα που γράφω και σβήνω και δεν βρίσκω λόγια να περιγράψω το ΣΚ του WhiskyLive.

Θα μιλήσω με τα γεγονότα όπως τα έζησα. 

Το Σάββατο ξεκίνησε σχετικά χαλαρά αλλά από τις 4 και μετά ο κόσμος ήταν σταθερός και πολύς. Ήμουν στο stand του Whiskyforum και το χάρηκα πολύ γιατί δεν μπήκα και πολύ στην διαδικασία του tasting αλλά του απλού κεράσματος, άφησα το tasting στον @Nicolas που έδωσε πάλι ρεσιτάλ. Ταυτόχρονα δίπλα μας ο Andrew ο @Corry Vreckan και ο @Leftis έτρωγαν ατελείωτο ξύλο στο περίπτερο της SMWS. Μίλησα με αρκετό κόσμο και προσπάθησα να του δώσω να καταλάβει τι είναι το Whiskyforum.gr.  

Την Κυριακή αφιέρωσα όλο μου τον χρόνο στην SMWS και πραγματικά μου έλλειψε το πάρτι του Whiskyforum αλλά η χαρά του να κρατάς στα χέρια σου τα διαμάντια που είχε φέρει η Society ήταν μεγάλη. Δεν έχω πραγματικά ιδέα πως πέρασε η μέρα τόσο γρήγορα. 

Τα lineups ήταν και στα δύο περίπτερα ότι καλύτερο υπήρχε στην έκθεση. Από τα δικά μας ανεξάρτητα Ardbeg Ardmore Linkwood κλπ μέχρι τις προβατίνες και τους παραγωγούς από όλο τον κόσμο. Για το stand της Society δεν μπορεί να πει κουβέντα άνθρωπος, θα κάνουμε χρόνια να δούμε τέτοιο πράγμα. 

Θέλω να ευχαριστήσω τους διοργανωτές που μας δίνουν την ευκαιρία να συμμετέχουμε. Τον τεράστιο @mallios που έχει μήνες που τρέχει ασταμάτητα για να γίνει όλο αυτό πραγματικότητα. Κάθε ένα από τα παιδιά του φόρουμ που βρέθηκαν έστω και για ένα λεπτό στα stand μας. Την SMWS και τον Andrew για τα υπέροχα ουίσκι που προσέφεραν. 

Κλείνω με μια ευχή, να είμαστε καλά, η παρέα μας να μεγαλώνει, το μεράκι μας να είναι ανεξάντλητο και μόνο τέτοιες στιγμές θα ζούμε!!! 

Και του χρόνου!!!

#WhiskyForumFamily 

• Like 12
Posted

μπράβο παίδες είδα τις φωτός και τα θετικά σχόλια του κόσμου και ένοιωσα μια νοσταλγία. Ελπίζω κάποια στιγμή να τα καταφέρω να έρθω αλλά έμπλεξα με επαγγελματικό ταξίδι και ήμουν εκτός Ελλάδας. Συγχαρητήρια σε όλους για τη εξαιρετική παρουσία! πάντα τέτοια και ακόμη πιο ψηλά!

σαλάκι ειδικά για όλα τα ωραία ντραμάκια της SMWS που έχασα!🤤😎

• Like 7
Posted
14 hours ago, mallios said:

και περιμένουμε και το High Coast φέτος.

τι ειναι αυτο;

Οσο για την εκδηλωση φανταστικη !! Ειχαμε σταθερα το περισσοτερο κοσμο και μονο το NIKKA μπορουσε να συγκριθει, Παντως οσο ημουν εκει ειχε λιγοτερο κοσμο η εκθεση συγκριτικα με τις 2 προηγουμενες χρονιες. 

@mallios να εισαι καλα. Ευχαριστουμε για το τρεξιμο που εκανες ωστε να γινει ολο αυτο.

Να ειμαστε καλα και του χρονου καλυτερα.

• Like 3
Posted
29 minutes ago, Bandit said:

τι ειναι αυτο;

Είναι ένα βαρέλι, υπάρχει σε νήμα, αλλά είναι για την HMWS, έχει αγοραστεί πριν 5 περίπου χρόνια και είναι όλο prepaid.