Jump to content
  • Dear Guest

On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

forum21.png

Slainte!

Recommended Posts

Posted

Καλώς ήρθατε σε άλλο ένα συναρπαστικά στημένο ''blind sample game'' που γνωρίζουμε από πριν τον νικητή (?)

Ξεκινάμε όπως τελειώσαμε αλλά με την προσθήκη δύο νέων θαρραλέων παικτών με άγνοια κινδύνου @jniag & @love-malt :biggrin1:. Τους καλωσορίζω και εύχομαι περαστικά :drinks:!

Φέτος οι συμμετέχοντες είναι 12, το πρόγραμμα (για κάποιους :p) βαρύ και προβλέπεται μάχη μέχρι δακρύων!

Δοκιμάστε, διασκεδάστε και περιμένω τα tasting notes σας σε pm.

Καλή αρχή σε όλους μας!

• Like 7
  • Thanks 1
Posted

Καλή αρχή έχω βάλει στο πρόγραμμα να γίνει η πρώτη δοκιμή Δευτέρα... 

• Like 2
Posted
17 hours ago, jniag said:

Καλή αρχή έχω βάλει στο πρόγραμμα να γίνει η πρώτη δοκιμή Δευτέρα... 

Μεγάλη Δευτέρα?

Posted
7 hours ago, SimoG said:

Μεγάλη Δευτέρα?

🤣🤣🤣🤣 κάπως έτσι 😝

Posted

Γεια σας παιδια εγω δεν ειχα βαλει ακομα κατι στο προγραμα λογω οτι δεν ειχα ακομα το νου-ορεξη να ανταπεξελθω στο tasting-game...αλλα στα μεσα της επομενης εβδομαδας κατι θα καταφερω....καλη αρχη παιδια....!!!!

• Like 1
Posted

Ήρθε η ώρα των αποκαλύψεων και των παρατηρήσεων, κάποιες καλές, κάποιες άλλες κακές.

Το παιχνίδι έχει μια δυναμική εκπαιδευτικού χαρακτήρα και φαίνεται ξεκάθαρα από την προσέγγιση όλων σας στο δείγμα. Αυτό θεωρώ πως οφείλεται στη κρυφή ανάλυση των tasting notes που συμβαίνει από BSG #6 

Εξαιρετικές αναλύσεις, εύστοχες παρατηρήσεις με επιλογές εμφιαλώσεων... για γέλια και για κλάματα! 

Η οργή του ΚΟΥΒΑ έρχεται... θα υπάρξει νικητής?

• Like 7
  • Thanks 1
Posted

Ποδαρικό για φέτος ο @Celtic με μια ωραία, γευστική, λιγουρευτική ανάλυση! :punk:

Καλησπέρα Κώστα.

BG#8 πλεον.

Φοβερό ντραμακι, sweet and spicy, κατηγορία που μου αρέσει, το απόλαυσα, thanks.

Nose - αρχικά φρέσκια, έντονη, λουλουδένια. Όμορφη και γλυκιά, με σύκα και σταφίδες, αφού πάρει τον αέρα της

Taste - εδώ αρχικά όξινο και πιπεράτο. Πιο μετά γλυκαινει αρκετά αλλά παράλληλα κάνουν παιχνίδι και τα μπαχαρικά. Καλό, παχύ σώμα, φλούδες εσπεριδοειδών, μέλι, βανίλια, καραμέλα βουτύρου, γλυκό κουταλιού περγαμόντο. Yummie.

Aftertaste - έντονη με spices.

Αν και δεν του φαίνεται, θεωρώ ότι έχει υψηλό αλκοόλ, έχει πολύ καλή ενσωμάτωση αλλά δε με ξεγελάει εμένανε..😁 Κι όταν λέω ψηλό, νταξει μη φανταστείς , άντε μέχρι 56%

Το στυλ του με πάει προς single cask, bourbon μόνο, 2nd  fill ίσως. Οπότε και πάλι με οδηγείς σε μονοπάτια ανεξάρτητου εμφιαλωτη. Ηλικία μέχρι 12.

Αποστακτήριο.....δέσαμε.....δε μου βγάζει χαρακτήρα κάποιας περιοχής ώστε να κινηθώ γεωγραφικά, τουλάχιστον στην αρχή της αναζήτησης. Άλλωστε με τα single cask πολλές φορές οι περιοχές πάνε περίπατο. Θα παίξω με coastal distillery κι ας μην βγάζει coastal στοιχεία. Αμφιταλαντεύομαι ανάμεσα σε HP, Bunna και Tobermory. Ποντάρω στο μεσαίο....

Εμφιαλωτης....δέσαμε κι εδώ....πάμε σε SMWS με τη χαμηλότερη απόδοση..😂

Thanks φίλε, στην υγεία σου!

• Like 9
Posted

Επόμενος ο βιτσιόζος @Chrisous παρότι δεν του άρεσε το δείγμα (απολογούμαι φίλε μου, δεν ήταν αυτή η πρόθεση μου) το έφτασε στο τέλος εμπρόθεσμα και με αέρα!

Γειά σου φίλε Islaynder.

Ομολογώ ότι αν και το sample σου δεν είχε το γευστικό προφίλ των ουίσκι που μου αρέσουν, επειδή με παίδεψε και με ιντριγκαρε το "ευχαριστήθηκα". Το δοκίμασα σε δύο δόσεις και βρήκα ομοιότητες αλλά και σημαντικές διαφορές τις δύο αυτές μέρες. Πάμε λοιπον στο παρασύνθημα για να μην κουράσω παραπάνω.
Έχουμε, σίγουρα, αποκλειστικά ex-bourbon casks. Λογικά no coloured και abv 43%.

Μύτη: την 1η μέρα εξωφρενικά κλειστή. Με το ζόρι βρήκα βανίλια και καρύδα. Και μετά από πολύ ώρα και ανθικά στοιχεία. Την δεύτερη μέρα μου ήρθε κατευθείαν καραμέλα βουτύρου και ξηροί καρποί. Μετά μοσχοκάρυδο, ψημένο ψωμί και πευκοβελόνες.

Στόμα: άγουρο, σίγουρα κάτω από 10 ετών, δεν μου άρεσαν τα βαρέλια που χρησιμοποιήθηκαν. Και το αλκοόλ αρχικά "κλωτσούσε, " δεν έδειχνε καλή ενσωμάτωση γιατί εμπόδιζε την ανάδειξη των γεύσεων. Σημαντική πίκρα επίσης. Στο τέλος εμφανίστηκε έντονα το πράσινο μήλο. 

Επίγευση: μέτρια άλλα μπροστά στην αδιαφορία της μύτης και του στόματος θα έλεγα για εμένα το πιο δυνατό του σημείο. Πάλι ξηροκαρπια με κυρίαρχο το αμύγδαλο, πάλι ξινομηλο και άγουρο αχλάδι.

Κούβας: στην αρχή είχα καταλήξει σε Speyside και έψαχνα εμφιαλώσεις μεταξύ Glen Grant και Glenrothes. Και κάπου εκεί μου ήρθε στο μυαλό αυτή η φλύαρη ουδετερότητα, η απουσία εντάσεων και γωνιών η αδιαφορία να αναδείξει κάποια του πτυχή και σκέφτομαι, λες να είναι grain? Ιρλανδικό θα πω 😁

Busker single grain

Σε ευχαριστώ Κώστα.

• Like 8
Posted

Προχωράμε στην παγκόσμια παιχτούρα @Leftis, τον άνθρωπο που έχει κατακτήσει τα πάντα στo διάβα του, θα υποτάξει τον πανούργο κουβά?

Eισαγωγή

Το κοιτάζω. Δεν το έχω ανοίξει.

...by Islaynder διαβάζω στην ετικέτα.

Πόσα PPM να έχει βάλει μέσα στο μπουκάλι ο άτιμος αναρωτιέμαι?

Ή μήπως να τα εμφιάλωσε πάνω στην ταράτσα ενώ 'έψενε' πρόβατο, για να πάρει κάπνα και να μας μπερδέψει?!

Για να δούμε...

Χρώμα

• Kάπου κοντά στο 0.4 θα έλεγα.

Μύτη

• Kαταλαβαίνω για κάποιο λόγο έντονο αλκοόλ
  • Αρχικά πιάνω κάτι που με πάει σε κρασί αλλά μετά καταλαβαίνω πιο έντονες βανίλιες.
  • Στην πορεία ξεχωρίζουν οι βανίλιες πιο έντονα.
  • Κάποιες φορές μου βγάζει κάτι σε ζεστό γλυκό με φρούτα. Σαν μία μηλόπιτα ζεστή.

Στόμα

• Το αλκοόλ τσιμπάει.
  • Η επίγευση είναι προς μέτρια.
  • Λίγο καραμέλες βουτύρου
  • Λευκό πιπέρι για κάποιο λόγο (ή με μπερδεύει το αλκοόλ?)
  • Βανίλιες
  • Πικάντικο σίγουρα για εμένα

Αλκοόλ

• Και οπτικά από τα δάκρυα στο ποτήρι μου κάνει για υψηλόβαθμο αλλιώς για κάποιο λόγο είναι ιδιαίτερα ελαιώδες.
  • Θα έλεγα πάνω από 50%

Έχω ήδη αρχίσει να κατευθύνομαι σε επιλογή.

Περιοχή

• Δεν βρίσκω έντονο χαρακτήρα. Δεν μπορώ να καταλάβω
  • Θα πω Islands όπως θα δείς και στην επιλογή μου παρακάτω.

Βαρέλι

• Έχει Bourbon σίγουρα για εμένα.

Επιλογή για κουβά:

- Arran Quarter Cask Whisky 'The Bothy' 56.2% ABV

ΥΓ: Η αρχική μου επιλογή ήταν το Sauternes Cask αλλά στην πορεία άλλαξα.

Ευχαριστώ πάρα πολύ Κώστα!!!

• Like 9
Posted

Ποιος μπορεί να τα βάλει με τον Τσακ Νόρις @mallios αυτού του παιχνιδιού?

Καλησπέρα φίλε και ευχαριστώ για την συμμετοχή και το sample. Πρώτη εντύπωση, σίγουρα το έχω πιει.

Χρώμα: είμαστε στο 0,6 / old gold

Colour-bar-Big (1).webp

Μύτη: Oily, waxed, κερί αρκετό και πικρές νότες, αμύγδαλα και αρκετό sea spray με αλάτι. Έντονα λευκά πιπέρια και όταν ηρεμεί έχει έντονη τη βανίλια. Μαρμελάδα πικρή (κίτρο?) και νότες από το ξύλο.

Στόμα: επιβεβαιώνει την oily αίσθηση και την πίκρα. Αμύγδαλα αρκετά, νομίζω ότι αυτό το πικρο-αμυγδαλο-oily πράγμα είναι και το κυρίαρχο στοιχείο του. Τσιμπάει λίγο το αλκοόλ αλλά δεν είναι cask strenght (βέβαια με αυτά που έχουμε πιει την τελευτά εβδομάδα.... όλα είναι πιθανά, η γλώσσα δεν είναι και στα καλύτερά της).

Αλάτι αρκετό, ανεπαίσθητη ιδέα από καπνό (μιλάμε μάλλον για το βαρέλι) και δεν έχει finishing. Καθαρό bourbon βαρέλι και θα έλεγα ότι είναι 1st fill και refill. όταν ηρεμεί έρχεται μια γλυκάδα σαν ψητά μήλα, καραμελωμένα φρούτα, κάτι τέτοιο. 

Επίγευση: Μέτρια, αρκετά αλκοολική με έντονες τις πικρές νότες και παρέα την βανίλια. Έχουνε φύγει τα πολλά αμύγδαλα και στην θέση τους υπάρχει λίγο ξύλο.

Στην αρχή πήγα σε not peated νησιωτικό αλλά δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο με τόση πίκρα. Αλάτι, αμύγδαλα, κερί, στο βάθος βανίλιες, θα πάω σε μία κλασσική επιλογή και ο κουβάς έχει το πρώτο θύμα. 

Clynelish 14 y.o. 

https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/38229/clynelish-14-year-old 

372681-big.jpg

• Like 9
Posted

Στη συνέχεια ο @Alkisd8 ο Sherlock Holmes του καπνού και της τύρφης!

Sample from islaynder (ty bro)

Nose:ωραία φρουτένια μύτη. Πορτοκάλι, κίτρο,μαζί και κάποιες νότες ζυμαριού.Χυμος φρεσκοστημενος. Δεν σε τινάζει , φαίνεται χαμηλού αλκοολικού βαθμού. Φρεσκοκομμένο γρασίδι οσο ανοίγει επίσης. 

Palate:λίγα μπαχαρικά,φλούδες λεμονιού,εδώ τα φρούτα γίνονται λίγο τροπικά. Ανανά, μπανάνα.. Στην αρχή lemon zest,μετά γραμμικά ανοίγει γίνεται λίγο bitter,μετά την μέση αρχίζει η κατηφόρα σβήνοντας γλυκά 

Finish:το τελείωμα είναι σχετικά μικρό προς μεσαίο,στυφο και πικρό με λίγα bitter fruit,Νότες αλμυρας επίσης. Ο αλκοολικός βαθμός είναι 40-43%.

Είναι ένα Daily dram ,δεν έχει πολύ σώμα,κατεβαίνει εύκολα,σου δίνει συγκεκριμένα πράγματα,δεν είναι δλδ πολύπλοκο.Δεν έχει γωνίες ούτε ΤΥΡΦΗ Μάκη! Ορίστε βρήκα κάτι χωρίς κάπνα!!!

Θα έλεγα από τα χαρακτηριστικά θα μπορούσε άνετα να είναι ένα Blend.Το γεγονός ότι δεν έχει μεγάλη πολυπλοκότητα και σχετικά μικρό προς μεσαίο τελείωμα με οδηγεί εκεί. Πάμε λοιπόν για σίγουρο Κουβά!

Σ ευχαριστώ πολύ φίλε!!

https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/209108/cutty-sark-12-year

-old

• Like 8
Posted

Περνάμε στην ήρεμη δύναμη του παιχνιδιού την αγαπητή @Χεντυ

Καλησπέρα Κωνσταντίνε.

Το δείγμα σου πραγματικά ήταν άπαιχτο..με ενθουσίασε..μα και με προβλημάτησε 😁

Μύτη: φρουτώδες και υπέρoχη κάπνα με τύρφη.

Γεύση: έντονη ,ζαχαρώδες και καπνιστη .ολα μαζί δίνουν υπέροχο αποτέλεσμα.

Επίγευση: Μακριά θα έλεγα που σου αφήνει μια μικρή πικράδα..οχι ενοχλητική.😊

Σχολια: το μόνο που σκέφτομαι είναι ότι μου άρεσε πολύ..και με συντροφιά ένα κουβανέζικο πούρο ταξίδεψα σε μέρη μακρινά.

Μαντεψιά : monkey shoulder shoke malt😁👌

• Like 8
Posted

Έφτασε και η ώρα της εξώδικης επιστολής του καλλιγράφου @thanasist που αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στους 43 και 46 abv ώσπου ήρθε το χώμα να τα σκεπάσει όλα! Σκέπασε μέχρι και την εμφιάλωση, ευτυχώς το αποστακτήριο τη γλύτωσε! :biggrin1:

image.png.f1bf3ac503f0531dfec816f5affe6871.png

• Like 7
  • Thanks 1
  • Haha 1
Posted

Ποιος, Ποιος, Ποιος?

Ο ένας και μοναδικός, ο τιτάνας της ανάλυσης, ο ανθρώπινος φασματογράφος, Όοοο... Τοοό... Είδωλοοο @Makis

Μύτη: Γλυκιά, πληθωρική. Βανίλια και καρύδα αρχικά, αργότερα βγάζει και φρουτάκια, αχλάδι και πράσινο μήλο κυρίως.

Στόμα: Γλυκό και κάπως φρουτώδες αλλά άδειο... Αλκοόλ 40%, δεν ενοχλεί. Έπειτα από λίγο θα το χαρακτήριζα φρουτοχυμό! Σταφύλι, αχλάδι, πράσινο μήλο και ροδάκινο, όλα μαζί!

Επίγευση: Αφήνει μια ελαφριά πίκρα. Δεν είναι κακή.

Τα φρούτα στη μύτη και το στόμα είναι το έντονο χαρακτηριστικό αυτού του αποστάγματος. Εύγευστο χωρίς να είναι εντυπωσιακό ή πολύπλοκο, πίνεται σαν νεράκι. Προφανώς είναι Speyside single malt και λόγω του πράσινου μήλου και του αχλαδιού που βρίσκω παντού θα πάω στο Glenfiddich 12 το οποίο είναι ο απόλυτος βασιλιάς στην κατηγορία του. 

Ωραίο ουισκάκι @Islaynder! Ευχαριστώ!

• Like 8
Posted

Ήρθε η στιγμή του νέου αίματος @jniag που πυροβολεί κατα ριπάς τις προτάσεις και όποιον πάρει ο χάρος! 

Η στρατηγική μου στην δοκιμή ήταν να το πάω σιγά σιγά δοκιμάζοντας λίγο σε μια σειρά ημερών οπότε δοκίμαζα το δείγμα σου κάτι λιγότερο από μια εβδομάδα. 

Με προβλημάτισε αρκετά, ενώ ήταν πολύ έντονο το αλκοόλ στην μύτη και ήθελε πολύ χρόνο να ανοίξει και να βγάλει τα αρώματα και με το που έβαζα νερό χανόταν. Στην αρχή είπα Ιρλανδία μετά πήγα Ιαπωνία και τελικά κατέληξα σε lowland scotch αλλά στο πίσω μέρος του μυαλού μου υπάρχει το ενδεχόμενο για blended malt. 

Βασικά συμπεράσματα: 

Τύπος: Scotch malt 

Περιοχή: lowlands 

Αλκοόλ: 46% 

Βαρέλι: 2nd fill bourbon 

Filtering: non-chill-filtered 

Χρώμα: φυσικό 

Χρώμα: αχνό χρυσό 

Μύτη χωρίς νερό: άνθη στην αρχή.. κλειστο

Με νερό: λουλούδια του βουνού και μέλι

Σώμα με νερό: πολλά άνθη αλλά λίγο πιπέρι, πιπέρι λευκό

Σώμα χωρίς νερό: φρούτα, εσπεριδοειδή και τροπικά φρούτα 

Τελείωμα χωρίς νερό : ελαφρά πικάντικο, σύντομη επίγευση 

Με νερό: βελούδο ανθη ξυλο, σύντομη επίγευση θυμίζει ένα πρωινό άνοιξης που όμως δεν έχει καθόλου υγρασία

Συμπέρασμα, είναι πολύ νέο και θέλει ακόμη για να γίνει. Πολύ αλκοόλ και δύσκολα μπορεί να βγάλει τα αρώματα του. Βαθμομολογία 78.

Με καθόλου πίστη βάζω αυτό και δεν έχω πίστη γιατί δεν το έχω δοκιμάσει αλλά το πήγα με τι μπορεί να μην είναι…

https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/128130/1770-glasgow-single-malt

• Like 8
Posted

Ο δεύτερος rookie της παρέας μας @love-malt ξέχασε τους τόνους και την εμφιάλωση, παραλίγο να ξεχάσει και το παιχνίδι!

Αγαπητε @Islaynder καλησπερα(τελευταιος και καταϊδρωμενος)ωραιο το αποσταγμα.Λοιπον
Μυτη: ιωδιο (σαν της θαλασσας),

Νοτες περγαμοντου-κιτρου,

Εννοειται νοτες βανιλιας

Μετα εκει που δυσκολευτικα κατι σαν βρεγμενο ξυλο-παρα παρα πολυ αμυδρη καπνα σχεδον αδιαφορη
Και τελος δεν ειναι πολυ spicy και λιγο αμυγδαλο ψημενο

Επιγευση:
Spicy
Στυφιζει λιγο και πολυ λιγο αρμυρα
Αμυγδαλο ωμο
Μια αμυδρη πικριλα στο τελειωμα σχεδον αδιαφορη και αυτη + ενα ελαφρυ καψιμο
Και σε μια τελευταια γουλια μου εβγαλε γευση σαν να ετρωγα σταφυλι(καμια σχεση με νοτες sherry) αλλα πολυ λιγο το γευτικα...
Δεν ξερω τι ουισκι ειναι δεν εχω τοση πειρα ακομα οπως οι πιο πολυ απο εσας.εχω λιγα tasting στην πλατη μου...αλλα οπως και να χει καλη αρχη να εχουμε και το χαρηκα...

Υ.Γ.
Αν με ρωτουσες τι πιστευεις οτι μπορει να ειναι θα  ελεγα  (μπορει και λαθος)πιστευω οτι ειναι ISLAY ετσι για να πω κατι και γω....καλο βραδυ να εχεις(και υγεια)

• Like 9
Posted

Μετά από 3 εβδομάδες φτάσαμε στην ολοκλήρωση αυτού του γύρου με τον παίκτη που σπεύδει βραδέως, τον άρχοντα της αργοπορίας, τον αγαπητό σε όλους μας @SimoG!

Blind Sample Game No8 - Islaynder

Χρώμα: Κιτρινόχρυσο, σαν ρετσίνα

Μύτη: Δεν τσιμπάει το αλκοόλ, δεν είναι επιθετικό και δεν βγάζει πολλά η μύτη. Θα έλεγα κάπου στα 40% - 43% (το πολύ 46%). Το πρώτο πράγμα που μου ήρθε ήταν λουλούδια και σκέφτηκα Ιρλανδία (η πρώτη μυτιά ήταν St Patrick day και λέω… λες?), αλλά πολύ γρήγορα μπήκαν οι εργοστασιακές ρυθμίσεις του islaynder. Ξεχωρίζει το βερνίκι, γλυκόξινη αίσθηση, θαλάσσια αύρα, άνθη λεμονιών. Νέο ξύλο μπερμπονοβάρελο, λίγο αλάτι, ιώδιο, φαρμακίλα, γάζες, εσπεριδοειδή, βοτανικά στοιχεία, βανίλια και μπαχαρικά.

Στόμα: Η αίσθηση είναι ελαιώδης και ξηρή, μέτριας έντασης με αλατάκι. Λεμόνια, ξινίλα, ανεπαίσθητος καπνός. Δείχνει επιρροή από κρασί καθώς βγάζει κρασίλα, εξ ου ίσως κι η ενοχλητική ξινίλα. Βανίλια, μέλι, μαγιά, ξηροί καρποί, φαρμακίλα, ίσως και λίγο μπέικον.

Επίγευση: Μέτρια επίγευση με λεμόνια, ξινίλα, μέλι και μπαχαρικά.

Κουβάς: Μονότονο και βαρετό. Θα μπορούσε να είναι κάτι σαν Ben Bracken ή Jura αλλά ας καταλήξω στο… Αrran 10yo, 46%.

Ευχαριστώ islaynder!

• Like 7
Posted

Πάμε και στα δικά μου tasting notes μιας και έχω ενημερώσει αρκετές φορές ότι τις εμφιαλώσεις που βάζω δεν τις έχω ξαναπιει. 

Χρώμα: Ξανθό 

Μύτη: Σφιχτή με λίγο πράσινο μήλο, μοιάζει με κακό ουίσκι, έχει λίγες αναθυμιάσεις χωρίς να τσιμπάει. Όσο αναπνέει βγάζει ένα βρώμικο και κάπως ξηρό κριθάρι και έρχεται σταθερά από πίσω το πράσινο μήλο. Ξεπροβάλλουν βότανα, φρέσκοι σπασμένοι βλαστοί, φλούδες λεμονιού και γίνεται πιο γλυκό όπως το ζαχαρωμένο μέλι ή ενός γλυκό του κουταλιού. 

Στόμα: Αρκετά γεμάτο χωρίς να είναι υψηλόβαθμο, γλυκό, πικάντικο, γήινο με το πράσινο μήλο, τα λεμόνια και τα βότανα να παραμένουν. Βγάζει μια old school κατάσταση, λίγο ξύλο και λίγο νεράντζι. Είναι νόστιμο χωρίς να είναι ουαου. 

Επίγευση: Μέτρια, γλυκιά και πικάντικη, αρκετή ώρα μετά αφήνει ένα ωραίο ξύλο.

Συμπέρασμα: Σίγουρα δεν είναι κακό όπως έγραψα στην αρχή, δεν παθαίνεις πλάκα μαζί του αλλά είναι ένα γευστικό, ισορροπημένο ουίσκι με κάποια ιδιαίτερα spicy χαρακτηριστικά. 

• Like 7
Posted

Όπως καταλαβαίνετε ο Κουβάς είναι Τεραστίων Διαστάσεων

όχι γιατί δεν βρήκατε τη σωστή εμφιάλωση (αλλοίμονο) αλλά γιατί αρκετοί από εσάς επιλέξατε είτε εμφιάλωση που έχω βάλει στο παρελθόν ( @SimoG arran 10 BSG #6) είτε κοινότυπες εμφιαλώσεις της ελληνικής αγοράς (@Makis glenfiddich 12 c.r. & @mallios clynelish 14 c.r. για δεύτερη φορά, @Alkisd8 cutty shark)

• Like 2
Posted
16 minutes ago, Islaynder said:

Συμπέρασμα: Σίγουρα δεν είναι κακό όπως έγραψα στην αρχή, δεν παθαίνεις πλάκα μαζί του αλλά είναι ένα γευστικό, ισορροπημένο ουίσκι με κάποια ιδιαίτερα spicy χαρακτηριστικά. 

Σίγουρα δεν είναι κακό, είναι πολύ κακό! 😁

• Haha 4
Posted

Η επιλογή της εμφιάλωσης έγινε λόγω των λιγουρευτικών της χαρακτηριστικών bordeaux red wine cask and ex-peated cask και της συμπάθειας μου στο νέο αυτό αποστακτήριο παρόλο που δεν είναι δικό του το απόσταγμα... 

• Like 1
  • Wow 4
Posted

Λοιπόν, δύο κουβέντες...

Αν όντως το τελείωμα είναι σε ex Laphroaig βαρέλια, εκεί με παραπέμπει το ex peated quarter cask, τότε τουλάχιστον ο @SimoG τα έχει εντοπίσει και όλοι οι υπόλοιποι είμαστε στον πάτο του κουβά. Το πού κολλάει βέβαια το Arran 10 46% με το ιώδιο και την φαρμακιλα είναι άλλη κουβέντα...

Ωραίο μεν το ουισκάκι, πίνεται ευχάριστα, αδύνατο δε να εντοπιστεί ο single pot still χαρακτήρας του. Δεν είναι χαρακτηριστικό δείγμα ούτε του συγκεκριμένου τύπου απόσταξης ούτε της Ιρλανδίας γενικότερα. Νικητής εννοείται ότι δεν υπάρχει, κάποιοι βρήκαμε ένα δύο γευστικά χαρακτηριστικά και τίποτα άλλο. Ενδιαφέρουσα επιλογή @Islaynder, ευχαριστούμε!

• Like 5
Posted

Πολύ ωραία επιλογή @Islaynder. Μας παιδεψες, μας ιντριγκαρες, μας προβληματησες, αποστολή εκτελέσθει.

• Like 3
  • YES 1
Posted
6 minutes ago, Makis said:

Αν όντως το τελείωμα είναι σε ex Laphroaig βαρέλια, εκεί με παραπέμπει το ex peated quarter cask, τότε τουλάχιστον ο @SimoG τα έχει εντοπίσει και όλοι οι υπόλοιποι είμαστε στον πάτο του κουβά. Το πού κολλάει βέβαια το Arran 10 46% με το ιώδιο και την φαρμακιλα είναι άλλη κουβέντα...

Ex-peated αναφέρει που μπορεί να είναι από Connemara έως Glendronach δεν αναγράφει ex-Laphroaig

@SimoG όντως έφτασε εξαιρετικά κοντά στα περισσότερα στοιχεία του, η φαρμακίλα, το ιώδιο και οι γάζες όμως τον πέταξαν μακριά, είναι έντονα στοιχεία που προέρχονται μόνο από το Νησί.

Γενικά στις αναλύσεις τα πήγατε όλοι σας περίφημα, εξαιρετική προσπάθεια και από τα νέα μέλη!

Νομίζω πως οι τόσο απλοϊκές επιλογές σας στις εμφιαλώσεις έκαναν το κουβά τεράστιο.

Εύχομαι να περάσατε καλά και να το διασκεδάσατε! 

Τα λέμε σε 3 εβδομάδες! Cheers!

• Like 5