Jump to content
  • Dear Guest

On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

forum21.png

Slainte!

Recommended Posts

Posted

καλα να περασετε,καλα να φατε ,καλα να πιειτε,και καλως να επιστρεψετε...............χωρις μελαγχολιες.........και γεματες βαλιτσες μποκαλακια.......

• Like 4
Posted

Αυτά καλό είναι να μην γίνονται. Το Laddie εξετάζει την περίπτωση να μου κάνει αγωγή για σεξουαλική παρενόχληση. 

8bff2323-e5a7-4f7c-847a-1092745b5e6f.jpg

• Like 7
  • Haha 4
  • mallios changed the title to HMWS | Whiskyforum trip to Islay 2025 | Generic content
Posted

Φοβερός στην περιγραφή ο @Wisdom είναι σαν να ξαναζώ το ταξίδι από την αρχή!!! Με κατάθλιψη μας βλέπω μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η ανασκόπηση. Εγώ θα προσπαθήσω να συνδράμω με μερικές έξτρα φωτογραφίες όπου μπορώ!!! IMG_6375.jpeg.1bd8fc59d152e451c07da8f02463a0e5.jpeg

Δεξιά η Γαλλία και αριστερά η Μεγάλη Βρετανία!! Εδώ κάπου αρχίζω εγώ προσωπικά να συνειδητοποιώ που βρίσκομαι και που πηγαίνω αφού είναι η πρώτη μου φορά στο Νησί και η πρώτη φορά που θα δω αποστακτήριο. Βέβαια εδώ ακόμα δεν ήξερα σίγουρα τι θα ζήσω!!!

• Like 14
Posted
10 hours ago, Wisdom said:

10 ημέρες μετά την επιστροφή μας από τον επί γης Παράιλασο, θα περίμενα ότι θα είχε γεμίσει τούτο εδώ το thread με travel stories και εμπειρίες από τις επισκέψεις στα αποστακτήρια. Η αλήθεια είναι ότι σε αυτό το ταξίδι έλειπαν εξαιρετικοί travel bloggers προηγούμενων trips, οπότε λέω να κάνω την αρχή.

Να προσέξουμε τις ιστορίες, λιγάκι, στην εξωτερική πολυθρόνα του Bunnahabhain! 😇

Νομίζω μετά την αρχή που έκανες, θα γράψουμε αρκετοί πολλές ιστορίες εδώ! Thanks!

• Haha 3
Posted
11 hours ago, tsapaspan said:

Από αυτό ήπιαμε;

Οχι.. Τα έχουμε μαζέψει όλα στο γκρουπ του ταξιδιού, θα ανεβούν και εδώ.

Posted

Εμένα πάλι νομίζω θα μου μείνει ανεξίτηλη στην μνήμη η μυρωδιά που υπήρχε στο προαύλιο του Ardbeg (δεν είμαι σιγουρος από που ερχόταν) που αργότερα την συναντήσαμε και σε άλλα αποστακτήρια. Αυτή η μυρωδιά της μαγειρεμένων σιτηρών, γλυκιά, με την αλμύρα του θαλασσινού αέρα νομίζω ότι την έχω ακόμα στην μύτη μου. 
IMG_7796.jpeg.05005202b885193a9406a1c79bca5afa.jpeg
(Εδώ η φωτό με μια ελαφριά επεξεργασία να τονίσουμε τον ουρανό από πίσω)

Εγω να προσθέσω ότι όταν κάποιοι μπήκαν στην μισάνοιχτη πόρτα που έγραφε «stills room» πίστεψα ότι κάπου εκεί είχε τελειώσει το ταξίδι μας και μάλλον την επόμενη μέρα που θα πηγαίναμε για το tour μας στο Ardbeg θα μας περίμεναν στην είσοδο ο διευθυντής του αποστακτηρίου με την αστυνομία για να μας απελάσουν από την χώρα, τελικά οι Σκωτσέζοι αποδείχθηκαν πολύ χαλαροί τύποι και πολύ φιλικοί κάτι που διαπιστώσαμε και την επόμενη μέρα με το @corpus όταν κάναμε μάντραπήδα στο lagavulin για να βγούμε στην προβλήτα και μπήκαμε σε χώρο που απαγορευόταν η είσοδος.

• Like 14
Posted
12 hours ago, Wisdom said:

Τεράστια έκπληξη από την έλλειψη οποιασδήποτε φύλαξης σε τόσο νευραλγικούς χώρους.

10 hours ago, tsapaspan said:

πίστεψα ότι κάπου εκεί είχε τελειώσει το ταξίδι μας και μάλλον την επόμενη μέρα που θα πηγαίναμε για το tour μας στο Ardbeg θα μας περίμεναν στην είσοδο ο διευθυντής του αποστακτηρίου με την αστυνομία

Είναι λίγο περίεργο το συναίσθημα και το γεγονός αυτό, αλλά στο Ardbeg όσες φορές έχω πάει σε ώρες εκτός λειτουργίας, μπήκα σχεδόν παντού και κανείς δεν είπε κάτι. Από την άλλη, πρέπει να σκεφτούμε ότι δεν είναι Ελλάδα εκεί, δεν μπαίνουν άνθρωποι να κάνουν καταστροφές ή να κλέψουν χαλκό. Επίσης έχει κάμερες.

Για να το κάνετε εικόνα στο μυαλό σας, στο Laddie, η βραδινή βάρδια είναι 2 άτομα, η μπροστινή πόρτα κλειδωμένη... και η πίσω / στο πλάι, ανοιχτή και όποιος θέλει μπαίνει. Απλά... δεν μπαίνουν.

10 hours ago, tsapaspan said:

Εμένα πάλι νομίζω θα μου μείνει ανεξίτηλη στην μνήμη η μυρωδιά που υπήρχε στο προαύλιο του Ardbeg (δεν είμαι σιγουρος από που ερχόταν)

Νομίζω πετύχαμε το μέγιστο δυνατό σε αρώματα αφού πρέπει να είχε τελειώσει η απόσταξη (spirit stills) οπότε "έτρεχε" το mash tun για τo επόμενο fermentation και αν κατάλαβα καλά πρέπει είτε να δούλευε και η πρώτη απόσταξη (wash stills) για το επόμενο batch ή να καθαρίζανε του άμβυκες. Δεν ήταν μόνο ένα άρωμα, δεν ήταν μόνο το mash tun που έβγαζε αυτή την οσμή, οπότε μάλλον ήσουν τυχερός.

• Like 11
Posted
12 hours ago, Wisdom said:

Εγώ το είχα φανταστεί σαν ένα μνημείο με τον διάσημο κέλτικο σταυρό. Στην πραγματικότητα πρόκειται μάλλον για μέρος ενός παλιού μικρού νεκροταφείου, δίπλα σε ένα μισοκατεστραμμένο παλιό εκκλησάκι.

https://www.islayinfo.com/about-islay/key-places/kildalton-cross 

https://www.historicenvironment.scot/visit-a-place/places/kildalton-cross/history/ 

"The left arm, on the east side, shows Cain slaying Abel, and the right shows the sacrifice of Isaac by Abraham. On the top arm, two angels stand above a figure gripping the jaws of a rearing beast – it’s possible this scene depicts David killing the lion. Above is a horned animal, possibly a sheep."

• Like 7
Posted

Renault ακούμε και Renault δεν βλέπουμε (σε όλο του το μεγαλείο)!

Το "πλοίο" που είχε σούστα αντί αμορτισέρ, που σε κάθε φρενάρισμα έφευγε λίγο προς τα αριστερά (στο δρόμο για το Bunna παραλίγο να τελειώσει το ταξίδι στο αριστερό χαντάκι του δρόμου) και που στο δρόμο μετά το Bowmore για Port Ellen οι πίσω επιβάτες πρέπει να ένιωθαν σαν να ήταν στο "ταψί" στο παλιό Λούνα Παρκ.

Στα καλά όμως, χώραγε άνετα και τους 8 μας και δύο σειρές βαλίτσες μαζί με άλλα πράγματα. Βγήκε ανέπαφο από κάθε περιπέτεια και βγήκε χώρο να παρκάρει και στο Edi.

image.jpeg

• Like 11
Posted

Ο καιρός την πρώτη ημέρα, 30.04, μας υποδέχτηκε έτσι!

Port Askaig

image.jpeg

Port Ellen

image.jpeg

• Like 11
  • Wow 1
Posted

Ναι, ναι, ναι. Τέτοιες ιστορίες και αφηγήσεις θέλουμε @Wisdom, σε ευχαριστούμε που τις μοιράζεσαι μαζί μας και μας κάνεις να ζηλεύουμε ακόμα περισσότερο. Αντε και οι υπόλοιποι Αϊλαταξιδιώτες να γράφουν, μη κρατάτε τις εμπειρίες για την πάρτη σας μοναχοφάηδες 😂

• Like 2
  • Thanks 1
  • Haha 2
  • YES 1
Posted

Τρίτο post

Έγινα δέκτης δικαιολογημένων παραπόνων για τη μεγάλη αργοπορία της συνέχειας. Όντως ψάχνω να ξεκλέψω λίγο χρόνο για να συνεχίσω, αλλά τελευταία δεν είναι και πολύ εύκολο. Όπως καταλαβαίνετε τέτοιου είδους posts παίρνουν αρκετό χρόνο. Δυστυχώς ούτε τώρα έχω αυτήν την πολυτέλεια, αλλά για να μην παραγίνει τεράστιο το κενό, σκέφτηκα να κάνω ένα γρήγορο εμβόλιμο post, μεταξύ της Day 1 και της Day 2.

Όπως ανέφερα σε προηγούμενο, από την Οκτάδα Renault, οι 5 μέναμε σε ένα Airbnb, το οποίο ήταν ανώτερο των προσδοκιών μας. Γνωρίζαμε ήδη την ιδανική τοποθεσία του εντός του Port Ellen, αλλά όταν μπήκαμε μέσα είχαμε ευχάριστες εκπλήξεις. Τουλάχιστον εγώ που δεν είχα κάνει καμιά ιδιαίτερη προετοιμασία να ελέγξω εξονυχιστικά την σελίδα του στην πλατφόρμα. Αναλυτικές οδηγίες για το κάθε τι, πατάκια να αφήνουμε τα παπούτσια μας, αρκετά μπάνια, μεγάλη κουζίνα με τραπεζαρία και όλα τα απαραίτητα, σαλονάκι με τηλεόραση, επιτραπέζια κλπ. Όμως αυτό που προσωπικά μου έκανε περισσότερη εντύπωση από όλα ήταν ότι και το Airbnb φώναζε δυνατά whisky. Παντού.

Για του λόγου του αληθές, ορίστε μερικές ενδεικτικές φωτογραφίες από πράγματα που βρήκαμε εκεί.

Από βιβλία:

image.png.e201d24e1748120a4342a11224cb1649.png

Μέχρι εντυπωσιακά κουτιά από μπουκάλια:

image.png.c263dbafed0724f58f0a508621426ab6.png

Που δυστυχώς ήταν άδεια...

Μέχρι και ψαγμένα βιβλία (αρκετά παραπάνω από τουριστικούς οδηγούς) για το Islay και τα υπόλοιπα νησιά της Σκωτίας:

image.png.afc3287f889922f993e045d1d73cfa9c.png

Με αυτές τις ανέσεις στο σπίτι, αυτή την βιβλιοθήκη, τα επιτραπέζια, την Smart TV στην οποία προβάλαμε εύκολα μέσω κατοπτρισμού/AirPlay το πρόγραμμα της ελληνικής τηλεόρασης, αλλά κυρίως τη φοβερή παρέα που είχαμε, άνετα θα μπορούσαμε να μείνουμε εκεί για πολλές περισσότερες ημέρες. Δυστυχώς όμως τα διαζύγια είναι ακριβά...

Και κάπου εκεί που συνεννοούμαστε τι ώρα θα ξυπνήσουμε την άλλη μέρα το πρωί για το Ardbeg, οι τολμηροί της παρέας @corpus και @tsapaspan μας ανακοινώνουν την απόφασή τους να ξυπνήσουν πολύ πιο πρωί για να πάνε με τα πόδια! Χρησιμοποίησα σε προηγούμενο post τη λέξη "προσκύνημα", όχι τυχαία. Όσοι έχετε πάει στην Τήνο, θα έχετε δει φαντάζομαι στον φαρδύ δρόμο που ξεκινάει από το λιμάνι και καταλήγει στην Μεγαλόχαρη πως δεξιά έχει έναν διάδρομο στρωμένο με κόκκινη μοκέτα για όσους πιστούς έχουν τάμα να πάνε μέχρι τον ναό με τα γόνατα. Και σχεδόν καθημερινά υπάρχουν αρκετοί που το κάνουν. Ε, κάπως έτσι σκέφτηκαν και οι φίλοι μας ότι ήθελαν να κάνουν την πρώτη τους επίσκεψη στα συγκεκριμένα αποστακτήρια, με επιπλέον bonus ότι ήξεραν πως για να φτάσουν στο Ardbeg θα έπρεπε να περάσουν πρώτα από το υπό κατασκευή Portitruan, μετά από το Laphroaig και το Lagavulin και όλα αυτά μέσα σε μια υπέροχη διαδρομή στη φύση του Islay και με ιδανικές καιρικές συνθήκες.

Σημειωτέον ότι ο παραλληλισμός με την κόκκινη μοκέτα-διάδρομο της Τήνου είναι και οπτικός, καθώς όπως θα μάθαινα και εγώ από πρώτο χέρι το επόμενο απόγευμα, αυτό το φοβερό "three distilleries path" είναι ένα ωραιότατο πεζοδρόμιο & ποδηλατόδρομος με κοκκινωπό χρώμα, ξεκάθαρα οριοθετημένο και ασφαλέστατα διαχωρισμένο από τον δρόμο για τα αυτοκίνητα με τον οποίο κινείται παράλληλα.

image.png.10b4b47372474976ce48280653e9d0fd.png

Περισσότερα όμως γι αυτό στο επόμενο post, το οποίο θα ξεκινήσει με ARDBEG.

• Like 12
  • Thanks 2
Posted

Όπως λέει και ο γουγλης η απόσταση είναι 1 ώρα και 10 λεπτά. Μια χαρά απόσταση για ξεκίνημα της μέρας.

• Like 1
  • YES 2
Posted

Πολύ ωραία διαδρομή το “three distilleries path” και υπέροχο σκωτσέζικο τοπίο με αρκετή υγρασία (σχεδόν ψιλόβροχο). Εγώ σίγουρα το ευχαριστήθηκα, νομίζω και ο φίλος @corpus, ότι έπρεπε για ξεκίνημα της μέρας και της εκδρομής. Του χρόνου με ποδήλατο 😂😂

DSC_0391.jpeg.9d88a37841b94416033b6c6348daef14.jpeg

DSC_0332.jpeg.e2d0bbd1113f8899677624b4229cfe21.jpegDSC_0338.jpeg.d58aaffb901a37ad89204ea5b7478277.jpegDSC_0325.jpeg.030b3301f29ced80cadc4095e207d50f.jpeg

η ψχλ έτοιμος να ορμήξει…

DSC_0363.jpeg.2913134dcea78bb542763b0fd3e1d293.jpegDSC_0368.jpeg.c52b18f41fd27b396971d6f9a7d580da.jpegDSC_0386.jpeg.be510bd834fb8dcf79eaf56f60a4c3b6.jpeg

Μόλις είδε τον @corpus προσκύνησεDSC_0392.jpeg.27540146deb80e02121e17d5b823e494.jpeg

DSC_0393.jpeg.3756524691863fa27ccf474e95795fa4.jpegDSC_0330.jpeg.79b0b4c06bcb22fdff6d78ff90abe76f.jpeg

• Like 13