Jump to content
  • Dear Guest

On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

forum21.png

Slainte!

Recommended Posts

Posted

Hello!

• Like 2
  • Haha 1
  • YES 1
Posted

Ευχαριστώ όλους τους συμμετέχοντες που τίμησαν το δείγμα μου. Θα προσπαθήσω σιγά σιγά να μαζέψω όλα τα σχόλια. Οι μισοί απάντησαν χθες, δηλαδή την τελευταία μέρα της διορίας και για την ακρίβεια τις τελευταίες 3 ώρες πριν χτυπήσει το ρολόι 12. Ίσως το έκαναν ως φόρο τιμής επειδή μερικές φορές το κάνω κι εγώ! (ειδικά αν κάποιος γκρινιάζει περισσότερο) 

• Like 3
  • Haha 4
Posted

Το δείγμα σε άλλους άρεσε, σε άλλους το βρήκαν ενδιαφέρον και σε άλλους βαρετό, ακόμα και αστείο μέχρι δακρύων. Όλοι πάντως θα παραλάβουν ό,τι τελικά αξίζει στον καθένα (αυτό που έγραψαν και σχολίασαν). Κλασικά αρώματα και γεύσεις βρέθηκαν. Μπορεί να ήταν ελαφρύ αλκοολικά, αλλά αρκετοί διέκριναν την ποιότητα του δείγματος, ενώ άλλοι το είδαν σαν σκουπίδι στην υπέρτατη γευστική παλέτα τους. Πολλοί λοιπον πήγαν αρκετά καλά, αλλά τελικά... κέρδισε κανείς άραγε? 

• Like 6
  • Wow 2
Posted

Ξεκινάμε με τον φίλο @Alkisd8. Ως πρώτος, σε ευχαριστώ πολύ και επιπλέον σε θεωρώ ήδη από τους νικητές (ασχέτως αποτελέσματος). Χαίρομαι που το ευχαριστήθηκες. 

------------------------

Blind Tasting Game #8

Sample from SimoG (ty bro)

Nose: γνωστή πολύ η μύτη τού. Γλυκιά φρουτένια τύρφη. Πολύ νησιωτικό. Lime, sea weeds, μέντα, τσάι, ιώδιο,πολύ herbal νότες πάλι. Γλυκαδα μελιού ανθέων,και κάποια ωραία ώριμα και φρέσκα φρούτα! Πολύ ενδιαφέρουσα μύτη.

Palate: χαλαρό ξεκίνημα, εδώ η τύρφη δεν έχει πολυ ένταση, είναι πολύ στρογγυλό, κάνει ένα πολύ ωραίο γραμμικό ανέβασμα με ζεστά φρουτένια αίσθηση, ζεστά μπαχαρικά, εδώ δεν είναι τόσο πολύπλοκο μετά την μέση αλμύρα και κάποιες νότες ξηρών καρπών.

Finish: το τελείωμα είναι Bitter, θαλασσινό αλάτι, lime, τελειώνει σχετικα γρηγορα.

Score:81

Ένα καθημερινό ωραίο ελαφρά τυρφωδες ουίσκι για άνοιγμα αν θες να πας σε πιο δυνατά μετέπειτα. Πολύ νησιωτικό, έχει αλμύρα, έχει λίγο τύρφη όλα τα στοιχεία του islay αν δεν κάνω λάθος. Από την άλλη δεν έχει τόσο σώμα, κατεβαίνει εύκολα, είναι 43% μαξ αλκοολικού βαθμού. Ηλικία περίπου 12 χρόνων από τον συνδιασμό φρέσκων και ώριμων φρούτων καποια στιγμή, δεν θα με εξέπληττε  όμως και ένα nas του συγκεκριμένου αποστακτηρίου..

Είμαι ανάμεσα στο Bowmore 12 k Bowmore N1

Θα ποντάρω τον κουβά μου εεεε τα λεφτά μου στοοοο

https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/92877/bowmore-no-1

Σ ευχαριστώ πολύ φίλε με συντρόφευσε σε ένα πολύ απαιτητικό βράδυ από μια κοπιαστική υπηρεσία η οποία έκλεισε υπέροχα τελικά…!!!

• Like 8
Posted

Συνεχίζουμε με την @Χεντυ την δυναμική γυναικεία παρουσία του παιχνιδιού μας! Ευχαριστώ για τα σχόλια και χαίρομαι που σου άρεσε.

------------------------

Γιώργο καλημέρα και χρόνια πολλά.
Λοιπον το δείγμα σου μου φάνηκε γνωριμο θα έλεγα..πάμε λοιπόν

Χρώμα: ανοιχτό και πολύ ντελικάτο👌

Μύτη: φρούτα..αχλάδι  μήλο  βανίλια.

Γεύση: μελένιο ..πορτοκάλι και μπαχαρικά..πολύ εύκολο..και νομίζω πίνεται όλες της ώρες (μέτα το μεσημερι).

Επιγευση: πολυ ωραία επίγευση στον ουρανίσκο, που σε σφήνει με χαμογελο😍

Σχόλια: μου άρεσε πάρα πολύ ..και νομίζω ότι σε αφήνει μια ευχαριστη γλύκα..και θέλεις να το μοιραστείς.

Μαντεψια: Arran Barrel Reserve 0.7L 43%

Σε ευχατιστώ Γιώργο🌹

image.png.1b540eebaeb7094830c5f4511187158c.png

• Like 8
Posted

Ακολουθεί ο αυτοδηλωθέν νικητής @Celtic. Τυπικός, γρήγορος, δωρικός! Η αλήθεια είναι πως όταν είπε ότι το βρήκε, το πίστεψα! Αν δεν πιστέψεις τον φίλο σου, ποιον άλλο να πιστέψεις? Ισχύει όμως? Είναι γεγονός? Έστω και ανάμεσα σε 10 επιλογές? Άλλος ένας ευχαριστημένος δοκιμαστής.

------------------------

Χρόνια πολλά Γιώργαρε!

Δευτέρα του Πάσχα, κι αφού έφυγε η λιγδα από τον αμνό, βάζω το χρυσοκίτρινο υγρό απόσταγμα σου στο ποτήρι και...

Ευωδιαστό άρωμα λουλουδιών, λεμονιών και νερατζιων, κολώνιας ΜΥΡΤΩ, και φρεσκοκομμένων σανίδων σουηδικής ξυλείας που θα γίνουν έπιπλα του ΙΚΕΑ. Basic μυτη, απλή και απαλη αλλά όμορφη, ραφιναρισμένη, χωρίς γωνίες, χωρίς ελαττώματα. 

Γεύση γλυκόξινη, τα στοιχεία της μύτης εμφανίζονται και στη γλώσσα, με την προσθήκη μαλλιού της γριάς και κάποιων ελαφριών μπαχαρικών στο τελείωμα.

Μέτριο σώμα, μέτρια επιγευση.

Ελαφρύ, αδύναμο, χαλαρό και ευκολόπιοτο. Ιδανικό για ανοιξη-καλοκαιρι. Μου άρεσε, βγάζει μια ποιότητα. 

Είναι χαμηλού αλκοόλ, με ωρίμανση αποκλειστικά σε bourbon casks, μικρής ηλικιας scotch single malt.

Οι επιλογές είναι ατελείωτες....Θα μπορούσε να είναι κάποιο ελαφρύ νησιωτικό τύπου Arran, Scapa, Tobermory, ή κάποιο αντίστοιχο ελαφρύ Speysider τύπου Tomintoul, Glen Grant, An Cnoc. Αλλά νιώθω ότι μου φωνάζει Highlands....θα μπορούσε να είναι Glenmorangie, Balblair, Glen Moray....

Αλλά δεν είναι τίποτα από όλα αυτά, γιατί είναι το Deanston Virgin Oak!

Thanks mate, το ευχαριστήθηκα.

• Like 7
  • Haha 1
Posted

Ήρθε η σειρά του μπαλαδόρου καρατέκα @Leftis. Ήρεμος, ήσυχος, αποτελεσματικός. Λίγο πριν το ταξίδι στο Islay, ταξίδεψε στο άγνωστο του δείγματος μου και δήλωσε μπερδεμένος. Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές! 

------------------------

Eισαγωγή

Η γιορτή του Γιώργου σήμερα.

Ας με κεράσει λοιπόν ένα ντραμάκι!

Ψάχνω τα δείγματα και βλέπω ένα διάφανο σχεδόν. Μωρέ άδειο μου το έδωσε? Όχι γεμάτο είναι.

Στο σπίτι τσιγαρίζουμε κρεμμύδι… Καλά θα πάει αυτό…

Όχι δηλαδή ότι σε συνθήκες εργαστηρίου θα υπήρχε διαφορά, αλλά λέμε τώρα.

Χρώμα

• Γύρω στο 0.2 θα έλεγα. Πολύ ανοιχτό.

Μύτη

• Ήρεμη. Ήσυχη. Σουλουπωμένη. (Που ελεγε και ένας λοχίας)
  • Στην αρχή κάτι έπιασα σε γλυκάδα κρασιού. Mετά κάπως χάθηκε.
  • Φουντούκια
  • Απαλή βανίλια
  • Για κάποιο λόγο με επιμονή ένα απαλό βερνίκι… Μπέρδεμα…

Στόμα

• Κάστανο για κάποιο λόγο στην αρχη
  • Και μετά έρχεται κάπως βανίλια
  • Λευκά πιπέρια προς την επίγευση
  • Δεν μου φαίνεται πολυδιάστατο.
  • Την επίγευση την βρίσκω μέτρια
  • Έχει μία ξηρότητα ίσως
  • Δεν μπορώ να καταλάβω αν έχει υποψία τύρφης / καπνού

Αλκοόλ

• Στην μύτη δεν με χτύπησε το αλκοόλ
  • Στο στόμα με τσίμπησε ελάχιστα
  • Θα έλεγα γύρω στα 46% - 48%

Περιοχή

• Παιδία μου κάνει για Σκωτία για κάποιο λόγο
  • Έχω μπερδευτεί αρκετά και πιστεύω κάτι παίζει με περίεργο βαρέλι

Βαρέλι

• Έχει Bourbon σίγουρα για εμένα.

Επιλογή για κουβά:

Γενικά με μπέρδεψε πολύ το δείγμα.

Wolfburn Northland

• Like 8
Posted

Ακολουθεί βιαστικός ταξιδιώτης του Islay, ο φίλτατος @Makis που μάζευε βαλίτσες και δοκίμαζε το δείγμα. 

------------------------

Μύτη: Κλειστή, άργησε να ανοίξει... Αμυδρά κάποιο φρούτο με ελαφριά οξύτητα, μήλο ή αχλάδι και μπόλικη βανίλια. Βγάζει και λίγο ξύλο. Ελάχιστα πράγματα. Όσο κάθεται, βελτιώνεται ελαφρά...

Στόμα: Ελάχιστα πράγματα κι εδώ... Αδύναμο και γευστικά και αλκοολικά... Λίγη καραμέλα, λίγο ξύλο... Με πολλή φαντασία ίσως και λίγο σταφύλι...Τι να πω... Δεν βρίσκω τίποτα!

Επίγευση: Ελάχιστη και αδιάφορη, όπως όλα τα υπόλοιπα. 

Δεν το θεωρώ κακό ουίσκι αλλά αδιάφορο και flat. Καμία συγκίνηση, καμία ιδιαιτερότητα. Δεν έχει και κάτι ενοχλητικό βέβαια ή κάποια άσχημη γεύση. Πάω κυριολεκτικά στα τυφλά σε κάποιο blended malt επειδή δεν βρήκα καθόλου grain.

Εντελώς στην τύχη θα πω Sheep Dip 40%

Ευχαριστώ Γιώργο! Αν δεν το δοκίμασες δεν χάνεις τίποτα 😂 

• Like 5
  • Haha 3
Posted

Η σειρά του προέδρου της καρδιάς μας @mallios που πρόλαβε κι αυτός να δοκιμάσει το δείγμα πριν φύγει για Islay!

------------------------

Καλησπέρα λατρεμένε ταμίας της καρδιάς μας, υπέρμαχε των απανταχού βάζελων.

Ευχαριστώ για το sample και την συμμετοχή και επιτέλους λίγη κάπνα. Κλασσική, με ιώδιο, αρκετά αλάτια στην μύτη, το αγαπημένο μας seaspray και μία γλύκα να βγαίνει στο βάθος.

Χρώμα: μεταξύ 0.4 και 0.5, yellow gold.

image.png

Μύτη. Χαμηλό αλκοόλ, η κάπνα έρχεται αλλά σε συνδυασμό με γλυκιές νότες και κάποια ώριμα φρούτα, μαρμελάδες. Μου κάνει εντύπωση ότι απουσιάζει η κριθαρίλα, είναι ένα "καθαρό" malt που θα το έλεγα και well balanced, αλλά εισαγωγικό στον κόσμο του whisky και της τύρφης.  Θα τολμήσω να πω ότι δεν είναι νησιώτικη τύρφη και μου έχει κολλήσει κάτι από την αρχή, ίσως να με επηρεάσει και στην τελική μου επιλογή. Επίσης πιστεύω ότι το έχουμε πιει. Αρκετά θα έλεγα. 

Βγαίνει λίγο ξύλο στο βάθος και μάλλον 2nd / 3rd fill και θα έλεγα ότι δεν έχει πειράματα με τελειώματα σε άλλα βαρέλια, μόνο bourbon. 

Στόμα: Αλάτι, κάπνα, γλυκιές νότες και μαρμελάδες (λεμόνι?) και θα έλεγα και αρκετό μέλι, απαλά, λουλουδιών, χωρίς κάτι έντονο. Ξηρό στο τέλος, το αλκοόλ επιβεβαιώνεται στο 40% και φέρνει και αρκετή πίκρα πλέον (γλυκόριζα? κάτι τέτοιο) και η πικράδα από κάποιο μπαχάρι (γαρύφαλλο που μασάνε οι παππούδες).

Επίγευση: μέτρια, εδώ βγαίνει το ξύλο αρκετά και νότες από κομμένο χορτάρι οι οποίες στο βάθος βγαίνουν και στο στόμα.

Εύκολη επιλογή να πάς σε κάποιο βασικό Islay (Caol Ila? - Laphroaig 10?) αλλά δεν έχει νόημα το παιχνίδι έτσι, ο κουβάς είναι το ζητούμενο. 

Θα μείνω σε μια επιλογή μακριά από το νησί, θα αφήσω το Laphroaig 10 να μείνει στην ανυπαρξία των 40% που το έχουν χαλάσει πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια και θα πάω σε Highland επιλογή. 

Ardmore Legacy  

https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/58190/ardmore-legacy

• Like 9
Posted

Και μπαίνουμε στην τελική ευθεία... Η τελευταία μέρα της διορίας, οι τελευταίες δραματικές βραδινές ώρες με τον φίλο @Chrisous

------------------------

Χαίρε George. Δοκίμασα το δείγμα σου, το βρήκα 😂 και παρακάτω σου στέλνω τα notes μου. 

ΌΨΗ: Αργά δάκρυα παρόλα αυτά το αλκοόλ δείχνει για 40-43%. No coloured, ex-bourbon.

ΜΥΤΗ: Μμμ, νόστιμη. Ψαρίλα σε χειμωνιάτικη παραλία, seasprey, bonfire, sweet smoke. Δεν είναι η brutal κάπνα του Islay. Ψημένο bacon, βανίλια, λίγα λεμονάκια.

ΣΤΟΜΑ: Είναι νεαρό, βγάζει πρώτα την πίκρα. Έρχεται από πίσω η κάπνα αλλά ούτε εδώ είναι έντονη. Κι άλλη πίκρα. Λίγο βανίλια.

ΕΠΙΓΕΥΣΗ: Αρκετά μεγάλη σε διάρκεια, γενικά νότες ίδιες με τη γεύση.

ΚΟΥΒΑΣ: Ψάχνω κάποιο entry-level καπνιστό. Μετά το στραπάτσο του Jim Beam νομίζω αυτή τη φορά είμαι πολύ κοντά.
Connemara Peated λοιπόν κυρία και κύριοι.

• Like 8
Posted

Καθώς το βράδυ περνά, έρχεται ο αγαπημένος @Islaynder να κατακρεουργεί το δείγμα (δικαίως ή αδίκως)

------------------------

Αγαπητέ @SimoG έχουμε και λέμε.

Χρώμα: Αρκετά ανοιχτόχρωμο

Μύτη: Έντονη Πρώτη ύλη μαζί με grain χαρακτήρα. Χαμηλόβαθμο αλκοολικά με στοιχεία καψαλισμενου ξύλου, lemongrass και ελάχιστης βανίλιας. 

Στόμα: Η grainila συνεχίζεται αρκετά, εδώ έχουμε ένα blended whisky με 40άρι αλκοόλ, λίγη βανίλια, ξύλο και πιπέρια. Έντονα στοιχεία καμμένου ξύλου που πιθανότατα προέρχεται από heavily charred oak cask.

Επίγευση: Μικρή με το καμμένο ξύλο να ξεχωρίζει.

Συμπέρασμα: Θα πάω σε blended απο Ελλάδα, δε νομίζω ο @SimoG να το αγόρασε από μόνος του αυτό πράγμα, πιθανότατα είναι δώρο επίσκεψης και μας το φόρτωσε. :p Θα πάω στην τύχη στον μίστερ μπαλανταινς τον επισκέπτη τον εορταστικό.

https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/74213/ballantines-hard-fired

Cheers φίλε μου! 

Βισκι να πιάνεις ballantines finest να γίνεται! :give_heart:

• Like 5
  • Haha 3
Posted

Η νύχτα πέφτει βαριά, ο ακούραστος @thanasist χτυπά! 

------------------------

image.png.f79d5c677c63cf6e2c960a8584cd191c.png

Ακολουθεί η μετάφραση...

Μύτη: Ενδιαφέρουσα μύτη, φρέσκο κριθάρι, υποψία λεμονιού, θαλασσινός αέρας. Μετά από λίγη ώρα που το άφησα μου προέκυψε ζαμπόν (πεινάω;)

Στόμα: φαίνεται πολύ νερωμένο. Γύρω στο 40-43%. Ευκάλυπτος, λίγο αλάτι, άγουρη μπανάνα, ζάχαρη (όχι πολύ)

Επίγευση: Πολύ μικρή με λίγο αλμύρα να μένει στο υπογλώσσιο.
Bourbon barrel

Δεν είναι άσχημο ουίσκι αλλά δεν έχει και τίποτα ενδιαφέρον. Πίνεται εύκολα χωρίς ν’ αφήσει εντυπώσεις.
Πιθανολογώ κάποιο old Pulteney ίσως το 12 y.o. OB

• Like 8
  • Haha 1
Posted

Η ώρα των βρυκολάκων ήρθε κι ο @jniag εμφανίζεται. Μετά από το μισό του δείγματος που δοκιμάστηκε την πρώτη μέρα (βλέπε φωτο), τελειώνει το άλλο μισό όταν χτυπά το ρολόι 12 για μια γρήγορη ξεπέτα. Απλός, γρήγορος κι ακριβής. Περαστικά! 

------------------------

Λόγω αντιβίωσης πήγε πολύ πίσω το ταστιγκ με ουσιαστικά 2 φορές που το δοκίμασα… πληρώνουμε τις τρέλες των πασχαλινών διακοπών!!! Την επόμενη φορά δεν το αφήνουμε τελευταία στιγμή… 

Σίγουρα καπνός αλλά πολύ ελαφρύ στο στόμα και πολύ λίγο αλκοόλ και στην μύτη και στην γεύση. Επομένως:
- 40% 
- Chill filtered 
- Colored

Δεν μου κάνει για islay οπότε θα πως είναι speyside peated, κάποιο special release. 

Στην τύχη, δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ, Tomintoul Peated.

image.png.0dd28f0b990ebc415f7b10a263320e20.png

• Like 9
Posted

Και ξαφνικά... στο πουθενά ο φίλος μας @love-malt στέλνει τελευταίος τις σημειώσεις του από το δείγμα που πρώτος από όλους δοκίμασε!

------------------------

Γιωργο καλησπερα τελευταια στιγμη σορρυ λιγο το ξεχασα (ohno) γυρισα και πριν 5 μερες απο ταξιδι(dizzy) κουραση και μεχρι να μαζευτω.....λοιπον

Μυτη: καθολου spicy,λιγο βανιλια,πολυ λιγο κανελα ισως πανω σε μηλοπιτα+καραμελωμενα μηλα,λιγο κιτρο,λιγο αμυγδαλο ωμο (τωρα το παραξενο).οταν βαζω κατευθειαν το ποτηρι στη μυτη και το παιρνω ακαριαια μου βγαζει καπνα-καπνιστο ξυλο,οταν το βαζω στη μυτη και γυρναω το ποτηρι δεξια αριστερα μου βγαζει νοτες βουτυρου.....

Επιγευση: spicy(πιππερατο)-γεματο-γλυκο-σαν να τρωω φυστικι αραπικο, πολυ νερατζι-ξυλο εντονο μπαχαρικα διαφορα...

Στο τελειωμα μια καπνα ωραια οχι δυνατη,μια πικριλα επισης ωραια...η καπνα μενει ηρεμη πολυ πολυ ελαφρια τη γουσταρω......!!!!!!!! Απλα ενα ωραιο ουισκι...μπραβο γιωργη...

Τυχαιο τελειως ardbeg ten....αν και το ardbeg εχει πολυ πιο πολυ καπναδα αλλα κατι να πω και γω...καλο βραδυ και με υγεια

• Like 9
Posted

Και πάμε στις αποκαλύψεις που όλοι περιμένετε... 

• Like 1
  • YES 2
Posted

Προφανώς δεν παίζει grain κι ούτε είναι blend (Ντροπή!)

• Like 1
  • Haha 4
  • YES 2
Posted

Είναι ένα old school scotch Single Malt

• Like 2
  • Wow 2
Posted

Όπως λένε, εκείνα τα παλιά τα έφτιαχναν καλύτερα. Είναι entry level, το πίνεις εύκολα και απλά χωρίς γκρίνια (εμείς βέβαια πάντα έχουμε γκρίνια κι έχει πλάκα). Όχι δεν μου το έκαναν δώρο @Islaynder από το σούπερ μάρκετ κι ούτε το επέλεξα για να το ξεφορτωθώ. Μέσα στα χρόνια το αγόρασα αρκετές φορές, 2-3 φορές για εμένα κι άλλες τόσες για δώρο. Έχει κάποια ποιότητα, αν και ποτέ δεν κατέληξα αν μου αρέσει πραγματικά ή όχι. Άλλες φορές μου άρεσε κι άλλες το βαριόμουν. Για 40% αλκοόλ είναι τίμιο και ευκολόπιοτο. Ήμουν νέος, ήταν entry level, πλέον δεν αγοράζω 40%.

• Like 3
  • Haha 1
Posted

Όσες φορές το δοκιμάζω, το πλέον ευδιάκριτο (για μένα) ο καπνός κι η βανίλια!

• Like 1
  • Wow 1
  • YES 1
Posted

Και για να πέσουν μερικά σαγόνια είναι Speyside... 1st Fill Bourbon & Sherry Casks!

Ποιος βρήκε το Sherry, οεο?

• Like 2
  • Wow 4
Posted

image.png.45926e89d406359d88dc7c6393b4c038.png

• Like 7
  • Wow 1
Posted

image.png.1a331293b9c9afcdfd1f96e91bb7ae5f.png

• Like 7