Jump to content
ambu

Ζούμε σε ενδιαφέροντες καιρούς

Recommended Posts

http://www.whiskychallenge.com/rumourmill/index.htm

Με δυό λόγια:

1. Το Loch Lomond θέλει να παράξει malt whisky σε column still. Τί whisky είναι αυτό;

2. Οι ινδοί της whyte and mackay θέλουν να κάνουν στιν Ινδία whisky με το ίδιο όνομα και με τοπικά υλικά... και 60% φτηνότερο

Share this post


Link to post
Share on other sites

Να πω την αλήθεια στο πρώτο μπερδεύτικα λιγάκι...

Από εκεί και πέρα νομίζω καλοδεχούμενη η παραγωγή και στην Ινδία,

αν υπάρξει μάλιστα και τόσο μεγάλη μείωση του κόστους ακόμα καλύτερα.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1. Το Loch Lomond θέλει να παράξει malt whisky σε column still. Τί whisky είναι αυτό;

Το Loch Lomond παράγει ήδη εδώ και χρόνια malt whisky σε column still. Το Loch Lomond απ'όσο θυμάμαι παράγει 4-5 διαφορετικά ουίσκυ, Loch Lomond, Inchmurrin, Croftengea,.... ανάλογα με ποιούς αποστακτήρες χρησιμοποιεί, πόσες αποστάξεις κάνει κλπ κλπ, όπως κάνουν οι Ιρλανδοί στο Midleton.

Όσο για την Ινδία, ας κάνουν οτι θέλουν αλλά για εσωτερική κατανάλωση και μόνο.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Το Loch Lomond παράγει ήδη εδώ και χρόνια malt whisky σε column still. Το Loch Lomond απ'όσο θυμάμαι παράγει 4-5 διαφορετικά ουίσκυ, Loch Lomond, Inchmurrin, Croftengea,.... ανάλογα με ποιούς αποστακτήρες χρησιμοποιεί, πόσες αποστάξεις κάνει κλπ κλπ, όπως κάνουν οι Ιρλανδοί στο Midleton

Όχι φίλε, αν διαβάσεις το αρχικό άρθρο (αν το κατάλαβα καλά), οι του Loch Lomond είχαν απλώς ένα βελτιωμένο σύστημα των lomond stills που τους επέτρεπε να προσμοιάζουν διαφορετικά σχήματα pot still αποστακτήρων. Παράλληλα, είχαν και column stills τα οποία παρήγαγαν Grain whiskies. Τώρα κάνουν πειράματα με column still και malt. Και η SWA τους λέει ότι πρέπει να το ονομάσουν single grain επειδή χρησιμοποιούν column αποστακτήρα, παρόλο που είναι όλο malt! Άρα τελικά ο αποστακτήρας έχει σημασία ή η πρώτη ύλη για τον χαρακτηρισμό; Οι Loch lomond θέλουν να ιδρυθεί νέα κατηγορία για αυτό το whisky κάτι σαν continuous still malt whisky

Share this post


Link to post
Share on other sites
1. Το Loch Lomond θέλει να παράξει malt whisky σε column still. Τί whisky είναι αυτό;

2. Οι ινδοί της whyte and mackay θέλουν να κάνουν στιν Ινδία whisky με το ίδιο όνομα και με τοπικά υλικά... και 60% φτηνότερο

απο αυτα που ξερω λογω δουλειας column ειναι ειδικες στηλες για αναλυτικες συσκευες, και οι οποιες εχουν την δυνατοτητα, με διαφορετικο πληρωτικο υλικο ανα εταιρεια κατασκευης,να κανουν ιδιαιτερες αναλυσεις -μετρησεις κατορθωνοντας να δινουν απολυτα νουμερα που φτανουν πολυ κοντα στα νουμερα(δεικτες) που οριζουν οι νομοι για φαρμακοποιια.

σε οτι εχει να κανει τωρα με την παραγωγη whisky απο οτι αντιλαμβανομαι στο αρθρο,δεν προκειται να αλλαξει το μηκος του λαιμου του αποστακτηρα αλλα η διαμετρος του.

οποτε αυτο στην πραξη δεν θα αλλαξει προφανως ιδιαιτερα το αποτελεσμα,και αυτο το λεω γιατι εαν,η διαμετρος πανω κατω του λαιμου ειναι πχ 120εκ - 60εκ τοτε με συνολικη διαμετρο 90εκ θα γινεται η ιδια δουλεια.

καποια αλλη αποψη???

οσο για φτηνοτερο ινδικο ουισκυ παρομοιο ...καθως αναφερεται δεν το βλεπω να το καταφερνουν.

και αν ναι θα απευθυνθουν σε νεες αγορες.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tomy, αυτό που θα αλλάξει θα είναι τι είδος του αποστακτήρα. Με μεθόδους grain whisky θα παράγουν malt.

Όσο για την επιρροή που έχει το σχήμα του pot still στο malt , αυτό είναι ένα θέμα που περιμένω πως και πως να ανοίξω...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tomy, αυτό που θα αλλάξει θα είναι τι είδος του αποστακτήρα. Με μεθόδους grain whisky θα παράγουν malt.

Όσο για την επιρροή που έχει το σχήμα του pot still στο malt , αυτό είναι ένα θέμα που περιμένω πως και πως να ανοίξω...

Που έχετε φτάσει ρε παιδιά!!!Το επίπεδο γνώσεων είναι αρκετά πάνω από το δικό μου και η ενασχόληση μακρυάν από ότι φανταζόμουν.Προσωπικά είμαι άσχετος σχετικά με την διάμετρο του λαιμού κλπ κλπ.

Όσο για την Ινδία.........Καλά κάνει και αν μπορεί ας παράξει κάτι ανάλογο με Ιαπωνία κλπ κλπ.

Ελέυθερη αγορά είναι και λογικά, εφόσον το malt επεκτείνει την αγορά που δραστηριοποιείται, είναι λογικό να αυξήσει και το μέτωπο των ανταγωνιστών του.

Πιο απλά, Η ΦΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ, αλλά λευκά τυριά και άλλα συναφή με ίδια ή παρόμοια γεύση κυκλοφορούν παντού.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Πιο απλά, Η ΦΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ, αλλά λευκά τυριά και άλλα συναφή με ίδια ή παρόμοια γεύση κυκλοφορούν παντού.

Και δεν συγκρίνονται με την θεϊκή Ελληνική φέτα (πωπω μούρχεται στο μυαλό πνιγμένη μέσα σε μια χωριάτικη σαλάτα με ντομάτα, αγγούρι,πιπεριά,κρεμμύδι, κάπαρη κι ελιές, αλάτι και ρίγανη και φυσικά ελαιόλαδο με το κιλό !!!! αααχ καλοκαιράκι!!!!) - και παρέα μια παγωμένη....μπύρα.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αφου ωρε Celtic είναι παγκοσμίως γνωστό ότι η ελληνική σαλάτα και το σπανακόριζο πάνε μόνο με malt :D :D :D κΚαι μάλιστα αυτά τα ολορόσικα, τα βοτανικά όπως το Glen Ord και το Tullibardine :):tongue::cool:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tι ατάκα και αυτή!!!!!!!!!!.

ΚΑΙ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΟΡΙΖΟΟΟΟΟΟΟ :yahoo::yahoo::yahoo:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σαλατα με ρεικια υπαρχει? :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δεν ήθελα να ανοίξω νέο θέμα, μάλλον η παρακάτω είδηση κολλάει με τους ενδιαφέροντες καιρούς που ζούμε. :)

Dear Chris,

MADONNA's husband GUY RITCHIE is planning to take on a new business

venture by creating his own whiskey.

The moviemaker is set on making the best (we'll see) and most expensive

whiskey ever, rumoured to sell for up to six figures, (thats minimum $100,000 - wow!)

A source tells British newspaper The Sun, "He plans to stuff the current

top places with his brand. He reckons there are plenty of rich businessmen

and rock stars who would pay six figures for the world's best whiskey.

Ritchie is a huge fan of 33 year-old malt - a vintage whiskey -

but he b! elieves he can create an even better beverage.

The source adds, "He wants his to be the ultimate, exclusive whiskey."

Source - Google News.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Βρε άντε και στον διάολο, λέω εγώ (όχι εσύ κέλτη ;) )!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Θα γίνω εμπαθής και θα πω:

Αυτό είναι. Άμα έχεις κολλητό τον Μπέκαμ και γυναίκα την τύπισα που δήλωσε "Η απώλεια της παρθενιάς μου ήταν η πιο έξυπνη επιχειρηματική κίνηση της καριέρας μου" αυτά λες και κάνεις. Κρίμα, γιατί η πρώτη ταινία του ήταν καλή.

Share this post


Link to post
Share on other sites
.... και γυναίκα την τύπισα που δήλωσε "Η απώλεια της παρθενιάς μου ήταν η πιο έξυπνη επιχειρηματική κίνηση της καριέρας μου"

Eγώ σ'αυτό την παραδέχομαι τη madonna, είχε τα κότσια να πει τη γυμνή αλήθεια χωρίς ντροπή. Πόσες (και πόσοι) τολμούν να κάνουν κάτι τέτοιο?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Παιδες,μια "πηγη' ανεφερε στη "sun'(αξιοπιστια αναλογη των δικων μας ciao,espresso,sorry κ.λ.π.) θεματα σχετικα με του συζυγου της madonna ....ειναι δυνατον τα γραφομενα αυτα να τα κανουμε αξια κριτικης? :blink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

INNOVATION OR SACRILEGE??

It appears that "whiskey" will never be the same again. Read on -

Summers will certainly be cooler for Scotch lovers this year, as a leading brand has now come up with a cool scotch solution to beat the heat for boozy Brits — frozen whiskey.

Served straight from the freezer, the Snow Grouse will be launched by the Famous Grouse.

The frozen spirit will soon be available in duty-free shops around the world for a six-month trial period. And if it turns out to be a hit with parched travellers, it would be seen on shelves in UK supermarkets next year.

The makers of this icy dram have described it as "gloopy and sweet" with a delicate, slightly vanilla taste, and they hope that it will certainly entice many more people to discover Scotch.

(Google News)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Παραδόξως δεν με πειράζει καθόλου μια τέτοια είδηση. Καλό είναι να πουλάει και το whisky περισσότερο το καλοκαίρι, ιδιαίτερα τα blended. Με πειράζει όταν τα Malt εξακοντίζονται στην αξία ή κακοπαθαίνουν, με την έννοια ότι δεν εκτιμάται η αξία τους ή γίνονται σύμβολα status και lifestyle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

H αλήθεια να λέγεται πως κάποιες φορές είχα πολύ αρνητική στάση σε κάτι τέτοιες πατέντες.

Δεν ξέρω όμως τώρα,ας περιμένουμε να δούμε-δοκιμάσουμε :D και το κρίνουμε μετά.

Share this post


Link to post
Share on other sites
H αλήθεια να λέγεται πως κάποιες φορές είχα πολύ αρνητική στάση σε κάτι τέτοιες πατέντες.

Δεν ξέρω όμως τώρα,ας περιμένουμε να δούμε-δοκιμάσουμε :D και το κρίνουμε μετά.

Σιγλα την πατέντα!! Θα ζητήσω πνευματικά δικαιώματα!!ΑΦΟΎ ΠΡΩΤΆ ΕΓΩ (ΟΠΩς ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΣΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΦΩΤΟ) είχα θάψει στο χιόνι ένα Laddie 10 y.o. και μετά το τσάκισα.

Τι παει να πει icy dram και Snow Grouse και τρίχες κατσαρές.

Malt με άρωμα κοκορέτσι να βγάλουν, και μετά συζητάω.

Share this post


Link to post
Share on other sites

In an odd way, Sweden is one of the world`s leading whisky nations. I am not thinking of Mackmyra or the handful of other Swedish distilleries, but of the extent of interest in whisky in the country. Nowhere else is this interest so widely spread. Nowhere else do people know, or think they know, so much about whisky. When Ichiro Akuto recently visited Sweden to lead a tasting in the small town of Växjö, about 200 people joined the flight.

Sweden is a country of whisky clubs. There are more than 1,000 clubs, from frozen enthusiasts in the far North to Malmö`s fans in the balmy South. One of the most active clubs is the Växjö Malt Whisky Society. We arrange tastings at least once a month and the 200 members are really devoted whisky buffs (or nerds, as we like to refer to themselves).

When we heard that Ichiro Akuto was in Oslo at the whisky festival there, we asked the Swedish agent if they could take a day to do a session in Växjö. We knew that our members were really into Japanese whiskies. We always taste our drams blind and, when we've had Japanese malts in the line up, there have often been plenty of arms up in the air voting for the Japanese dram. Almost all of the 200 members came to listen to Ichiro Akuto and to seize the opportunity to try some new "Card" bottlings. Of course, there was also the major draw of the newborns from Chichibu.

I don't know if there's been a bigger Japanese tasting anywhere in the world. Ther probably has but definitely not in Sweden. We are proud to have been the hosts.

Ichiro Akuto guided the audience through the tasting and talked about the history of his distilleries, as well as the art involved in making Hanyu and Chichibu whiskies. Marcin Miller from Number One Drinks Company [1] also took a leading role. The tasting session started with Chichibu Newborn, a quite extraordinary dram, so rich and so soft at such a young age! What will the future bring? Next in line were the last bottles in Europe of the Mizunara Wood, a vatting from a number of Japanese distilleries. Finally, the cards where dealt: the Five of Hearts, the Eight of Spades, the Jack of Diamonds and the Queen of Clubs.

All of them were very interesting. Especially the newborn. To me, the Eight of Diamonds was too extreme and overly cherried, but my tasting neighbors loved it. The Jack and Queen face cards were of outstanding quality. I would judge them both 90+ whiskies. Both of these whiskies achieved the top prices at the auction afterwards.

Οταν κανεις διαβαζει οτι χωρες οπως η Σουηδια καταπιανονται πυρετωδως με την παιδεια του ουισκυ,παραγουν ενδιαφερουσες και πετυχημενες εμφιαλωσεις και αγκαλιαζουν με ενθουσιασμο εξαιρετους Ιαπωνες ,τοτε αδελφια μετανοειτε,ερχεται η συντελεια και εμεις κοιμομαστε τον υπνο του δικαιου :cool:

PS απανταχου της γης οι γιαπωνεζοι εξαπλωνονται και σαρωνουν βραβεια και πωλησεις και εγω παραμενω μοναχος,βοων εν τη ερημω :(

Share this post


Link to post
Share on other sites
και εγω παραμενω μοναχος,βοων εν τη ερημω :(

Θα έμπαινα στο τρυπάκι τον Γιαπωνέζων αλλά μάλλον ξεχνάς ότι μου το έχεις απαγορεύσει?????????? :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Οταν κανεις διαβαζει οτι χωρες οπως η Σουηδια καταπιανονται πυρετωδως με την παιδεια του ουισκυ,παραγουν ενδιαφερουσες και πετυχημενες εμφιαλωσεις και αγκαλιαζουν με ενθουσιασμο εξαιρετους Ιαπωνες ,τοτε αδελφια μετανοειτε,ερχεται η συντελεια και εμεις κοιμομαστε τον υπνο του δικαιου :cool:

PS απανταχου της γης οι γιαπωνεζοι εξαπλωνονται και σαρωνουν βραβεια και πωλησεις και εγω παραμενω μοναχος,βοων εν τη ερημω :(

Ε καλά βρε sir, η μόνη διαφορά ανάμεσα στην Ελλάδα και την Σουηδία (είτε θετική, είτε αρνητική) αυτή είναι;;; :rolleyes:

Όσο για το post-scriptum σου δεν μπορώ να πω ότι είσαι μοναχός. Παραδέχομαι πάντως ότι είσαι πρωτοπόρος και απόστολος του γιαπωνέζικου whisky στην Ελλάδα...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εγώ ψάχνω την ευκαιρία να ασχοληθώ με την Ιαπωνία. Να χαλαρώσω λιγάκι και θα κάνω ερωτήσεις...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...