Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Whiskyforum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dear Guest

On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

forum21.png

Slainte!

Ζούμε σε ενδιαφέροντες καιρούς

Featured Replies

• Replies 493
  • Views 42.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Το φινλανδικό αποστακτήριο Kyrö αποκάλυψε το «πρώτο στον κόσμο» ουίσκι φινιρισμένο σε σάουνα με τη νέα σειρά Sauna Stories. Τα βαρέλια θερμάνθηκαν σε μια ειδικά κατασκευασμένη σάουνα, χρησιμοπ

Posted Images

Εγώ ψάχνω την ευκαιρία να ασχοληθώ με τις Γιαπωνέζες. Να χαλαρώσω λιγάκι και θα κάνω ερωτήσεις...

Οι Γιαπωνέζες ψάχνουν την ευκαιρία να ασχοληθούνε μαζί μου....αλλά βαράει η γυναίκα μου!! :o

Που να χαλαρώσω ο έρημος!! :lol:

Το έχω πει..Οι Ιάπωνες μπορεί να παράγουν, και παράγουν εξαίρετο malt whisky.Εγώ απλά θέλω να παίρνω το άρωμα/πνεύμα της Σκωτίας και όχι της Ιαπωνίας σε κάθε dram.

Δεν το κατακρίνω αλλά όσο τέλειο να είναι το NISSAN NSX, όσο καλύτερο σε επιδόσεις κλπ κλπ, εγώ πάλι θα προτιμούσα την παλιά Carrera ή μία Ferrari GTO, ή (φυσικά) την Aston Martin Vanquish.

Σε κάποια πράγματα δεν μετράει μόνο η επίδοση αλλά πιο πολύ η άισθηση και το "ταξίδι" που σου προσφέρει.

Οταν κανεις διαβαζει οτι χωρες οπως η Σουηδια καταπιανονται πυρετωδως με την παιδεια του ουισκυ

Δε νομίζω να είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι η Σουηδία έχει από τα μεγαλύτερα ποσοστά θέασης των βίντεο-tasting που έχουμε ανεβάσει ;) .

Είμασετ άνθρωποι με παιδεία γι'αυτό μας βλέπουν και άνθρωποι με whikskoπαιδεία :D:D:D:D:D .

Λοιπόν με παίδεψε λίγο αλλα το βρήκα να απαντήσω σε μερικές ερωτήσεις που θυμάμαι:

Βάση της νομοθεσία single malt whisky παράγεται μονο από malted barley σε pot still

όσο για το είδος του λαιμού δεν είναι προκαθορισμένο η παράδοση λέει ότι οι ψηλόλιγνοι λαιμοί παράγουν delicate whisky και οι κοντόχοντροι oilier and more robust

Όσο για την φέτα και εγώ την πάω αλλα προτιμώ κεφαλογραβιέρα Κρήτης και ειδικά από το ρέθυμνο η τον αποκόρωνα

και εκεί να δείτε πως πάει με το whisky :yahoo:

Τώρα για τους Ινδούς είναι αλλιώς τα πράγματα το W&M είναι blend και απτήν στιγμή που δεν θα φέρει σκοτσέζικο χαρακτηρισμό

μπορούν να κάνουν ότι θέλουν αλλα βασικά είναι θέμα φορολογία παρα παρασκευής οι φόροι και οι δασμοί στην India είναι τρομεροί

και επιπλέον έχεις πολιτείες που απαγορεύουν την πωλήσει οποιουδήποτε ποτού που δεν έχει εμφιαλωθεί στην πολιτεία τους

• 2 months later...

Associated Press, Λονδίνο

Νέο κεφάλαιο στην επιστήμη της πατατογνωσίας

Αναπάντεχα πλούσιο αποδεικνύεται το άρωμα της τηγανητής πατάτας

Το οσφρητικό προφίλ της τηγανητής πατάτας περιλαμβάνει αρωματικούς τόνους καραμέλας, κρεμμυδιού, κακάο, ακόμα και ...σιδερώστρας, δείχνουν οι δοκιμές ερευνητικής ομάδας στη Βρετανία.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Λιντς χρησιμοποίησαν τις τεχνικές της φασματομετρία μάζας και της αέριας χρωματογραφίας για να απομόνωσαν 46 διαφορετικά συστατικά στη μυρωδιά της τηγανητής πατάτας. Στη συνέχεια ζήτησαν από εθελοντές να περιγράψουν πώς μυρίζει το κάθε συστατικό.

«Η σιδερώστρα ήταν μια από τις απαντήσεις» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ντέιβιντ Γκάουφ, μέλος της ερευνητικής ομάδας.

«Η έρευνα έδειξε ότι η σχέση ανάμεσα στις πατάτες, το λάδι, τη θερμοκρασία και την τεχνική τηγανίσματος, καθώς και η προσθήκη καρυκευμάτων, επηρεάζουν το αρωματικό προφίλ της τηγανιτής πατάτας» πρόσθεσε ο Δρ Γκράχαμ Κλέιτον, διευθυντής του Κέντρου για τη Διατροφική Αλυσίδα και τη Βιομηχανική Συνεργασία, το οποίο συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο του Λιντς.

«Οι ελαφρά τηγανισμένες ή σχεδόν άψητες πατάτες βρέθηκαν να περιέχουν τρία απλά αρώματα στα οποία συμπεριλαμβάνεται το πικρό κακάο. Λίγο επιπλέον τηγάνισμα αποδείχθηκε ότι παράγει ένα πιο περίπλοκο αρωματικό προφίλ, το οποίο περιέχει έως και εννέα αρωματικές νότες».

Ο Δρ Κλέιτον πιστεύει μάλιστα ότι οι γευσιγνώστες θα έπρεπε να αντιμετωπίζουν τις τηγανητές πατάτες όπως το κρασί: «Όπως ένα λεπτό άρωμα, οι τηγανιτές πατάτες μπορούν να παρασκευαστούν με διάφορους συνδυασμούς αρωμάτων, ώστε να υπάρχει κάτι κατάλληλο για κάθε περίσταση και κάθε γούστο» σχολίασε.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του βρετανικού Συμβουλίου Πατάτας.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Γνωριζω μερικες ανατολικοευρωπαιες επιστημονισσες που εχουν εξελιξει την γλωσσικη φασματομετρια και εχουν εξερευνησει το αρωματικο προφιλ πληθους προφυλακτικων με συμπερασματα που εχουν δημοσιευτει σε περιοδικα του αναλογου (επιστημονικου) χωρου... ;)

Ποδηγετουμεθα κυριοι σε ποικιλοτροπες γευσιγνωσιες (π.χ. μυκητισιακου τυπου ποδαριλας,αφροασιατικης μασχαλιλας,εντερικης κλανογενειας κ.λ.π.) απο λοβοτομημενους ερευνητες,που θα καταληξει πια αυτο? :huh:

Βατός ο δρόμος της ηδονής, με πλείστα παρακλάδια

Αλλού σε πάνε το πρωί αλλού σε παν τα βράδυα!!!

Μη έρθεις όμως μοναχός, δίχως να το θελήσεις

Να κυλιστείς στην ηδονή και να το λαχταρήσεις!!!

Να πάρεις κονδυλόριζο, solanum tuberosum

και να μυρίσεις σίδερο και ρούχα πριν τ' άπλώσουν!!

Που έφτασε η διάνοια, κι η επιστήμη η ίδια

Να ξεχωρίζει γευστικά η π$#! απ'τ' αρ^%@#δια!!!

Ουστ ρε κοκκινομούρηδες Εγγλέζοι!!!!

Η πατάτα χρόνια τώρα μυρίσει σανδαλόξυλο με νότες τριανταφυλλένιου κομοδίνου της γιαγιάς.

δε μπορω.............

ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΟΥ ΚΥΡΙΕ ΠΟΙΗΤΑ!!!!!!!!!!!!!!

• 1 month later...
Βατός ο δρόμος της ηδονής, με πλείστα παρακλάδια

Αλλού σε πάνε το πρωί αλλού σε παν τα βράδυα!!!

Μη έρθεις όμως μοναχός, δίχως να το θελήσεις

Να κυλιστείς στην ηδονή και να το λαχταρήσεις!!!

Να πάρεις κονδυλόριζο, solanum tuberosum

και να μυρίσεις σίδερο και ρούχα πριν τ' άπλώσουν!!

Που έφτασε η διάνοια, κι η επιστήμη η ίδια

Να ξεχωρίζει γευστικά η π$#! απ'τ' αρ^%@#δια!!!

Ουστ ρε κοκκινομούρηδες Εγγλέζοι!!!!

Η πατάτα χρόνια τώρα μυρίσει σανδαλόξυλο με νότες τριανταφυλλένιου κομοδίνου της γιαγιάς.

τελικά έχουμε μεγάλα ταλέντα σε αυτό το forum εύγε ποιητά μου :yahoo:

• 2 weeks later...

No whisky just marketing?

Black Bull Deluxe Scotch Whisky is a blend unto itself χμμμμ!

This special blend is a marriage of the finest single malt and single grain whiskies ποια?

Black Bull contains 50% malt whisky and 50% grain whisky :o

Me thinks that's another way to con money from whisky fans or another "Last Drop"

• 1 month later...

from Whiskyfun.com

GREAT NEWS!

No need to add a few drops of the expensive Supernova behind your ears or on your chest anymore, as Alsatian born and friend of Beyoncé Thierry Mugler just launched A*Men Pure Malt cologne! Blurb from their US webshop: "An innovation in perfumery, Pure Malt honors the tradition of Scotland’s peaty Whiskies with its smoky and sensual woody accents. The result is a surprising fragrance of elegance and sophistication in which several malts collide, exciting the senses and revealing a truly noble and refined masculinity." And now let's quote the box: "Discover the fusion between A*Men and the world of spirits thanks to a patented method inspired by traditional techniques used to produce the finest Whiskies. A*Men Pure Malt is aged in oak casks to reveal a fragrance imbued with elegance, intensifying a lingering note that is subtly peaty and exceptionally noble. Do not drink." Angel

Love the last, short sentence, the only one that does not sound like a genuine PR piece by some Scottish distillers! (But hey, Pure Malt? Shouldn't it be Blended Malt?)

Angel.jpg

from Whiskyfun.com

GREAT NEWS!

No need to add a few drops of the expensive Supernova behind your ears or on your chest anymore, as Alsatian born and friend of Beyoncé Thierry Mugler just launched A*Men Pure Malt cologne! Blurb from their US webshop: "An innovation in perfumery, Pure Malt honors the tradition of Scotland’s peaty Whiskies with its smoky and sensual woody accents. The result is a surprising fragrance of elegance and sophistication in which several malts collide, exciting the senses and revealing a truly noble and refined masculinity." And now let's quote the box: "Discover the fusion between A*Men and the world of spirits thanks to a patented method inspired by traditional techniques used to produce the finest Whiskies. A*Men Pure Malt is aged in oak casks to reveal a fragrance imbued with elegance, intensifying a lingering note that is subtly peaty and exceptionally noble. Do not drink." Angel

Love the last, short sentence, the only one that does not sound like a genuine PR piece by some Scottish distillers! (But hey, Pure Malt? Shouldn't it be Blended Malt?)

Angel.jpg

χεχεχε :lol:

Καλο είναι να προσέχουν όσοι παντρεμένοι Malt Lovers το αγοράσουν αυτό γιατί μου κάνει για αιτια διαζυγίου... :tongue:

"Δεν φτάνει κύριε πρόεδρε που τα έπινε αυτά τα βρομώ malt και ξόδευε μια περιουσια τώρα τα φοράει κιόλας" :lol::lol::lol::rofl:

from Whiskyfun.com

GREAT NEWS!

Angel.jpg

Διαβάζεις και τον Serge τώρα... <_<

και όχι μόνο αυτό, αλλά διαδίδεις και τις "παπάρες" του... <_<

Consistency, my friend, it's all about consistency.

Διαβάζεις και τον Serge τώρα... <_<

και όχι μόνο αυτό, αλλά διαδίδεις και τις "παπάρες" του... <_<

Consistency, my friend, it's all about consistency.

Pardon??? αυτό δεν είναι "παπάρα" του, είναι είδηση. Που και που τον διαβάζω ναι, δεν ισχυρίστηκα ποτέ το αντίθετο. Χθες μπήκα whiskyfun για άλλο λόγο, ψάχνω να βρω το όνομα του Ιταλού που έχει το BarMetro στο Μιλάνο να τον ευχαριστήσω για τα drams τα αναμνηστικά και την "ξενάγηση" στην απίστευτη συλλογή μπουκαλιών του, που έδωσε στην Mrs Celtic τις προάλες.

Νιώθω ότι το θέμα έχει πολύ πάθος :clapping:

και δεν ξέρω γιατί μάλλον έχω χάσεις επεισόδια :unsure:

ψάχνω να βρω το όνομα του Ιταλού που έχει το BarMetro στο Μιλάνο να τον ευχαριστήσω για τα drams τα αναμνηστικά και την "ξενάγηση" στην απίστευτη συλλογή μπουκαλιών του, που έδωσε στην Mrs Celtic τις προάλες.

Nομιζω Giorgio d'Ambrosio,επαληθευσε το ομως :drinks:

Nομιζω Giorgio d'Ambrosio,επαληθευσε το ομως :drinks:

Aυτό βρήκα κι εγώ, όπως και τα Andrea και Giuseppe και έχω μπερδευτεί :unknw:

Ωραίο όνομα για κάποιον που ασχολείται με ουίσκι... :tongue:

Φιλαράκια δεν ξέρω αν είχατε ποιο πολύ τύχη από μένα αλλα εγώ βρήκα μονο αυτό:

"Bar Metro, Milan, Italy

~ run by Andrea and Giuseppe, fellow whisky lovers and founders of the Milano Whisky Festival"

link

:drinks:

Να'μαι και πάλι μετά από απουσία ολίγων ημερών και απ'ότι φαίνεται η παρέα βρήκε το άρωμα που έψαχνε :lol: .